djesi advokatkonektovan wrote: Nisu ljudi zlonamjerni, vec nemaju razumijevanja, al' takva smo ti mi bagra druze.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6126 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6127 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo me majstore.[emoji1]bitanga_sa_otesa wrote:djesi advokatkonektovan wrote: Nisu ljudi zlonamjerni, vec nemaju razumijevanja, al' takva smo ti mi bagra druze.
poslano sa Sonija Ze
- bitanga_sa_otesa
#6128 Re: Pitamo Mehanicare ?
nisam ja majstor ,ja sam rinaka... nego jesi odnio vode jaranu da dospe?
-
mahalas505
#6129 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
A moze li se znati sta je tvoj poenta komentara? Nesto doprinio rjesavanju problema? Ljudi su mu fino objasnili koje su mu opcije. @Bitanga mu predlozio mozda i najbolju, posto bi mu pogledali auto, i rekli bi mu sta je problem. @Bitanga nekad reaguje kako reaguje, zato ga ponekad i zezam, ali je covjek bio spreman da nazove poznanika tamo i sigurno bi mu to uradili odmah. Malo bi to ko tako uradio. U svakom slucaju, bez para nece moci nista uraditi, pogotovo slepanje, a ova opcija da ode do majstora bila je sigurno i najjeftinija. Sam je kriv za ovu nastalu situaciju.konektovan wrote:Covjeku frka zbog posla, pokusava naci najbrze rijesenje da se sto prije dokopa BiH, nema dovoljno novca da to odradi u Rijeci, i ti se tako istreses, pardon, izvrijedjas ga?! Mozda si htio pomoci, i imao dobre namjere, al' ovim postom si ukakio i kuntu i pantu.bitanga_sa_otesa wrote:pa glupane napisao sam ti servis i covjeka kome ces se javiti ,a ti seres...bio sam cak i spreman da ga nazovem telefonom da ti odmah to urade ,al kad se pravis pametan sad bure na krov i gas uz orehovicu.zbog takvih glupana sam i prestao pomagati ikome...treba vas sviju ,sto gurate ruku vireci iz provalije,samo gurnut nogom nazad...sad cu ih nazvat i reci ako se pojavis da ti kazu da nemaju vremena.
- konektovan
#6130 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Piše se karina, tako, tvoje prvo i drugo ime, a covjeku samo zelim najbolje, da se vrati, pa makar i sa buretom vode na galeriji.bitanga_sa_otesa wrote:nisam ja majstor ,ja sam rinaka... nego jesi odnio vode jaranu da dospe?
@mahalas
Ti bas ozbiljno shvatio lizanje jajca ovom rinaki, eh, jesi neki..[emoji1]
poslano sa Sonija Ze
- bitanga_sa_otesa
#6131 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
ja bar znam da sam niko i nista,nego samo nam ti reci tvoje prvo,ne moras drugo....konektovan wrote: Piše se karina, tako, tvoje prvo i drugo ime, a covjeku samo zelim najbolje, da se vrati, pa makar i sa buretom vode na galeriji.
-
mahalas505
#6132 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemam ja potrebe za tim, ne brini se ti za mene, prije bih rekao da ti imas problema da nadjes dobrog majstorakonektovan wrote:@mahalas Ti bas ozbiljno shvatio lizanje jajca ovom rinaki, eh, jesi neki..[emoji1]
A sto se tice konkretnog slucaja, ne odgovori ti sta bi konkretno predlozio covjeku, osim lijepih zelja
Last edited by mahalas505 on 30/08/2016 00:11, edited 1 time in total.
- Danguba
#6133 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajde momci hvatajte se alata ovaj tastature i pomazite ljudima u nevolji. Vi se uhvatili svadjati k'o kakve zenturace. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#6134 Re: Pitamo Mehanicare ?
Najeftinija opcija mu je da nadje majstora tamo i to mu se napravi i krene rahat nazad za BiH.
- bitanga_sa_otesa
#6135 Re: Pitamo Mehanicare ?
@ danguba velikoj vecini kokosara ovdje treba pomoc kao sto sam ranije napisao, guranje nogom u rupu iz koje su izmilili 
-
mahalas505
#6136 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa naravno, i da ga nekako jeftino(sto je malo vjerovatno) dobaci do kuce, opet ga ceka popravak ovdje.mali_milojica wrote:Najeftinija opcija mu je da nadje majstora tamo i to mu se napravi i krene rahat nazad za BiH.
Last edited by mahalas505 on 30/08/2016 00:16, edited 1 time in total.
- mali_milojica
#6137 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upravo tako.mahalas505 wrote:Pa naravno, i da ga nekako jeftino(sto je malo vjerovatno) dobaci do kuce, opet kad ceka popravak ovdje.mali_milojica wrote:Najeftinija opcija mu je da nadje majstora tamo i to mu se napravi i krene rahat nazad za BiH.
Znam da je momku tesko,vjerovatno je imao para kod sebe samo da se dopelja nekako kuci,ali jbg,svakome se moze desiti.
Ova bitangina opcija mu je najbolja bila. Napravili bi ljudi za 2-3 dana i zavrsis pricu,taman dok ti pare za popravak dodju.
- bitanga_sa_otesa
#6138 Re: Pitamo Mehanicare ?
kakva 2-3 dana...glava se skine za pola sata...dihtung za 2-3 sata zamijenjen....
- konektovan
#6139 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemam ni ja potrebe, vjeruj mi, jer ne trazim vise. [emoji1]mahalas505 wrote:Nemam ja potrebe za tim, ne brini se ti za mene, prije bih rekao da ti imas problema da nadjes dobrog majstorakonektovan wrote:@mahalas Ti bas ozbiljno shvatio lizanje jajca ovom rinaki, eh, jesi neki..[emoji1]
A sto se tice konkretnog slucaja, ne odgovori ti sta bi konkretno predlozio covjeku, osim lijepih zelja.
K'o sto rekoh, ja mu samo mogu pozeljeti najbolje,[emoji12] nisam majstor, al' se necu ni izrugivati i omalovazavati covjeka, jer je u izuzetno nezgodnoj situaciji. Treba dobro odvagati, sta je najbolja opcija u ovom momentu.
poslano sa Sonija Ze
-
530i
#6140 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:kakva 2-3 dana...glava se skine za pola sata...dihtung za 2-3 sata zamijenjen....
možel đabe nema se para...možel polovan diftung, voda iz česme...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6141 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta znaci spustanje radilice na prvu specijalu?
Da ne budem bukvalno shvacen, znam da je to zamjena lezajeva, ali me zanima trajnost takvog rjesenja.
Da ne budem bukvalno shvacen, znam da je to zamjena lezajeva, ali me zanima trajnost takvog rjesenja.
- mali_milojica
#6142 Re: Pitamo Mehanicare ?
Isao sam sa opcijom da mozda glavu treba malo poravnat,uraditi nesto na njoj. Ako je samo dihtung,onda kao sto kazes 2-3h i ides kuci.bitanga_sa_otesa wrote:kakva 2-3 dana...glava se skine za pola sata...dihtung za 2-3 sata zamijenjen....
- bitanga_sa_otesa
#6143 Re: Pitamo Mehanicare ?
@ konektovan
ako nisi majstor sto se petljas svuda i dajes savjete,a smetljaris po svom autu i vozis neispravno ????
ako nisi majstor sto se petljas svuda i dajes savjete,a smetljaris po svom autu i vozis neispravno ????
- bitanga_sa_otesa
#6144 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma i ravnanje glave traje pola sata ....mali_milojica wrote:Isao sam sa opcijom da mozda glavu treba malo poravnat,uraditi nesto na njoj. Ako je samo dihtung,onda kao sto kazes 2-3h i ides kuci.bitanga_sa_otesa wrote:kakva 2-3 dana...glava se skine za pola sata...dihtung za 2-3 sata zamijenjen....
-
mirzet87sa
#6145 Re: Pitamo Mehanicare ?
Cuj 1500 slepa.. Dovukli mi auto iz njemacke do bosne labudicom, zavrsili sve papire, istovarili pred vrata za 500 eura.. 
-
530i
#6146 Re: Pitamo Mehanicare ?
_BataZiv_0809 wrote:Sta znaci spustanje radilice na prvu specijalu?
Nema to veze sa ležajevima, radilica se izbrusi malo, prva specijala je prva moguća, predviđena mjera...ako je radilica oštećena iz ovog ili onog razloga.
- bitanga_sa_otesa
#6147 Re: Pitamo Mehanicare ?
prvi put cujem spustanje..._BataZiv_0809 wrote:Sta znaci spustanje radilice na prvu specijalu?
brusenje na prvu specijalu je brusenje na prvu mjeru za koje imas pripadajuce lezajeve mislim da prva specijala ide za 2 desete milimetra...
-
NediM17
#6148 Re: Pitamo Mehanicare ?
A ako proklize glava sarafa koji cuva glavu motora?bitanga_sa_otesa wrote:kakva 2-3 dana...glava se skine za pola sata...dihtung za 2-3 sata zamijenjen....
Prisustvovao sam takvom jednom dogadjaju, nikada nisam cuo vise bogaranja nego tada. Na kraju odvrnut tako sto je izubijan cekicem, da se spljosne i rasiri, i da gedora onda naleti knap. Tj. i gedora nabijena cekicem. Muka samo takva, ne bih bio u kozi nekog majstora tada.
@Bato
Znaci guljenje radilice 0.25mm ako je prva specijala, i za onoliko koliko si je zgulio ide deblji lezaj, tj. specijala lezaja.
- bitanga_sa_otesa
#6149 Re: Pitamo Mehanicare ?
a ako majstora strefi mozdani...šbbkbb.....mogli bi do sutra naglabati...nisam ga poslao amaterima vec ljudima koji su spremni na sve ,iskustvom i alatom ,nisu to sarajevski smecari gdje cekas ravnanje glave 3 dana,mijenjanje vodjica 7 dana i slicno....20 auta u avliji ,nijedan se ne radi po 7 dana...NediM17 wrote: A ako proklize glava sarafa koji cuva glavu motora?![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6150 Re: Pitamo Mehanicare ?
Okej momci nekako ste mi se skoncentrisali na semantiku, a sustina je malo pobjegla
Dakle zanima me trajnost tog rjesenja.
Dakle zanima me trajnost tog rjesenja.