Sirija vol. 2
- insomnia78
#61251 Re: Sirija vol. 2
Ako je iko zasluzio da dozivi kraj rata to je ova brkina ekipa
-
dječak sa šibicama
#61252 Re: Sirija vol. 2
Oni njih gadjaju ima vec 2-3 godine... a ISIL sve jaci.Krokodajl wrote:Nisu pogodili jedinice SAA.dječak sa šibicama wrote:Koliko ima istine u vijestima da je koalicija opet "slucajno" pogodila neki SAA polozaj iznad aerodroma?Krokodajl wrote:Odbijeni napadi ISIL-a u gradskim četvrima Deir ez Zora.
Sirijska vojska i dalje drži groblje, prostor koji je ISIL probio je širok oko 800 metara.
Amerikanci gađaju ISIL u Deir ez Zoru ali provinciji ne u gradu, najbliži položaj kojeg su Amerikanci gađali danas je bio nekih 10-ak kilometara udaljen od grada, to je ovaj gore hairlija iz Dare koji je pogođen u nekom selu.
Interesantno neko gadjanje.
- insomnia78
#61253 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Kako, majku mu na Ruse nikad ne naletedječak sa šibicama wrote:Oni njih gadjaju ima vec 2-3 godine... a ISIL sve jaci.Krokodajl wrote:Nisu pogodili jedinice SAA.dječak sa šibicama wrote: Koliko ima istine u vijestima da je koalicija opet "slucajno" pogodila neki SAA polozaj iznad aerodroma?
Amerikanci gađaju ISIL u Deir ez Zoru ali provinciji ne u gradu, najbliži položaj kojeg su Amerikanci gađali danas je bio nekih 10-ak kilometara udaljen od grada, to je ovaj gore hairlija iz Dare koji je pogođen u nekom selu.
Interesantno neko gadjanje.
-
dječak sa šibicama
#61254 Re: Sirija vol. 2
Ovog mozes vidjeti u White house bar jednom mjesecno, glavu dajem.Nadzornik wrote:Hoce li i tvoj Abu Bakr al-Baghdadi prisustvovati u Astani i predstavljati...sta,koga...???sarajevoxxxx wrote:Dr. Abdulhakim Bešar će predstavljati Kurde u Astani
Baladi News![]()
Abu Bakr al-Baghdadi, 2004
- Nadzornik
#61255 Re: Sirija vol. 2
Izvor blizak ISIS-u (nas covjek sa Balkana,nije Savo) na Telegramu javlja:
-PVO ISIS-a sprecava helikoptere da se spuste u bazu 137. brigade
-vojni aerodrom u potpunom okruzenju
-sirijska vojska pruza zestok otpor i da su odbrambene linije vojske veoma dobro utvrdjene
-ISIS je zauzeo bezbjednosni bataljon nedaleko od aerodroma.
-PVO ISIS-a sprecava helikoptere da se spuste u bazu 137. brigade
-vojni aerodrom u potpunom okruzenju
-sirijska vojska pruza zestok otpor i da su odbrambene linije vojske veoma dobro utvrdjene
-ISIS je zauzeo bezbjednosni bataljon nedaleko od aerodroma.
-
dječak sa šibicama
#61256 Re: Sirija vol. 2
Taj "blizak ISIS-u" je objektivan ko i savo.
ali znacajno je da te "objektivne" kratkopantolase promovisu po medijima, sve u paketu borbe protiv ISIL-a
ali znacajno je da te "objektivne" kratkopantolase promovisu po medijima, sve u paketu borbe protiv ISIL-a
- Nadzornik
#61257 Re: Sirija vol. 2
Ne samo u nego i pored White housdječak sa šibicama wrote:Ovog mozes vidjeti u White house bar jednom mjesecno, glavu dajem.Nadzornik wrote:
Hoce li i tvoj Abu Bakr al-Baghdadi prisustvovati u Astani i predstavljati...sta,koga...???![]()
Abu Bakr al-Baghdadi, 2004

- Nadzornik
#61258 Re: Sirija vol. 2
Za Savu Baghdadieve rijeci vise slasti daju nego Kevser vrelo u Bozanskom raju...dječak sa šibicama wrote:Taj "blizak ISIS-u" je objektivan ko i savo.
- Krokodajl
#61259 Re: Sirija vol. 2
Glavne snage ISIL-a u Deir ez Zoru čine jedinice iz Mosula, imaju ogromne gubitke zbog nepoznavanja terena.
Jedinice SAA su izgubile prostor u blizini aerodroma koji je pokazan i na @syriancivilwar mapi, u gradu je SAA obranila sva područja, u javljanju uživo gradonačelnik Deir ez Zora je izjavio da u gradu nema panike i da će situacija biti stabilizovana.
Jedinice SAA će do kraja dana krenuti u kontranapad na izgubljena područja.
@dječak sa šibicima, ne bih ulazio u te špekulacije, Američka avijacija ne ide na kvanitet nego na kvalitet, oni gađaju unaprijed određene mete, visoke dužnosnike, ljude koji se javno eksponiraju, Rusi uglavnom idu na kvanitet.
Jedinice SAA su izgubile prostor u blizini aerodroma koji je pokazan i na @syriancivilwar mapi, u gradu je SAA obranila sva područja, u javljanju uživo gradonačelnik Deir ez Zora je izjavio da u gradu nema panike i da će situacija biti stabilizovana.
Jedinice SAA će do kraja dana krenuti u kontranapad na izgubljena područja.
@dječak sa šibicima, ne bih ulazio u te špekulacije, Američka avijacija ne ide na kvanitet nego na kvalitet, oni gađaju unaprijed određene mete, visoke dužnosnike, ljude koji se javno eksponiraju, Rusi uglavnom idu na kvanitet.
- Nadzornik
#61260 Re: Sirija vol. 2
Da li ovi kozojebi da u kojem slucaju Deir ez Zor padne njima u ruke imaju neku logistiku,mislim na autobuse,hrana i medicinska pomoc civilima.
Prijevoz prezivjelih vojnika SAA do najblizeg grada kojeg drzi SAA itd..???
Da li vojnici SAA mogu otici samo sa licnim naoruzanjem i da li ce biti amnestirani oni koji ostanu...???
Da li vojnici SAA mogu otici samo sa licnim naoruzanjem i da li ce biti amnestirani oni koji ostanu...???
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61261 Re: Sirija vol. 2
Kiki, hoce li Kurdi poslati pojacanje odbrani D.Zora?
- Nadzornik
#61262 Re: Sirija vol. 2
Several options for #SDF to further isolate ISIS in #Raqqa:
Through Al Thawrah (1), Muqla (2) or Deir Ez-Zor (3).
Kurdi javljaju moguci napad na Deir ez Zor,citaj,ako padne Zor u ruke Isila eto nas da ga oslobodimo.

Through Al Thawrah (1), Muqla (2) or Deir Ez-Zor (3).
Kurdi javljaju moguci napad na Deir ez Zor,citaj,ako padne Zor u ruke Isila eto nas da ga oslobodimo.

- Krokodajl
#61263 Re: Sirija vol. 2
Prema pisanju portala DeZ24 čitava akcija je planirana od strane Iračkih jedinica ISIL-a, lokalne glavešine ISIL-a apsolutno nisu imali pojma da će akcija biti provedena, većinu snaga čine borci iz Mosula, Nineve regije i drugih dijelova Iraka odnosno svi oni strani i Irački teroristi koji su se dovukli u Siriju.
Veoma mali broj lokalnih jedinica ISIL-a učestuje u napadu, većina ih je razvaljena od ranije a drugi su poslani prema Al Babu i Raki.
Ako se SAA obrani u što se iskreno nadam, biće to jedan od ključnih udaraca ISIL-u.
Heroji Sirije, General Hasan Muhamed i njegove jedinice na aerodromu Deir ez Zor.

Veoma mali broj lokalnih jedinica ISIL-a učestuje u napadu, većina ih je razvaljena od ranije a drugi su poslani prema Al Babu i Raki.
Ako se SAA obrani u što se iskreno nadam, biće to jedan od ključnih udaraca ISIL-u.
Heroji Sirije, General Hasan Muhamed i njegove jedinice na aerodromu Deir ez Zor.

Last edited by Krokodajl on 16/01/2017 16:33, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#61264 Re: Sirija vol. 2
Sve ce to Francuska, Engleska, Amerika dogovoriti, na CNN-u i BBC-u vec suze rone i pripremaju potresne priloge.Nadzornik wrote:Da li ovi kozojebi da u kojem slucaju Deir ez Zor padne njima u ruke imaju neku logistiku,mislim na autobuse,hrana i medicinska pomoc civilima.
Nego, ja mislim da Zor nece pasti, nije prvi put da kozojebi napreduju tamo, sjetimo se samo kad su upali u bolnicu.
Jedino ako ovo nije neka politicka igrica, ali nekako sumnjam da bi tek tako ostavili ljude na cjedilu. Mada, nikome ja vise ne vjerujem, ni Rusima posebno ne Amerikancima. Sreca pa babun odlazi za par dana iz Vasingtona.
-
dječak sa šibicama
#61265 Re: Sirija vol. 2
Postoji li ijedna logicna misao, objasnjenje, zasto ISIL dovlaci trupe iz Mosula a u Mosulu im iracke snage ulaze u centar grada.Krokodajl wrote:Prema pisanju portala DeZ24 čitava akcija je planirana od strane Iračkih jedinica ISIL-a, lokalne glavešine ISIL-a apsolutno nisu imali pojma da će akcija biti provedena, većinu snaga čine borci iz Mosula, Nineve regije i drugih dijelova Iraka odnosno svi oni strani i Irački teroristi koji su se dovukli u Siriju.
Koja je to logika.
- Krokodajl
#61266 Re: Sirija vol. 2
Zato što u svakoj grupi u ratu postoje povlašteni i manje povlašteni, ISIL je skontao da mu se kraj bliži, jedini način da se živi izvuku pogotovo ovi strani borci jeste preko teritorija Sirije, Iračka vojska ih ne pušta, nema tamo zelenih autobusa.dječak sa šibicama wrote:Postoji li ijedna logicna misao, objasnjenje, zasto ISIL dovlaci trupe iz Mosula a u Mosulu im iracke snage ulaze u centar grada.Krokodajl wrote:Prema pisanju portala DeZ24 čitava akcija je planirana od strane Iračkih jedinica ISIL-a, lokalne glavešine ISIL-a apsolutno nisu imali pojma da će akcija biti provedena, većinu snaga čine borci iz Mosula, Nineve regije i drugih dijelova Iraka odnosno svi oni strani i Irački teroristi koji su se dovukli u Siriju.
Koja je to logika.
U Siriju su poslane sve elitne jedinice ISIL-a, prema raznim informacijama desetine pripadnika ISIL-a preko Turske bježe nazad, idu preko Džarabulusa, spašavaju živu glavu, mnogi ti borci su psi rata, veliki dio ih završi opet u Sirijskom ratu ali na strani "Sirijske opozicije"
-
dječak sa šibicama
#61267 Re: Sirija vol. 2
Ok, to i da razumijem, ali kako su oni dosli iz Mosula, kad je Mosul vec mjesec dana ako ne i vise, odsjecen od Sirije kod Sindjara.
- Krokodajl
#61268 Re: Sirija vol. 2
Došli su prije nego što je odsječen, a nisu to sami jedinice iz Mosula to su generalno jedinice iz Iraka, pisao sam ovdje mnogo o protjerivanju stanovnika koje ISIL radi u Deir ez Zoru, hiljade ljudi su protjerane iz Deir ez Zora u pustinju da bi se tamo naselili ISIL-ovci i njihove porodice iz Mosula, ovo je počelo još kada je operacija Mosul počela, dakle Oktobar.dječak sa šibicama wrote:Ok, to i da razumijem, ali kako su oni dosli iz Mosula, kad je Mosul vec mjesec dana ako ne i vise, odsjecen od Sirije kod Sindjara.
- studiorum_tuzlaensis
#61269 Re: Sirija vol. 2
Dobro ti to Krokodaj sve pratiš, kako stigneš jbt... Mislim, pored ovih regularnih životnih obaveza i slično 
-
dječak sa šibicama
#61270 Re: Sirija vol. 2
Znaci, mozemo govoriti o planu ISIL-a da Zoir naprave novim Mosulom, posto je jasno da u Mosulu gube.Krokodajl wrote:Došli su prije nego što je odsječen, a nisu to sami jedinice iz Mosula to su generalno jedinice iz Iraka, pisao sam ovdje mnogo o protjerivanju stanovnika koje ISIL radi u Deir ez Zoru, hiljade ljudi su protjerane iz Deir ez Zora u pustinju da bi se tamo naselili ISIL-ovci i njihove porodice iz Mosula, ovo je počelo još kada je operacija Mosul počela, dakle Oktobar.dječak sa šibicama wrote:Ok, to i da razumijem, ali kako su oni dosli iz Mosula, kad je Mosul vec mjesec dana ako ne i vise, odsjecen od Sirije kod Sindjara.
-
tigar777
#61271 Re: Sirija vol. 2
Kako se brko drzi,jel sve pod kontrolom.
Vidim ovdje neki podrzavaju saa pedere, mislim da bi se pohvatali sa njima da im se pruzi prilika.
Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
Vidim ovdje neki podrzavaju saa pedere, mislim da bi se pohvatali sa njima da im se pruzi prilika.
Poslano sa mog C6903 koristeći Tapatalk
- Krokodajl
#61272 Re: Sirija vol. 2
Imam sreću a i ne sreću da radim kod kuće, pa mi je tab na twitteru otvoren a radno vrijeme 0-24, osim toga još davno sam savladao brzo čitanje pa mi je to olakotna okolnoststudiorum_tuzlaensis wrote:Dobro ti to Krokodaj sve pratiš, kako stigneš jbt... Mislim, pored ovih regularnih životnih obaveza i slično
Neko bi rekao ludost, neko opsesija, neko hobi, neko droga, šta ja znam zovite kako hoćete
@dječak sa šibicama, ne bih rekao, prije bih rekao da je to čisto da se isprazne, ne mogu nigdje ništa osvojiti, makar napaćeni DeZ mogu, ako Bog da ne mogu ni to.
- Kikibombona
#61273 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su u proteklim danima najavljivali da spremaju napad ka DeZ. Danas su ponovili da ce pokrenuti napad prema gradu. Brko i njegovi ljudi na to ne mogu racunati. Ta ofanziva je u pripremi i proci ce par mjeseci prije nego se SDF probije do grada. Sudbina Brke i njegove ekipe se odlucuje u narednih nekoliko dana. ISIL tako napada, sve ili nista. Oni znaju da imaju max 10-15 dana da zavrse operaciju. Vrijeme ne radi za njih, avijacija ih masakrira._BataZiv_0809 wrote:Kiki, hoce li Kurdi poslati pojacanje odbrani D.Zora?
Brko i njegovi su prepusteni sami sebi. Tako je od pocetka rata, nije da nisu navikli. Dobro kaze Insomnia, ako je iko zasluzio da prezivi ovaj rat, onda su to Brko i njegovi ljudi, koji su punih sest godina pod opsadom. Pravo je cudo kako su izdrzali do sada. Prezivjeli su desetine ovakvih ofanziva.
Ne vjerujem da ce DeZ pasti. Imaju prilican broj boraca, karizmaticnog lidera, ogromno ratno iskustvo, motivisani su, znaju da nemaju gdje i da vode bitku za zivot ili smrt. Mislim da ce izdrzati i u narednih par dana zapoceti u kontru.
Nedaj se Brkane!

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61274 Re: Sirija vol. 2
BrkoKikibombona wrote:Kurdi su u proteklim danima najavljivali da spremaju napad ka DeZ. Danas su ponovili da ce pokrenuti napad prema gradu. Brko i njegovi ljudi na to ne mogu racunati. Ta ofanziva je u pripremi i proci ce par mjeseci prije nego se SDF probije do grada. Sudbina Brke i njegove ekipe se odlucuje u narednih nekoliko dana. ISIL tako napada, sve ili nista. Oni znaju da imaju max 10-15 dana da zavrse operaciju. Vrijeme ne radi za njih, avijacija ih masakrira._BataZiv_0809 wrote:Kiki, hoce li Kurdi poslati pojacanje odbrani D.Zora?
Brko i njegovi su prepusteni sami sebi. Tako je od pocetka rata, nije da nisu navikli. Dobro kaze Insomnia, ako je iko zasluzio da prezivi ovaj rat, onda su to Brko i njegovi ljudi, koji su punih sest godina pod opsadom. Pravo je cudo kako su izdrzali do sada. Prezivjeli su desetine ovakvih ofanziva.
Ne vjerujem da ce DeZ pasti. Imaju prilican broj boraca, karizmaticnog lidera, ogromno ratno iskustvo, motivisani su, znaju da nemaju gdje i da vode bitku za zivot ili smrt. Mislim da ce izdrzati i u narednih par dana zapoceti u kontru.
Nedaj se Brkane!
Da li to znaci da bi ovo bio definitivni slom ISIL-a ukoliko ih SAA ovdje nalupa?
Ovo mi mirise na onu zadnju ofanzivu pobunjenika u Alepu, nakon koje je po njih krenulo sve nizbrdo.
- studiorum_tuzlaensis
#61275 Re: Sirija vol. 2
Koliko god su ovi talibani ISILovski debili koji će sigurno bit samljeveni uskoro, mora im se ipak odat poštovanje da su zajebani borci i da se nose sa ovom svjetskom policijom i avijacijom veoma dobro. Imam osjećaj da bi mi /balkanski narodi/ nakon jednog napada proglasili kapitulaciju, i nosi sve. 
Evo saće godina i pol kako ih konstantno rokaju iz zraka i Rusi i pola NATO pakta, ali oni opet neke ofanzive pokreću, osvajaju gradove, ma nema šta ne rade. Jbt, ne znam jel Assadova vojska toliko nesposobna, o Kurdima da ne govorim, ili imam pogrešnu sliku o zračnim udarima. Pa svi su im objavili rat koji postoje na planeti, i evo ljudi već godinama ginu za ciljeve. Strah me samo da ne ostane pat pozicija, da ne stane borba protiv njih, sa tim im odma se daje legitimitet, jer očigledno su tvrd orah ovi kozojebi.
Evo saće godina i pol kako ih konstantno rokaju iz zraka i Rusi i pola NATO pakta, ali oni opet neke ofanzive pokreću, osvajaju gradove, ma nema šta ne rade. Jbt, ne znam jel Assadova vojska toliko nesposobna, o Kurdima da ne govorim, ili imam pogrešnu sliku o zračnim udarima. Pa svi su im objavili rat koji postoje na planeti, i evo ljudi već godinama ginu za ciljeve. Strah me samo da ne ostane pat pozicija, da ne stane borba protiv njih, sa tim im odma se daje legitimitet, jer očigledno su tvrd orah ovi kozojebi.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 16/01/2017 16:52, edited 1 time in total.