Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
juventus

#6126 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Ma sve će oni izmisliti da stvari ne sagledaju onakvima kakve stvarno jesu.

I ja sam se smijao ovom članku. Stvarno je retardiran. Ako je Misimović igrao u Galati kao u reprezentaciji zadnjih 5 utakmica (a po broju golova i asistencija očito jeste), onda stvarno ni po meni nije zaslužio da bude prebačen u B tim, jer vjerujem da i u tom B timu ima dosta kvalitetnih igrača koji su na dosta većem nivou od igara koje on trenutno pruža. Samo bi ih usporio i dodatno oslabio.

Ali Hagi je kriv, nije Misimović koji već nekoliko mjeseci ne može meda s kašike. Bravo! :thumbup:
zecko_kupuz

#6127 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Hagi prgav, Misimović nezainteresovan. Poklopilo se sve. :P
LSD

#6128 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Samo moraš biti baš mega-kreten pa platiti 9 milion eura igraca kojeg ces prebaciti u B tim...hajd da su Barsa ili Real, pa da mogu priuštiti sebi takav holivudski luxuz, ali Galata :? :-)
Edin H.

#6129 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ne daj se Borce :oops:

Zvjezdan Misimović igra, Safet Sušić vodi BiH

Veznjak Galatasaraya koji je suspendovan od trenera Gheorghe Hagija i trenutno trenira individualno, večeras je potvrdio dolazak u Antalyji gdje će se staviti na rapolaganje našem Stručnom štabu

Zvjezdan Misimović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupit će za naš kombinovani tim u prijateljskom susretu protiv Poljske koji će biti odigran u petak u Antalyji.

Veznjak Galatasaraya koji je suspendovan od trenera Gheorghe Hagija i trenutno trenira individualno, večeras je potvrdio dolazak u Antalyji gdje će se staviti na rapolaganje našem Stručnom štabu.

Novost je i to da će našu reprezentaciju sa klupe voditi selektor Safet Sušić koji u Tursku dolazi direktno iz Francuske. Prvobitno je planirano da bh. tim s klupe vode Sušićevi pomoćnici, Borče Sredojević i Elvir Baljić, ali je selektor ipak odlučio sjedne na klupu i to nakon što je iz Poljske potvrđeno da će i njihovu reprezentaciju voditi selektor A tima, Smoda.

Bh. reprezentativci u Tursku putuju sutra u 14 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a okupljanje je zakazano do 13 sati.
Corola

#6130 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

*
Corola

#6131 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:
hz__semir wrote:Nije to ništa, vidjećeš na proljeće kad budu igrali Birmingham i Stoke, pa kad Hleb namjerno slomi ruku Begoviću, tek onda će se zaokružiti ovaj začarani krug zavjere ;)
Treba javiti Asmiru sta mu spremaju :oops:
Jest,ako mu bude mobilni fercerao :-) :lol:
P.S A tebi je znaci Borce majstor,vidi se po odabranom sastavu.Pravi majstor,nema sta, ko i ti :-)
Obuca9

#6132 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Samo moraš biti baš mega-kreten pa platiti 9 milion eura igraca kojeg ces prebaciti u B tim...hajd da su Barsa ili Real, pa da mogu priuštiti sebi takav holivudski luxuz, ali Galata :? :-)
Navodno, prema pričama, upravo u tih 9 miliona i jeste fazon. Jer Galata još nikad nije uplatila pare Wolfsburgu (ili je uplatila samo jedan dio, nisam siguran), a dogovor je bio da ako ga ne budu isplatili do kraja, da će se Miske vratiti nazad u Wolfsbrug i da će sve biti samo kao jednogodišnja posudba.

Tako da nije isključeno da je to, uz njegove loše igre, stvarni razlgo zašto je prebačen u drugi tim. Ovako će ga na kraju sezone vratiti Wolfsburgu, a tih 9 miliona ostaviti u džepu.
mikogoago

#6133 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ma sto se tice Misketa treba ga malo pricepiti.Previse se opustio.Ne znam taj covjek poslije one utakmice u Portugalu
potpuno se izgubio kao da je u nekom medjusvemiru.Samo on zna gdje je.Mozda mu ovo dodje kao dobro budjenje iz sna. :-)
veljaca

#6134 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:Ma sto se tice Misketa treba ga malo pricepiti.Previse se opustio.Ne znam taj covjek poslije one utakmice u Portugalu
potpuno se izgubio kao da je u nekom medjusvemiru.Samo on zna gdje je.Mozda mu ovo dodje kao dobro budjenje iz sna. :-)
Sve se vraca - sve se placa ....

Vezano za temu - Pape ipak vodi repku protiv Poljske ...
Charuga
Globalni moderator

#6135 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Turnir Za predsjednika SAD-a
Zmajevi u februaru gostuju u Americi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u februaru otputovati u Sjedinjene Američke Države, gdje će učestvovati na turniru u čast američkog predsjednika.
Foto: Arhiv/Fotoservis
"Zmajevi" će igrati na turniru pod nazivom "Za predsjednika Amerike". Turnir će biti odigran u februaru, što nije zvanični FIFA-in termin pa će boje naše domovine ponovo braniti igrači iz Premijer lige BiH.

Podsjećamo da će kombinovani sastav reprezentacije BiH u 14 sati otputovati sa Aerodroma Sarajevo prema Antalyji gdje će 10. decembra odigrati prijateljski meč sa domaćinom EURO-a 2012. godine, reprezentacijom Poljske.

Tim će voditi selektor Safet Sušić, a igračima iz domaće lige pridružit će se Zvjezdan Misimović, suspendovani igrač turskog Galatasarayja.
luckylaka

#6136 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Plavih_11 wrote:Turnir Za predsjednika SAD-a
Zmajevi u februaru gostuju u Americi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u februaru otputovati u Sjedinjene Američke Države, gdje će učestvovati na turniru u čast američkog predsjednika.
"Zmajevi" će igrati na turniru pod nazivom "Za predsjednika Amerike". Turnir će biti odigran u februaru, što nije zvanični FIFA-in termin pa će boje naše domovine ponovo braniti igrači iz Premijer lige BiH.

Podsjećamo da će kombinovani sastav reprezentacije BiH u 14 sati otputovati sa Aerodroma Sarajevo prema Antalyji gdje će 10. decembra odigrati prijateljski meč sa domaćinom EURO-a 2012. godine, reprezentacijom Poljske.

Tim će voditi selektor Safet Sušić, a igračima iz domaće lige pridružit će se Zvjezdan Misimović, suspendovani igrač turskog Galatasarayja.
Zna li se gdje u Americi.Nije Amerika Unsko-Sanski kanton da predjes sve za dva sata.Jaka informacija u P.M.Hajd eto moze Dado Hamzagic biti domacin nasoj reprezentaciji.Molim info vise.
luckylaka

#6137 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Piše: Predator ::::: Tekst objavljen: 08.12.2010. 000000 13:48
BiH u grupi sa Egiptom, Kenijom i Bahreinom
Na turniru će učestvovati osam reprezentacija (tri iz Afrike, tri iz Azije i dvije iz Evrope) podjeljenih u dvije grupe

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao što je jutros ekskluzivno objavio SCsport.ba, u februaru naredne godine učestvovat će na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Turnir će biti odigran od 12. do 20. februara 2011. godine Ford Field stadionu u Detroitu (Michigan) i PHP stadionu u Dallasu (Texas), a na njemu će učestvovati osam reprezentacija podjeljenih u dvije grupe (tri iz Afrike, tri iz Azeije i dvije iz Evrope).

U Grupi A igrat će Nigerija, Poljska, Malezija i Irak, dok će u Grupi B, osim reprezentacije BiH nastupiti Egipat, Kenija i Bahrein.

Kao što je poznato reprezentacija BiH nastupit će u kombinovan sastavu, tačnije u Ameriku neće putovati internacionalci, nego će nastupiti igrači iz Premijer lige BiH, koji će u petak odmjeriti snage protiv Poljske u Antalyji.OVO dolaze gusteri a ne zmajevi :-D
Ajatolah_

#6138 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ajatolah_ »

luckylaka wrote:U Grupi A igrat će Nigerija, Poljska, Malezija i Irak, dok će u Grupi B, osim reprezentacije BiH nastupiti Egipat, Kenija i Bahrein.
Ne nastupa reprezentacija SAD?
extraordinary

#6139 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ma jok, nastupaju samo ove poltronske nacije :D
Obuca9

#6140 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Safet Sušić najavio razgovor sa Hagijem

Misimović je na početku igrao kod Hagija, a kasnije ga je sklonio. Ne znam zbog čega i nije mi to posve jasno, izjavio je Sušić

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine najavio je da će se uključiti u rješavanje „slučaja Zvjezdan Miismović“. Podsjetimo, našeg reprezentativca suspendovao je trener Galatasaraya, Gheorghe Hagi, pa Misimović u posljednje vrijeme trenira samostalno.

Pojavile su se i špekulacije da Hagi ovim potezom želi pomoći Rumunima, s kojim ćemo 25. marta igrati kvalifikacioni meč za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Nije prvi put da jedan trener, kojem loše ide razloge poraza potraži u najskupljem igraču i onome koga nije on doveo. Više puta se događalo da se skloni igrač kojeg je doveo bivši trener, kako bi se sva krivica prebacila na njega. Da je Hagi doveo Misimovića on bi sigurno igrao, pa makar bio i najlošiji na terenu“, izjavio je Sušić za Oslobođenje, dodavši da ne vjeruje da bi Hagi mogao to namjerno raditi kako bi oslabio reprezentaciju BiH:

“Ne znam. Ne vjerujem u to. Misimović je na početku igrao kod Hagija, a kasnije ga je sklonio. Ne znam zbog čega i nije mi to posve jasno“.

Sušić smatra da Misimović ima mjesta u Galatasarayu, a najavio je da će vjerovatno o svemu razgovarati i direktno sa Hagijem.

"Iz Antalyje ću preko novinara apelovati na Galatasaray, te pitati kako je moguće da jedan takav igrač nije u prvom timu", najavljuje Sušić.
mikogoago

#6141 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Najvise mi se kod Susica svidja sto se zastitnicki postavio prema igracima.Vidljivo je da ih na svaki nacin pokusava maknuti od medija,kvazi novinara i kojekakvih lesinara.Svidja mi se i ovo u vezi Misketa.Ocito je Miske u krizi jos i to sa Hadjijem i po meni potez za 10 od Susica, sto zeli da mu pomogne da prebrodi krizu.Tim prije sto je veoma cjenjen u Turskoj(ovo nije moja konstatacija nego nekih mojih prijatelja Turaka).Pa i to da igra sada protiv Poljske i kapetanska traka.Bravo Pape :thumbup:
veljaca

#6142 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Svaki selektor se treba zauzimati za igrace ....
Ovaj potez selektora je odlican ....
Samo mislim da se zauzeo za igraca koji ima mrlju - poslije Portugala ....
5 0 5

#6143 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@veljaca:

Mrlju mu je ostavio bivši selektor skupa sa svojim poltronskim novinarima. Ali, ako uzmemo u obzir da je bivši selektor uvijek pljuvao po svojim igračima i da nikad nije preuzeo odgovornost za loše odigranu utakmicu, onda ova "portugalska mrlja" nije (nikad ni bila)... mrlja.
Corola

#6144 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

veljaca wrote:Svaki selektor se treba zauzimati za igrace ....
Ovaj potez selektora je odlican ....
Samo mislim da se zauzeo za igraca koji ima mrlju - poslije Portugala ....
Posteno gledajuci,umrljavili su svi te dvije tekme.
Pocev od Cire i ebavanja majke,pa do ostalih.Koji su pogotovo u Zenici skinuli gace prije same tekme.
mikogoago

#6145 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo malo i iz turske vijesti:Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će s početkom u 20.30 sati u Antaliji imati posljednju provjeru u 2010. godini, ali ne baš na nivou onih ranijih.

Čast BiH branit će selekcija sastavljena od fudbalera iz Premijer lige, a u duelu protiv Poljaka, čiji će dres, također, nositi igrači iz nacionalne lige, pojačat će je Zvjezdan Misimović.

Nema traga pauze

Naš veznjak, koji je pod suspenzijom Galatasaraja, večeras će dobiti jednu od, u posljednje vrijeme rijetkih prilika da zaigra.

- Igrat ću. U Galatasaraju sam rekao da želim ići u Antaliju i nisu imali ništa protiv. Nisam dugo igrao, ali redovno radim s trenerom druge ekipe i ne vjerujem da je pauza na meni ostavila traga. Uvijek sam raspoložen da nastupim za reprezentaciju - kaže Misimović.

Iako će boje ekipa braniti domaće snage, Misimović ipak kaže da od utakmice može biti koristi.

- Što da ne, svaka provjera je dobra. Ovo je prilika momcima koji nemaju često šansu, da se nađu u reprezentaciji. Vjerujem da je selekcija koju će izvesti Poljaci, kvalitetna pa će to biti lijepa prilika da vidimo gdje se nalaze fudbaleri iz naše lige - tvrdi Misimović.

Selektor zakasnio

Reprezentacija BiH sinoć je na stadionu Antalije održala trening, na kojem se selektor Safet Sušić doslovno upoznavao s dosta fudbalera koji su na spisku, jer je zbog vremenskih prilika iz Francuske doputovao tek jučer poslije podne.

- Na igračima se vidi da su željni igre. Nikada nisam potcjenjivao naše fudbalere. Ima ih dosta interesantnih i vjerujem da će dobro odgovoriti zadatku. Još nisam odredio sastav, ali će, bez obzira na rezultat, priliku dobiti maksimalnih 17 igrača - kaže Sušić.

Selektor u silnoj žurbi nije uspio ponijeti nijedan mobitel pa je ostatak reprezentacije bio uskraćen za informacije o njegovom dolasku. Osim njih, strpljivo su ga čekali i turski novinari. Selektor je razgovor s njima iskoristio da Galatasaraju pošalje poruku u vezi sa Misimovićem.

- Nisam želio reći nešto što bi mu moglo pogoršati situaciju, ali sam kazao sve najbolje što sam mogao. Poručio sam čelnicima Galatasaraja da je i u njihovom interesu da Zvjezdan igra - rekao je Sušić za naš list.

Misimović: Nisam ništa pogriješio

Misimović kaže da promjena u vezi s njegovim statusom u Galatasaraju nema.

- Situacija je teška, ali sam miran i nastojim da profesionalno radim kao i do sada. Znam da nisam ništa pogriješio. Nakon narednog vikenda počet će pauza, tokom koje ću, vjerovatno, dobiti neke odgovore i vidjeti gdje sam - kaže Misimović.

Pitali smo Misimovića šta misli o eventualnom transferu Senijada Ibričića u Galatasaraj.

- Ne znam ništa o tome. I ljetos je kružila ista priča. Ibričić je kvalitetan fudbaler, ali treba znati da se stvari u klubovima kao što je Galatasaraj brzo mijenjaju i da se dese stvari koje niko ne može očekivati - rekao je Misimović
:bih:
Corola

#6146 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

:-) Zato sto je ''potegao''iz Amerike mora igrati.Ovi koji su blize mogu sacekati.
Oplakah :lol:
P.S plus sto na prijateljskim moguce 6 izmjena.Toliko ih i bilo.A po tvom ispade da su osam igraca izmjenjeni sto naravno nije tacno,niti moguce. :skoljka: .
luckylaka

#6147 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Vrsni poznavaocu fudbala da te podsjetim da se na prijateljskim utakmicama moze izvrsiti onoliko izmjena koliko se selektori ili treneri dogovore.Dakle moguce svih 11.I ko kaze da je Dado morao igrati.Ako je vec pozvan trebao je igrati.Frisak si jos za fudbal
Corola

#6148 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Pa friski moj,onda nas je S,muda zeznul,jer o tvom dogovoru naravno nije bilo nista.
Uostalom sta bi onda Stilic rekao ne putuje toliko,ali ga zato vucaju ko' nikog.
Cuj potegao put momak iz Amerike i mora igrati.Svasta :-)
luckylaka

#6149 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Corola wrote:Pa friski moj,onda nas je S,muda zeznul,jer o tvom dogovoru naravno nije bilo nista.
Uostalom sta bi onda Stilic rekao ne putuje toliko,ali ga zato vucaju ko' nikog.
Cuj potegao put momak iz Amerike i mora igrati.Svasta :-)
Izvini jarane al ja tebe nista ne razumijem.P.S.Morao i trebao su dva razlicita pojma :-)
smoki_choko

#6150 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

Safet Sušić zadovoljan igrom i zalaganjem

http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=12003
Locked