Sirija vol. 2

Locked
bingov buraz

#61276 Re: Sirija vol. 2

Post by bingov buraz »

Pročitao sam i ja onaj post od savoiksa ili kako se već ta marva vabi.

Moj klikše :roll:
SkyLimit

#61277 Re: Sirija vol. 2

Post by SkyLimit »

studiorum_tuzlaensis wrote:Koliko god su ovi talibani ISILovski debili koji će sigurno bit samljeveni uskoro, mora im se ipak odat poštovanje da su zajebani borci i da se nose sa ovom svjetskom policijom i avijacijom veoma dobro. Imam osjećaj da bi mi /balkanski narodi/ nakon jednog napada proglasili kapitulaciju, i nosi sve. :D

Evo saće godina i pol kako ih konstantno rokaju iz zraka i Rusi i pola NATO pakta, ali oni opet neke ofanzive pokreću, osvajaju gradove, ma nema šta ne rade. Jbt, ne znam jel Assadova vojska toliko nesposobna, o Kurdima da ne govorim, ili imam pogrešnu sliku o zračnim udarima. Pa svi su im objavili rat koji postoje na planeti, i evo ljudi već godinama ginu za ciljeve. Strah me samo da ne ostane pat pozicija, da ne stane borba protiv njih, sa tim im odma se daje legitimitet, jer očigledno su tvrd orah ovi kozojebi. ;)
Nama se laže o ISIL - u. Sjećam se kad se tvrdilo da nemaju više od 20 000 pripadnika, što je apsolutno nemoguće, do sada bi zbog poginulih i izbačenih iz stroja davno nestali da ih nema barem 3x više.

Krije nam se da se ne radi tu samo o šljamu koji je došao iz cijeloga Svijeta već da ISIL ima respektabilnu podršku u lokalnom arapskom stanovništvu. Od kako su formirali svoju terorističku paradržavu tu je izrasla cijela jedna nova generacija koja i ne zna ništa drugo do tkz. Islamske države.
dječak sa šibicama

#61278 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Prosjecno inteligentnoj osobi je jasno da se ISIL vise "bombarduje" po novinskim clancima i studijima bjelosvjetskih medija, nego na terenu.

Gdje su snimci bomardovanja ISIL-a, kao sto je net bio preplavljen snimcima napada na talibane, ili iracke dzihadiste nakon 2003. svaki dan po neki snimak, mislim na one snimke iz letecih objekata.

Hajte molim vas, sto bi rekao Komsic.
studiorum_tuzlaensis

#61279 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ma kakogod, meni su ovo jezivi podaci, pa i ta Al-Nusra je nestala, Al-Kaida i ne postoji. Ostali su ovi i pokreću ofanzive a ratuju protiv svih na planeti. Ko je ovdje lud? Ako imaju podršku u lokalnom stanovništvu, onda imaju i legitimitet, a to se izgleda stavlja u stranu, i forsira se činjenica da je ISIL plaćenićka vojska solo.

@dječak sa šibicama...

ja sam bgmi negdje slučajno pročitao zvanične izvještaje NATO Alijanse o aktivnostima u Iraku i Siriji. Pokušaću naći PDF fajl. Uglavnom, nekim danima se dešavalo da imaju preko 100 uzleta od Incirlika do Basre, onda dronovi, a uključeni su bili i nosači aviona pa su ih rokali i Tomahawkom :D i da su djelovali po 150 različitih lokacija. Sirija i Irak je bukvalno poligon za isprobavanje oružja, ko Vijetnam i Kambodža nekad. Doduše, ni tamo se Ameri i Rusi nisu proslavili, ko ni u Afganistanu. :D
sumirprimus

#61280 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

cuj onog struxnjaka pustnjska ruza.kako smo unistili siriju.pise frajer knjigu ima bkgraund :lol: :lol: :lol:
koji od vas je zlatko? ajde frajeri.digmi dva orsta slibodno :D
insomnia78

#61281 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Da li ce treci pesadijski puk OS BiH uzeti ucesce u borbi protiv povampirenih dzi'adista?
Kikibombona

#61282 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

studiorum_tuzlaensis wrote:Koliko god su ovi talibani ISILovski debili koji će sigurno bit samljeveni uskoro, mora im se ipak odat poštovanje da su zajebani borci i da se nose sa ovom svjetskom policijom i avijacijom veoma dobro. Imam osjećaj da bi mi /balkanski narodi/ nakon jednog napada proglasili kapitulaciju, i nosi sve. :D

Evo saće godina i pol kako ih konstantno rokaju iz zraka i Rusi i pola NATO pakta, ali oni opet neke ofanzive pokreću, osvajaju gradove, ma nema šta ne rade. Jbt, ne znam jel Assadova vojska toliko nesposobna, o Kurdima da ne govorim, ili imam pogrešnu sliku o zračnim udarima. Pa svi su im objavili rat koji postoje na planeti, i evo ljudi već godinama ginu za ciljeve. Strah me samo da ne ostane pat pozicija, da ne stane borba protiv njih, sa tim im odma se daje legitimitet, jer očigledno su tvrd orah ovi kozojebi. ;)
Pa nemas o tome sta reci, iz perspektive ISILa. Sve poraz do poraza. Kurdi cijelo vrijeme oslobadjaju arapske gradove i uspjesno brane kurdske.

Poraze od ISIL biljeze sirijska i iracka armija.

Opstepoznate cinjenice.
sumirprimus

#61283 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:

Pa nemas o tome sta reci, iz perspektive ISILa. Sve poraz do poraza. Kurdi cijelo vrijeme oslobadjaju arapske gradove i uspjesno brane kurdske.

Poraze od ISIL biljeze sirijska i iracka armija.

Opstepoznate cinjenice.
znaci ameri i placenici najaci :D
Omar500

#61284 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

Image

:bih:

Brko je najjaci lik u kompletnoj Siriji, izdrzat ce sigurno SAA i ovaj napad. Samo, fakat nije uredu da se ovoliko dugo ceka sa deblokadom Deir Ezzora, ali visa politika je u pitanju nazalost.
Kikibombona

#61285 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote: znaci ameri i placenici najaci :D
Ameri su zajedno sa irackom armijom branili mnoge gradove i nisu uspjeli. Recimo Ramadi, grad velicine Sarajeva. Pao je u ruke ISILa iako je americka avijacija pruzala podrsku irackoj armiji koja isto tako ima svoju avijaciju i moderno americko oruzje.

A mozemo vidjeti i Turke koji se najstrasnije brukaju u al-Babu protiv ISILa. 8 000 turskih vojnika i par hiljada dzihadista. Avijacija prevrce, Rusi i povremeno Amerikanci pruzaju podrsku. Gomile tesko oruzja, sve imaju. Grad sastavili sa zemljom i opet metra ne mogu napredovati.
sarajevoxxxx

#61286 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

bingov buraz wrote:Pročitao sam i ja onaj post od savoiksa ili kako se već ta marva vabi.

Što sam nazvao režimske vojnike u Deir Ez-Zouru fašistima? Znaš li kako ih nazivaju građani Deir Ez-Zoura i oni koji se nalaze na teritoriji režima i oni na teritoriji Isila? Zasto glavni komandant režima u Deir Ez-Zouru nije iz tog grada? Šta misliš koliko ima režimskih vojnika iz Deir Ez-Zoura da brane grad a koliko ima milicija? Znas li koliko ima bivših zarobljenika iz Adre i drugih gradova koje je režim prisilno mobilisao i odveo na linije Deir Ez-Zoura? Ko ima mrvu morala i razuma ne može podržavati Asada. Po svim izvještajima međunarodnih organizacija režim je odgovoran za preko 95 % svih zločina u Siriji. I u Deir Ez-Zouru taj omjer je na strani režima i međunarodnih snaga koji su odgovorni za preko 90 % svih masakara u Deir Ez-Zouru. Mislim jasno je ko su fašisti, Isil ne branim Bože sačuvaj. Pisao sam o Isilovim masakrima u Deir Ez-Zouru nebrojeno puta i pisat ću uvijek. Nikada nisam djelio žrtve i stvari objašnjavao zavjerama kao sto to Asadovci rade ovdje na forumu.
KAMI666

#61287 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

sarajevoxxxx wrote:
bingov buraz wrote:Pročitao sam i ja onaj post od savoiksa ili kako se već ta marva vabi.

Što sam nazvao režimske vojnike u Deir Ez-Zouru fašistima? Znaš li kako ih nazivaju građani Deir Ez-Zoura i oni koji se nalaze na teritoriji režima i oni na teritoriji Isila? Zasto glavni komandant režima u Deir Ez-Zouru nije iz tog grada? Šta misliš koliko ima režimskih vojnika iz Deir Ez-Zoura da brane grad a koliko ima milicija? Znas li koliko ima bivših zarobljenika iz Adre i drugih gradova koje je režim prisilno mobilisao i odveo na linije Deir Ez-Zoura? Ko ima mrvu morala i razuma ne može podržavati Asada. Po svim izvještajima međunarodnih organizacija režim je odgovoran za preko 95 % svih zločina u Siriji. I u Deir Ez-Zouru taj omjer je na strani režima i međunarodnih snaga koji su odgovorni za preko 90 % svih masakara u Deir Ez-Zouru. Mislim jasno je ko su fašisti, Isil ne branim Bože sačuvaj. Pisao sam o Isilovim masakrima u Deir Ez-Zouru nebrojeno puta i pisat ću uvijek. Nikada nisam djelio žrtve i stvari objašnjavao zavjerama kao sto to Asadovci rade ovdje na forumu.
Ti si covjek lud, Allaha mi.
sarajevoxxxx

#61288 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

SkyLimit wrote:

Nama se laže o ISIL - u. Sjećam se kad se tvrdilo da nemaju više od 20 000 pripadnika, što je apsolutno nemoguće, do sada bi zbog poginulih i izbačenih iz stroja davno nestali da ih nema barem 3x više.

Krije nam se da se ne radi tu samo o šljamu koji je došao iz cijeloga Svijeta već da ISIL ima respektabilnu podršku u lokalnom arapskom stanovništvu. Od kako su formirali svoju terorističku paradržavu tu je izrasla cijela jedna nova generacija koja i ne zna ništa drugo do tkz. Islamske države.
Naravno to sam milion puta napisao. Imaš zadnje slike iz Mosula stotine ili hiljade ljudi momaka pristupaju Isilu. Međunarodna zajednica se ne bori protiv terorizma već naprotiv i Rusija i Amerika igraju svoju igru gdje je borba protiv terorizma samo izgovor da priča traje.
sarajevoxxxx

#61289 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

KAMI666 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Ti si covjek lud, Allaha mi.
A ti zbog vrijeđanja treba da budeš banovan.
Challenger__

#61290 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

KAMI666 wrote:Ti si covjek lud, Allaha mi.
Ne, nije. On samo javno podržava "borce" ISIL-a i Al Qaede (ex Nusre).

Može mu se, očigledno.
Challenger__

#61291 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:A ti zbog vrijeđanja treba da budeš banovan.
Zanimljiv pristup, baš zanimljiv... Kome mi da prijavimo podršku "borcima" iSIL-a i Al Qaede? Kome?
Krokodajl

#61292 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Čuj zašto zapovjednik odbrane Deir ez Zora nije iz Deir ez Zora :lol: :lol: :lol:

Siriju brani njena armija, odakle god da su, njeni su sinovi, a ISIL-ovci mogu samo da se na vrućinama Sirijske pustinje u opancima uvježbavaju za džehenemsku vatru.

A kod pobunjenika ne da zapovjednici odbrane nisu iz istog grada, nego u većini slučajeva nisu iz iste države a nekada ni sa istog kontinenta :lol: :lol: :lol:

Koji dvostruki aršini dan te.... :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#61293 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Zanimljiv pristup, baš zanimljiv... Kome mi da prijavimo podršku "borcima" iSIL-a i Al Qaede? Kome?
Prve i najveće demonstracije opozicije bile su u gradu Deir Ez-Zouru. Samo zahvaljujući Isilu dio grada i aerodrom su još uvijek pod kontrolom režima. Međunarodna zajednica je i dovela Isil u Deir Ez-Zouru, a vjerujem da i sada dijelom stoji iza ove zadnje Isilove ofanzive na grad.
Last edited by sarajevoxxxx on 16/01/2017 18:28, edited 1 time in total.
insomnia78

#61294 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Omar500 wrote:Image

:bih:

Brko je najjaci lik u kompletnoj Siriji, izdrzat ce sigurno SAA i ovaj napad. Samo, fakat nije uredu da se ovoliko dugo ceka sa deblokadom Deir Ezzora, ali visa politika je u pitanju nazalost.
Mjenjo hin Assad za Vog...Alepo
sumirprimus

#61295 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
sumirprimus wrote: znaci ameri i placenici najaci :D
Ameri su zajedno sa irackom armijom branili mnoge gradove i nisu uspjeli. Recimo Ramadi, grad velicine Sarajeva. Pao je u ruke ISILa iako je americka avijacija pruzala podrsku irackoj armiji koja isto tako ima svoju avijaciju i moderno americko oruzje.

A mozemo vidjeti i Turke koji se najstrasnije brukaju u al-Babu protiv ISILa. 8 000 turskih vojnika i par hiljada dzihadista. Avijacija prevrce, Rusi i povremeno Amerikanci pruzaju podrsku. Gomile tesko oruzja, sve imaju. Grad sastavili sa zemljom i opet metra ne mogu napredovati.
jel to piredis turke s amerima?
korumpirNe iracane :lol:
Krokodajl

#61296 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
Prve i najveće demonstracije opozicije bile su u gradu Deir Ez-Zouru. Samo zahvaljujući Isilu dio grada i aerodrom su još uvijek pod kontrolom režima. Međunarodna zajednica je i dovela Isil u Deir Ez-Zouru, a vjerujem da i sada dijelom stoji iza ove zadnje Isilove ofanzive na grad.
A to bi borci opozicije uspješno slomili otpor Sirijske vojske u Deir ez Zoru.

Ko što su obranili Alep :D :D

Da je Brko vodio operacije u Alepu, sad bi Hidžaba lično i personalno ganjao po Bešiktašu i Galati :lol: :lol: :lol:

Što ne dođe Hidžab u svoj rodni Deir ez Zor, imal ko da ga dočeka, kuče, mače, jel mu ko osto tamo, ili su svi otišli u FSA, ili su u ISIL-u, ili ih brani i hrani režim :D

Il mu je familija u Latakiji, zadnje mjesto u kojem je stolovao prije nego što se odmetnuo bila je Latakija.
Last edited by Krokodajl on 16/01/2017 18:32, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#61297 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Čuj zašto zapovjednik odbrane Deir ez Zora nije iz Deir ez Zora :lol: :lol: :lol:

Siriju brani njena armija, odakle god da su, njeni su sinovi, a ISIL-ovci mogu samo da se na vrućinama Sirijske pustinje u opancima uvježbavaju za džehenemsku vatru.

A kod pobunjenika ne da zapovjednici odbrane nisu iz istog grada, nego u većini slučajeva nisu iz iste države a nekada ni sa istog kontinenta :lol: :lol: :lol:

Asadovi vojnici su fašisti djecoubice odgovorni za najstrašnije zločine, kakvi crni sinovi :-) . Hezbollah je fašistička organizacija jedni notorni sektaši. Vođama i jednih i drugih će se vjerovatno suditi pred međunarodnim sudovima.
Krokodajl

#61298 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Čuj zašto zapovjednik odbrane Deir ez Zora nije iz Deir ez Zora :lol: :lol: :lol:

Asadovi vojnici su fašisti djecoubice odgovorni za najstrašnije zločine, kakvi crni sinovi :-) . Hezbollah je fašistička organizacija jedno notorni sektaši. Vođama i jednih i drugih će se vjerovatno suditi pred međunarodnim sudovima.
Sinovi, sinovi, najveći sinovi Sirije, ostat će zapisani zlatnim slovima u historiju te zemlje.
sarajevoxxxx

#61299 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Koliko sinovi uzimaju za prebacivanje iz Deir Ez-Zoura do Kamišlija?
Krokodajl

#61300 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Koliko sinovi uzimaju za prebacivanje iz Deir Ez-Zoura do Kamišlija?
Koliko i treba, ako nemaš platit onda kopat rovove kako Bog zapovijeda.

A većini pare ionako kapaju iz budžeta a ne rade ništa, ko i oni u Raki i Rastanu...

Dobro je pa ih ne mobilišu.

Ako ništa raja u Deir ez Zoru ima šta da jede, ne ko ove hljebokradice u Alepu, Muhajsini na Halep dijeti dobio 20 kilograma, u skladištima municije tone hrane a djeca po ulicama skakavaju od gladi, tako je i u Madaji bilo, krade stoga bjelosvjetska humanitarnu pomoć.

U Deir ez Zoru pod opsadom cijena hrane opet jeftinija od ovog slobodnog pod kontrolom pobunjenih Iračkih plemena.
Locked