Sve ti je dobro sem powera..anes66 wrote:Valjali ovaj siganl ikakvom jadu evo vec 6 dana ovaj telemach nista a internet katastrofa
https://i.imgur.com/1WlYFsJ.jpg
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Adrian1946
#61251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Adrian1946
#61252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala puno na ljubaznosti ali za sada nema potrebe da me zovete, sa moje strane je sve u redu. Imao sam problema kada sam se prikljucio kod vas u februaru prosle godine i tada je sve zamijenjeno(novi kablovi, novi konektori, itd) i nakon toga punih 10 mjeseci sve je radilo perfektno a brzina nikada nije spadala ispod 78/6 u paketu 80/5. Takodje su mi parametri konekcije OK.
Problemi sa brzinom interneta traju vec mjesec i pol i nastaju bas kada mi najvise treba internet. Znaci brzina polako pocinje opadati svaki dan od 18h da bi od 20-23h bila najgora(download opadne sa 78 na 10 do 20mbps) i tek posle ponoci se polako pocinje stabilizovati da bi oko 1h ujutro opet bila normalna i tako svaki dan. Probao sam sa resetovanjem Home Gateway-a, fabrickim resetovanjem HG-a, iskopcavanjem kablova i ostavljanjem HG-a ugasenim tokom noci ali nista od toga nije pomoglo.
Problem je negdje na na vasoj strani i probajte ga rijesiti a ako se ovako nastavi jos 14 dana to ce biti ukupno 2 mjeseca da imam navedene probleme i onda cu ja vas kontakirati pa mozemo i pricati i vidjeti se i sta sve ne ali trenutno niti imam vremena a niti volje za to, pogotovo zato sto znam kako to ide i sto sam ubijedjen da je sa moje strane sve OK.
Takodje bih vas zamolio da mi promijenite ovu HS IP adresu, 15 godina sam bio na BHB Cable dok niste vi dosli i nije mi jasno zasto uopste dobijam IP adrese od HS kablovskog interneta kad god ostavim router ugasen preko noci, ranije su mi uvijek bile Telemachove IP adrese i nikada nisam imao nista sa HS kablovskom koja je 120km udaljena od mog grada. Hvala.
Ispod vam postavljam zadnje mjerenje brzine preko LAN(UTP) kabela prema vasem serveru kao i parametre konekcije, da vidite da su parametri OK.

[/quote]
Vidi ovako ja kad sam promijenio paket i uzeo Ubee modem operater a i monter mi je rekao da bi jednom najvise 2 puta u sedmici trebalo doći do odstupanja sto se brzine tice.
Zavisi na kojem sj podrucju isto da kazem da je meni receno da ce se ta odstupanja desiti radnim danima oko 6 do 10 navecer i vikendom od 10 ujutra do 16 u danu. Pa eto provjeri sa njima.
Buduci da ti je signal odlican sto mogu vidjeti na ovom screenshotu nepreostaje ti nista nego zamolba da dodju i reaguju nekako.
Problemi sa brzinom interneta traju vec mjesec i pol i nastaju bas kada mi najvise treba internet. Znaci brzina polako pocinje opadati svaki dan od 18h da bi od 20-23h bila najgora(download opadne sa 78 na 10 do 20mbps) i tek posle ponoci se polako pocinje stabilizovati da bi oko 1h ujutro opet bila normalna i tako svaki dan. Probao sam sa resetovanjem Home Gateway-a, fabrickim resetovanjem HG-a, iskopcavanjem kablova i ostavljanjem HG-a ugasenim tokom noci ali nista od toga nije pomoglo.
Problem je negdje na na vasoj strani i probajte ga rijesiti a ako se ovako nastavi jos 14 dana to ce biti ukupno 2 mjeseca da imam navedene probleme i onda cu ja vas kontakirati pa mozemo i pricati i vidjeti se i sta sve ne ali trenutno niti imam vremena a niti volje za to, pogotovo zato sto znam kako to ide i sto sam ubijedjen da je sa moje strane sve OK.
Takodje bih vas zamolio da mi promijenite ovu HS IP adresu, 15 godina sam bio na BHB Cable dok niste vi dosli i nije mi jasno zasto uopste dobijam IP adrese od HS kablovskog interneta kad god ostavim router ugasen preko noci, ranije su mi uvijek bile Telemachove IP adrese i nikada nisam imao nista sa HS kablovskom koja je 120km udaljena od mog grada. Hvala.
Ispod vam postavljam zadnje mjerenje brzine preko LAN(UTP) kabela prema vasem serveru kao i parametre konekcije, da vidite da su parametri OK.

[/quote]Vidi ovako ja kad sam promijenio paket i uzeo Ubee modem operater a i monter mi je rekao da bi jednom najvise 2 puta u sedmici trebalo doći do odstupanja sto se brzine tice.
Zavisi na kojem sj podrucju isto da kazem da je meni receno da ce se ta odstupanja desiti radnim danima oko 6 do 10 navecer i vikendom od 10 ujutra do 16 u danu. Pa eto provjeri sa njima.
Buduci da ti je signal odlican sto mogu vidjeti na ovom screenshotu nepreostaje ti nista nego zamolba da dodju i reaguju nekako.
- semirsar
#61253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vid' 'vamo, mog'o si komotno i da se ne javis, pogotovu sto si nedji usput zaboravio kako se radi "Quote"Adrian1946 wrote:
Vidi ovako ja kad sam promijenio paket i uzeo Ubee modem operater a i monter mi je rekao da bi jednom najvise 2 puta u sedmici trebalo doći do odstupanja sto se brzine tice.
to sto su tebi rekli i ovo sto se njemu desava nejma blage veze jedno s drugim, drugo, svi placamo uslugu da je imamo 24/7 u kontinuitetu i nikakve oscilacije ne treba da nas zanimaju osim ako nisu "visa sila" a ovo to sigurno nije, kuzis. Ako ti i mislis da je to OK sto mu se zbiva i slazes se sa ovim oscilacijama koje si naveo placaj slobodno i pati se sa takvom konekcijom, bujrum, ja bezbeli ne bih i niko to ne treba.
I kakva crna ZAMOLBA crni AdriJane?!!
Da placas neku uslugu i jos da molis da neko to pogleda sto nije u redu?!!
Lako je tebi palamuditi dok jos uvijek trosis tudje pare.
- Benq
#61254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na ovom screenshot-u , signal je odlican !Adrian1946 wrote:Sve ti je dobro sem powera..anes66 wrote:Valjali ovaj siganl ikakvom jadu evo vec 6 dana ovaj telemach nista a internet katastrofa
https://i.imgur.com/1WlYFsJ.jpg
- zateznistub
#61255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakve sve budalaštine čovjek može pročitati na ovom forumu...
- Benq
#61256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Adrijan , druze znas da te cijenim, fin si momak, ali molim te da ne dajes ljudima pogresne informacije. Covjek je postavio screenshot svog signala prema modemu i ti mu govoris da mu signal (odnosno Power) nije u redu iako mu je signal uredan. Niko se nije naucen rodio ali zato postoji internet, google , pa napises sta te interesuje i koja su dozvoljena odstupanja u signalu da bi sve radilo kako treba i polako ucis i ne trcis pred rudu.
To je samo jedan tvoj post od mnogo drugih postova koje si dosad napisao na ovoj temi, jer se vidi da zaista ne znas o cemu pises, tj u zabludi si, a to se odnosi i na druge teme na forumu, ovo ti dobronamjerno govorim , nije sramota ako se nesto ne zna , naucit ce se vremenom a iskustvo se dijeli medju forumasima.
To je samo jedan tvoj post od mnogo drugih postova koje si dosad napisao na ovoj temi, jer se vidi da zaista ne znas o cemu pises, tj u zabludi si, a to se odnosi i na druge teme na forumu, ovo ti dobronamjerno govorim , nije sramota ako se nesto ne zna , naucit ce se vremenom a iskustvo se dijeli medju forumasima.
-
CooK
#61257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uradi quote kako treba, strpao si moj post u svoj pa ispade kao da ti pises i odgovaras sam sebi. Sto se tice problema sa brzinom, vise-manje ti je kolega @semirsar sve napisao ali da ti napisem i ja. Mene niko nije upozorio na padove brzine prilikom prikljucivanja i imao sam problema sa totalnim gubljenjem konekcije kada sam se tek spojio u februaru prosle godine. Tada je stavljen novi RG11 kabal, novi RG6 kabeli su provedeni po kuci i novi konektori postavljeni i 10 mjeseci sam imao konstantnu brzinu 78/6mbps u paketu 80/5mbps. Tek u zadnjih 45 dana brzina je pocela opadati u terminima koje sam naveo u postu iznad i kako je vrijeme prolazilo sve veci i veci pad brzine se desava u tim terminima a parametri konekcije su ostali isti odnosno i dalje su OK te je brzina izvan navedenih termina normalna(78/6mbps). Cak sam tolerantan i da mi se to desava jednom ili dva puta sedmicno mozda bih to i tolerisao ali meni se desava taj drastican pad brzine svaki dan u tim terminima a bas tada i najvise koristim internet tako da mi to pocinje ozbiljno smetati.Adrian1946 wrote:Vidi ovako ja kad sam promijenio paket i uzeo Ubee modem operater a i monter mi je rekao da bi jednom najvise 2 puta u sedmici trebalo doći do odstupanja sto se brzine tice.CooK wrote:Hvala puno na ljubaznosti ali za sada nema potrebe da me zovete, sa moje strane je sve u redu. Imao sam problema kada sam se prikljucio kod vas u februaru prosle godine i tada je sve zamijenjeno(novi kablovi, novi konektori, itd) i nakon toga punih 10 mjeseci sve je radilo perfektno a brzina nikada nije spadala ispod 78/6 u paketu 80/5. Takodje su mi parametri konekcije OK.
Sto se tice molbe da dodju tehnicari, nemam ja sta tu moliti jer Telemach ima odlicnu podrsku korisnicima i sami su se ponudili da me nazovu a posle bi vjerovatno i poslali tehnicare ali trenutno ja to ne zelim jer sam 100% siguran da nije problem kod mene iz razloga koje sam iznad naveo(novi kablovi, konektori, dobri parametri konekcije) i samo bih bezveze gubio vrijeme na njihovom telefonskom ubjedjivanju da je sve OK i na dolasku tehnicara u moju kucu. Problem najvjerovatnije lezi u tome da su "natobali" puno korisnika u ovom dijelu grada gdje se ja nalazim a protok je ostao isti za taj dio grada i kako kojeg novog korisnika spoje to utice na brzinu. Ili je to ili imaju neki problem na CMTS-u ali svejedno sam ubijedjen da nije do mene i kada sam izdrzao ovih mjesec i pol onda mogu izdrzati jos dvije sedmice jer sam prezauzet ovih dana i ako ne srede brzinu za te dvije sedmice onda cu ih ja sam kontaktirati pa neka zovu ili dolaze tehnicari i neka rade sta hoce. Odoh sad, duty calls a ti pamet u glavu Adra i razmisli malo prije nego nesto napises.
- zateznistub
#61258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najvjerovatnije da se radi o preopterecenosti mreže. Pogotovo ako su ti kablovi promijenjeni. Kao i skretnice i konektori.CooK wrote: Uradi quote kako treba, strpao si moj post u svoj pa ispade kao da ti pises i odgovaras sam sebi. Sto se tice problema sa brzinom, vise-manje ti je kolega @semirsar sve napisao ali da ti napisem i ja. Mene niko nije upozorio na padove brzine prilikom prikljucivanja i imao sam problema sa totalnim gubljenjem konekcije kada sam se tek spojio u februaru prosle godine. Tada je stavljen novi RG11 kabal, novi RG6 kabeli su provedeni po kuci i novi konektori postavljeni i 10 mjeseci sam imao konstantnu brzinu 78/6mbps u paketu 80/5mbps. Tek u zadnjih 45 dana brzina je pocela opadati u terminima koje sam naveo u postu iznad i kako je vrijeme prolazilo sve veci i veci pad brzine se desava u tim terminima a parametri konekcije su ostali isti odnosno i dalje su OK te je brzina izvan navedenih termina normalna(78/6mbps). Cak sam tolerantan i da mi se to desava jednom ili dva puta sedmicno mozda bih to i tolerisao ali meni se desava taj drastican pad brzine svaki dan u tim terminima a bas tada i najvise koristim internet tako da mi to pocinje ozbiljno smetati.
Sto se tice molbe da dodju tehnicari, nemam ja sta tu moliti jer Telemach ima odlicnu podrsku korisnicima i sami su se ponudili da me nazovu a posle bi vjerovatno i poslali tehnicare ali trenutno ja to ne zelim jer sam 100% siguran da nije problem kod mene iz razloga koje sam iznad naveo(novi kablovi, konektori, dobri parametri konekcije) i samo bih bezveze gubio vrijeme na njihovom telefonskom ubjedjivanju da je sve OK i na dolasku tehnicara u moju kucu. Problem najvjerovatnije lezi u tome da su "natobali" puno korisnika u ovom dijelu grada gdje se ja nalazim a protok je ostao isti za taj dio grada i kako kojeg novog korisnika spoje to utice na brzinu. Ili je to ili imaju neki problem na CMTS-u ali svejedno sam ubijedjen da nije do mene i kada sam izdrzao ovih mjesec i pol onda mogu izdrzati jos dvije sedmice jer sam prezauzet ovih dana i ako ne srede brzinu za te dvije sedmice onda cu ih ja sam kontaktirati pa neka zovu ili dolaze tehnicari i neka rade sta hoce. Odoh sad, duty calls a ti pamet u glavu Adra i razmisli malo prije nego nesto napises.
Malo je moguće, ali nije isključeno da neka od skretnica (iako nova) može stvarati probleme.
-
CooK
#61259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slucajno znam malo vise o ovoj temi i vjeruj mi da nije u pitanju ni skretnica kao ni kablovi. Uredno je pruzen novi RG11 kabal od razvodne kutije na stubu do mog potkrovlja i taj kabal je dug oko 15 metara koliko iznosi udaljenost od razvodne kutije do ulaza u potkrovlje. Na ulazu RG11 kabela u potkrovlje je postavljena nova spojnica i na nju novi RG6 kabal koji vodi na prvi sprat i tu se nalazi 2-way splitter(ili ti ga skretnica- nova). Na prvi od ta dva izlaza na splitteru je spojen Ubee Home Gateway novim RG6 kablom a na drugi izlaz je spojen 3-way splitter za 3 televizora. Znaci simple as that. Uostalom da je problem u nekoj od skretnica to bi se odrazilo i na parametre konekcije koji su isti kao i prvih 10 mjeseci kada sam konstantno imao punu brzinu.zateznistub wrote:Najvjerovatnije da se radi o preopterecenosti mreže. Pogotovo ako su ti kablovi promijenjeni. Kao i skretnice i konektori.CooK wrote: Uradi quote kako treba, strpao si moj post u svoj pa ispade kao da ti pises i odgovaras sam sebi. Sto se tice problema sa brzinom, vise-manje ti je kolega @semirsar sve napisao ali da ti napisem i ja. Mene niko nije upozorio na padove brzine prilikom prikljucivanja i imao sam problema sa totalnim gubljenjem konekcije kada sam se tek spojio u februaru prosle godine. Tada je stavljen novi RG11 kabal, novi RG6 kabeli su provedeni po kuci i novi konektori postavljeni i 10 mjeseci sam imao konstantnu brzinu 78/6mbps u paketu 80/5mbps. Tek u zadnjih 45 dana brzina je pocela opadati u terminima koje sam naveo u postu iznad i kako je vrijeme prolazilo sve veci i veci pad brzine se desava u tim terminima a parametri konekcije su ostali isti odnosno i dalje su OK te je brzina izvan navedenih termina normalna(78/6mbps). Cak sam tolerantan i da mi se to desava jednom ili dva puta sedmicno mozda bih to i tolerisao ali meni se desava taj drastican pad brzine svaki dan u tim terminima a bas tada i najvise koristim internet tako da mi to pocinje ozbiljno smetati.
Malo je moguće, ali nije isključeno da neka od skretnica (iako nova) može stvarati probleme.
- zateznistub
#61260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slucajno i ja znam nesto o tome, al nebitno. Fino sam napisao da je malo moguće. Ne znaš kakva i u kakvom je stanju skretnica u kutiji na banderi i, ono što je najvjerovatnije u tvom slučaju, stanje mreže i njena opterećenost. Tj. zagušenje pojačala.CooK wrote: Slucajno znam malo vise o ovoj temi i vjeruj mi da nije u pitanju ni skretnica kao ni kablovi. Uredno je pruzen novi RG11 kabal od razvodne kutije na stubu do mog potkrovlja i taj kabal je dug oko 15 metara koliko iznosi udaljenost od razvodne kutije do ulaza u potkrovlje. Na ulazu RG11 kabela u potkrovlje je postavljena nova spojnica i na nju novi RG6 kabal koji vodi na prvi sprat i tu se nalazi 2-way splitter(ili ti ga skretnica- nova). Na prvi od ta dva izlaza na splitteru je spojen Ubee Home Gateway novim RG6 kablom a na drugi izlaz je spojen 3-way splitter za 3 televizora. Znaci simple as that. Uostalom da je problem u nekoj od skretnica to bi se odrazilo i na parametre konekcije koji su isti kao i prvih 10 mjeseci kada sam konstantno imao punu brzinu.
-
CooK
#61261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da ne znam kakva je situacija u razvodnoj kutiji na banderi, ja samo tvrdim da je kod mene u kuci sve OK. Moguce da je tu neki problem i niko ne brani Telemach tehnicarima da jos danas odu do te kutije i to provjere, cak sta vise, bio bih im veoma zahvalan.zateznistub wrote:Slucajno i ja znam nesto o tome, al nebitno. Fino sam napisao da je malo moguće. Ne znaš kakva i u kakvom je stanju skretnica u kutiji na banderi i, ono što je najvjerovatnije u tvom slučaju, stanje mreže i njena opterećenost. Tj. zagušenje pojačala.CooK wrote: Slucajno znam malo vise o ovoj temi i vjeruj mi da nije u pitanju ni skretnica kao ni kablovi. Uredno je pruzen novi RG11 kabal od razvodne kutije na stubu do mog potkrovlja i taj kabal je dug oko 15 metara koliko iznosi udaljenost od razvodne kutije do ulaza u potkrovlje. Na ulazu RG11 kabela u potkrovlje je postavljena nova spojnica i na nju novi RG6 kabal koji vodi na prvi sprat i tu se nalazi 2-way splitter(ili ti ga skretnica- nova). Na prvi od ta dva izlaza na splitteru je spojen Ubee Home Gateway novim RG6 kablom a na drugi izlaz je spojen 3-way splitter za 3 televizora. Znaci simple as that. Uostalom da je problem u nekoj od skretnica to bi se odrazilo i na parametre konekcije koji su isti kao i prvih 10 mjeseci kada sam konstantno imao punu brzinu.
- Telemach
#61262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rolacity,rolacity wrote:Telemach, možemo li dobiti Sportklub 1 HR u HD verziji?
Prijedlog ćemo evidentirati. Ukoliko se ukažu realne mogućnosti za uvrštavanje kanala, postat će dijelom programske sheme.
- MTV
#61263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije bio u skoli kad se ucio Quotesemirsar wrote: Vid' 'vamo, mog'o si komotno i da se ne javis, pogotovu sto si nedji usput zaboravio kako se radi "Quote"
- Radar71
#61264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Nije bio u skoli kad se ucio Quotesemirsar wrote: Vid' 'vamo, mog'o si komotno i da se ne javis, pogotovu sto si nedji usput zaboravio kako se radi "Quote"
- Telemach
#61265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@supercali,supercali wrote:Kad ce pink erotic?
Programska shema je obogaćena sa slijedećim PInk kanalima: Pink Action, Pink Comedy, Pink Premium, Pink Movies, Pink Film, Pink Thriller, Pink Crime&Mystery, Pink Soap, Pink Horor, Pink Raelity, Pink Western. Kanale za odrasle koje imamo u shemi su: Marc Dorcel TV, Hustler, Brazzers TV, Dusk TV, Playboy TV, Hustler HD. O svim daljim izmjenama ćete biti blagovremeno obaviješteni.
-
rolacity
#61266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@rolacity,rolacity wrote:Telemach, možemo li dobiti Sportklub 1 HR u HD verziji?
Prijedlog ćemo evidentirati. Ukoliko se ukažu realne mogućnosti za uvrštavanje kanala, postat će dijelom programske sheme.
Barem dodajte hr audio na SK1 HD, kad već ta mogućnost posotoji na SK2 i SK3.
- supercali
#61267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ocekujem pink erotic za pocetakTelemach wrote:@supercali,supercali wrote:Kad ce pink erotic?
Programska shema je obogaćena sa slijedećim PInk kanalima: Pink Action, Pink Comedy, Pink Premium, Pink Movies, Pink Film, Pink Thriller, Pink Crime&Mystery, Pink Soap, Pink Horor, Pink Raelity, Pink Western. Kanale za odrasle koje imamo u shemi su: Marc Dorcel TV, Hustler, Brazzers TV, Dusk TV, Playboy TV, Hustler HD. O svim daljim izmjenama ćete biti blagovremeno obaviješteni.
A kasnije 2,3,4,5,6,7,8
- fusion_ba
#61268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujem da nisi imao priliku vidjeti te kanale jer da jesi, mislim da bi poželio da ih više nikad ne vidiš.supercali wrote:Ocekujem pink erotic za pocetakTelemach wrote:@supercali,supercali wrote:Kad ce pink erotic?
A kasnije 2,3,4,5,6,7,8
- supercali
#61269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidio ih al neka njih
- Rugafet
#61270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je, drugacije se covjek osjeca
- Telemach
#61271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@chakany,chakany wrote:Serija Ubice mog oca mi je bila otključana preko EON. Evo maloprije da otvorim epizodu, kad piše da nisam pretplaćen na taj sadržaj
Seriju ste mogli pratiti tokom promotivnog perioda. Dostupna je u paketima Duo Net Grande Family, Duo Net Grande Extra i Duo Net Grande Premium.
-
Dzontra_Volta
#61272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
SK2 i SK3 imaju i hr i sr audio, jer je ista šema i za Srbiju i za Hrvatsku. SK1 je različit za ove dvije zemlje, pa svako ima svoj audio.rolacity wrote:Telemach wrote:@rolacity,rolacity wrote:Telemach, možemo li dobiti Sportklub 1 HR u HD verziji?
Barem dodajte hr audio na SK1 HD, kad već ta mogućnost posotoji na SK2 i SK3.
- aura lajt
#61273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni je problem s SK1 samo kad Andrijasevic komentarise, ostali su super kad je audio u pitanju
nego da uskoro hoce pokrenuti 4/5/6 u HD-u.
-
NediM17
#61274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,
izgleda da su signali napokon kako treba! Nikada nisu bili bolji, i sada sve radi bez poteskoca i oscilacija.
Medjutim, opet imamo probleme sa racunom. Po mojoj matematici, sada ste ispostavili racun tacno 10KM manji nego sto bi trebao biti.
Mozete provjeriti pa mi javiti na pp.
izgleda da su signali napokon kako treba! Nikada nisu bili bolji, i sada sve radi bez poteskoca i oscilacija.
Medjutim, opet imamo probleme sa racunom. Po mojoj matematici, sada ste ispostavili racun tacno 10KM manji nego sto bi trebao biti.
Mozete provjeriti pa mi javiti na pp.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#61275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ugnjavi vas ovaj NediM17, sad mu puno sad mu malo, udarite mu srednju tarifu?!