SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#6126 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
interesantno... :D u nekim stavovima nekih forumaša, možemo pročitati kako su kadrovi određene partije diletanti samo takvi, da ne bi mogli umanjiti budžetske deficite da im pare rastu na grani.

al' opet, toliko strašno sposobni da 'poklope' sve što se može poklopiti. :D

mensečini da će 'federalna javnost' dobiti probosansku inačicu slavnog Dr. Jekyll i Mr. Hyde... zvaće se naravno Dr. Lagumdžija i Mr. Madoff.
Ma ista prica ko i za Shell... :-)

Vlada je toliko retardirana i nesposobna da im je navodno tajni protokol procurio, ali su ujedno tako sposobni da su uvezali najvecu pljacku u istoriji drzave.

Dakle, s jedne strane su balavi idioti koji ne znaju vezati pertle, ali su ujedno genijalci koji su u roku od par mjeseci poklopili svu opoziciju, sve medije i napravili savrsenu kriminalnu zavjeru, u kojoj par stotina ili hiljada ljudi savrseno cuva sve "tajne"... :-)
ultima_palabra

#6127 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:
Banksy wrote:
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
interesantno... :D u nekim stavovima nekih forumaša, možemo pročitati kako su kadrovi određene partije diletanti samo takvi, da ne bi mogli umanjiti budžetske deficite da im pare rastu na grani.

al' opet, toliko strašno sposobni da 'poklope' sve što se može poklopiti. :D

mensečini da će 'federalna javnost' dobiti probosansku inačicu slavnog Dr. Jekyll i Mr. Hyde... zvaće se naravno Dr. Lagumdžija i Mr. Madoff.
Ma ista prica ko i za Shell... :-)

Vlada je toliko retardirana i nesposobna da im je navodno tajni protokol procurio, ali su ujedno tako sposobni da su uvezali najvecu pljacku u istoriji drzave.

Dakle, s jedne strane su balavi idioti koji ne znaju vezati pertle, ali su ujedno genijalci koji su u roku od par mjeseci poklopili svu opoziciju, sve medije i napravili savrsenu kriminalnu zavjeru, u kojoj par stotina ili hiljada ljudi savrseno cuva sve "tajne"... :-)
Nisu sve... tu su tri-četiri hrabra forumaša koji se opiru asimilaciji :D
ReD aka Socijalista

#6128 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

Image

:D :evil:
quasar

#6129 Re: SDP

Post by quasar »

Image

Resistance is Futile.
ReD aka Socijalista

#6130 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

War on...
Image
rahmanjin

#6131 Re: SDP

Post by rahmanjin »

quasar wrote:Mislim da je tih 10 miliona izgubila parastruktura HZHB. Federacija i institucije federacije nikad te pare ne bi vidjele.

Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Ili cete reci da je SDP poklopio i tuzilastvo?
Kad prije poklopise sve?
Prvo, otkud to da bi tih 10 miliona izgubila parastruktura HZHB? Koliko ja znam na celu EPHZHB je uprava koju su postavili stranke platforme. A ako one rade za parastrukturu HZHB onda ok, slazem se.
A sto se tice krivicnih prijava, pa ni Brankovicu nisu mogli dokazati da je uradio ista protiv zakona kada je kupio stan za 900 km. Ovdje je sve urađeno po zakonu a Federacija je ostala bez 10 miliona. Isto kao i sto je Brankovic hajrovao stan, sve po zakonu.Stalno pitam ZASTO je potreban posrednik u prodaji struje između dvije EP koje su istom vlasnistvu?
Jedinstvo_Manchester

#6132 Re: SDP

Post by Jedinstvo_Manchester »

heckler wrote: 4) Etnickoj Elektroprivredi HZ HB zelim svako zlo na svijetu, zelim im da bez traga nestanu, da im svake godine po jedna elektrana crkne, da im je najskuplja struja u Evropi i sve ostalo sto moze da zadesi nekog lopova.
Ovo je ta "etnička" elektroprivreda
NADZORNI ODBOR
Nadzorni odbor Društva čine predsjednik i šest (6) članova, koje imenuje i razrješava Skupština Društva sukladno zakonu. Nadzorni odbor nadzire rad i poslovanje Društva i ima druge nadležnosti propisane zakonom i Statutom Društva. Sjednice Nadzornog odbora održavaju se prema potrebi, a najmanje jednom u tri mjeseca.
Nadzorni odbor čine:

Damir Leko, predsjednik
Midhat Arpadžić, član
Ervin Vrdoljak, član
Marijan Bunoza, član
Marinko Ivanković, član
Ante Kolobarić, član
Marijo Bencun, član

Uprava Društva organizira rad i rukovodi poslovanje, zastupa i predstavlja Društvo i odgovara za zakonitost poslovanja, sukladno važećim propisima i aktima Društva.

Upravu Društva čine
Nikola Krešić, dipl. ing. el., v.d. generalnoga direktora
Ivana Bunoza, dipl. oec., v.d. izvršne direktorice za ekonomske poslove,
Mate Pavković, dipl. iur., v.d. izvršnoga direktora za pravne poslove
mr.sc. Robert Križan, dipl.ing.el., v.d. izvršnoga direktora za proizvodnju električne energije
Miroslav Galić dipl. ing. stroj., v.d. izvršnoga direktora za distribuciju električne energije
Miroslav Prusina, dipl. oec., v.d. izvršnoga direktora za opskrbu električnom energijom,
Milan Lovrić, dipl.oec., v.d.izvršnoga direktora za razvoj
http://www.ephzhb.ba/ephzhb.aspx?id=16
Ovo je "multietnička" elektroprivreda
Dioničari Elektroprivrede BiH jednoglasno su, na 22. Skupštini Društva održanoj 26.augusta 2011. godine, izabrali, na četiri godine, članove Nadzornog odbora JP EPBiH:

mr. Enver Agić, predsjednik
mr. Sanel Buljubašić
mr. Jakub Dinarević
dr. Bahrudin Šarić
Davorin Korač
Selvedin Subašić
Fejsal Hrustanović

Uprava EP BiH

Dr.sc. Elvedin Grabovica, generalni direktor,
Senad Sarajlić, Izvršni direktor za proizvodnju,
Admir Andelija, Izvršni direktor za distribuciju,
Mirsad Šabanović, Izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu,
Edin Mujagić, Izvršni direktor za ekonomske poslove,
Mensura Zuka, Izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove,
Amil Kamenica, Izvršni direktor za kapitalne investicije.

Odbor za reviziju EPBIH
- SADIJA SINANOVIĆ, predsjednik
- Dr. MIRSAD KIKANOVIĆ, član
- Dr. IZUDIN KEŠETOVIĆ, član
http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp?bp=2&mp=8
i napomena da je u ERS isti etnički sastav (u njihovom slučaju Srbi), tako da ti želiš da propadnu sve elektroprivrede u BiH
Jedinstvo_Manchester

#6133 Re: SDP

Post by Jedinstvo_Manchester »

rahmanjin wrote:
quasar wrote:Mislim da je tih 10 miliona izgubila parastruktura HZHB. Federacija i institucije federacije nikad te pare ne bi vidjele.

Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Kad prije poklopise sve?
Prvo, otkud to da bi tih 10 miliona izgubila parastruktura HZHB? Koliko ja znam na celu EPHZHB je uprava koju su postavili stranke platforme. A ako one rade za parastrukturu HZHB onda ok, slazem se.
A sto se tice krivicnih prijava, pa ni Brankovicu nisu mogli dokazati da je uradio ista protiv zakona kada je kupio stan za 900 km. Ovdje je sve urađeno po zakonu a Federacija je ostala bez 10 miliona. Isto kao i sto je Brankovic hajrovao stan, sve po zakonu.Stalno pitam ZASTO je potreban posrednik u prodaji struje između dvije EP koje su istom vlasnistvu?
pa da bi se ugradili
Banksy

#6134 Re: SDP

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Eno ih i Transparency Int. pohvalio za protokol, kako su ažurni i odgovorni što su ga objavili :lol:
O sadržaju nisu, nema se kad, valjda ...

Nije ovo ni blizu najveće, kakvih je bilo u zlatna vremena. Ali važan je kontinuitet, nek se ne prestaje.
Alfons Kauders wrote:
Dakle, s jedne strane su balavi idioti koji ne znaju vezati pertle, ali su ujedno genijalci koji su u roku od par mjeseci poklopili svu opoziciju, sve medije i napravili savrsenu kriminalnu zavjeru, u kojoj par stotina ili hiljada ljudi savrseno cuva sve "tajne"...
Ko su ''balavi idioti'', ovi? :lol:
Ovi su, nažalost ili na sreću, jedini ozbiljni (možda i stari SDA, danas već teško).

Ne treba par stotina hiljada, tek desetak.
FTV i sve nevladine org. su pod nadzorom godinama, Fahro se priključio negdje pred izbore, a kuma i kume su imenovani nekidan. Još samo policija, vidjećemo šta će večeras napakovat' Lukaču ...
Al' znao si ti to i sam, jelde, samo se praviš? :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6135 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Alfonseeeee, matereti, jesi ti znao da je Sud BiH nadležan svakom opštinskom i kantonalnom sudu? :D

eto, ako nisi znao vidiš da treba to da znaš. imaš 'štelu' u Sudu BiH i miran si :D nijedan ti sud više ne može ništa :D
Corto Maltese

#6136 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Kad prije poklopise sve?
Da pojednostavimo, do krajnjih granica. 10.000.000,KM prešlo iz Bosne u Srbiju, 'nako. Ko je na gubitku?
Alfons Kauders

#6137 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Eno ih i Transparency Int. pohvalio za protokol, kako su ažurni i odgovorni što su ga objavili :lol:
O sadržaju nisu, nema se kad, valjda ...

Nije ovo ni blizu najveće, kakvih je bilo u zlatna vremena. Ali važan je kontinuitet, nek se ne prestaje.
TI se zalio sto nije objavljen. Ne znam da su bilo sta rekli nakon objave. :D Bice da ni oni nisu azurni... :D
Alfons Kauders wrote:
Dakle, s jedne strane su balavi idioti koji ne znaju vezati pertle, ali su ujedno genijalci koji su u roku od par mjeseci poklopili svu opoziciju, sve medije i napravili savrsenu kriminalnu zavjeru, u kojoj par stotina ili hiljada ljudi savrseno cuva sve "tajne"...
Ko su ''balavi idioti'', ovi? :lol:
Ovi su, nažalost ili na sreću, jedini ozbiljni (možda i stari SDA, danas već teško).

Ne treba par stotina hiljada, tek desetak.
FTV i sve nevladine org. su pod nadzorom godinama, Fahro se priključio negdje pred izbore, a kuma i kume su imenovani nekidan. Još samo policija, vidjećemo šta će večeras napakovat' Lukaču ...
Al' znao si ti to i sam, jelde, samo se praviš? :mrgreen:
A znaci sad su ozbiljni? :-)

FTV jeste pod kontrolom SDP-a, to sam x puta rekao. O nevladinom sektoru sam takodjer sve rekao. Ali ispada da su cijela opozicija i ostatak medija pod sapom SDP-a, svi osim SB naravno. :D I nigdje nisam rekao "stotine hiljada", nisam malouman. :lol: Dakle ili fino procitaj sta sam rekao ili ako ti se ne da, nemoj ni odgovarati. :D
Alfons Kauders

#6138 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:Alfonseeeee, matereti, jesi ti znao da je Sud BiH nadležan svakom opštinskom i kantonalnom sudu? :D

eto, ako nisi znao vidiš da treba to da znaš. imaš 'štelu' u Sudu BiH i miran si :D nijedan ti sud više ne može ništa :D
Jesam, kako nisam... Dodik mi neko vece objasnio. :lol:
quasar

#6139 Re: SDP

Post by quasar »

Corto Maltese wrote:

Kad prije poklopise sve?
Da pojednostavimo, do krajnjih granica. 10.000.000,KM prešlo iz Bosne u Srbiju, 'nako. Ko je na gubitku?
Pa eto pojednostavi ti koliko hoces. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Samo je pitanje kako je to tebi prikazano i sta je u svemu tome istina, jer izvorima ne vjerujem ni mrvu.
VjecitiStudent

#6140 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote:
Corto Maltese wrote:

Kad prije poklopise sve?
Pa eto pojednostavi ti koliko hoces. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Samo je pitanje kako je to tebi prikazano i sta je u svemu tome istina, jer izvorima ne vjerujem ni mrvu.
EP BIH nije vjerodostojan izvor????
No, veceras je svakako vanrednih 60 minuta, nasi hrabri i nezavisni novinari su u medjuvremenu sve istrazili, gledajte :oops:
quasar

#6141 Re: SDP

Post by quasar »

VjecitiStudent wrote: EP BIH nije vjerodostojan izvor????
No, veceras je svakako vanrednih 60 minuta, nasi hrabri i nezavisni novinari su u medjuvremenu sve istrazili, gledajte :oops:
Ne nego se svaki ugovor moze prikazati u losem svijetlu ako se izvadi iz konteksta.
Opet kazem, ako je mimo zakona, ne branim ih. Niko nema gratis podrsku.
CaCO3

#6142 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Niksic opet u monologu AGAIN : "Usta moja hvalite me" :D
VjecitiStudent

#6143 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

CaCO3 wrote:
Niksic opet u monologu AGAIN : "Usta moja hvalite me" :D
Jel' ga nasi hrabri i nezavisni novinari mozda priupitase kako je mogao staviti potpis na ovu sramotu od zakona?
Novi zakon o radu FBiH - diskriminacija porodilja se nastavlja
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=22680
CaCO3

#6144 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Ovaj mu nabacivao na volej, a on zabijao po sred gola :D ukratko tako je izgledalo
Alfons Kauders

#6145 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

CaCO3 wrote:Ovaj mu nabacivao na volej, a on zabijao po sred gola :D ukratko tako je izgledalo
A prije svega mu zamjeram sto je onako isprozivao mog idola Kruscicu i ostale sindikalce koji brane prava napacenih radnika u javnom sektoru... :D
ultima_palabra

#6146 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
CaCO3 wrote:Ovaj mu nabacivao na volej, a on zabijao po sred gola :D ukratko tako je izgledalo
A prije svega mu zamjeram sto je onako isprozivao mog idola Kruscicu i ostale sindikalce koji brane prava napacenih radnika u javnom sektoru... :D
Najjače je kako se Kruščica brine za nivo potrošnje i punjenje vanbudžetskih fondova :D Još će čovjek na brzinu ekonomiju doktorirati, što ti je kad muka natjera :lol:
Alfons Kauders

#6147 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
Najjače je kako se Kruščica brine za nivo potrošnje i punjenje vanbudžetskih fondova :D Još će čovjek na brzinu ekonomiju doktorirati, što ti je kad muka natjera :lol:
Kruscica je stvarno utjelovljenje svega sto mrzim u javnom sektoru. Cinjenica da su ga kolege stetocine izabrale da ih predstavlja sasvim dovoljno govori o njima.

Ali neka ih. Ja godinama govorim kako je u privredi, kako lagano nestaje para, kako je naplativost sve gora, kako su plate zamrznute (ili skresane) i kako ce na red lagano doci svi. A evo, sad i pocinje, i nece se zavrsiti na 6%, ni blizu.

E vidis, oni ce nam biti utjeha. Kad pocnemo kresati plate (a hocemo, vrlo brzo), kada budemo primorani dijeliti otkaze dobrim ljudima s kojim radimo godinama (nadam se da necemo, barem iducih godinu dana), kada na kraju balade budem zaradjivao kao na faksu, ili manje, oni ce mi biti utjeha.

Jer ce oni propasti prije nas, jer ce zavrsiti na ulici ili na minimalcu. Nista bolje nisu ni zasluzili. Od srca im zelim sve najgore. :D
ultima_palabra

#6148 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Hadžijalo se dok je bilo, mora doći konobar i naplatiti račun... što bismo mi bili drukčiji od ostatka Evrope :)

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6149 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Alfons Kauders wrote:
Da budemo iskreni,to mu je i jedino pametno sto je spomenuo u ovom monoloskom(uz asistenciju voditelja) igrokazu :D
Alfons Kauders

#6150 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Hadžijalo se dok je bilo, mora doći konobar i naplatiti račun... što bismo mi bili drukčiji od ostatka Evrope :)

In Graha we trust! :D

A kad se pocne ceh placati, kada se u suzama pocne rastajati od toplih kancelarija, toplih obroka i toplih svalerki... :D uh uh uh... :D

Kazem ti utjeha - taman i da sve u ode 3pm, i zohari ce dobiti sto zasluzuju, na kraju ce proci gore od nas... :D Samo sto se ja snalazim od osamnaeste, a oni u zivotu nisu zaradili hljeb svojim radom. :D I nikad ih niko normalan nece zaposliti... :D
Post Reply