Možda nisam izabrao odgovarajuće riječi, jer je svejedno parafraziranje. Suština je ista. Ne žele prihvatiti legitimne odluke suda, jer im ne odgovaraju. Ja vidim u obje izjave veliku opasnost. I na jednu i na drugu ukazujem i osuđujem ih.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Pogledaj jos jednom boldirano i podvuceno. Ne priznavati i ne interesovati nije jedno te isto. Vidis, i mene ne interesuju te presude Haskog tribunala, sto odmah ne znaci da ih ne priznajem. Ja u toj njegovoj izjavi ne vidim nista za sto bi trebalo podici optuznicu. A to sta ce on svoju djecu uciti je njegova privatna stvar.
PS, A za ono "....ocistite svoje dvoriste...", bi mi, ali smo jos zauzeti otkopavanjem masovnih grobnica.
To šta će Komšić učiti svoju djecu jeste njegova privatna stvar, ali zbog te njegove privatne stvari, koju je izjavio javno kao predsjednik moje države bi trebao da odgovara na sudu ili barem podnese ostavku i zbog te rečenice nikada neće biti moj predsjednik, kao što to nije ni Dodik.
A što se tiče čišćenja dvorišta, ne vidim smisao tvoje ironije, da zbog moje procjene i želje za identifikovanjem problema u BiH, u priču ubacuješ tragične događaje i zloupotrebljavaš žrtve iz masovnih grobnica. Tvoja rečenica zapravo meni govori da ti svejedno samnom ne želiš pronaći zajednički jezik. Ne znam zašto mi se onda obraćaš. Da ispadneš pametan? Ispao si.