I ti "glupavi kez" i "neznalice" i uhodjenje po forumu ostavi za ukucaneKatarinaKosaca wrote:Ovcama zovi ukucane koji su te naucili da se tako knjizevno izrazavas...todd_smith wrote:Dok je ovaca poput Katarine, bice i ovakvih TV kuca jos puno
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
-
todd_smith
#6126 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
milojicabrzi
#6127 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Oprosti, ali mislim da nisi ti bas relevantan sudija o tome da li je neko zaradio placu ili nije...nije to lijepo.KatarinaKosaca wrote:Face tv sad nema nista. Novinari osim Erne, donekle, nula bodova. Ako nisu dobili placu, nisu je ni zasluzili.
Znam da tamo ima ljudi, koji su za 6 mjeseci rada, dobili jedva 500 KM. Pa to je nekorektno i premalo, sve da nisu nista radili, samo da su pola godine ustajali i dolazili na posao.
Mislim da je to izrabljivanje i izivljavanje nad zivim stvorovima, a ti to nazovi kako god hoces.
Da se razumijemo, nikada nisam branio neradnike i u mojoj firmi sam strog prema takvima.
Jednostavno, moje vaspitanje i odgoj, je da ako trazis i uzmes neku robu ili uslugu (kapucino u kaficu, struju za mjesec dana),da je osnovni poslovni i ljudski red da to platis.
Ako ti se ne svidi usluga, promijeni dobavljaca, ali uzeti nesto i neplatiti, smatram velikim bezobrazlukom i licemjerstvom.
Probaj ti otici kod majstora da ti promijeni amortizere, pa mu nemoj platiti, uz pricu da nije zasluzio, pa ces vidjeti kako ces proci.
Treba biti korektan
-
StupskaBitanga
#6128 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Katarina upravo si rekla poentu da je bio u službi svakoga dokle god mu je ta struja/grupacija donosila bilo finansijske ili druge koristi. Sam jednom prilikom se u sopstvenom show programu zvanom CD hvalio o milionima i zaista milioni su bili u igri. Međutim to je prošlost a ovo je sadašnjost a ona je takva da su stvari drugačije. Senad nema uticaja i moći u javnosti kakvu je imao prije kada su mu dolazili na noge sa novcem i uslugama. Sjetimo ne tako davno da je na Hayatu rasturao sa gledanošću a danas niti ima gledanosti niti uticaja i popularnosti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6129 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
@milojica.... novinari su losi. Nisu napravili prilog, odu u Maglaj da naprave prilog o poplavama i donesu nista, dakle i te kako se vidi da placa nije zaradjena. Ja ih ne bi drzala jednostavno. Ona nesretna Adaleta nikada se rijesiti naglaska, nikada nauciti meko i liepo izgovarati suglasnike i imati normalnu visinu tona... to nisu ljudi koji su za tv voditela ili novinara. Da li ima daje placu ili ne, zaista ne znam. Za razliku od sveznalica tipa todd-a, ne znam ko gdje radi. Uostalom, zasto rade bez place? Da bi besali dane i brojali koliko gazda duguje.. i nije slucaj sa Face, opceito govorim. Dovlace se na posao, nece da rade a broje svaki dan. Privatno radim i treba mi ponekad lagana pomoc, oko odlaska dobanke, slaganja registratora, papira, super lagano. Da ja dajem 660KM sto je bruto placa za najlaksi posao svijeta i da mi netko hebe mater da ga "iskoritavam za minimalac"... ne pada mi na pamet. U slucaju Face tv nesto s opsano ne poklapa. Nemaju placa, ali sjede, glume da rade, kukaju, a ne idu dalje od eksploatatora.... jedom nisam dobila placu u firmi, nije mi na um 0adalo da nsstavim
-
todd_smith
#6130 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
KatarinaKosaca wrote:Ko zna citati, sto ocito nije slucaj nesretnog @todda smitha, moze vidjeti da sam na istoj temi uputila najkonkretnije kritike prema Face tv. Sad sto @todd ne zna o medijima, sto s3 provaluje na svakom pdf ukljucujuci nogomet, pa mu je goavna kritika "Vidi mu glOve", sto nema firmu niti je ikad vodio da zna kao je to skupo i tesko, nije do mene. Do njegovog je glupavog keza. @Stupska, ja za razliku od tebe, nisam nikad nikome ni prizeljkivalani najavljivala gasenje medijske kuce. Mada, ne mozes se porediti sa neznalicama tipa todd ili ne daj Boze erzbet sa svim klon nikovima. Kad nesto valja pohvali se, kad ne, kaze se. Gdje je problem?
odluci se dijete dragoKatarinaKosaca wrote:@milojica.... novinari su losi. Nisu napravili prilog, odu u Maglaj da naprave prilog o poplavama i donesu nista, dakle i te kako se vidi da placa nije zaradjena. Ja ih ne bi drzala jednostavno. Ona nesretna Adaleta nikada se rijesiti naglaska, nikada nauciti meko i liepo izgovarati suglasnike i imati normalnu visinu tona... to nisu ljudi koji su za tv voditela ili novinara. Da li ima daje placu ili ne, zaista ne znam. Za razliku od sveznalica tipa todd-a, ne znam ko gdje radi. Uostalom, zasto rade bez place? Da bi besali dane i brojali koliko gazda duguje.. i nije slucaj sa Face, opceito govorim. Dovlace se na posao, nece da rade a broje svaki dan. Privatno radim i treba mi ponekad lagana pomoc, oko odlaska dobanke, slaganja registratora, papira, super lagano. Da ja dajem 660KM sto je bruto placa za najlaksi posao svijeta i da mi netko hebe mater da ga "iskoritavam za minimalac"... ne pada mi na pamet. U slucaju Face tv nesto s opsano ne poklapa. Nemaju placa, ali sjede, glume da rade, kukaju, a ne idu dalje od eksploatatora.... jedom nisam dobila placu u firmi, nije mi na um 0adalo da nsstavim
Ali super mi je sto non stop mislis na mene
-
milojicabrzi
#6131 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Opet kažem, ne valja ti stav.KatarinaKosaca wrote:@milojica.... novinari su losi. Nisu napravili prilog, odu u Maglaj da naprave prilog o poplavama i donesu nista, dakle i te kako se vidi da placa nije zaradjena. Ja ih ne bi drzala jednostavno. Ona nesretna Adaleta nikada se rijesiti naglaska, nikada nauciti meko i liepo izgovarati suglasnike i imati normalnu visinu tona... to nisu ljudi koji su za tv voditela ili novinara. Da li ima daje placu ili ne, zaista ne znam. Za razliku od sveznalica tipa todd-a, ne znam ko gdje radi. Uostalom, zasto rade bez place? Da bi besali dane i brojali koliko gazda duguje.. i nije slucaj sa Face, opceito govorim. Dovlace se na posao, nece da rade a broje svaki dan. Privatno radim i treba mi ponekad lagana pomoc, oko odlaska dobanke, slaganja registratora, papira, super lagano. Da ja dajem 660KM sto je bruto placa za najlaksi posao svijeta i da mi netko hebe mater da ga "iskoritavam za minimalac"... ne pada mi na pamet. U slucaju Face tv nesto s opsano ne poklapa. Nemaju placa, ali sjede, glume da rade, kukaju, a ne idu dalje od eksploatatora.... jedom nisam dobila placu u firmi, nije mi na um 0adalo da nsstavim
Rade i radnici DITA Tuzla i ZOI '84 i mnogih firmi po 15-20 mjeseci bez plate, pa ne daju otkaz, jer se valjda nečemu nadaju.
Ono što je pošteno, ako smatraš da radnika ne trebaš držati, da ne zadovoljava profesionalne i druge norme, onda brate daj mu otkaz.
Ako ti čovjek radi, daj mu platu.
Čisto, jasno bistro.
Nema baš puno lufta u informativnim redakcijama, da neko može sjediti onako, nije to kancelarijski posao, uvijek ima nešto da se radi, tu se baš ne može biti bezposlen, mislim da i ti to znaš, tako da ta priča o lezihljebovanju, ne stoji.
Mislim da ljudi rade, nadajući se nekoj plati, neće da idu jer im se duguje plata za par mjeseci, pa neće niko da halali, što je i normalno.
Mnoge stvari i inicijative iz RS mi se ne sviđaju, ali ona inicijativa da je neplaćanje plate krivično djelo, im je za primjer i svaku podršku
- KatarinaKosaca
#6132 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa,sve vrijeme i govorim da im treba dati otkaz. A sjediti, ne raditi borajati dane da ti netko dodje placu je drsko.O kome se god radilo. I nje rad "Ma, ima uvijek posla, nadje se neka vijest na postaoima"< to je pogresan stav.
Radnici Dite, zoi84 iostali koje si nabrojao ne mogu dqti otkaz jer imisuplaceni porezi i d9oprinosti idok je tako lancima su vezani. Jednostavno ne mogu ici. Tako je po zakonu, nece ih htjeti odjaviti dok drzava ne uzme svoje. Ovje se navodno radi o super gigntima od novinara a ako si tako dobar, jarane, lako ces se zaposliti.Mirjana Hrga nije dugo trazila posao, niti kukala... samo o tome govorim. Daje li im Senad placu ili ne, pojma ne znam, ali je jako cudno da uredno rade, a nemaju place, jako cudno. ILI imaju racuniccu d a ce se tako lakse zaposliti (tako bih ja kaokulirala, na primjr) ili tako ne vlaju da ih nito nce. A ta prica uvijek ima po9sla, milojic3 otvori radio,portal, bilo sta pa daji rdovno place onima oji buljeci u inetrnt kazu uvijek ima posla... malo morgen ce tako.
Radnici Dite, zoi84 iostali koje si nabrojao ne mogu dqti otkaz jer imisuplaceni porezi i d9oprinosti idok je tako lancima su vezani. Jednostavno ne mogu ici. Tako je po zakonu, nece ih htjeti odjaviti dok drzava ne uzme svoje. Ovje se navodno radi o super gigntima od novinara a ako si tako dobar, jarane, lako ces se zaposliti.Mirjana Hrga nije dugo trazila posao, niti kukala... samo o tome govorim. Daje li im Senad placu ili ne, pojma ne znam, ali je jako cudno da uredno rade, a nemaju place, jako cudno. ILI imaju racuniccu d a ce se tako lakse zaposliti (tako bih ja kaokulirala, na primjr) ili tako ne vlaju da ih nito nce. A ta prica uvijek ima po9sla, milojic3 otvori radio,portal, bilo sta pa daji rdovno place onima oji buljeci u inetrnt kazu uvijek ima posla... malo morgen ce tako.
-
milojicabrzi
#6133 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa da, najpostenije je, nakon probnog rada, ili ako nisi zadovoljan, isplati sta si duzan, pokazi vrata i zdravo.KatarinaKosaca wrote:Pa,sve vrijeme i govorim da im treba dati otkaz. A sjediti, ne raditi borajati dane da ti netko dodje placu je drsko.O kome se god radilo. I nje rad "Ma, ima uvijek posla, nadje se neka vijest na postaoima"< to je pogresan stav.
Radnici Dite, zoi84 iostali koje si nabrojao ne mogu dqti otkaz jer imisuplaceni porezi i d9oprinosti idok je tako lancima su vezani.
Kad je toliki laf, sto tako ne uradi.
Vjerovatno i vecini njihovih radnika nisu bas uplaceni ni doprinosi, o platama i da ne govorim.
Kazem ti, znam covjeka, kojem je za 6 mjeseci, bilo uplaceno 500 KM.
Nece niko bona Katarina, da ode i halali par hiljada sto je duzan, to bi on i volio.
O tome koliko ko vrijedi, kako ce se snaci, gdje ce otici, to je drugi par cipela.
Realno,opet kazem, nije ti korektan stav.
- KatarinaKosaca
#6134 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Otvori firmu,pa cemo se sloziti u stavu i te kako.... Zalozi kucu, porodicu i onda neka ti netko pocne pricati kako radi. Ovo govorim sasvim neovisno o senadu, jer fakat pojma nemam kome i da li dajje plau doprinose i slicno... Prije nekih 10 godina vodila sam firmu koja nije bila moja.. primala sam ljude. Niti mi je na um palo traziti pare niti mi je ko nudio. E, pa isti ti koje sam primila na osnovu cv i razgovora su pricali kako treba koverta da se zaposle... kad sam ih pitala, kleli se da nisu, Dalkle, uzmi u obzir i jak, strasno jak bezobrazluk naseg naro9da. A ako im Senad nije platio nemaju sta cekati , tuzba i sigurno ce dobiti lovu. Ako nemaju ugovora glupi su oni, a on prevarant. Ali, sve je ovo samo rekla-kazalamilojicabrzi wrote:
Pa da, najpostenije je, nakon probnog rada, ili ako nisi zadovoljan, isplati sta si duzan, pokazi vrata i zdravo.
Kad je toliki laf, sto tako ne uradi.
Vjerovatno i vecini njihovih radnika nisu bas uplaceni ni doprinosi, o platama i da ne govorim.
Kazem ti, znam covjeka, kojem je za 6 mjeseci, bilo uplaceno 500 KM.
Nece niko bona Katarina, da ode i halali par hiljada sto je duzan, to bi on i volio.
O tome koliko ko vrijedi, kako ce se snaci, gdje ce otici, to je drugi par cipela.
Realno,opet kazem, nije ti korektan stav.
-
milojicabrzi
#6135 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Katarina,
Imam iskustva i u privatnom biznisu, i slazem se sa onom da "nikom ne treba dati umrijeti dok ne bude pola godine privatnik".
Ipak, meni nikada nije palo na pamet odvesti auto majstoru, a da mu ne platim, iako nemam sa njim nikakav ugovor
niti traziti zenu za spremanje kuce, pa joj ne platiti.
To je valjda do pojedinca i karaktera, sta ja znam...
Poznajem ljude koji su u raznim sferama biznisa i koji idu logikom gomilanja dugovanja, da bi se drzala "glava iznad vode", tj. da ne bi ugasio svijecu. Na kraju se sve zavrsi katastrofalno po njih, a zbog takvog ponasanja, izgube ugled u poslovnom svijetu, pa nakon toga ne mogu naći osobu koja ce im posuditi 100 KM, kada im zafali za frizidera i pelena.
Niko mu nije kriv sto je pokretao projekat koji ne moze isfinansirati, pa sad treba da ispastaju ljudi koji su znoj proljevali tu...
Ko imalo zna njega, zna da je on u tom smislu pravi "gonic robova" i da se i za vrijeme njegovog sefovanja u Sivom domu, nije smjelo smjediti i kafe ispijati, jer on ako to vidi, bude belaja....
Opet kazem, mozemo ovako do sutra raspredati, ali mislim da ti stav nije bas ok.
Imam iskustva i u privatnom biznisu, i slazem se sa onom da "nikom ne treba dati umrijeti dok ne bude pola godine privatnik".
Ipak, meni nikada nije palo na pamet odvesti auto majstoru, a da mu ne platim, iako nemam sa njim nikakav ugovor
To je valjda do pojedinca i karaktera, sta ja znam...
Poznajem ljude koji su u raznim sferama biznisa i koji idu logikom gomilanja dugovanja, da bi se drzala "glava iznad vode", tj. da ne bi ugasio svijecu. Na kraju se sve zavrsi katastrofalno po njih, a zbog takvog ponasanja, izgube ugled u poslovnom svijetu, pa nakon toga ne mogu naći osobu koja ce im posuditi 100 KM, kada im zafali za frizidera i pelena.
Niko mu nije kriv sto je pokretao projekat koji ne moze isfinansirati, pa sad treba da ispastaju ljudi koji su znoj proljevali tu...
Ko imalo zna njega, zna da je on u tom smislu pravi "gonic robova" i da se i za vrijeme njegovog sefovanja u Sivom domu, nije smjelo smjediti i kafe ispijati, jer on ako to vidi, bude belaja....
Opet kazem, mozemo ovako do sutra raspredati, ali mislim da ti stav nije bas ok.
- KatarinaKosaca
#6136 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Koja i cija usluga se uzme, treba se platiti. Ali, i te kako se treba paziti koga se uzima, i da ne ponalvljjam o bezobrazlukunasih judi. Hajdemo pretpotaviti da je Senad gonic robova. Zasto robovi ne pobjegnu do advokata? Pa i Hanibal je mogao. Tu se vecnesto ne slaze... A ono sto se najvise ne slaze je da su stranice i stranice ove teme potrosene da se dokaze i pokaze ciji jje Senad i ko ga zastupa i financira, sad odjednom nbije niciji , a TTV1 jeste i TV1 je pametan. E, hebi ga, ili smo za nezavisno novinarstvo ili nismo. Ili je pmaten ko se prodao ili nije. Ponavljam, zelim Face tv-u da opstane mada u zadje vrijeme nema se sta vidjeti. I mojne , molim te @Milojice o "ljudimakoji su tuzoj proljevali" jer da su to radili bilo bi rezultatal. ILi su proljevaliznoj i nema rezultata jer nisu kompetentni. Kao sto nkom treba 2minute da napise post, nekom sat. Sad trebamo zalitijadnika od sat?
-
StupskaBitanga
#6137 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sjajna Ismeta Dervoz
Šteta đto se penzionisala i povukla
- KatarinaKosaca
#6138 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nije se povukla, bavi se politikom. A za muziku je enciklopedija, to jeste steta za muzicku redakciju. Ali pisano je bass na drugoj temiodolasku Stambol i slicnih koji su otjrali komepetentne ljude. Sjecam se samo u ratu kako koliko sborila da seode i ide na eurosong. I koliko je to znacioo za bIh tadStupskaBitanga wrote:Sjajna Ismeta Dervoz
-
milojicabrzi
#6139 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
KatarinaKosaca wrote:Koja i cija usluga se uzme, treba se platiti. Ali, i te kako se treba paziti koga se uzima, i da ne ponalvljjam o bezobrazlukunasih judi. Hajdemo pretpotaviti da je Senad gonic robova. Zasto robovi ne pobjegnu do advokata? Pa i Hanibal je mogao. Tu se vecnesto ne slaze...
Nemam namjeru dalje raspravljati, moguce da ima elemenata o kojima ti govoris...
Medjutim, znam covjeka, oca dvoje djece, koji je radio kod njega, da bi dobio par stotina KM u nekoliko mjeseci...
Mislim da Senad i te kako iskoristava cinjenicu da narod nema posla, da se na konkurs za jedno mjesto javlja po 100 kandidata, te da na taj nacin izrabljuje ljude.
Slicno rade i vlasnici pojedinih buregdzinica i kafica u SA, kada traze radnika, sve ok, medjutim, kada dodje vrijeme plate, onda sto mana i zamjerki samo da se plata ne isplati, zna kada ode taj, doci ce novi rob zeljan da ima kakav takav posao i tako ukrug.
Jeste, ispade po tvojoj prici, sve su tamo managerski ugovori i potpisivanje i primanje u stalni radni odnos, uz sve prijavljene radne sate, doprinose i sl. Jeste ali u zutu kaputu. Zna Senad dobro kada bi ga neko i pod kojim uslovima mogao tuziti, pa izbjegava na sve nacine.
Kako je moguce da ti navodno nemas nikakve veze sa tom firmom, a sve znas je li i koliko neko radio.
Da ljudi nisu radili, programa ne bi bilo- jednostavna racunica.
Ne zalim da opstane niko ko se bavi izrabljivanjem radnika i iskoristavanjem opce nezaposlenosti, bio to Face TV, birekdzinica, kafic ili trgovinski lanac
Milojica diskusiju zavrsio
-
todd_smith
#6140 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa Senad koristi ljude preko pojma "staziranja"
tj "ne trebam ti platu ja placati, kada ti placam iskustvom"
to je i sam on priznao
Svega 3-4 osobe u Faceu primaju platu, od cega je jedna osoba njegov sin. Od ovih mladjih novinara, montazera, voditelja niko ne prima platu.
to je i sam on priznao
Svega 3-4 osobe u Faceu primaju platu, od cega je jedna osoba njegov sin. Od ovih mladjih novinara, montazera, voditelja niko ne prima platu.
-
milojicabrzi
#6141 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
I onda se neko cudi losoj kvaliteti programa...todd_smith wrote:Pa Senad koristi ljude preko pojma "staziranja"
to je i sam on priznao
Ako ovako moze, evo ja pozivam Sandru Afriku i Nives Celzijus da staziraju kod mene
-
todd_smith
#6142 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa jbga navuce djecu koja tek zavrse fax, a nemaju stele za neki posao. I to pricom "radi, isukstvo steknes, stavis ns CV, stvoris veze" i slicne stvari. Sto je sasvim ok, ali to sve bi imali na bilo kojem drugom poslu na kojem primaju platu.
Ali eto napacena omladina samo da je na TVu, ili da mogu staviti da rade na FACE TVu da im raja lajka sta, ne moras ni placati, neces ti ima ko hoce besplatno. Erna nema redovnu platu, primi jednom godisnje, cura zivi od foloversa i lajkova na instagramu.
Ali eto napacena omladina samo da je na TVu, ili da mogu staviti da rade na FACE TVu da im raja lajka sta, ne moras ni placati, neces ti ima ko hoce besplatno. Erna nema redovnu platu, primi jednom godisnje, cura zivi od foloversa i lajkova na instagramu.
- KatarinaKosaca
#6143 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Milojice
Kazes svaki put da zavrsavas sa disusijom a svi puta nsatavljas, ali ok. Onda me pitas kako ja to kao veze nemam sa tom firmom, a kao znam sta se desava, cime mi dajes za pravo
Tebi ako je lakse ja sam Senad lcno, ali nemoj mi govoriti o znoju radu, profesionalnosti, a pograma nidje..apusrdno je, Jednako kao i o eventuaonoj politickoj prodanosti. dalje, ja sam ti lijepo rekla svoje iskustvo kao doaz koliko su ljudi pokvareni (imam prijateljicu, koleginicu sa faxa koja radi u jednoj od najatraktivnijih firmi u BIH, od prije 15 godina placa joj je navodno 1.200M). Hocu ti reci sve je rekla kazaoa, a ja judima iz iskustvakaomenadzer ne vjerujem. Ko je vrijedan, ko radi poslodavac ce mu dati duplo samo da ne ode. Ko je zakinut tuzice. I kraj price, nema tupuo pameti.
Kazes svaki put da zavrsavas sa disusijom a svi puta nsatavljas, ali ok. Onda me pitas kako ja to kao veze nemam sa tom firmom, a kao znam sta se desava, cime mi dajes za pravo
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#6144 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Senad Hadžifejzović se po nekima preračunao u projektu po nekima nije.
Treba pozdraviti pokušaj samostalnog djelovanja jer preduzetništva imamo tako malo.
Sve se izgleda svodi na zaduživanje i ispijanje kafa kome se može odnosno preživljavanje od prvog do desetog kome se ne može....
Ponavljam treba pozdraviti pokušaj , na kraju krajeva to je jedini posao o kome Hadžifejzović previše zna - televizija.
Kantonalna Televizija Sarajevo i općinska televizija Vogošća recimo imaju tu sreću da ih finansira stra...ovaj Kanton i Općina...nevezano za njihov , program , produkciju , sadržaje......
Senad Hadžifejzović nema tu sreću , zašto mu na kraju krajeva ne pozajmiti novac za taj projekat , zašto on mora da se "ulaguje ii da radi namještene intervjue"..zašto je primoran da duguje za plaće i da gubi kredibilitet.....zašto ?
Zato što radi u Bosni i Hercegovini - eto zato.
Tim nepozajmljenim novcem će se finansirati još neka ubleharska organizacija sa budžeta ili će se možda otvoriti neka nova općinska televizija...ne znam....
Da je svoj rejting stekao u Njemačkoj , Americi ...Rusiji...utrkivalo bi se da mu ponude novac.....u BiH se utrkuju da ne uspije...na stranu koncepcija , stil , sadržaj..to je stvar ukusa , ne podmećimo klipove ako ne moramo pogotovo ako je realan sektor u pitanju.....
Senad Hadžifejzović je još uvijek naš najbolji televizijski voditelj. E nad ovom rečenicom bi se trebali zamisliti jer je ona istinita u svim ostalim branšama i oblastima.....znači nismo se pomakli nigdje....i nećemo.
Treba pozdraviti pokušaj samostalnog djelovanja jer preduzetništva imamo tako malo.
Sve se izgleda svodi na zaduživanje i ispijanje kafa kome se može odnosno preživljavanje od prvog do desetog kome se ne može....
Ponavljam treba pozdraviti pokušaj , na kraju krajeva to je jedini posao o kome Hadžifejzović previše zna - televizija.
Kantonalna Televizija Sarajevo i općinska televizija Vogošća recimo imaju tu sreću da ih finansira stra...ovaj Kanton i Općina...nevezano za njihov , program , produkciju , sadržaje......
Senad Hadžifejzović nema tu sreću , zašto mu na kraju krajeva ne pozajmiti novac za taj projekat , zašto on mora da se "ulaguje ii da radi namještene intervjue"..zašto je primoran da duguje za plaće i da gubi kredibilitet.....zašto ?
Zato što radi u Bosni i Hercegovini - eto zato.
Tim nepozajmljenim novcem će se finansirati još neka ubleharska organizacija sa budžeta ili će se možda otvoriti neka nova općinska televizija...ne znam....
Da je svoj rejting stekao u Njemačkoj , Americi ...Rusiji...utrkivalo bi se da mu ponude novac.....u BiH se utrkuju da ne uspije...na stranu koncepcija , stil , sadržaj..to je stvar ukusa , ne podmećimo klipove ako ne moramo pogotovo ako je realan sektor u pitanju.....
Senad Hadžifejzović je još uvijek naš najbolji televizijski voditelj. E nad ovom rečenicom bi se trebali zamisliti jer je ona istinita u svim ostalim branšama i oblastima.....znači nismo se pomakli nigdje....i nećemo.
Last edited by sabina1 on 30/11/2014 20:26, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#6145 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Senad je sve iskoristio i rat i te dnevnike i materijal koji je vjerovatno nezakonit jer isključivo vlasništvo ima javni servis a ne on lično
Također sjećate se da je htio od dijaspore naplaćivati 100eura godišnje pa je i to propalo
nek smisli nešto novo inovativno pa što da ne i da CD ide samo preko youtube i da se preko reklama to finansira ili da se kao na RTVBN plaćaju gledanje emisija pa imate dnevnu sedmično mjesečnu ono intervalno plaćanje paypal
Također sjećate se da je htio od dijaspore naplaćivati 100eura godišnje pa je i to propalo
nek smisli nešto novo inovativno pa što da ne i da CD ide samo preko youtube i da se preko reklama to finansira ili da se kao na RTVBN plaćaju gledanje emisija pa imate dnevnu sedmično mjesečnu ono intervalno plaćanje paypal
- sabina1
#6146 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Last edited by sabina1 on 30/11/2014 20:26, edited 1 time in total.
- sabina1
#6147 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bitango , nije u tome poenta....
Kako država ne stoji iza mnogih bitnijih stvari od lokalne privatne televizije, ne čudi svo ovo koprcanje u borbi za opstanak...
To je naše društvo i to je tako.....ne mogu Hadžifejzoviću osporavati pokušaj i ne želim.
Pozdrav.
Kako država ne stoji iza mnogih bitnijih stvari od lokalne privatne televizije, ne čudi svo ovo koprcanje u borbi za opstanak...
To je naše društvo i to je tako.....ne mogu Hadžifejzoviću osporavati pokušaj i ne želim.
Pozdrav.
-
Megiddo
#6148 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne treba miješati stvari. Ako je neko dobar novinar ne znači da je i dobar poduzetnik. Problem nije pasti, problem je ako ne naučiš ništa iz toga. Ja Senada vidim da se ponaša kao Lagumdžija. A želim se unaprijed ograditi, nemam ništa protiv njih. Ono što hoću reći je da ne možeš narcisodino ustrajati na tome da si u pravu.
Možda ideali i vrednote koje goji i jesu dobri i ja mislim da Senad ima ideale, vrednote ali mislim i da je fulao negdje drugo. On treba da sazna gdje, ja mu ne mogu pomoći.
Ybg, ima uticaj, ima i poznanstva trebao je i morao na početku zatražiti pomoć i savjete od ljudi koji imaju iskustva. Mislim... nije ni sad kasno zatražiti savjete... Poslovanje je sasvim nešto drugo od novinarstva.
Možda ideali i vrednote koje goji i jesu dobri i ja mislim da Senad ima ideale, vrednote ali mislim i da je fulao negdje drugo. On treba da sazna gdje, ja mu ne mogu pomoći.
Ybg, ima uticaj, ima i poznanstva trebao je i morao na početku zatražiti pomoć i savjete od ljudi koji imaju iskustva. Mislim... nije ni sad kasno zatražiti savjete... Poslovanje je sasvim nešto drugo od novinarstva.
- KatarinaKosaca
#6149 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Odlicni gosti veceras.Miss Is rijetko pametna cura muzejski rijetko pametna misica. Dokaz zivi da je ljepota I pamet konpatibilno.Profesor mostarac iz Splita isto rijetko hrabar. Divna paralela sa Kristalnom noci . Iako nisam yugonostalgicna jako pametan I obrazovan momak. Dobri gosti.....super
-
oskarboy
#6150 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
veze narcis senad nema,da nije bilo hrt1 i nedjeljom u 2 nebi ni znao za profesora. pa opet se senad samo hvali,kao nije znao da ga snimaju u banja luci kod dodjele nagrade.nevjerovatno kako se moze hvalit.hvalite me oci moje.a misica je bezveze,izgleda kao musko a i glas joj takav a senad opet sa svojim blesavim pitanjima.nevjerovatno kako se blamira.vidi mu se po stavu i ocima kako bi on rado poderao misicu i zaposlio je na tv.
stvarno mene bude nekad sram zbog senadovog ponasanja.pa on je skroz opice.mora da uzima neke droge.
stvarno mene bude nekad sram zbog senadovog ponasanja.pa on je skroz opice.mora da uzima neke droge.