BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BarbaDue

#61351 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Svako ko ima dvije daske u glavi to bi priredio svojim klijentima. Stoga ne vjerujem da će se ista desiti i poslije praznika.
Samso

#61352 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

BarbaDue wrote:Svako ko ima dvije daske u glavi to bi priredio svojim klijentima. Stoga ne vjerujem da će se ista desiti i poslije praznika.
Sto je najgore dobar dio zaposlenih u BHT koje poznajem se slaze s tim da bi mnoge stvari trebale ici brze.

Ni njima nije jasno ko koci kreiranje adekvatnih ponuda.

Smeta mi sto se pojedine usluge forsiraju u odnosu na druge. Nista nije uskladjeno. Smatram da sve usluge treba ravnomjerno poboljsavati.

Npr jedno vrijeme je Moja TV bila zapostavljena i imala je mizerne brzine interneta u odnosu na samostalne internet pakete.

Sada je situacija obrnuta. Sada moja tv ima mnogo bolje internet pakete nego samostalne internet opcije.

Zar je problem da se neke stvari usklade.

Nema logike da samostalni paket interneta netflat 50 ima brzinu 50/4 i kosta cak 59.90KM.
S druge strane moja tv net 4 ima brzinu 50/8 i kosta samo 41 KM.
r_faruk

#61353 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

.
Filter

#61354 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

ko ovih dana konta otici do bh telecoma nesta premjestati, mijenjati... nek sjedi kuci i oguli jabuku.
mijenjaju sistem pa pola stvari radi, pola ne radi, nesto na novom, nesto na starom... sluzbenici sludjeni...
mulderm

#61355 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Dr_Help wrote:
IamPajaELdin wrote:Vidim ovdije se prica o novom interfejsu na Moja TV, hocemo li dobiti i neke nove STB-ove mozda? O cemu je rijec zna li neko od ovih likova ovdije? Kako bi to trebalo izgledati? Dal' ce biti nesto moderno u skladu sa 2019?
Ima li ista od ponude novih kanala?
Mislim da nećemo dobiti neke nove STB0ve od ovih koji su aktuelni ZTE moja tv crne boje. oni imaju 512 mb DDR3 memoriju i ostale karakteristike zadovoljavaju naredne upgrade i slično . a i gabaritima su mali a ne kao motorola ili albis veliki onaj :)

Raspisan je tender prosle godine

https://www.bhtelecom.ba/7225+M50ee90d36ee.html

Broj nabavke: 02-88897/18
Predmet nabavke: Nabavka terminalne opreme (CPE) za pristupne mreže, podjeljena po lotovima:

Lot 1: STB uređaj Arris 1113
Lot 2: VDSL modem Fritz Box 7490

https://www.arris.com/products/vip1113/
noviclan

#61356 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Filter wrote:ko ovih dana konta otici do bh telecoma nesta premjestati, mijenjati... nek sjedi kuci i oguli jabuku.
mijenjaju sistem pa pola stvari radi, pola ne radi, nesto na novom, nesto na starom... sluzbenici sludjeni...
Auuuu bit ce nesto ipak samo da ne bude tresla se gora.....
djama

#61357 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

Zateknem se na otoci danas i hajde reko da iskoristim akciju dupli internet i udjem i ovu novu poslovnicu i kazem sta hocu.
I nek covjek sto tu radi (reakcija ko da sam mu po familije pobio) govori, nisam ja dobio nikakav dopis nema akcija , ali reko ima na vasoj stranici plus ima na forumu.
Covjek se poce smijati i govori kakv' ti forum citas , reko otvorite stranicu pa cete vidjeti.
I otvori on i nadje akciju o govori ali ovo ti je samo za no limit l i m pakete.
Reko citajte dalje i hajde to naglabanje trahalo pola sata da bi napokon se smilovao da produzi ali malo sutra.
Kaze ne radi internet moram sacekati, i tako umjesto 5 minuta posla ostanem 45 min...
Bar zaposlite ljude koji imaju veze sa zivootm...
Sanjarko

#61358 Re: BHTelecom All About

Post by Sanjarko »

Musterija je uvijek upravu, molim, hvala, izvolite, oprostite i slicne trgovacke, usluzne umotvorine. A ne ovakvo postupanje.

PS. Nekad musterija nije upravu ali to se moze tolerisati vecinom.

Htjeo sam ja nesto ih pitati ali ne znam kontakt mail. Gdje ih mail-om kontaktirati?
avaks

#61359 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Sanjarko

#61360 Re: BHTelecom All About

Post by Sanjarko »

Hvala.
Edin H.

#61361 Re: BHTelecom All About

Post by Edin H. »

djama wrote:Zateknem se na otoci danas i hajde reko da iskoristim akciju dupli internet i udjem i ovu novu poslovnicu i kazem sta hocu.
I nek covjek sto tu radi (reakcija ko da sam mu po familije pobio) govori, nisam ja dobio nikakav dopis nema akcija , ali reko ima na vasoj stranici plus ima na forumu.
Covjek se poce smijati i govori kakv' ti forum citas , reko otvorite stranicu pa cete vidjeti.
I otvori on i nadje akciju o govori ali ovo ti je samo za no limit l i m pakete.
Reko citajte dalje i hajde to naglabanje trahalo pola sata da bi napokon se smilovao da produzi ali malo sutra.
Kaze ne radi internet moram sacekati, i tako umjesto 5 minuta posla ostanem 45 min...
Bar zaposlite ljude koji imaju veze sa zivootm...
:D
shandrprcSA

#61362 Re: BHTelecom All About

Post by shandrprcSA »

cas prije se proda' mate 20 lite :D
Dady

#61363 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

mulderm wrote:
Dr_Help wrote:
IamPajaELdin wrote:Vidim ovdije se prica o novom interfejsu na Moja TV, hocemo li dobiti i neke nove STB-ove mozda? O cemu je rijec zna li neko od ovih likova ovdije? Kako bi to trebalo izgledati? Dal' ce biti nesto moderno u skladu sa 2019?
Ima li ista od ponude novih kanala?
Mislim da nećemo dobiti neke nove STB0ve od ovih koji su aktuelni ZTE moja tv crne boje. oni imaju 512 mb DDR3 memoriju i ostale karakteristike zadovoljavaju naredne upgrade i slično . a i gabaritima su mali a ne kao motorola ili albis veliki onaj :)

Raspisan je tender prosle godine

https://www.bhtelecom.ba/7225+M50ee90d36ee.html

Broj nabavke: 02-88897/18
Predmet nabavke: Nabavka terminalne opreme (CPE) za pristupne mreže, podjeljena po lotovima:

Lot 1: STB uređaj Arris 1113
Lot 2: VDSL modem Fritz Box 7490

https://www.arris.com/products/vip1113/
Ovaj FritzBox je zvijer u odnosu na dosadašnje modeme. Napokon jedan dual band wifi router i sa gigabitnim LAN portovima.
mulderm

#61364 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Ja sam ga nabavio. Spojen sam na FTTB sa paketom mojatv 100/10.
Sa innbox v50 modemom imao sam brzinu 88/12 sa fritz nakon tweking snr margina imam brzinu 100/12.

Modem je top. Odlican wifi. Ima dect . Na mobitel dobijem notifikaciju o propustenim pozivima sa fisknog broja, kod izmjene wan ip adrese dobijem email sa novom adresom.itd...
Mehemed
Vozim: automobil

#61365 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ja sam imao jedan Fritz box 7390 nekada 2017e godine, stigao mi iz Austrije, prodao ga za 30KM na PIK-u, prije toga testirao kod prijatelja i vidio da radi na bht adsl-u. Baš je bio dobar i imao je dosta opcija, 2.4 + 5 Ghz WiFi, USB za dijeljenje printera ili externog HDD-a kroz mrežu, USB port za 3G modem.
allem_77

#61366 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

mulderm wrote:Ja sam ga nabavio. Spojen sam na FTTB sa paketom mojatv 100/10.
Sa innbox v50 modemom imao sam brzinu 88/12 sa fritz nakon tweking snr margina imam brzinu 100/12.

Modem je top. Odlican wifi. Ima dect . Na mobitel dobijem notifikaciju o propustenim pozivima sa fisknog broja, kod izmjene wan ip adrese dobijem email sa novom adresom.itd...
Gdje si ga nabavio? Bhtelekom ili privatno?
Možda budu davali poslovnim korisnicima? Ili za privilegovane, ispod stola?
mulderm

#61367 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

allem_77 wrote:
mulderm wrote:Ja sam ga nabavio. Spojen sam na FTTB sa paketom mojatv 100/10.

Gdje si ga nabavio? Bhtelekom ili privatno?
Možda budu davali poslovnim korisnicima? Ili za privilegovane, ispod stola?
Kupio na olx.ba .
noviclan

#61368 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Moze li se na ultri izvaditi dupla kartica znaci nano uz ovu postojecu obicnu sim karticu hvala
Del_Boy1

#61369 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Može naravno, traži da ti izdaju twin karticu, na obje ćeš imati isti broj. Mogu biti istovremeno dvije kartice u dva telefona, ali aktivna je ona sa koje je zadnji put napravljen poziv ili SMS.
gledam a ne vidim

#61370 Re: BHTelecom All About

Post by gledam a ne vidim »

kakaljin wrote:
colt wrote:Ne kontam ovu novost koju imaju oko MOJA TV. Od 01.02.19 nude HD bez dodatnih troskova a onda u listi kanala kazu da taj paket kosta 4.68 KM.

Inace ja ga placam 4.00 KM....
Imas HD kanale koji su u osnovnom paketu a imas HD kanale koji se dodatno placaju i u HD paketu su
Sta ima od HD kanala u osnovnom paketu ?
MTV

#61371 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

gledam a ne vidim wrote: Sta ima od HD kanala u osnovnom paketu ?
Osnovni paket:
BHT HD
Hayat HD
Elta TV HD
FACE HD
MTV Igman HD
City TV HD
Kanal 6 HD
TV 7 HD
TVSA HD
Televizija 5 HD
Al Jazeera Balkans HD
RTV USK HD
Nova BH HD
Glas Drine HD

HD paket:
Arena Sport BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Hayat Folk HD
Hayat Music HD
Hayat Plus HD
Hayatovci HD
TRT World HD
Arirang TV HD
CGTN
CGTN Documentary
CCTV-4

Spisak svih kanala sa cijenama

http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... t-Full.pdf
ala7

#61372 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Koja je procedura odjave ugovora i usluge bhtelecoma. Uzeo uređaj početkom jan. Ugovor na 12 mjeseci.
Šta mogu uraditi?

Još mi nisu promjenili paket. Ne mogu ništa uraditi jer ne dobijam odgovor od 1444 i email podrške. Ne dobijam odgovor ni od montera.. Nema nikakvog broja da mogu nazvati direktno gospodu gore..

Ko je odjavljivao uslugu i kako to ide sa ugovorom?
diablobih

#61373 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

ala7 wrote:Koja je procedura odjave ugovora i usluge bhtelecoma. Uzeo uređaj početkom jan. Ugovor na 12 mjeseci.
Šta mogu uraditi?

Još mi nisu promjenili paket. Ne mogu ništa uraditi jer ne dobijam odgovor od 1444 i email podrške. Ne dobijam odgovor ni od montera.. Nema nikakvog broja da mogu nazvati direktno gospodu gore..

Pretpostavljam kao i sa svima, ako ti ne isporucuju uslugu mozes bez ikakvih penala ukinuti ugovor. Nazovi ili do saltera prvog i neka ti raskinu.
zippoo87

#61374 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ala7 wrote:Koja je procedura odjave ugovora i usluge bhtelecoma. Uzeo uređaj početkom jan. Ugovor na 12 mjeseci.
Šta mogu uraditi?

odes na salter i kazes hocu da odjavim sve vase usluge,sta mi treba ?
mislim da trebas ponijeti ugovor ,ako je na tebi ili povesti osobu na kojoj se vodi usluga i zavrsis to na salteru
mislim da sam ja ovako radio kada sam odjavio
slabo sada citam ovaj pdf,jer nisam vise korisnik bh telekom usluga ali vidim da se i nakon godinu i kusur usluga nije promil poboljsala,radnici nisu nista bolji na salterima a podrska ocajna i na 1444 i uzivo
kod konkurencije do sada nisam imao niti jedan problem a ako je i bilo nekih sitnica,sve je rijeseno u roku ODMAH
sve dok je uhljeba koji znaju da ne mogu dobiti otkaz a i onih u upravi,sto ih politika postavlja,nece BHT na zelenu granu
ja sam samo vise ocekivao od Cenicke (ona je u upravnom odboru),kako je najavljivala da ce se aktivirati,tresla se gora,rodio se mis...nije ni pokusala promijeniti nista
jarobot

#61375 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Šta mogu uraditi?

Radili ti paket na koji si potpisao ugovor ,ako radi uredno nećeš moći raskinuti bez plaćanja. Sve ostalo što je dodatno ako može može ako ne onda nikom ništa
Locked