Sirija vol. 2

Locked
dječak sa šibicama

#61351 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Kad vam vec zeleni glavosjece puse na svim frontovima, i ISIL vam dodje kao dusevna hrana.
Kikibombona

#61352 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:Isil potvrdjuje da su klasu iznad ovih seoskih milicija.
Zasto izbjegavas dati svoju strucnu analizu za obracun Turci/dzihadisti vs ISIL!?

8 000 Turaka i 3 000 dzihadista vs 2-3 000 ISILovaca.

Turci nesdavno samo za dva dana izveli 180 avio udara na ISILove mete u al-Babu. Potvrdila njihova vojska. Koriste maksimalnu silu, od grada doslovno nista nije ostalo, grada velicine Mostara. Makar 10 puta su zauzeli odredjene pozicije oko grada i poslije bjezali nakon ISILove kontre. Ostavljali su iza sebe leoparde i kobre.

Imaju pomoc ruske avijacije, a pomagali su Ameri i Asad, u manjoj mjeri...

I kako onda ovakva bruka?
rajv0sa

#61353 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Akibh wrote:
Naravno da nije, otkud tebi pravo da poredis nasu armiju sa ovim retardima?
SAA koja je ubila i masakrirala 100000 civila u najstrasnijim zlocinima na jednoj i monstruozni isil na drugoj.
Post ti je neko vec ranije prijavio
Uh jeste zajebani i ti i prijavljivač. Ma jašta sad je to okršaj SAA i ISIl-a , nema civila ko u alepu i to, ne postoje ? Boli vas kurac za civile, samo ste zadojeni fašizmom i mržnjom. Botovi nestali mjesec dana, sad izvirili da likuju osvajanjima Bagdadijevih sadista. I da, fascinantno je kako ti "pacifista" koji konstatno vrijeđa i koji je banovan više puta, neprestano nekoga i nešto prijavljuješ i ukazuješ na to. Ko o čemu kurva o poštenju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61355 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krok, sta se desava?
Krokodajl

#61356 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

_BataZiv_0809 wrote:Krok, sta se desava?
Volio bih i ja da znam :D ja sam optimističan ali situacija nije baš najbolja :|

ISIL je izolovao aerodrom od ostatka Deir ez Zora, dobra stvar je da je napredak u pravcu aerodroma ipak dosta manji nego što to FSA telali govore, artiljerijska baza, aerodrom i dijelovi industrijske zone su još u rukama SAA ali su odvojeni od ostatka grada, to ne treba da zabrinjava u smislu da se oni sami ne mogu obraniti ali svakako nije dobra stvar.

ISIL je zauzeo dijelove industrijske zone i napredovao uz glavni cestu, veoma uzak prostor koji je SAA držala, borbe se vode na groblju koje se nalazi na planini Tarda i riječ je o dosta brdovitom terenu, situacija tu je takva da i jedni i drugi tvrde da drže većinu.

Kod Panorama baze a to je istočno od grada, svi napadi ISIL-a su odbijeni, nisu ništa zauzeli, u samom gradu se vode žestoke borbe ali isto tako SAA čvrsto drži linije u svim kvartovima, popunjavaju se redovi dobrovoljcima i NDF-om, dosta ljudi je pod oružjem :thumbup:

Sirijska i Ruska avijacija nemilosrdno gađaju prostor oko aerodroma, ISIL ima ogromne gubitke u ljudstvu, mrtve prebacuju u sela zbog nedostatka ljekarskog osoblja u ISIL dijelu grada (praktično da i nemaju doktora).

Jedna grupa je ranije danas uspjela probiti se u naselju Kusar ali je izolovana i eliminisana isto tako 10+ pripadnika ISIL-a ubijeno, uglavnom Saudijci i Tunižani.

Jutros je izgleda najmanje jedan a vjerovatno par helikoptera uspjelo sletjeti na heliodrom kod Panorama baze, moguće komandosi Republikanse Garde iz Kamišlija, među njima navodno i sin Isama Zahredina Jarub koji je bio van grada.

Za nadati se najboljem, situacija na terenu je daleko od dobre, ali nije da nismo navikli od Deir ez Zora na takvo nešto.
dragma
Vozim: Pješe

#61357 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Krokodajl wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Krok, sta se desava?
Volio bih i ja da znam :D ja sam optimističan ali situacija nije baš najbolja :|

ISIL je izolovao aerodrom od ostatka Deir ez Zora, dobra stvar je da je napredak u pravcu aerodroma ipak dosta manji nego što to FSA telali govore, artiljerijska baza, aerodrom i dijelovi industrijske zone su još u rukama SAA ali su odvojeni od ostatka grada, to ne treba da zabrinjava u smislu da se oni sami ne mogu obraniti ali svakako nije dobra stvar.

ISIL je zauzeo dijelove industrijske zone i napredovao uz glavni cestu, veoma uzak prostor koji je SAA držala, borbe se vode na groblju koje se nalazi na planini Tarda i riječ je o dosta brdovitom terenu, situacija tu je takva da i jedni i drugi tvrde da drže većinu.

Kod Panorama baze a to je istočno od grada, svi napadi ISIL-a su odbijeni, nisu ništa zauzeli, u samom gradu se vode žestoke borbe ali isto tako SAA čvrsto drži linije u svim kvartovima, popunjavaju se redovi dobrovoljcima i NDF-om, dosta ljudi je pod oružjem :thumbup:

Sirijska i Ruska avijacija nemilosrdno gađaju prostor oko aerodroma, ISIL ima ogromne gubitke u ljudstvu, mrtve prebacuju u sela zbog nedostatka ljekarskog osoblja u ISIL dijelu grada (praktično da i nemaju doktora).

Jedna grupa je ranije danas uspjela probiti se u naselju Kusar ali je izolovana i eliminisana isto tako 10+ pripadnika ISIL-a ubijeno, uglavnom Saudijci i Tunižani.

Jutros je izgleda najmanje jedan a vjerovatno par helikoptera uspjelo sletjeti na heliodrom kod Panorama baze, moguće komandosi Republikanse Garde iz Kamišlija, među njima navodno i sin Isama Zahredina Jarub koji je bio van grada.

Za nadati se najboljem, situacija na terenu je daleko od dobre, ali nije da nismo navikli od Deir ez Zora na takvo nešto.
Znaš li možda koliko otprilike terenutno ima SAA vojnika u Deir ez Zor-u?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61358 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krokodajl wrote:

:thumbup:

Nase misli, nade i molitve su uz Deir ez Zor i tamosnji narod :thumbup:

Ako je Alepo bio Staljingrad, Deir ez Zor je Kursk sirijskog rata. :fazlija:

Image

I malo humora:

Image
Last edited by _BataZiv_0809 on 16/01/2017 23:52, edited 1 time in total.
Krokodajl

#61359 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Dragma, prije par sedmica sam pisao o vladinim jedinicama u Deir ez Zoru, članak koji je napisao pro pobunjenički portal DeirEzZor24

Najmanje 10 000 pro vladinih snaga se nalazi u gradu, brojka je vjerovatno bliža brojci od 15 000, podcjenjuju oni NDF dosta često, sama SAA nema više od 5000 vojnika, ali NDF je tamo dosta brojčan, i NDF u DeZ ne treba porediti sa ostalim NDF-ovima u drugim gradovima, oni su vojska u pravom smislu te riječi, tu su i druge jedinice od kojih treba izdvojiti miliciju plemena Šaitat koja je jedna od najhrabrijih jedinica.

NDF skoro pa nikad ne izlazi iz grada, linije van grada čuva SAA, Republikanska i Šaitat. NDF ima svoje objekte u gradu i sam Deir ez Zor čak i ako bi ove vojne baze SAA pale u ruke ISIL-a ima mogućnost i infrastrukturu da se brani.
habanero68

#61360 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Krokodajl wrote:Amak tvrdi da je u posljednja dva sata izvedeno preko 60 zračnih napada na njihove (ISIL) položaje.

:thumbup: sprzi stoku !
Čitalac

#61361 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Al Masdar verovatno preteruje kada izveštava da u napadu na grad učestvuje oko 14.000 Isilovaca.
No, verujem da je tačno da je svakom od terorista obećana "po jedna žena" ukoliko grad padne.
dragma
Vozim: Pješe

#61362 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

@Lacoste :-D

Hvala drug moj, nisam upratio da si već pisao, u stvari u zadnje vrijeme sam tanak sa vremenom pa samo povremeno uletim i brzinski pročitam ono što me interesuje na temama na kojima sam prijavljen. :thumbup:
Kikibombona

#61363 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:@Dragma, prije par sedmica sam pisao o vladinim jedinicama u Deir ez Zoru, članak koji je napisao pro pobunjenički portal DeirEzZor24

Najmanje 10 000 pro vladinih snaga se nalazi u gradu, brojka je vjerovatno bliža brojci od 15 000, podcjenjuju oni NDF dosta često, sama SAA nema više od 5000 vojnika, ali NDF je tamo dosta brojčan, i NDF u DeZ ne treba porediti sa ostalim NDF-ovima u drugim gradovima, oni su vojska u pravom smislu te riječi, tu su i druge jedinice od kojih treba izdvojiti miliciju plemena Šaitat koja je jedna od najhrabrijih jedinica.

NDF skoro pa nikad ne izlazi iz grada, linije van grada čuva SAA, Republikanska i Šaitat. NDF ima svoje objekte u gradu i sam Deir ez Zor čak i ako bi ove vojne baze SAA pale u ruke ISIL-a ima mogućnost i infrastrukturu da se brani.
Jaka je SAA u Zoru. Ocelicili tokom sest godina opsade. Ne moze tu ISIL nista, posebno sada kada SAA iza sebe ima rusku avijaciju. Pleme Saitat je veliki dobitak za SAA u Zoru. Radi se o ludacima i bolesnicima, vojnicima ovog plemena. ISIL je nad njima pokusao izvrsiti genocid. Sada su osvetnicki razpolozeni i nemaju ni trunku milosti. Veoma svirepa grupa. Tu je sa Brkom Republikanska garda. Nemaju gdje, znaju da vode borbu za zivot i smrt. Nema panike i bjezanije sto je karakteristicno za SAA na drugim ratistima.

Sjeti ss kada je ISIL zauzeo Tagbu i masakrirao SAA. Tada su poceli veliki napad na Zor, ohrabreni pobjedom u Tagbi. Brko je tada rekao da Zor nije Tagba i da ce ISIL polomiti zube. Tako je i bilo, nebrojeno puta...
Krokodajl

#61364 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

dragma wrote:@Lacoste :-D

Hvala drug moj, nisam upratio da si već pisao, u stvari u zadnje vrijeme sam tanak sa vremenom pa samo povremeno uletim i brzinski pročitam ono što me interesuje na temama na kojima sam prijavljen. :thumbup:
http://forum.klix.ba/sirija-vol-2-p1320 ... #p13201892

evo ako te zanima pa pročitaj.

@Čitalac, i ja mislim da je preuveličana, Leith u posljednje vrijeme dosta pesimistično nastupa kada ISIL napadne SAA, ali dobro.

@Kiki, za nadati se da će izdržati kao i Kobane i da će nakon toga kao i YPG iz Kobanea, krenuti oslobađati sami sebe :D

I dalje traju zračni udari po planini Tarda, već 6 sati bez prestanka.
Ironmen

#61365 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

_BataZiv_0809 wrote:
Nadzornik wrote:
sarajevoxxxx wrote:Isil napreduje i u kvartu El Ummal u dijelu grada Deir Ez-Zoura koji je pod kontrolom režima.
Procitao sam Savo onaj tvoj nestali post.

Heroje si nazvao okruzenim fasistima.

Samo te nadzirem... :evil:
Steta sto ga nismo citirali, napisao je isil okruzio fasiste.

Od sarajevoxxx nista me vise nemoze iznenaditi imam osjecaj da je spremio vec ekstaze za pad Zora :shock: :shock:
Ironmen

#61366 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Ovim potpunim okruženjem aerodroma u Deir Ez-Zouru isti prestaje sa radom. Režim ga neće moći koristiti.

Taj aerodrom je vec zatvoren 3 mjeseca. Cuj rezim ga nece moci koristiti taj isti aerodrom je koricen za dostavu hrane i lijekova za 200 000 civila u gradu, covjece kako te bolan nije vise stid likovati ??
Kikibombona

#61367 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Umjereni nece moci spavati od uzbudjenja...
WorldOnAlert ‏@worldonalert
@mars_aeternum No planes can land, it's also difficult for the helicopters to land. Another, much bigger Tabqa will happpen.
Zaboravili na Vadi Baradu, samo o Zoru pisu, kao da su simpatizieri ISIL, subhanalah! :o
zrakomlat

#61368 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:Umjereni nece moci spavati od uzbudjenja...
@mars_aeternum No planes can land, it's also difficult for the helicopters to land. Another, much bigger Tabqa will happpen.
Zaboravili na Vadi Baradu, samo o Zoru pisu, kao da su simpatizieri ISIL, subhanalah! :o
A znaš da jesu.
Ironmen

#61369 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

studiorum_tuzlaensis wrote:Koliko god su ovi talibani ISILovski debili koji će sigurno bit samljeveni uskoro, mora im se ipak odat poštovanje da su zajebani borci i da se nose sa ovom svjetskom policijom i avijacijom veoma dobro. Imam osjećaj da bi mi /balkanski narodi/ nakon jednog napada proglasili kapitulaciju, i nosi sve. :D

Evo saće godina i pol kako ih konstantno rokaju iz zraka i Rusi i pola NATO pakta, ali oni opet neke ofanzive pokreću, osvajaju gradove, ma nema šta ne rade. Jbt, ne znam jel Assadova vojska toliko nesposobna, o Kurdima da ne govorim, ili imam pogrešnu sliku o zračnim udarima. Pa svi su im objavili rat koji postoje na planeti, i evo ljudi već godinama ginu za ciljeve. Strah me samo da ne ostane pat pozicija, da ne stane borba protiv njih, sa tim im odma se daje legitimitet, jer očigledno su tvrd orah ovi kozojebi. ;)

Mora da si mladja generacija pa ne znas da je ovako slicno i krdo divljih cetnika pokusavalo da udje u razne gradove u Bosni pa nisu uspjeli iako su imali 10 puta jace oruzje.

Recimo moje misljenje je da bi 10 000 vojnika 107 viteske brigade pregazilo ove isilove i nusrine pacove u veoma kratkom roku sa malo jacim naoruzanjem i avijacijom na nebu.
Ironmen

#61370 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:A ti zbog vrijeđanja treba da budeš banovan.
Zanimljiv pristup, baš zanimljiv... Kome mi da prijavimo podršku "borcima" iSIL-a i Al Qaede? Kome?
Prve i najveće demonstracije opozicije bile su u gradu Deir Ez-Zouru. Samo zahvaljujući Isilu dio grada i aerodrom su još uvijek pod kontrolom režima. Međunarodna zajednica je i dovela Isil u Deir Ez-Zouru, a vjerujem da i sada dijelom stoji iza ove zadnje Isilove ofanzive na grad.

Ta pocetna opozicija sa pocetka rata je ustvari danasnji isil u Zoru to jeste ostaci isila.
Ironmen

#61371 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Čuj zašto zapovjednik odbrane Deir ez Zora nije iz Deir ez Zora :lol: :lol: :lol:

Siriju brani njena armija, odakle god da su, njeni su sinovi, a ISIL-ovci mogu samo da se na vrućinama Sirijske pustinje u opancima uvježbavaju za džehenemsku vatru.

A kod pobunjenika ne da zapovjednici odbrane nisu iz istog grada, nego u većini slučajeva nisu iz iste države a nekada ni sa istog kontinenta :lol: :lol: :lol:

Koji dvostruki aršini dan te.... :lol: :lol:
Asadovi vojnici su fašisti djecoubice odgovorni za najstrašnije zločine, kakvi crni sinovi :-) . Hezbollah je fašistička organizacija jedni notorni sektaši. Vođama i jednih i drugih će se vjerovatno suditi pred međunarodnim sudovima.

Zivio isil i Izrael.
Ironmen

#61372 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Naslovnica wrote:
insomnia78 wrote:Ni nalik ni u kom pogledu
Nije tačno. Ima dosta sličnosti. Ako znaš kroz šta je prošlo Goražde, možda i skontaš.

Ti nasao dijasporcu pisati o Gorazdu svasta :run:
Krokodajl

#61373 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kikibombona wrote:Umjereni nece moci spavati od uzbudjenja...
Kad se Kurdi i ISIL bore, provladini izvori veoma malo pišu o tome, pro pobunjenički na sve načine pokušavaju da ocrne Kurde.
Kad se vlada i ISIL bore, prokurdski izvori veoma malo pišu tome, pro pobunjenički imaju više podataka od ISIL-a.

Na kraju tačno ispadne da su ti pro pobunjenički telali glavni navijači ISIL-a.

Ne sjećam se da su crtali karte Alepa kada su se tamo borbe vodile, tada je sve bilo "nepotvrđeno" u Deir ez Zoru sa 100% sigurnošću znaju svaku halu u kojoj se ISIL nalazi :lol: :lol: :lol:
Ironmen

#61374 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

dječak sa šibicama wrote:Kad vam vec zeleni glavosjece puse na svim frontovima, i ISIL vam dodje kao dusevna hrana.

Isil im je veliki ispusni ventil gdje lijece frustracije i spremaju se za kosmicku ekstazu ako grad padne, nebi me cudilo da se misevi pocnu vracati iz rupa i aktivno ukljcue na temu tipa ode rezimski tenk u Zoru ode top ode hrpa asadovih sebiha itd itd itd.
Ironmen

#61375 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

rajv0sa wrote:
Akibh wrote:
Naravno da nije, otkud tebi pravo da poredis nasu armiju sa ovim retardima?
SAA koja je ubila i masakrirala 100000 civila u najstrasnijim zlocinima na jednoj i monstruozni isil na drugoj.
Post ti je neko vec ranije prijavio
Uh jeste zajebani i ti i prijavljivač. Ma jašta sad je to okršaj SAA i ISIl-a , nema civila ko u alepu i to, ne postoje ? Boli vas kurac za civile, samo ste zadojeni fašizmom i mržnjom. Botovi nestali mjesec dana, sad izvirili da likuju osvajanjima Bagdadijevih sadista. I da, fascinantno je kako ti "pacifista" koji konstatno vrijeđa i koji je banovan više puta, neprestano nekoga i nešto prijavljuješ i ukazuješ na to. Ko o čemu kurva o poštenju.

Civili u Zoru su po njima asadovi telali i sebihe i cista su vojna meta j... se njima i recimo stranim medijima za civile u Zoru.
Locked