Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#6126 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Pogledaj jos jednom boldirano i podvuceno. Ne priznavati i ne interesovati nije jedno te isto. Vidis, i mene ne interesuju te presude Haskog tribunala, sto odmah ne znaci da ih ne priznajem. Ja u toj njegovoj izjavi ne vidim nista za sto bi trebalo podici optuznicu. A to sta ce on svoju djecu uciti je njegova privatna stvar.

PS, A za ono "....ocistite svoje dvoriste...", bi mi, ali smo jos zauzeti otkopavanjem masovnih grobnica.
Možda nisam izabrao odgovarajuće riječi, jer je svejedno parafraziranje. Suština je ista. Ne žele prihvatiti legitimne odluke suda, jer im ne odgovaraju. Ja vidim u obje izjave veliku opasnost. I na jednu i na drugu ukazujem i osuđujem ih.
To šta će Komšić učiti svoju djecu jeste njegova privatna stvar, ali zbog te njegove privatne stvari, koju je izjavio javno kao predsjednik moje države bi trebao da odgovara na sudu ili barem podnese ostavku i zbog te rečenice nikada neće biti moj predsjednik, kao što to nije ni Dodik.
A što se tiče čišćenja dvorišta, ne vidim smisao tvoje ironije, da zbog moje procjene i želje za identifikovanjem problema u BiH, u priču ubacuješ tragične događaje i zloupotrebljavaš žrtve iz masovnih grobnica. Tvoja rečenica zapravo meni govori da ti svejedno samnom ne želiš pronaći zajednički jezik. Ne znam zašto mi se onda obraćaš. Da ispadneš pametan? Ispao si.
felipe kajetano

#6127 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

11sumirp wrote:
felipe kajetano wrote:Poslije Dodika ce doci Dragan pa se onda moze otvoriti topic Dragan All about...poslije Dragana ce doci Milos pa moze onda i Milos All about....i o svima ce isto pisati kao i o Vozdu Miletu :D Uglavnom dokonim @daltonovim svjedocima nece nedostajati supljiranja iducih par godina :zzzz:
nece drug moj,dragan ce sve da ispotpisuje :) :bih:

Drug zivi bili pa vidjeli.... :skoljka:
kv99

#6128 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

felipe kajetano wrote:Poslije Dodika ce doci Dragan pa se onda moze otvoriti topic Dragan All about...poslije Dragana ce doci Milos pa moze onda i Milos All about....i o svima ce isto pisati kao i o Vozdu Miletu :D Uglavnom dokonim @daltonovim svjedocima nece nedostajati supljiranja iducih par godina :zzzz:
pa nije bas tako. Nastavak politke koju praktikuje krkan a koju bi eventualno nastavili njegovi nasljednici daje dvije opcije:
- da ta politka implodira kad se vidi da se vise nema snage da se ispuni obecanje o odcjepljenju i eventualnom pripojenju smrdiji
- eksploziju i ulazak u sukobe ne samo sa drzavnim organima BIH vec i sa USA i zapadnim svijetom.

Pa bujrum , samo naprijed nebeski narode :thumbup: Ima krkan kila da se gura sa tenkovima a ako izgubi ima vilu na Dedinju i Kipru...a ostatak ?
Novi_Nick

#6129 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Novi_Nick »

Evo tzv entitet R. Srpska prijeti referendumom o odcjepljenju od drzave Bosne i Hercegovine.
Pa nek pokusaju, bas me zivo interesuje da li bi im ovaj referendum prosao ili ne kod medjunarodne Zajednice (MZ) i sta bi se nakon toga desavalo.

Ako se nametanja nastave, slijedi referendum

Datum: 30.09.2009 20:05

Autor: Dejan Šajinović

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... endum.html
nokia6170

#6130 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:
draganbl wrote: ...
Ne, kada već pitaš, ja očekujem da vi očistite svoje dvorište, a ne da stalno gledate u naše i govorite kako je prljavo.
Hajde i vi izađite iz pasive...
Sustina cijelog problema lezi u samo jednoj recenici koju sam ti upravo boldirao. To je to sto se nikako ne moze prevaliti u srcu i dusi da nema vase i nase dvoriste...rs nije samo srpsko dvoriste, niti je federacija samo bosnjacko i hrvatsko dvoriste. Problem Srba iz RS-a je taj sto oni nikako da prihvate realnost da RS nije samo srpska i da Hrvati i Bosnjaci imaju itekako pravo da se bave RS-om i kritikuju i traze promjene, bas kao sto to Srbi imaju pravo u Federaciji...nazalost, oni to ne rade, jer srpsku politiku ne zanima nista van rs-a. Srbi se jesu zaista borili za RS, ali to vrijeme je davno proslo...Srbima u RS-u treba stavljati svaki dan jasno na znanje da je RS evoluirala i da je od srpskog postala i hrvataka i bosnjacka...i da je upravo voljom Srba ona to postala onog trenutka kada je izmijenjen entitetski ustav. Vrijeme je da ljudi evoluiraju bas kao sto su i ustavi evoluirali.

Problem je konceptualne prirode, jer Bosnjaci svojataju cijelu drzavu, dok Srbi i Hrvati to primarno ne zele, vec samo ih zanima tamo gdje su u vecini i gdje imaju vlast.

A imaju li pravo Bosnjaci da svojataju cijelu Bosnu i Hercegovinu...pa naravno da imaju, bas kao i Srbi i Hrvati...ali to ovi ne zele. Srpska i hrvatska politika upravo i zamjera ponajvise Bosnjacima sto nece da se primire i svojataju kao i oni samo one dijelove BiH gdje su Bosnjaci vecina.
Slažem se sa tobom i moj je citat (boldirano) je ustvari nastavak rasprave sa forumašem, a ne moj opšti stav, jer i ja smatram da ne trebamo BiH posmatrati kao skup od dva ili tri ograđena dvorišta. Samim tim je ta rečenica izvučena iz konteksta, jer je dio odgovora na pitanje zašto smo mi u RS pasivni.
Jasna je meni koncepcija da je BiH čitava naša i ja je tako posmatram. Možda bi bilo još Srba koji bi to prihvatili, ili barem počeli polako prihvatati, da nije pokušaja svojatanja BiH od strane Bošnjaka. Da obrazložim.
Posljednja dva tri dana raspravljamo o presudi Jurišiću. Da li ti misliš da komentari učesnika ovog foruma mogu ijednom Srbinu iz RS dati motiv da svojataju BiH? Isto kao što Srbi nemaju ekskluzivno pravo da svojataju 49% teritorije, tako ni Bošnjaci nemaju pravo da svojataju 100%, a da drugima ne daju ništa. Znači, nema Bošnjak pravo da kaže da zbog odluke suda svaki Bosanac i Hercegovac treba da se stidi i da usput maše i mojom zastavom. Nema pravo da mene naziva četnikom ako se ne slažem sa njegovim mišljenjem. Nema pravo da govori da je Srbija izvršila genocid, kad nije. Ima pravo i obavezu da poštuje i prihvati moje mišljenje kao mišljenje ravnopravnog građanina ove zemlje, a ne da me odmah proglašava četnikom. Kako vrijeme prolazi, čini mi se da je na ovom forumu jako malo pravih Bosanaca i Hercegovaca, koji su spremni prihvatiti ijednog Srbina iz Banjaluke kao ravnopravnog građanina.
A i ovo što ja nudim, želju za stalnim razgovorima, vodim računa o svakom slovu koje napišem, trpim uvrede, psovanje majke i druge pogrdne izraze, ne bi izdržali mnogi, koji imaju isti stav kao ja. Ja ću izdržati.
O tome ja govorim kada kažem da Bošnjaci moraju srediti svoje dvorište.
Ma najveci problem nije taj sto Bosnjaci svojataju cijelu Bosnu i Hercegovinu kao svoju (imaju i pravo na to, bas kao sto imaju pravo i Srbi da je svojataju (sjeti se samo da je naziv prije RS-a bio Srpska republika Bosna i Hercegovina)...vec na sceni i dalje jednostavno u kontinuitetu imamo politiku Svi Srbi u jednoj drzavi, samo sto posto se to nije moglo ostvariti ratom sada se pokusava stvoriti to putem imaginarnog instituta specijalnih-paralelnih veza sa majkom Srbijom.

Problem je sto vecina stanovnika RS trenutnu BiH kao drzavu vidi samo kao prijelazno rjesenja konacnog ujedinjenja sa Srbijom, dok mali broj vidi Bosnu i Hercegovinu kao okvir rjesavanja srpskog pitanja u BiH.

Sljedeca stvar se ogleda u tome da su 1995. godine prisvojili i vise prava nego sto im pripada pa se sad osjecaju ugrozenima kada Bosnjaci i Hrvati pokusavaju povratiti prava koja su im oduzeta...dakle srpskoj politici ne odgovara da svi imaju podjednaka prava, a to je i bila sustina ratovanja=zapisavanje na etnickoj osnovi.

Nemoj da kojim slucajem pomislis da se danas i Bosnjaci tako ne ponasaju..ponasaju itekako jer su uvidjeli da je srpski recept etnickog zapisavanja izuzetno plodno tlo za sticanje ogromnog licnog bogatstva.
medaljon

#6131 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by medaljon »

pa hoce li iko više se pojaviti u medijima i pošteno zatjerat u PM i Dodika i njegov teror koji se vrši kako u RS tako i u F B iH i Brčko distriktu??
11sumirp

#6132 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 11sumirp »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:
draganbl wrote: ...
.
. Kako vrijeme prolazi, čini mi se da je na ovom forumu jako malo pravih Bosanaca i Hercegovaca, koji su spremni prihvatiti ijednog Srbina iz Banjaluke kao ravnopravnog građanina.
.

dragane,de TITA TI,ne rise...

eh pa sad ti meni reci,sto mi ne mozemo zajedno.-...
sto tebi treba zastita od mene?
kako ja tebe ko covjeka ugrozavam.men to nije jasno.mislim na nacion,naravno...
kaKO bosnjak ugrozava srbina?na koji nacin,kokuzi i jedan i drugi...a jos veci kokuzi od njih pokradose boga oca,jer se mi "bojimo" jedni drugih...
posto je dodo ol abaut :)
kajem ti nema +normalizacije s takvim ljudima,za pocetak morate ih skinut,VI..mi ne mozemo,jer bi VI to shvatili ko objavu rata :)a to ne zelimo zar ne :)
felipe kajetano

#6133 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

kv99 wrote:
pa nije bas tako. Nastavak politke koju praktikuje krkan a koju bi eventualno nastavili njegovi nasljednici daje dvije opcije:
- da ta politka implodira kad se vidi da se vise nema snage da se ispuni obecanje o odcjepljenju i eventualnom pripojenju smrdiji
- eksploziju i ulazak u sukobe ne samo sa drzavnim organima BIH vec i sa USA i zapadnim svijetom.

Pa bujrum , samo naprijed nebeski narode :thumbup: Ima krkan kila da se gura sa tenkovima a ako izgubi ima vilu na Dedinju i Kipru...a ostatak ?

Imam i ja u Sokobanji :DNemoj da se ba puno sikiras za nebeski narod,svako nosi posljedice za svoje postupke i politiku..pa bujrum vidjecemo....
draganbl

#6134 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
Ma najveci problem nije taj sto Bosnjaci svojataju cijelu Bosnu i Hercegovinu kao svoju (imaju i pravo na to, bas kao sto imaju pravo i Srbi da je svojataju (sjeti se samo da je naziv prije RS-a bio Srpska republika Bosna i Hercegovina)...vec na sceni i dalje jednostavno u kontinuitetu imamo politiku Svi Srbi u jednoj drzavi, samo sto posto se to nije moglo ostvariti ratom sada se pokusava stvoriti to putem imaginarnog instituta specijalnih-paralelnih veza sa majkom Srbijom.
Nisam ja ni rekao da je problem što Bošnjaci svojataju BiH kao svoju, već je problem što ne daju meni da je i ja svojatam. A kamoli drugim Srbima koji nemaju želju i strpljenje kao ja. Kažem ti, ako ti mašeš :bih: zastavom i govoriš kako su Srbi genocidan narod (osim par pacifista), onda Srbin ima dva izbora: ili da misli da :bih: nije njegova zastava, ili da se pomiri sa time da je genocidan. Meni to smeta i smatram da svaki Bošnjak koji misli da su Srbi genocidan narod (osim par pacifista) nema pravo da priča o ukidanju RS-a. A ovdje takvi preovladavaju.
nokia6170 wrote: Problem je sto vecina stanovnika RS trenutnu BiH kao drzavu vidi samo kao prijelazno rjesenja konacnog ujedinjenja sa Srbijom, dok mali broj vidi Bosnu i Hercegovinu kao okvir rjesavanja srpskog pitanja u BiH.
Nisam siguran u ovo,jer da čak i da su Srbi iz RS za ujedinjenje sa Srbijom, pa čak i da im Bošnjaci i Hrvati to daju, Srbija to ne bi nikada prihvatila. Pričom o ocjepljenju se samo mažu oči. Srbiji je dosta i njihove muke, a komoli još i naše.
nokia6170 wrote: Sljedeca stvar se ogleda u tome da su 1995. godine prisvojili i vise prava nego sto im pripada pa se sad osjecaju ugrozenima kada Bosnjaci i Hrvati pokusavaju povratiti prava koja su im oduzeta...dakle srpskoj politici ne odgovara da svi imaju podjednaka prava, a to je i bila sustina ratovanja=zapisavanje na etnickoj osnovi.
To jeste veliki problem. Kada već kritikujem drugu stranu, mislim da je takođe veliki problem to što među Bošnjacima ne postoji druga istina o ratu u BiH osim one koja se njima slagala sve ove godine. Mišljenja sam da i Bošnjaci (naravno, ne u tolikoj mjeri kao Srbi) imaju pogrešan stav o prethodnom ratu. I ti i ja se, iako se po nekim pitanjima slažemo, po ovim pitanjima rata jako razilazimo.
nokia6170 wrote: Nemoj da kojim slucajem pomislis da se danas i Bosnjaci tako ne ponasaju..ponasaju itekako jer su uvidjeli da je srpski recept etnickog zapisavanja izuzetno plodno tlo za sticanje ogromnog licnog bogatstva.
Da, pitanje je samo koliko je to u procentima. Po mom mišljenju, najmanje 80% Bošnjaka i po 90% Srba i Hrvata nisu spremni da prihvate BiH kao jedinstvenu zemlju, bez etničkih podjela.
draganbl

#6135 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

11sumirp wrote:

kaKO bosnjak ugrozava srbina?na koji nacin,kokuzi i jedan i drugi...a jos veci kokuzi od njih pokradose boga oca,jer se mi "bojimo" jedni drugih...
kajem ti nema +normalizacije s takvim ljudima,za pocetak morate ih skinut,VI..mi ne mozemo,jer bi VI to shvatili ko objavu rata :)a to ne zelimo zar ne :)
Bio sam postavio jedno pitanje, pa editujem poruku, da pitam drugo? Da li ti misliš da ja kao Bosanac i Hercegovac trebam da se stidim zato što je Jurišić osuđen na 12 godina zatvora?
Ja ću tebi odgovoriti na svako tvoje pitanje, pa ćeš vidjeti da ti ne možeš samnom, a ne ja stobom.
Last edited by draganbl on 01/10/2009 14:26, edited 1 time in total.
veljaca

#6136 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

felipe kajetano wrote:

Nemoj da se ba puno sikiras za nebeski narod,svako nosi posljedice za svoje postupke i politiku..pa bujrum vidjecemo....
E jebaji ga ( ups. izvini ) cuj tebe da se ne brinemo za nebeski narod. Ne bih se ja brinuo - da nisu tu pored mene i da ne zive sa mnom, pa i moji preci i ja ( nadam se ne i nasljednici ) TRPE posljedice ( ne kazem da nije bilo i lijepih perioda, kao sto je bilo i egzodusa ) ...... Da je u pitanju neki narod iz Juzne Afrike - ne bih se ja sikirao za njih. Zaboli me uvce za njih .... Ali taj narod je tu i meni je zivjeti sa njima u normalnim odnosima ..... Jadno je kada moras ( a znamo ko mora ) vaditi vize da bi posjetio neki dio Evrope ..... Sve je ovdje UZROCNO-POVEZANO .... I zato trebamo svi brinuti ( a ne samo u svom dvoristu - kako mrzim tu formulaciju ) o svima onima sa ovog podrucja koje se zove Drzava Bosna i Hercegovina ....
seln

#6137 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

felipe kajetano wrote:
Nemoj da se ba puno sikiras za nebeski narod,svako nosi posljedice za svoje postupke i politiku..pa bujrum vidjecemo....
Daaa...
Slovenija: magla
Hrvatska: magla
Bosna: jos se drze, ali kako je krenulo...
Kosovo: magla
Karadag: magla
Vojvodina: klima se

...ja bih se fakat poslije toliko ispusenih opametio.
11sumirp

#6138 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 11sumirp »

draganbl wrote:
11sumirp wrote:

Evo odgovori na jednostavno pitanje. Da li je Srbija izvršila genocid u BiH? Da ili ne?
Ja ću tebi odgovoriti na svako tvoje pitanje, pa ćeš vidjeti da ti ne možeš samnom, a ne ja stobom.
Da,...pomogla je...
I zasto uplices odmah srbiju,pitao si za banjalucanje,ja ti odgovorio...banjaluka normala,bar oni ljudi koje ja znam...
kv99

#6139 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

felipe kajetano wrote:
kv99 wrote:

Imam i ja u Sokobanji :DNemoj da se ba puno sikiras za nebeski narod,svako nosi posljedice za svoje postupke i politiku..pa bujrum vidjecemo....

Sa ovim se apsolutno slazem i to je ono sto ti ja i govorim : Nastavak ove politike koju Mile Ronhil u ime SANU sprovodi a koju bi eventualno nastavio neki drugi "Mile " vodi na to da ce biti posljedice. Summa sumaru= ovakva politika ne moze da se nastavi u nedogled. Problem je u to sto ce svi da snose posljedice za to ponasanje ali otom-potom.
11sumirp

#6140 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 11sumirp »

draganbl wrote:
11sumirp wrote:

Bio sam postavio jedno pitanje, pa editujem poruku, da pitam drugo? Da li ti misliš da ja kao Bosanac i Hercegovac trebam da se stidim zato što je Jurišić osuđen na 12 godina zatvora?
Odgovor:DA :)
MA mogu ja na svako pitanje...nije problem,cak sta vise,bolje otvoreno govorit,prije cemo se razumit....
Pitanje:gledas li 60 minuta?
BHCluster

#6141 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Evo jos jedna u nizu od Dodika
Bosanski Srbi ne postoje kao nacija. Postoje Srbi kao nacija", istakao je Dodik
draganbl

#6142 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

11sumirp wrote:
draganbl wrote: Evo odgovori na jednostavno pitanje. Da li je Srbija izvršila genocid u BiH? Da ili ne?
Da,...pomogla je...
I zasto uplices odmah srbiju,pitao si za banjalucanje,ja ti odgovorio...banjaluka normala,bar oni ljudi koje ja znam...
U međuvremenu sam promijenio pitanje, ali suština je ista. Znači, na pitanje da li priznaješ sudsku odluku po kojoj Srbija nije izvršila genocid i da li ti još uvijek smatraš da jeste, ti odgovaraš sa da, ...pomogla je. Eto, to je problem. Sve dok ne priznaješ tu sudsku odluku, ti ne možeš samnom.
Uplićem Srbiju, jer je to suština. Ne možeš ti birati šta da ja od tebe tražim kao osnovu za zajednički život. To ja biram.
To bi isto bilo kada bih ja rekao da ne priznajem tu istu odluku (samo njen drugi dio) i kažem da se ni u Srebrenici nije desio genocid. Ti ne priznaješ ono što se tebi ne sviđa, ja ne priznajem ono što se meni ne sviđa. E pa ne može tako. Razlika između tebe i mene je što ja priznajem, a ti ne. Zato ni ne možeš samnom.
draganbl

#6143 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

11sumirp wrote:
draganbl wrote:
11sumirp wrote:

Odgovor:DA :)
MA mogu ja na svako pitanje...nije problem,cak sta vise,bolje otvoreno govorit,prije cemo se razumit....
Pitanje:gledas li 60 minuta?
Ne gledam svaku emisiju, ali kada stignem gledam. Odmah da kažem mišljenje. Nemoj mi Bakira. Znam da je Dodik lopov i bez njega.
Da se vratim na tvoj odgovor. Sve dok ti smatraš da trebam da se stidim, postoji problem i to kod tebe. Nemaš pravo da meni namećeš BiH onakvu kakvu je ti vidiš. Tvoje je pravo da se stidiš što nisi uradio ništa. Fućka mi se i za Jurišića i njemu slične. Imaš sud pa se brani i žali.
Orbini

#6144 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

Novi_Nick wrote:Evo tzv entitet R. Srpska prijeti referendumom o odcjepljenju od drzave Bosne i Hercegovine.
Pa nek pokusaju, bas me zivo interesuje da li bi im ovaj referendum prosao ili ne kod medjunarodne Zajednice (MZ) i sta bi se nakon toga desavalo.

Datum: 30.09.2009 20:05

Autor: Dejan Šajinović

Nekada smo panicno reagovali na ovakve najave i pricali o moralu, etici, zakonskim osnovama,... i osjednom branili Dejton.
Da bi danas oguglali i poceli se nadati da ce se budala stvarno zaholcati.

U Bih definitivno gubi strana koja pravi ishitrene korake i dadne se isprovocirati. Ova zemlja ne moze naprijed dok se ta ideja o nezavisnoj RS ne pokopa -a to je moguce samo ako se suoci sa cjenom toga, tehnickom izvodljivoscu, posljedicama,.. ne govorim o ratu vec ekonomiji.

Zato mislim da Dodika ne treba sprjecavati od referenduma niti ga strasiti, podmicivati, prisiljavati,.. da od toga odustane.
Naprotiv - treba ga jos i podstreci, isprovocirati, motivisati,.. i dovesti pred svrsen cin. A njega ne dirati - ako ko treba da placa cjenu ovog cirkusa - neka to radije bude RS a ne jedan bogatas koji se svakako obezbjedio.

Jedna paralela - saveznici su u WWII imali mnogo planova da ubiju Hitlera - sve do 45-te. Ali kad su skontali da frajer pravi katastrofalne greske i sam shebava vojsku i industriju - odustali su od toga jer im je samo pomagao da pobijede. Tako i ovog puta - pusti Dodika da se glupira do mile volje - cjenu treba platiti ovaj nakaradni detnonski sistem i entitetska ovlastenja - a ne on.
Last edited by Orbini on 01/10/2009 14:46, edited 1 time in total.
mO k3

#6145 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

draganbl wrote:
11sumirp wrote:
draganbl wrote: Evo odgovori na jednostavno pitanje. Da li je Srbija izvršila genocid u BiH? Da ili ne?
Da,...pomogla je...
U međuvremenu sam promijenio pitanje, ali suština je ista. Znači, na pitanje da li priznaješ sudsku odluku po kojoj Srbija nije izvršila genocid i da li ti još uvijek smatraš da jeste, ti odgovaraš sa da, ...pomogla je. Eto, to je problem. Sve dok ne priznaješ tu sudsku odluku, ti ne možeš samnom.
Uplićem Srbiju, jer je to suština. Ne možeš ti birati šta da ja od tebe tražim kao osnovu za zajednički život. To ja biram.
To bi isto bilo kada bih ja rekao da ne priznajem tu istu odluku (samo njen drugi dio) i kažem da se ni u Srebrenici nije desio genocid. Ti ne priznaješ ono što se tebi ne sviđa, ja ne priznajem ono što se meni ne sviđa. E pa ne može tako. Razlika između tebe i mene je što ja priznajem, a ti ne. Zato ni ne možeš samnom.
Dragane dobro znas da je on politicki osudjen.... ne zato sto je kriv...... smijesno je sta se desava u bih zanima me kada ce pasti ta kap vode koja ce preliti i onda sve ..ebati....zalosno sto bosanski srbi ne vide kamo to vodi i sta vuce za sobom ...nadam se da nece biti ono najgore.!!!!
Rafael

#6146 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Rafael »

seln wrote:
felipe kajetano wrote:
Daaa...

23%,i pričaš o nekakvoj magli :D
dallton

#6147 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

zaboravio si dodati "dallton fasista" - osjecam se neugodno ako se to ne doda, kao da sam poceo nesto cinjenicno neutemeljeno pisati :D

nece ti trebati par godina, zavrsit ce srbija posao za nas sve :-D

a za ove sto navode procente 23, 27, itd - mislite na procenat srba u bosni? da vas zvanicno obavjestim, nikad manji u historiji s tendencijom rapidnog opadanja....naravno, sad se pokusava reci "eto vi nas ne prihvatate kao ravnopravne gradjane, pa prema tome sta da radimo" - onaj ko podrzava efektivno etnicko ciscenje i genocid i ne treba da bude prihvacen, proglasite referendum i otcjepite se kad skupite herca za to :D ...dotad - jacajte legitimnost zgrada u novom sadu
Last edited by dallton on 01/10/2009 14:57, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#6148 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

seln wrote:
felipe kajetano wrote:
Daaa...

Komesaru Seln tu smo i ceka se remake Bitke na Neretvi,al' sad Mile rezira :lol: Nego de ti meni reci sta da radimo,vidis da ne znamo sebi sami pomoci a magla se sve vise spusta :skoljka:
1gorstak

#6149 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Novi_Nick wrote:Evo tzv entitet R. Srpska prijeti referendumom o odcjepljenju od drzave Bosne i Hercegovine.
.....
"Republika Srpska će realizovati zaključke sadržane u nedavno usvojenoj informaciji Vlade RS vezane za nametnute odluke visokog predstavnika o "Elektroprenosu", rekao je juče Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS, u svom obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS na posebnoj sjednici.

"A ako visoki predstavnik nametne bilo koje rješenje koje je suprotno interesima RS biće zatraženo javno izjašnjavanje na kojem će narod odlučiti da li to prihvata ili ne"......."

Velikosrpski faktor je dovoljno pametan da ne smije u jednacinu ubacivati pricu o referendumu o otcjepljenju. Referendumom kojeg spominju, utvrdilo bi se prihata li narod konkretna rjesenja nametnuta od strane OHR-a ili ne prihvata. To bi naravno bilo bespotrebno trosenje budzetskih sredstava jer ti referendumi koje spominju nemaju pravnu tezinu.

Da ponovim, ne spominju referendum o otcjepljenju.
Rafael

#6150 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Rafael »

dallton wrote:
zaboravio si dodati "dallton fasista" - osjecam se neugodno ako se to ne doda, kao da sam poceo nesto cinjenicno neutemeljeno pisati :D

nece ti trebati par godina, zavrsit ce srbija posao za nas sve :-D
Dalltone :-) ,razočarao si me.Pa zar ti ne opkoljavaš zgradu vlade? E moj dalltone :lol:
Locked