BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dječak sa šibicama

#6126 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by dječak sa šibicama »

Nemoj biti bukvalan, nece te niko istjerati, ali valja zivjeti sa tim ljudima.

Svicarska je njima dala krov nad glavom. I hljeb u ruke.
Mobile_Disco

#6127 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mobile_Disco »

dječak sa šibicama wrote:Nemoj biti bukvalan, nece te niko istjerati, ali valja zivjeti sa tim ljudima.

Jarane samo sam realan :D Dali su i oni svici u mladjim selekcijama jel tako? Mama i babo garant rade poslove koje svicarci nece ni pogledati, znaci obostrano...
@mba

#6128 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by @mba »

dječak sa šibicama wrote:Nemoj biti bukvalan, nece te niko istjerati, ali valja zivjeti sa tim ljudima.

cuj svicarska njima dala, pa i oni su morali raditi i truditi se za nest, to je je uzeti i dati,

tipicno ono nase, suti i radi i nista ne pricaj, sto je po meni pogresno!
marschall

#6129 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by marschall »

babo poslao jednog hajrovica nama a drugog njima. neutralno do bola.
integracija uspjela.
Stari

#6130 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Stari »

@mba wrote:
Stari wrote:Ja bih ipak onu ranije ispricanu pricu (onu metaforu) malcice modifikovao i uloge podijelio ovako: Reprezentacija BiH muskarac iz Bosne ... Reprezentacija Svicarske muskarac iz Svajcarske ...A ovi momci su cure koje su rodjene u Svajcarskoj ... i tu su negdje jel u :D "opasnim godinama" :D ...a imaju dva frajera koji joj se upucavaju.

Nesto malo o opisu ove dvojce frajera ...prvi je nako malo konzervativan, zatvoren, sto se tice zena - to voli jako... ali ne voli bas kenjkanje, neckanje i kolebanje kod cura nego daj odmah i tu na licu mjesta ...Ali kad bi se zenio ... e onda hoce neku koju niko do tad nije ni vidio a kamoli za guz uhvatio ...

Ovaj drugi - Svajcarac - Dobar , zgodan , a nije fukara ...pa nije bas nesto ni izbirljiv ... voli dobre trebe i to je to - jel ih ko tarabio ranije - za njega vise manje sekundarana stvar ...

Mislim tako nekako ... e sad vidjecemo kako stvari stoje

mislis "svicarac" barem u BiH se kaze Svicarska, over Drina je "Svajcarska"

onako bez ljutne, a nije ni provokacija! :)
Nix frx ...nema ljutnje ... vidim dobro si prostudirao text ...stoga si vjerovatno primjetio da se ja sluzim i jednom i drugom varijantom ... a ono u vezi prekodrinskih prostora je bogme :D istina sa malom modifikacijom :D ... zapadno od Drine su sva tri jezika sluzbena i slobodna ...

sta ima inace ?
Last edited by Stari on 07/02/2013 13:16, edited 3 times in total.
Edin H.

#6131 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

I u isto vrijeme kao i ostale zapadne zemlje dobila masu doktora, inzinjera, visokokvalifikovanog kadra skolovanog u bivsoj Jugoslaviji ili BiH i za cije skolovonje nisu marke/dinara ulozili. Stoga ta zapadna patetika nema nikakvog osnova.
To je ono kada pocnu supljirati kako im izbjeglice donose "wealth of experience" i treba biti na njihovoj strani, a ne govore koliko su te zemlje iz kojih dolaze ulozile u njihovo skolovanje i dobili nista zauzvrat - tzv. brain drainage.
Sve su to interesi, nema tu puno moralisanja i patetike, pa valjda mogu nesto0 vratiti barem kroz sport.

Uostalom neka igraju za njihove klubove i vrate im ulozeno ako vec to smatraju za shodno, vise nego dovoljno, ali za reprezentaciju se niti igra, niti navija, niti radi iz interesa.
Muhamed Đakmić

#6132 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Edin H. wrote:

I u isto vrijeme kao i ostale zapadne zemlje dobila masu doktora, inzinjera, visokokvalifikovanog kadra skolovanog u bivsoj Jugoslaviji ili BiH i za cije skolovonje nisu marke/dinara ulozili. Stoga ta zapadna patetika nema nikakvog osnova.
To je ono kada pocnu supljirati kako im izbjeglice donose "wealth of experience" i treba biti na njihovoj strani, a ne govore koliko su te zemlje iz kojih dolaze ulozile u njihovo skolovanje i dobili nista zauzvrat - tzv. brain drainage.
Sve su to interesi, nema tu puno moralisanja i patetike, pa valjda mogu nesto0 vratiti barem kroz sport.

Uostalom neka igraju za njihove klubove i vrate im ulozeno ako vec to smatraju za shodno, vise nego dovoljno, ali za reprezentaciju se niti igra, niti navija, niti radi iz interesa.
:thumbup:
Stari

#6133 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Stari »

Edin H. wrote:

Sad ja nesto ne kontam .... a ovi Seferovic, Hajrovici su u Bosni isli u skolu ...i zavrsili za doktora ?
Uh izvinjavam se ...nisam znao to.
Edin H.

#6134 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Stari wrote:Sad ja nesto ne kontam .... a ovi Seferovic, Hajrovici su u Bosni isli u skolu ...i zavrsili za doktora ?
Uh izvinjavam se ...nisam znao to.
Kako li si samo uspio shvatiti moj post na taj nacin :roll:
Kontra__

#6135 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kontra__ »

muniza wrote:
Sarajevo1946 wrote:Jah, sad je Džeko sirovina i krivac zato što su ova dva šminkerčića i pederčića poletila da igraju za reprezentaciju koja im prva uputi poziv.
Kad im niko ne garantuje da će ikad dobiti poziv za nas osim na kafu. Ja ću im prvi *ebat sve po spisku kad odnosno ako odbiju poziv za zvaničnu tekmu a odbiju ga. Do tada, ova priča ima dvije strane i siguran sam da je više do saveza nego do njih.
na kraju krajeva njih dvojica mi i nisu toliko interesantni, nama treba Kolašinac.
Kako da dobije zvanican poziv kad frajer nema nase papire? Pa je l' se grcki ovdje prica ljudi moji?
dječak sa šibicama

#6136 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by dječak sa šibicama »

Eki, kad Sviceri ocekuju od igraca da postuju drzavu u kojoj su rodjeni, odrasli, poceli igrati lopte, onda je to patetika... kada se od njih ocekuje da igraju za BiH jer su porijeklom odavde, onda to nije patetika :roll:

Rijec je samo o postovanju njihovog izbora, ruzno je da ne kazem goru rijec, vrijedjati igrace jer zele igrati za Svicarsku. Njegov izbor, ima jednake emocije i do Svice i do Bosne, ako je rodjen tamo onda mu je to domovina koliko i Bosna ako ne i vise. I onda ih se pravi licemjerima i djubradima jer nasi mediji zbog citanosti lazu i petljaju o nekakvim izjavama eto ko biva Seferovic obecao da ce igrati za BiH pa izradio. I onda on supak.

Meni je postenije to sto uradi jedan Seferovic, nego oni besposlicari sto zive na socijali i sa salom oko vrata zvizde himni drzave u kojoj zive.
muniza

#6137 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Kontra__ wrote:
muniza wrote:
Sarajevo1946 wrote:Jah, sad je Džeko sirovina i krivac zato što su ova dva šminkerčića i pederčića poletila da igraju za reprezentaciju koja im prva uputi poziv.
Kad im niko ne garantuje da će ikad dobiti poziv za nas osim na kafu. Ja ću im prvi *ebat sve po spisku kad odnosno ako odbiju poziv za zvaničnu tekmu a odbiju ga. Do tada, ova priča ima dvije strane i siguran sam da je više do saveza nego do njih.
na kraju krajeva njih dvojica mi i nisu toliko interesantni, nama treba Kolašinac.
Kako da dobije zvanican poziv kad frajer nema nase papire? Pa je l' se grcki ovdje prica ljudi moji?
Znam za papire, pa nisam s marsa pao. Zašto bi evo recimo Kolašinac mijenjao papire kad mu je Njemačka 100x sigurnija opcija. Ako ih promjeni gubi Njemačku a naš savez izgleda isuviše neozbiljno da se mogao osjećati sigurnim.
Ne znam buraz, meni je ovo sve nesigurno, sve je novinarska rekla kazala, SMS-ovi, statusi na fejsu. Gledajući iz njegove perspektive, smiješno i neprofesionalno i onda uslijedi poziv za "druženje", pa nije im 15 godina više.
mevkobass

#6138 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mevkobass »

Nadam se da su se emocije malo smirile i da poslije ove pobjede malo drugacije razmisljamo o buducim BH Zmajevima. Po mom misljenju , sinoc se vidjelo da nam u sredini terena i u odbrani treba boljih alternativa. Stoga sam sretan sto se Bicakcic odlucio za Zmajeve. Po jucerasnjem pisanju i Sead Hajrovic , takodje pozdravljam. Bila bi velika prednost da isto uradi Sead Kolasinac i Alen Halilovic . Onda mogu sigurno reci da imamo jaku repku za narednih 5-7 godina. Za ovim ostalim i ne zalim , jer kad oni ne mogu skontati da su drugi izbor i da su pozvati u druge repke samo zato sto su neki prvotimci povrijedjeni (Blick.ch) , onda samo slijedi ona narodna ko i za Jakupovica , sam pao sam se ubio.
Al ruku na srce kad vidim kako Begovic brani i ko se sve za njega intersuje , glupo mi je sto tog zaboravljenog golmana uopste i pominjem. Sta mi je sad ovo trebalo da Begovica poredim sa ovim jalijosaom , branil on dje jos ? :-) :x :evil:
p206

#6139 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by p206 »

dječak sa šibicama wrote:
Roditelji su im dali krov nad glavom i hljeb u ruke, kakva država... država, bilo koja, je dobra da joj plaćaš porez i ideš u rat za nju.

Mi realno imamo bolju grupu igrača nego Švajcarska. Bolji smo u svim linijama, jedino odbrana nam je tu negdje sa Švajcarskom.
jazzer

#6140 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jazzer »

Po meni, ok bi bilo da je Seferovic (ajd' da uzmem konkretno njega) rekao: Zelim igrati za Svicarsku!!

I tu bi trebao biti kraj price. Postujem. Ima svoje razloge, tako je izabrao i ok. Medjutim, sta on radi?
Hvali na sva glas Dzeku, Spahicu i ostale reprezentativce, kako je atmosfera super, bla, bla ali se
ne izjasnjava za koga da igra. U medjuvremenu mu dolazi poziv od Svicaraca i on ga prihvata :?

On bi se malo jebao al' da mu ne udje, ako ikako moze. Konta, neka mene u dobrim odnosima i sa jednim i sa
drugim pa cemo vidjeti gdje mi je bolje igrati, tj. ciji poziv prihvatiti.

I neka ga je odjebao Dzeko, onako pristojno. Nek' je pokazao papku gdje mu je mjesto.
Last edited by jazzer on 07/02/2013 14:33, edited 1 time in total.
vryzas

#6141 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

Kontra__ wrote:
muniza wrote:

Den katalave'no, then milaw Elinika :D
cyprus

#6142 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

1. Ja sam duboko skeptičan da će od tog Seferovića ispasti išta više od prosječnog fudbalera...

2. Ovdje se piše kao da je odabrati Švicarsku nešto loše, neki grijeh, neki zločin :shock: A ja bih rekao da nije čak ni šupakluk...
limeni

#6143 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by limeni »

cyprus wrote:1. Ja sam duboko skeptičan da će od tog Seferovića ispasti išta više od prosječnog fudbalera...

2. Ovdje se piše kao da je odabrati Švicarsku nešto loše, neki grijeh, neki zločin :shock: A ja bih rekao da nije čak ni šupakluk...
sta bolan nije lose?pa da je moj sin odrekao bi ga se i javno pljuvao..mislim neka igra za koga ko hoce to je licna stvar ali ja fudbal i nasu reprezentaciju dozivljavam mozda i previse emotivno, takav sam jbg..mozda malog nisu dovoljno dovodili u bosnu, pogotovo za bajram i ostale praznike..
jeza u ledja

#6144 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:tzv. brain drainage.
:lol:
Kakav ba drainage. Brain drain jebem ga ja. ;-)

Neko rece iznad ne vjeruje da ce sta biti od ovog Seferovica. I meni se sve tako cini. Momak ocigledno nije talenat kakav smo mislili. I. Hajrovic jos ima sansu. (jel on igrao juce?)
It_is_a_Leclerc

#6145 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:1. Ja sam duboko skeptičan da će od tog Seferovića ispasti išta više od prosječnog fudbalera...

Ja se slažem samo i isključivo sa prvim dijelom. Koliko sam pratio ovu temu učinilo mi se da se radi, u najmanju ruku, o nekom novom Peleu, kad ono čovjek još nije išao na posudbu u Bratstvo iz Bosanske Krupe.

Ovaj drugi dio ništa ne valja, al' o tome drugom prilikom. :D
Mikady

#6146 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

jeza u ledja wrote:

Neko rece iznad ne vjeruje da ce sta biti od ovog Seferovica. I meni se sve tako cini. Momak ocigledno nije talenat kakav smo mislili. I. Hajrovic jos ima sansu. (jel on igrao juce?)
Ma imati cemo mi boljeg mladog napadaca od ovog Sefersića 8) nista on kvalitetniji nije ni od Nemanja Bilbije, cak i slabiji al et, samo i Nemanji trebaju sad tekme i da se docepa zapada..

Jeste kao brat :mrgreen:
MOSALJOZE

#6147 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Potencijalni reprezentativac Elvir Rahimić :dance: :dance:
Edin H.

#6148 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
:D na poslu bolan, pa na brzinu napisem, ne provjeravam, ali da, u pravu si.
jeza u ledja

#6149 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Iscuri ti mozak na poslu. :D
cyprus

#6150 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

limeni wrote:

sta bolan nije lose?pa da je moj sin odrekao bi ga se i javno pljuvao..mislim neka igra za koga ko hoce to je licna stvar ali ja fudbal i nasu reprezentaciju dozivljavam mozda i previse emotivno, takav sam jbg..mozda malog nisu dovoljno dovodili u bosnu, pogotovo za bajram i ostale praznike..
A ja da sam odrasto u Švicarskoj, ja ne bih pomišljo da igram za bilo koga drugog osim moje domovine Švicarske... Šta sad? Znači bio bih šupak i ja? :mrgreen:
Post Reply