Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koliko je realno da u narednom periodu jos jednom pokazete ko je operater no. 1 , i prvi od svih bh. kablovskih operatera u ponudu uvrstite neki 4K kanal?
Cisto da svi vide da ste spremni za najnovije tehnologije.
koliko je realno da u narednom periodu jos jednom pokazete ko je operater no. 1 , i prvi od svih bh. kablovskih operatera u ponudu uvrstite neki 4K kanal?
Nije problem pustit signal al nemas ga cime vrtit kod sebe
hemed wrote:
nikad mi nece biti jasno sto je pds 3 - 6 KM , a d3 v2.0- 5 KM, to je jedno te isto
D3 v2.O odavno nemaju na stanju. Najbolji i najskuplji resiver koji su mogli imati.
Imali su i neki Cisco 8xxx kad su tek dosli sa ugradjenim HDD-om u ponudi, poslije je v2.0 zamjenio dosadasnja tri (z3375 SD, HD 4xxx i taj najbolji HD 8xxx).
Od kad se promjenio vlasnik dojam je da se na opremi dosta stedi jer svaka iduca promjena receivera donosi box slabijih mogucnosti (v2.0 ima dvostruki tuner za razliku od PDS 3).
Vidjet cemo hoce li najavljeni eon receiveri ista popraviti.
@NediM17,
Hvala na dostavljenom prijedlogu. Proslijeđen je kolegama O izmjenama ćemo Vas obavijestiti.
fortaleza wrote:
Imali su i neki Cisco 8xxx kad su tek dosli sa ugradjenim HDD-om u ponudi, poslije je v2.0 zamjenio dosadasnja tri (z3375 SD, HD 4xxx i taj najbolji HD 8xxx).
Od kad se promjenio vlasnik dojam je da se na opremi dosta stedi jer svaka iduca promjena receivera donosi box slabijih mogucnosti (v2.0 ima dvostruki tuner za razliku od PDS 3).
Vidjet cemo hoce li najavljeni eon receiveri ista popraviti.
To sa eon resiver i neće ići bas brzo. Vjerujem da ce prestati naručivati neke od ovih dosadašnjih d3 resivera a te eon uključivati kako se ko bude prijavljivao kao novi korisnik. Eventualno zamjena za neke koji ne budu radili kod korisnika, da će u talasima mijenjati to čisto sumnjam.
Last edited by zateznistub on 06/02/2018 14:29, edited 1 time in total.
zomri wrote:Može li se uzeti samo EON bez kablovske i interneta? Nemam mogućnost uvođenja kablovske, pa bi mi to bila jedina varijanta.
@zomri,
Da biste mogli koristiti EON aplikaciju potrebno je da budete registrovan na Telemach portal. Shodno tome, niste u mogućnosti koristiti aplikaciju, ukoliko niste korisnik Telemach usluga.
A koliko to imas u Evropi UHD kanala??? 20-tak od kojih mozda tek 3-4 da nesto vrijede kao sto su njemacki Sky Sport, francuski Canal+ i vise manje svi ostali su u nekom testnom okruzenju jer to je i u EU jos uvijek novina.
Nema mnogo kanala, to je istina. Medjutim, recimo ima TRT 4K, koji je FTA na 42E i radi vec pune tri godine bez greske. To bi bilo lijepo da Telemach uvrsti u ponudu, cisto da raja sa 4K televizorima ima uvid u tu perverziju, i da Telemach jos jednom pokaze ko je tata.
fusion_ba wrote:Čisto sumnjam. Većina ljudi nema ni za običan LCD pa i dalje koriste CRT. 4K je misaona imenica za 90% ljudi u BiH.
Ima ko ima, nema svako ni veliki paket, to je normalno.
Pošto dosta HD kanala prebacuju u ove manje pakete, red je da se pokrene i par 4K kanala samo za veliki paket.
Kad vec trazite 4K kanal trazite onda i u HDR-u. Ovo mi sve lici na onu "das covjeku prst a on onda hoce cijelu ruku". Ljudi su tek poceli prebacivati HD kanale u neke nize pakete i umjesto da smo zahvalni na tome sad se traze 4K kanali. Znate li koliki je udar na infrastrukturu 4K kanal koji trazi do 25mbps protoka? Znate li da resiveri ne podrzavaju 4K i da bi odmah poceli napadi ovih koji ih imaju da se i njima zamijene ovi 1080i resiveri za neke 4K resivere?
Sve je to fino i treba gledati u buducnost ali treba biti i realan i trenutno uvodjenje 4K kanala za Telemach bi samo znacio tehnicki udar na trenutnu mrezu kao i napade nezadovoljnih korisnika resivera. Puno pametnije i realnije bi bilo zahtijevati od Telemacha da radi manju kompresiju kanala i da svi HD kanali zaista imaju bitrate i sliku HD kanala a pojedini HD kanali su trenutno daleko od toga.
za Telemach: Poštovanje, Unifon aplikacija još uvijek nije osposobljena ni nakon 10-ak - 12 dana čekanja, tj. djelomično radi. Kada se nazove na fiksni kućni broj, poziv je preusmjeren na mobitel sa kojeg se zove tj. sam sebe zovem. Pokušao sam iskljuciti preusmjerenje poziva na nomadski broj(broj koji je dodijeljen mom mobitelu-uređaju) na svom portalu/nalogu, ali javlja grešku da se ta opcija ne može isključiti.
Može i HDR, što da ne.
Nama s velikim paketom dali prst? Jesu nam dali možda veći račun unazad 3 godine. Šta to mi dobijamo s najvećim paketom a da ne plaćamo, da nam poboljšavaju uslugu? Dugo, baš dugo, nama nisu ništa dali, što drugi nemaju, zapravo, kako su krenuli neće biti razlike između velikom i najmanjeg paketa (osim interneta) jer njima su počeli da ubacuju sve HD kanale.
Pa sad će novi resiveri, možda podržavaju 4k, šta ti znaš?!
Niko nije trazio 10 komada 4K kanala. Predlozio sam to cisto jer bi bilo lijepo biti u korak sa vremenom, i imati u ponudi jedan 4K kanal, da raja koja ima takve televizore vidi koliko je to mocno, a i da se Telemach moze pohvaliti kako je prvi operater koji je u ponudu uvrstio neki 4K kanal. Pa kako vrijeme bude odmicalo, sve ih vise kititi.
Risiveri ne podrzavaju ni FULL HD rezoluciju, nego max. 1080i, ili 720p. Taj 4K kanal bi trebalo ostaviti slobodan u okviru digitalne sheme, i svako ko ima 4K televizor ce ga moci gledati ako zeli, bez obzira imao risiver ili modul, jer ne postoji 4K TV koji nema DVB-C tuner. Tako da ne bi niko imao razlog da se zali sto se tog kanala tice.
lion002 wrote:za Telemach: Poštovanje, Unifon aplikacija još uvijek nije osposobljena ni nakon 10-ak - 12 dana čekanja, tj. djelomično radi. Kada se nazove na fiksni kućni broj, poziv je preusmjeren na mobitel sa kojeg se zove tj. sam sebe zovem. Pokušao sam iskljuciti preusmjerenje poziva na nomadski broj(broj koji je dodijeljen mom mobitelu-uređaju) na svom portalu/nalogu, ali javlja grešku da se ta opcija ne može isključiti.
Pozdrav.
@lion002,
Primjedbu ćemo proslijediti kolegama i javiti Vam se ubrzo sa povratnim informacijama. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.