SDA-All about

Post Reply
Paranoid

#6126 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

rajvosa1 wrote:
Paranoid wrote:U zemljama regiona najavljena su poskupljenja struje, plina, a jutros čitam da će doći do poskupljenja i nafte (već danas) zbog izbjegavanja recesije u SAD-u i punjenju budzeta...što će u konačnici dovesti do poskupljenja svih proizvoda..

Ne opravdavam SDA, a još manje ne opravdavam kmečanje po forumu "lezi(h)ljebovića" i "imača vremena"...i umjesto da se borimo "gradjanskim neposluhom", mi po defaultu se optužujemo medjusobno..
Boriti se građanskim neposluhom zajedno sa ljudima koji pravdaju pljačkanje građana ako je u režiji "njihove" stranke????? Bože što me rodi ovdje.
Ne kontam.. Kakve ima veze ko je za koga glasao kad su svi u teškoj situaciji? ...ili si ti od onih koji kažu: " 'ta će onaj iz SDA protestovat..."

...i na kraju kažeš: "Bože što me rodi ovdje"...lol...
rajvosa1

#6127 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Paranoid wrote:
rajvosa1 wrote:
Paranoid wrote:U zemljama regiona najavljena su poskupljenja struje, plina, a jutros čitam da će doći do poskupljenja i nafte (već danas) zbog izbjegavanja recesije u SAD-u i punjenju budzeta...što će u konačnici dovesti do poskupljenja svih proizvoda..

Ne opravdavam SDA, a još manje ne opravdavam kmečanje po forumu "lezi(h)ljebovića" i "imača vremena"...i umjesto da se borimo "gradjanskim neposluhom", mi po defaultu se optužujemo medjusobno..
Boriti se građanskim neposluhom zajedno sa ljudima koji pravdaju pljačkanje građana ako je u režiji "njihove" stranke????? Bože što me rodi ovdje.
Ne kontam.. Kakve ima veze ko je za koga glasao kad su svi u teškoj situaciji? ...ili si ti od onih koji kažu: " 'ta će onaj iz SDA protestovat..."

...i na kraju kažeš: "Bože što me rodi ovdje"...lol...
Ne radi se o tome, nego što je vrhunac cinizma da pojedinci, koji će biti žrtve ove pljačke, brane je jer ih pljačkaju "naši". Da nema zabune, mislim da bi bilo haman isto da je u pitanju SDP.
Co0l

#6128 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

hercegovac_pravi wrote: Stiže odgovor u vidu povratka najbolje "desnice" svih vremena. Rekohti bola, ne trči pred rudu. Kokice u ruke i uživaj u predstavi. Sad mogu tvrditi bez trunke sumnje da je MZ odlučila da u temelj satare SDA.
Kruske i jabuke.Ovo sa Desnicom nema veze sa navodnim prijevremenim izborima na sta se odnosio moj post.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6129 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tihic-po ... /121227076#
Tačno ga treba poslati na hitno posmatranje :D

Tihiću,
Prijevremeni izbori trebaju biti ali u SDA. Odlazi više i povedi sa sobom svoje polupismene i nesposobne ublehe sa kojima si se okružio. Ne pati više vlastiti narod svojim kriminalom i nesposobnošću ...
OmerD

#6130 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

dufresne wrote:Ja sam vec odavno misljenja da je to najveci igrac na ovoj politickoj sceni, dosta ga ljudi podcjenjuju zbog izgleda ali ispada da su ovo sve amateri za njega :-? :-? :-? :-?
Ja sam poprilicno ukljucen u politicke tokove, nisam vezan ni za jednu stranku, ali na indirektan nacin postoje relacijama sa razlicitim politickim faktorima. Za taj period mogu reci jednu stvar, od svih politicara na sceni BiH, koji su pro-bosanski orijentisani (SDA, SDP, SBB, SBiH, SDU, BPS i etc.), niko ne moze individualno parirati Sulejmanu Tihicu! On je napravio pravo losih poteza u SDA, dovukao je dosta bezveznih i kriminalnih likova u strukture SDA,medjutim sigurno cu reci da je to jedini covjek trenutno na sceni koje ima dovoljno snage i lukavosti da promjeni neke politi cke stvari...Usudicu se da kazem, da je on jedini da dobro nasamari Dodika, a da mu ovaj ipak pruzi ruku na kraju i da ne shvati da je nasamaren... Iskreno, ja bio volio da je jedno 10-tak godina mladji, ali eto...

Vidjecemo na sta ce izaci... :lol:[/quote]

hahaha, otkad se nisam ovako nasmijao. eh izvini jarane na izrazu, ali suljo tihic dodiku moze samo da pocucla onu stvar i to je dokazao u proteklih 10 godina vise puta. sto ga nije samarao kada mu crveni i sada plavi nisu smetali i kada ga je komotno mogao samarati. cak je s dodikom pravio smicalice protiv harisa i ti si sad tu dosao da govoris o tome da suljo moze da samara dodika... eh jarane, da ti znas cime dodik samara tihica ne bi tako pisao.

i tom milosmradu se predaje prevelika vaznost. tu je cak najbolje jos fahro rekao u jednoj emisiji, nesto poput "nema meni drvosjeca iz laktasa sta reci..."[/quote]

Ovo je dokaz kako mi ocjenjujemo, sposobnost politicara, kad Fahro kaze, da njemu drvosjeca iz Laktasa nema sta reci i kad Zeljko kaze Kostunici da ce dobiti po prstima, na osnovu toga se ocjenjuje da su to dva jaka politicara... To je dokaz kako se mi zanesemo laganim populizmom, a na osnovu toga su Haris i Dodik "pomeli" izbore 2006, 100% BiH i referundu o ocjepljenu... 8-), a na kraju nista... :razz:

Tih(a)(iceva) voda brijege valja... :evil:[/quote]

ma nisam ja ni rekao da je neko jak ili nejak. samo fahro je dobro procijenio da ne treba odati dodiku previse paznje i to on uvijek i govori. to je ono sto se meni svidja, kada kaze "hajmo mi bosnjaci prvo ispred svoje avlije pocistiti a lako cemo onda sa drugima". tu se potpuno razlikuje od harisa koje je, kako si tacno naveo, verbalno ratovao.
a tihica tu nema nigdje, nikakva tiha voda i nema nista od njegove politike korak po korak. ta politika korak po korak nas je dovela do toga da nakon 17 godina imamo ovaku drzavu u kojoj niko osim tihica i kompanije nije zadovoljan. ovako cemo samo korak po korak do potpune propasti, dok on marku po marku svoje racune puni.
T-Rexx

#6131 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

OmerD wrote: samo fahro je dobro procijenio da ne treba odati dodiku previse paznje i to on uvijek i govori. to je ono sto se meni svidja, kada kaze "hajmo mi bosnjaci prvo ispred svoje avlije pocistiti a lako cemo onda sa drugima".
Kada ce on pocistiti svoje vlastito dvoriste??
Ako bi smo cistili prvo nase dvoriste onda Fahro ne bi ni smjeo biti u politici.
Ili ti mislis da je Fhro cist kao suza??
novi.dan.nova.nafaka

#6132 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

T-Rexx wrote:
OmerD wrote: samo fahro je dobro procijenio da ne treba odati dodiku previse paznje i to on uvijek i govori. to je ono sto se meni svidja, kada kaze "hajmo mi bosnjaci prvo ispred svoje avlije pocistiti a lako cemo onda sa drugima".
Ako bi smo cistili prvo nase dvoriste onda Fahro ne bi ni smjeo biti u politici.
:thumbup:
OmerD

#6133 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

T-Rexx wrote:
pa vidi, cinjenica je ipak da protiv fahre nema ni jednog dokaza i nijedne presude. ako hocemo biti demokratsko drustvo onda se moramo voditi time.
evo sta mu se spocitava npr.:

- dobio kredit od razvojne. eh, gdje je problem? covjek je, ako je istina, dobio 20 miliona od federacije, vratio 28 miliona, znaci federacija na njemu zaradila. neki se prave kao da je on to dobio na poklon. uz to, sarajevo ljepsi za jednu zgradu. inace bi jos uvijek izgledao kao nakon rata. neki kazu da to nije razvoj - a ja nego sta je ako nije razvoj, izgradnja, zaposljavanje, turizam. to je itekako razvoj i ko god se malo razumije u ekonomiju to zna. neki i kazu kako je on lako dobio kredit, dok drugi ne mogu dobiti. eh nek se ti drugi pitaju da li ispunjavaju uslove, da li mogu vratiti kredit. normalno da ce fahro dobiti kredit kod svake banke, kad banka zna da covjek moze vratiti. i to je cijela prica, nema tu nikakvog komplikovanja. banka gleda hoce li neko vratiti ili nece, i to odlucuje kolika je stopa kredita i da li ce neko uopste dobiti kredit.

- dobio pare od sda. on tvrdi da nije tako,vjerovatno nikad necemo znati istinu. ali istina je da su na desetina ili stotine ljudi tokom rata dobile startni kapital od sda i sta su napravili? jedno veliko nista. ovaj fahro je bar zaposlio na stotine ljudi. vecina se evo sad okomila na fahru, a gdje su ostali... ne mozes se na njih ni okomiti kada ne znas ni ko su, uzeli pare i spi*kali sve.

- veze s keljmendijom. gdje su dokazi? jedni kazu jedno, drugi drugo... sud nek prosudi.
itd. itd.
necu da mu budem advokat, ali hebi ga brate, on se sa svojim poslovima bar "najeo" tako da mu ne treba vise, dok mi se jednostavno gade ljudi poput tihica koji dvije decenije zive od narodnih para a nemaju nikakav produkt i vode samo losu politiku. eto, fahro bi nesto o ekonomiji, hajdi eto nek proba, ako ne uspije ili ako ispadne da je isti ko ostali onda smo bar probali. sta je alternativa, mozes sjesti i pustiti da ti dalje vode kolo sda, ali onda se ne trebas nadati da ce nakon 17 godina nesto promjeniti. rijec ekonomija prije fahre nije uopste postojala u politickom zivotu u BiH, eh sad ga treba drzati za tu rijec. zivi bili pa vidjeli.

i nemoj te mi majke ti sad doci sa alternativa je nasa stranka ili tako nesto. vjerovao sam njima i onda ispade da su isti kao sdp poslije 2010. godine. znaci oni kasne za sdpom dvije godine sa svojim losim potezima. prvo da im je pecati samo u bosnjackom taboru, furaju neku gradjansku retoriku a nigdje ih van bosnjackih mjesnih zajednica nema, a drugo sad su se udruzili sa kriminalnom hobotnicom a prije par sedmica su jos govorili kako je ta hobotnica propast gradjana. tu je npr fahro principijelan, tihi rekao da nece s njim i sad ga ovaj drzi za rijec, iako je suljo to pocetkom godine povukao.

dajte bilo ko nek dodje, ne mora biti fahro, ali ne mogu vjerovati da neko stvarno misli da TIHIC (hallo!!) moze bilo sta uraditi, cak sta vise, taj covjek NECE da uradi nesto osim za svoj dzep. raspitajte se malo u bosanskom samcu kod komsija sta oni misle o njemu. prije jedno pola godine jednu njegovu komsinku sam pitao za njega i mislim da uopste nije primjereno da to ovdje napisem sta je sve ispricala.... gadi mi se.

eh,i kako s tihicem tako i s dodikom, samo et nije bas realno da se mogu sve rak rane poput tihica,dodika itd odjednom skinuti. zato hajmo prvo kod svojih.
T-Rexx

#6134 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

OmerD wrote:
pa vidi, cinjenica je ipak da protiv fahre nema ni jednog dokaza i nijedne presude. ako hocemo biti demokratsko drustvo onda se moramo voditi time.
Koliko ima protiv SDA funkcionera?

I zasto je Fahro u koaliciji sa covjekom koji ga je prije dvije godine nazvao kriminalcem i ratnim profiterom? Je li mu Fahro to oprostio jer je dobar insan ili mu je to oprostio radi vlastitog interesa?
Last edited by T-Rexx on 27/12/2012 16:08, edited 1 time in total.
Paranoid

#6135 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

OmerD wrote:

- veze s keljmendijom. gdje su dokazi? jedni kazu jedno, drugi drugo... sud nek prosudi.
itd. itd.
Omere prestani čitat "Avaz" i nestaće magle sa tvojih očiju...što bi rek'o naš narod "razdanjiće ti se u glavi"
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6136 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

najdraži su mi ovi što nalaze razlike između Fahra i SDA :lol: :lol: :lol:
vee-jay

#6137 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Za mene najvece razocarenje na politickoj BiH sceni je Suljeman Tihic. Svaki put kad se od njega ocekuje neki pametni, pragmaticni potez on pokaze lice konzervativnog nacionaliste i destruktivnog oportuniste. :(

Sad se sve nekako nadam da ce SDP+SBB vlada poslati pola SDA tamo gdje im je mjesto.
Granichar

#6138 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

JoseMujica wrote:najdraži su mi ovi što nalaze razlike između Fahra i SDA :lol: :lol: :lol:
SDA je bolja jer nije takva mahalaska stranka ko SBB
Klavikula

#6139 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

Granichar wrote:
JoseMujica wrote:najdraži su mi ovi što nalaze razlike između Fahra i SDA :lol: :lol: :lol:
aha, al je zato lopovska.

hocu reci, sve je to u biti isto, samo drugacija retorika. govna jedni, govna drugi, govna treci.
Granichar

#6140 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

Klavikula wrote:
Granichar wrote:

hocu reci, sve je to u biti isto, samo drugacija retorika. govna jedni, govna drugi, govna treci.
Komunjare su najgori, da nisu najgori ne bi ove lazne karte poturali
vee-jay

#6141 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Granichar wrote:
Klavikula wrote:
Granichar wrote: SDA je bolja jer nije takva mahalaska stranka ko SBB

Komunjare su najgori, da nisu najgori ne bi ove lazne karte poturali

koje karte :?
Granichar

#6142 Re: SDA-All about

Post by Granichar »

vee-jay wrote:
koje karte :?
muadib, Canton, kyprus i jos neki pojedinci (ima ih) ovdje na forumu stalno stavljaju i objasnjavaju karte ko da ih je Karadzic u Hagu pravio
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6143 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Narod koji bira između SDA,Fahra i Staljina...u gadnim je govnima. :roll:
rajvosa1

#6144 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

prljavi Hare wrote:Narod koji bira između SDA,Fahra i Staljina...u gadnim je govnima. :roll:
sve objasnio!
OmerD

#6145 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

T-Rexx wrote:
OmerD wrote:
Koliko ima protiv SDA funkcionera?

I zasto je Fahro u koaliciji sa covjekom koji ga je prije dvije godine nazvao kriminalcem i ratnim profiterom? Je li mu Fahro to oprostio jer je dobar insan ili mu je to oprostio radi vlastitog interesa?
Ima dovoljno, evo od prije neki mjesec sa FTV-a, pa Memic, pa Srna, Bubalo, Budnjo, itd.. svi OSUDJENI a na listama SDA, neki su cak i nacelnici.

Ili eto SDA spocitava Fahri da je Keljmendi na crnoj listi, a ne mogu dokazati da postoji ta veza izmedju te dvije osobe,pa covjece bila bi bar slika ili nesto. A dok oni to govore o tamo tom nekom trecem Keljmendiju, oni u svojim redovima drze ljude sa crnih lista i to na visokim pozicijama... pa daj nije samo sto su nas krali, nego nas drze najvecim budalama.

Koliko znam otkrilo se i da je jedan kandidat kod Fahre bio osudjen, ali su ga mislim odmah skinuli sa liste, sto ovi iz SDA nisu uradili jer se ocito ni toga vise ne stide.

Ili sta je npr. sa Brankovicem...

Ili sta je s ovim hajvanima, ovo kad sam odgledao ogadio mi se zivot, covjece znas onaj osjecaj kad te stid nekoga drugog, kad te stid da postoje ovakvi ljudi. pitao sam jednom jednog prijatelja da li je gledao ovo i on mi rekao kako nije mogao izdrzati da odgleda do kraja koliko mu se povracalo.

A sto se tice tvog drugog pitanja, znam da kruzi onaj klip na youtubeu gdje se fahro i lagumdzija svadjaju, ali ko je odgledao cijelu emisiju zna da se tu radilo o tuzbama za klevete, koje su odbacene jer nije dokazano da su te stvari stvarno izrecene. znaci fahro nije mogao dokazati da je zlaja rekao da je fahro reketas i u tome je fazon, a to sto su zlaja i tadasnji njegov ftv to malo ljepse upakovali i sto je to jos malo drugacije prezentirano na youtubeu to je druga stvar.
ja opet kazem, boli me cosak za njih svihu, ali necu da vjerujem nekome ko je meni i mojima 17 godina uzimao iz usta! meni je drazi i zlaja od tihica, jer je i on samo vladao 2 + sad jos 2 godine pa hajdi evo da vidimo sta ce uraditi sa malo vise vremena, pa nek je zajedno i sa fahrom. samo da ne gledamo vise ove bahate SDA krimose, koji se vise ne stide vise ni svog kriminala i sve otvorenije kradu i hebu narod u zdrav mozak.
Eto nek vlada bilo ko, zlaja, fahro, sefer, samo nek se gone ovi sdaovci. ako me vec kradu, ne moraju me hebat u zdrav mozak.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6146 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

prljavi Hare wrote:Narod koji bira između SDA,Fahra i Staljina...u gadnim je govnima. :roll:
Hebeno bolna istina :-?
FOČANSKI PROPISI

#6147 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Granichar wrote:
Kadrovski SBB je, bar dva koplja, ispred onemoćale i nadam se, uskoro, RAHMETLI SDA.
T-Rexx

#6148 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Granichar wrote:
Kadrovski SBB je, bar dva koplja, ispred onemoćale i nadam se, uskoro, RAHMETLI SDA.
Ako nestane SDA, hocemo li to biti u milosti i nemilisti SDP i SBB??
FOČANSKI PROPISI

#6149 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

T-Rexx wrote: Ako nestane SDA, hocemo li to biti u milosti i nemilisti SDP i SBB??
Kad nestane SDA ?
To je prvi korak ka budućnosti.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6150 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

OmerD wrote:

Svi ovi ljudi sa video klipova su identični od VRHA do DNA.
Duševno zamrli, bezosjećajni, surovi bez suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu.
Post Reply