Dešavanja u Srbiji
- avetinja
#61301 Re: Dešavanja u Srbiji
Mene bi iznenadilo da se na pristojan način izrazio.
Njihova država pa neka se hrvaju u vlastitom mulju. Tamo svakako nema opozicije, nego samo fašističke frakcije, tako da ove političke litije nisu nikakva nada za promjene.
Njihova država pa neka se hrvaju u vlastitom mulju. Tamo svakako nema opozicije, nego samo fašističke frakcije, tako da ove političke litije nisu nikakva nada za promjene.
- Haris.ba
#61302 Re: Dešavanja u Srbiji
Slagao knjige za djecu i naidjem na Knjiga o Titu, France Bevk. Reko, koji ce im ovo klinac i odnesem kod sebe na posao.tranquil wrote: ↑14/05/2023 09:59 [
Mislim, simpatije prema Titu na stranu, ali pričati da nije imao kult ličnosti je van pametiTo što drugačije reagujemo na Vučića u odnosu na Tita, je zato što smo bili u Titovom kultu (barem ja, ti zvučiš premlado inače ne bi ovako pričao, ali je bila tvoja porodica), a u Vučićevom nismo, a kada si u kultu, ne možeš skontati da si u kultu.
Kad vidim zena donijela svoju Knjigu o Titu. Reko, ko ce to citat? Kaze nek stoji.
-
mishic
#61303 Re: Dešavanja u Srbiji
Kako postaje jasno da je Putleru definitivno odzvonilo i u Srbiji se javlja dašak vjetrića koji nagovještava promjenu paradigme.
Slično kao u vrijeme Miloševića masovna okupljanja postaju sve masovnija sa potpuno drugim ciljevima ali prećutno nišane na režim.
Mogle bi se ponoviti masovne tektonske promjene kao one nakon pada Berlinskog zida. I Lukašenko je, ako bi i preživio - gotov.
Slično kao u vrijeme Miloševića masovna okupljanja postaju sve masovnija sa potpuno drugim ciljevima ali prećutno nišane na režim.
Mogle bi se ponoviti masovne tektonske promjene kao one nakon pada Berlinskog zida. I Lukašenko je, ako bi i preživio - gotov.
-
mishic
#61304 Re: Dešavanja u Srbiji
I kažem vaaaam šta dobro znaaaam...
-
CrveniKuk
#61305 Re: Dešavanja u Srbiji
Predato oruzije. Među tim oružjem su i vazdušne puške.
-
Bossona
#61306 Re: Dešavanja u Srbiji
Žene, majke i sestre zaslužuju da budu zaštićenije i povlaštenije u porodici, društvu i državi od muškaraca jer su tri od četiri stuba porodice i društva. Siledžjstvo nad ženama, ponižavanje i bilo koji oblik torture ne samo fizičke prezirem a posebno onih koji to rade u ime vjere jer su sebi dali za pravo da ih stigmatizuju i opravdavaju nasilje nad njima ponižavajući ih umjesto zašte i podrške.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#61307 Re: Dešavanja u Srbiji
I daj popovima vlast pa ces vidjet u kojem ces vijeku zavrsiti.Neke drzave i imperije su dozivjele procvat i zlatno doba kad su na njihovo celo dosle zene.Nek pop malo protabiri historiju.Normalno to vazi za svu boziju administraciju na zemlji, hodze, svestenike itd.
-
Bossona
#61308 Re: Dešavanja u Srbiji
qlface wrote: ↑13/05/2023 21:14Ja rekoh sad će im se pop napsovati uz neke prastare gluposti i citate svetog Save, kad ono samo rekao lik da su jadne i bijedne. I NVO Pavle se upalio i počeo da jede govna i traži uvredu u videu svim silama. Naravno, lažno uvrijeđeni neprofitni ALDE bot neće nikada primjeniti iste aršine i biti osjetljiv i na korištenje psovki (zasluženih, ali opet psovki) od strane jednako lažno uvrijeđenih žderačica govana poput ove sa pacifističkim nickom "MITRALJEZA": https://www.klix.ba/magazin/showbiz/glu ... /230513063
Mora da je "Jadnica i bednica" sve ovo izmislila a po onoj narodnoj ko pEva zlo ne misli pa i ovaj pEvač četničkih pEsama u horu četničke popadije koja pEva miroljubive pEsme o četničkim mitraljezcima.Studentkinja Bogoslovije: Profesor me silovao i u crkvi
https://nova.rs/vesti/hronika/studentki ... i-u-crkvi/
- Bloo
- Globalna šefica
#61309 Re: Dešavanja u Srbiji
2013. smo ratificirali Istanbulsku konvenciju. Međutim, Konvencija nije u potpunosti ugrađena u pravni okvir zemlje, iako su neki dijelovi uključeni u entitetske zakone.Bossona wrote: ↑14/05/2023 17:02 Žene, majke i sestre zaslužuju da budu zaštićenije i povlaštenije u porodici, društvu i državi od muškaraca jer su tri od četiri stuba porodice i društva. Siledžjstvo nad ženama, ponižavanje i bilo koji oblik torture ne samo fizičke prezirem a posebno onih koji to rade u ime vjere jer su sebi dali za pravo da ih stigmatizuju i opravdavaju nasilje nad njima ponižavajući ih umjesto zašte i podrške.
Svaka treća ili četvrta žena je žrtva porodičnog nasilja. Femicid nije priznat u zakonu.
O čemu pričamo u 21. stoljeću?
- General War
#61310 Re: Dešavanja u Srbiji
Mada nije tema, ja sam za jednakost u pravima ali i za jednakost u odgovornosti...problem prsva zena licno mislim da je prenapuhan od strane feministica.Bloo wrote: ↑14/05/2023 18:562013. smo ratificirali Istanbulsku konvenciju. Međutim, Konvencija nije u potpunosti ugrađena u pravni okvir zemlje, iako su neki dijelovi uključeni u entitetske zakone.Bossona wrote: ↑14/05/2023 17:02 Žene, majke i sestre zaslužuju da budu zaštićenije i povlaštenije u porodici, društvu i državi od muškaraca jer su tri od četiri stuba porodice i društva. Siledžjstvo nad ženama, ponižavanje i bilo koji oblik torture ne samo fizičke prezirem a posebno onih koji to rade u ime vjere jer su sebi dali za pravo da ih stigmatizuju i opravdavaju nasilje nad njima ponižavajući ih umjesto zašte i podrške.
Svaka treća ili četvrta žena je žrtva porodičnog nasilja. Femicid nije priznat u zakonu.
- Bloo
- Globalna šefica
#61311 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam rasista, ali...General War wrote: ↑14/05/2023 20:07Mada nije tema, ja sam za jednakost u pravima ali i za jednakost u odgovornosti...problem prsva zena licno mislim da je prenapuhan od strane feministica.Bloo wrote: ↑14/05/2023 18:56
2013. smo ratificirali Istanbulsku konvenciju. Međutim, Konvencija nije u potpunosti ugrađena u pravni okvir zemlje, iako su neki dijelovi uključeni u entitetske zakone.
Bitno se pokakati na post o femicidu i porodicnom nasilju u Bosni i Hercegovini.
- General War
#61312 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa to je to...mi bi da budemo jednaki, ali hajmo izmisliti rijec za ubistvo striktno za zene...nasilje je nasilje, nije ni svaka zena iz raja izasla.Bloo wrote: ↑14/05/2023 20:09Nisam rasista, ali...General War wrote: ↑14/05/2023 20:07
Mada nije tema, ja sam za jednakost u pravima ali i za jednakost u odgovornosti...problem prsva zena licno mislim da je prenapuhan od strane feministica.![]()
Bitno se pokakati na post o femicidu i porodicnom nasilju u Bosni i Hercegovini.
-
Bodkin
#61313 Re: Dešavanja u Srbiji
Femicid postoji jer postoji veliki broj soecificnih ubistava za sta je potrebna rijec.General War wrote: ↑14/05/2023 20:45Pa to je to...mi bi da budemo jednaki, ali hajmo izmisliti rijec za ubistvo striktno za zene...nasilje je nasilje, nije ni svaka zena iz raja izasla.
Ali generalno se slazem sa tobom da feministkinje preuvelicavaju problem i cine stvari gorima iako je polozaj i problemi zena u balkanskom drustvu daleko od rijesenog
- General War
#61314 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima li ko da nema ovdje problema, je li ikada bilo vrijeme neko da nije bilo problema? Nije. Eno zapad, BLM, VOKE...zdepi materine, ovdje nacinalisti (citaj lopovi)...eto sad i feministice dobile svojih pet minuta da izmisljaju probleme gdje ih nema i dodatno usitnjavaju drustvo...zar niko ne primjecuje da su svi zavadjeni?Bodkin wrote: ↑14/05/2023 23:46Femicid postoji jer postoji veliki broj soecificnih ubistava za sta je potrebna rijec.General War wrote: ↑14/05/2023 20:45
Pa to je to...mi bi da budemo jednaki, ali hajmo izmisliti rijec za ubistvo striktno za zene...nasilje je nasilje, nije ni svaka zena iz raja izasla.
Ali generalno se slazem sa tobom da feministkinje preuvelicavaju problem i cine stvari gorima iako je polozaj i problemi zena u balkanskom drustvu daleko od rijesenog
-
Bodkin
#61315 Re: Dešavanja u Srbiji
I said what I said. Niko ne reaguje kao ti sad kad druge “manjine” govore kako su ugrozeneGeneral War wrote: ↑15/05/2023 01:48Ima li ko da nema ovdje problema, je li ikada bilo vrijeme neko da nije bilo problema? Nije. Eno zapad, BLM, VOKE...zdepi materine, ovdje nacinalisti (citaj lopovi)...eto sad i feministice dobile svojih pet minuta da izmisljaju probleme gdje ih nema i dodatno usitnjavaju drustvo...zar niko ne primjecuje da su svi zavadjeni?
- General War
#61316 Re: Dešavanja u Srbiji
Bas ne razumijem tvoju poentu...otkud zene sad manjina?Bodkin wrote: ↑15/05/2023 08:20I said what I said. Niko ne reaguje kao ti sad kad druge “manjine” govore kako su ugrozeneGeneral War wrote: ↑15/05/2023 01:48
Ima li ko da nema ovdje problema, je li ikada bilo vrijeme neko da nije bilo problema? Nije. Eno zapad, BLM, VOKE...zdepi materine, ovdje nacinalisti (citaj lopovi)...eto sad i feministice dobile svojih pet minuta da izmisljaju probleme gdje ih nema i dodatno usitnjavaju drustvo...zar niko ne primjecuje da su svi zavadjeni?
-
Bossona
#61317 Re: Dešavanja u Srbiji
Pored nasilja nad ženama od strane bolesnika, primitivaca, psihopata i alkosa, narkosa i ostalih poremećenika ne zaboravimo na djecu koja su na žalost izložena fizičkim, psihičkim i mentalnim odgojno vaspitnim zlostavljanjima i torturama unutar porodice, često od jednog ili oba roditelja koji smatraju da je batinanje i zlostavljanje vlastitog dijete prihvatljiva i poželjna odgojno vaspitna kaznena mjera. To se mora strogo sankcionisati i kulturološko mijenjati jer djeca koja su bila izložena bilo kom obliku zlostavljanja a posebno fizičkog imaju traume cijeli život i sklona su nasilju.Bloo wrote: ↑14/05/2023 18:562013. smo ratificirali Istanbulsku konvenciju. Međutim, Konvencija nije u potpunosti ugrađena u pravni okvir zemlje, iako su neki dijelovi uključeni u entitetske zakone.Bossona wrote: ↑14/05/2023 17:02 Žene, majke i sestre zaslužuju da budu zaštićenije i povlaštenije u porodici, društvu i državi od muškaraca jer su tri od četiri stuba porodice i društva. Siledžjstvo nad ženama, ponižavanje i bilo koji oblik torture ne samo fizičke prezirem a posebno onih koji to rade u ime vjere jer su sebi dali za pravo da ih stigmatizuju i opravdavaju nasilje nad njima ponižavajući ih umjesto zašte i podrške.
- muha_sa
-
Avetinho
#61319 Re: Dešavanja u Srbiji
Oprez. Obično onaj ko ne zna zašto su žene "manjina" (iako su vjerovano većina), ne samo da ne razumije problem i ignoriše ga, nego aktivno sudjeluje u njegovom nerješavanju i perpetuaciji.
- General War
#61320 Re: Dešavanja u Srbiji
-
sumirprimus
#61321 Re: Dešavanja u Srbiji
ovde je problem s ovim popom koji ga popirlicno kenja o zenama. jel plako i vristo od muke dok u svojim redovima ima silovatelje, pedofile, podstrekace ratnih zlocina, podrzavatelja zlocinackih ideologija i slicno.
da ne bude vjerski, eto i ukri su pravoslavci poprilicno pa bjeze ko djavo od krsta od ruske pravoslavne crkve, koja je samo veliki brat spcu. hocu rec nista bolji ni ovi nisu..fuj
da ne bude vjerski, eto i ukri su pravoslavci poprilicno pa bjeze ko djavo od krsta od ruske pravoslavne crkve, koja je samo veliki brat spcu. hocu rec nista bolji ni ovi nisu..fuj
-
Bossona
#61322 Re: Dešavanja u Srbiji

Ćerka Baje Malog Knindže živi u Americi i igra tenis

https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-je ... duzima-dah
https://sonichits.com/video/Srpski_Tali ... di?track=1
- Gandalf
#61323 Re: Dešavanja u Srbiji
Lijepo je da slijedi svoje stado, svi su pobjegli na mrski zapad pa odatle kukaju gorke rusofilske suze
-
mishic
#61324 Re: Dešavanja u Srbiji
"FINA" EDUKACIJA: Ratni zločinac se videlinkom obratio učenicima na javnom času u Srbiji"
I onda se čude i ne mogu se načuditi kako to djeca tako olahko posežu za oružjem. Hoće djeca da budu "heroji" kao ovi koje Srbija slavi.
Bravo i samo naprijed! Za ovakve rabote računi neizbježno stignu.
I onda se čude i ne mogu se načuditi kako to djeca tako olahko posežu za oružjem. Hoće djeca da budu "heroji" kao ovi koje Srbija slavi.
Bravo i samo naprijed! Za ovakve rabote računi neizbježno stignu.
- Gandalf
#61325 Re: Dešavanja u Srbiji
To je zavjera Harpa, Gejca i Đilasa da se ocrni preCjednik, koji danima niti spava niti u wc ide