Evo malo i iz turske vijesti:Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će s početkom u 20.30 sati u Antaliji imati posljednju provjeru u 2010. godini, ali ne baš na nivou onih ranijih.
Čast BiH branit će selekcija sastavljena od fudbalera iz Premijer lige, a u duelu protiv Poljaka, čiji će dres, također, nositi igrači iz nacionalne lige, pojačat će je Zvjezdan Misimović.
Nema traga pauze
Naš veznjak, koji je pod suspenzijom Galatasaraja, večeras će dobiti jednu od, u posljednje vrijeme rijetkih prilika da zaigra.
- Igrat ću. U Galatasaraju sam rekao da želim ići u Antaliju i nisu imali ništa protiv. Nisam dugo igrao, ali redovno radim s trenerom druge ekipe i ne vjerujem da je pauza na meni ostavila traga. Uvijek sam raspoložen da nastupim za reprezentaciju - kaže Misimović.
Iako će boje ekipa braniti domaće snage, Misimović ipak kaže da od utakmice može biti koristi.
- Što da ne, svaka provjera je dobra. Ovo je prilika momcima koji nemaju često šansu, da se nađu u reprezentaciji. Vjerujem da je selekcija koju će izvesti Poljaci, kvalitetna pa će to biti lijepa prilika da vidimo gdje se nalaze fudbaleri iz naše lige - tvrdi Misimović.
Selektor zakasnio
Reprezentacija BiH sinoć je na stadionu Antalije održala trening, na kojem se selektor Safet Sušić doslovno upoznavao s dosta fudbalera koji su na spisku, jer je zbog vremenskih prilika iz Francuske doputovao tek jučer poslije podne.
- Na igračima se vidi da su željni igre. Nikada nisam potcjenjivao naše fudbalere. Ima ih dosta interesantnih i vjerujem da će dobro odgovoriti zadatku. Još nisam odredio sastav, ali će, bez obzira na rezultat, priliku dobiti maksimalnih 17 igrača - kaže Sušić.
Selektor u silnoj žurbi nije uspio ponijeti nijedan mobitel pa je ostatak reprezentacije bio uskraćen za informacije o njegovom dolasku. Osim njih, strpljivo su ga čekali i turski novinari. Selektor je razgovor s njima iskoristio da Galatasaraju pošalje poruku u vezi sa Misimovićem.
- Nisam želio reći nešto što bi mu moglo pogoršati situaciju, ali sam kazao sve najbolje što sam mogao. Poručio sam čelnicima Galatasaraja da je i u njihovom interesu da Zvjezdan igra - rekao je Sušić za naš list.
Misimović: Nisam ništa pogriješio
Misimović kaže da promjena u vezi s njegovim statusom u Galatasaraju nema.
- Situacija je teška, ali sam miran i nastojim da profesionalno radim kao i do sada. Znam da nisam ništa pogriješio. Nakon narednog vikenda počet će pauza, tokom koje ću, vjerovatno, dobiti neke odgovore i vidjeti gdje sam - kaže Misimović.
Pitali smo Misimovića šta misli o eventualnom transferu Senijada Ibričića u Galatasaraj.
- Ne znam ništa o tome. I ljetos je kružila ista priča. Ibričić je kvalitetan fudbaler, ali treba znati da se stvari u klubovima kao što je Galatasaraj brzo mijenjaju i da se dese stvari koje niko ne može očekivati - rekao je Misimović