T-Rexx wrote:OmerD wrote: samo fahro je dobro procijenio da ne treba odati dodiku previse paznje i to on uvijek i govori. to je ono sto se meni svidja, kada kaze "hajmo mi bosnjaci prvo ispred svoje avlije pocistiti a lako cemo onda sa drugima".
Kada ce on pocistiti svoje vlastito dvoriste??
Ako bi smo cistili prvo nase dvoriste onda Fahro ne bi ni smjeo biti u politici.
Ili ti mislis da je Fhro cist kao suza??
pa vidi, cinjenica je ipak da protiv fahre nema ni jednog dokaza i nijedne presude. ako hocemo biti demokratsko drustvo onda se moramo voditi time.
evo sta mu se spocitava npr.:
- dobio kredit od razvojne. eh, gdje je problem? covjek je, ako je istina, dobio 20 miliona od federacije, vratio 28 miliona, znaci federacija na njemu zaradila. neki se prave kao da je on to dobio na poklon. uz to, sarajevo ljepsi za jednu zgradu. inace bi jos uvijek izgledao kao nakon rata. neki kazu da to nije razvoj - a ja nego sta je ako nije razvoj, izgradnja, zaposljavanje, turizam. to je itekako razvoj i ko god se malo razumije u ekonomiju to zna. neki i kazu kako je on lako dobio kredit, dok drugi ne mogu dobiti. eh nek se ti drugi pitaju da li ispunjavaju uslove, da li mogu vratiti kredit. normalno da ce fahro dobiti kredit kod svake banke, kad banka zna da covjek moze vratiti. i to je cijela prica, nema tu nikakvog komplikovanja. banka gleda hoce li neko vratiti ili nece, i to odlucuje kolika je stopa kredita i da li ce neko uopste dobiti kredit.
- dobio pare od sda. on tvrdi da nije tako,vjerovatno nikad necemo znati istinu. ali istina je da su na desetina ili stotine ljudi tokom rata dobile startni kapital od sda i sta su napravili? jedno veliko nista. ovaj fahro je bar zaposlio na stotine ljudi. vecina se evo sad okomila na fahru, a gdje su ostali... ne mozes se na njih ni okomiti kada ne znas ni ko su, uzeli pare i spi*kali sve.
- veze s keljmendijom. gdje su dokazi? jedni kazu jedno, drugi drugo... sud nek prosudi.
itd. itd.
necu da mu budem advokat, ali hebi ga brate, on se sa svojim poslovima bar "najeo" tako da mu ne treba vise, dok mi se jednostavno gade ljudi poput tihica koji dvije decenije zive od narodnih para a nemaju nikakav produkt i vode samo losu politiku. eto, fahro bi nesto o ekonomiji, hajdi eto nek proba, ako ne uspije ili ako ispadne da je isti ko ostali onda smo bar probali. sta je alternativa, mozes sjesti i pustiti da ti dalje vode kolo sda, ali onda se ne trebas nadati da ce nakon 17 godina nesto promjeniti. rijec ekonomija prije fahre nije uopste postojala u politickom zivotu u BiH, eh sad ga treba drzati za tu rijec. zivi bili pa vidjeli.
i nemoj te mi majke ti sad doci sa alternativa je nasa stranka ili tako nesto. vjerovao sam njima i onda ispade da su isti kao sdp poslije 2010. godine. znaci oni kasne za sdpom dvije godine sa svojim losim potezima. prvo da im je pecati samo u bosnjackom taboru, furaju neku gradjansku retoriku a nigdje ih van bosnjackih mjesnih zajednica nema, a drugo sad su se udruzili sa kriminalnom hobotnicom a prije par sedmica su jos govorili kako je ta hobotnica propast gradjana. tu je npr fahro principijelan, tihi rekao da nece s njim i sad ga ovaj drzi za rijec, iako je suljo to pocetkom godine povukao.
dajte bilo ko nek dodje, ne mora biti fahro, ali ne mogu vjerovati da neko stvarno misli da TIHIC (hallo!!) moze bilo sta uraditi, cak sta vise, taj covjek NECE da uradi nesto osim za svoj dzep. raspitajte se malo u bosanskom samcu kod komsija sta oni misle o njemu. prije jedno pola godine jednu njegovu komsinku sam pitao za njega i mislim da uopste nije primjereno da to ovdje napisem sta je sve ispricala.... gadi mi se.
eh,i kako s tihicem tako i s dodikom, samo et nije bas realno da se mogu sve rak rane poput tihica,dodika itd odjednom skinuti. zato hajmo prvo kod svojih.