Ti si potpuno u pravu , BiH je jedna drzava . I ona je uredjena kako je uredjena i kao takva funkcionise.A da se bilo sta promijeni, na tvoju zalost, moraju se sloziti sva tri naroda.Ljudi u federaciji nikako to da shvate, samo je to problem. I kao sto vi ne dozvoljavate da RS sutra bude Kosovo, tako i ovi iz RS nece da im se bilo sta diktira iz Sarajeva.Prosto, i kao sto RS nikad nece biti samostalna, ni Bosna nikad vise nece biti jedinstvena.vee-jay wrote:Ljudi, otvorite oci. Dobro to ako ste nacionalisti i sto hocete da mi razvalite moju jedinu domovinu ali: Kosovo je drzava, nezavisna, samostalna* i priznata i prihvacena od strane najvaznijih subjekata na svjetskoj sceni. U potpunosti je nevazan razlog tome. Kako vi mislite da ce USA i Evropa ta priznanja sutra povuci.nives_ wrote: Vjerujem da ćemo vratiti Kosovo.
Isto vazi i za BiH. BiH je jedna drzava. Drzava koja je sve jaca i ciji je glas u Evropi sve veci. Pa kad bi sutra doslo do rata u BiH, citav svijet (osim eventualno Rusije) bi bio protiv RSa -> iz vise razloga koji bi se mogli kumulirati u jedan -> RSa bi u tom sporu bila zla strana.
* sad vi svrsavate na tu kosovsku samostalnost, ne zeleci da priznate da ste vi uistinu u istoj kolicini nezavisni i samostalni kao sto je to i pitanje sa Kosovom tj. BiH
Dešavanja u Srbiji
-
ivkodrg
#6126 Re: Desavanja u Srbiji
- Sandzak-X
#6127 Re: Desavanja u Srbiji
Beograd, Novi Pazar -- Ekipa emisije “Reakcija“ istražuje kako je oblast Sandžaka postala dolina gladi, a Novi Pazar grad bogatih pojedinaca.
U Sandžaku su u prethodnih dvadesetak godina propali veliki privredni giganti, na desetine hiljada ljudi ostalo je bez posla, zamire laka tekstilna industrija, a u procvatu su rad na crno, siva ekonomija, švercovanje droge i prekogranični kriminal.
Raspadom Jugoslavije i otcepljenjem bivših republika od SFRJ, krunisanih izdvajanjem Crne Gore od Srbije, Sandžak postaje pogranična oblast.
Ova oblast graniči se sa Crnom Gorom, nalazi se u neposrednoj blizini Bosne i Hercegovine, a administrativnom granicom povezana je i sa Kosovom.
Ta geostrateška pozicija Sandžak čini veoma pogodnim za prekogranični šverc i kriminal najširih razmera.
Iz Turske i Azije, kroz Sandžak svakodnevno putuje i ona roba koja legalnim putevima ne bi mogla da prođe nijednu državnu granicu.
“Sada, kao granično područje, izloženi smo svim tim pritiscima i šverca i drugih oblika kriminala. Ti drugi oblici kriminala pretežno se vežu za heroin i druge vrste narkotika”, kaže Ćamil Hubić, predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru.
“Ovo ste u pravu da sigurno velika količina narkotika prođe kroz područje koje pokriva Policijska uprava Novi Pazar, ali moram da vam kažem da je ova Policijska uprava prva brana i ona vam je prva na udaru”, objašnjava načelnik OKP Policijske uprave Novi Pazar.
Oružje, tekstil, lekovi, hrana, nafta, benzin i naftne prerađevine takođe su unosan posao za švercere.
Švercovana roba najčešće dolazi iz Crne Gore i sa Kosova.
Dok su se u vremenima ratova i tranzicije pojedinci ekstremno obogatili, baveći se raznim vrstama kriminala, u Sandžaku ima mnogo onih koji žive na granici krajnjeg siromaštva.
S propadanjem društvenih preduzeća bez posla su ostale hiljade ljudi.
Dejan Todorović iz Holding kompanije "Vojin Popović" ispričao je od čega živi, nakon 20 godina radnog staža.
"Živim od toga što raznosim hleb. Da, firmopisac, aranžer, zanatlija, u neku ruku umetnik. Prvi smo počeli. Teško mi je, isključite to", kazao je on.
Do pre nekoliko godina, Pazar je bio veoma poznat privredni i trgovinski centar u Srbiji u kom je, primera radi, sredinom devedesetih, godišnje proizvođeno i do 20 miliona pari farmerica.
Sada je pozatvarana većina tih privatnih krojačkih radnji.
“Mi imamo pravu recesiju sada u proizvodnji tekstila, gde sa onih 20 miliona komada sredinom 1994. danas nemamo ni milion komada džinsa na godišnjem nivou. Sa 15 000 radnika - danas je angažovano svega 1.200 radnika”, kaže Bisera Hećeragić iz Evropskog pokreta u Srbiji.
“Reakcija“ istražuje ko je odgovoran za propast privrede, gubitak posla i siromaštvo na koje su osuđene desetine hiljada ljudi iz ovog kraja.
Zbog čega država sandžačkim malim privrednicima godinama unazad toleriše rad na crno, preprodaju švercovane robe i sivu ekonomiju?
Da li su vlasti u stanju da suzbiju krijumčarenje narkotika i prekogranični šverc u Sandžaku?
Kakve će koristi od Zakona o regionalnom razvoju imati ovaj deo Srbije?
U Sandžaku su u prethodnih dvadesetak godina propali veliki privredni giganti, na desetine hiljada ljudi ostalo je bez posla, zamire laka tekstilna industrija, a u procvatu su rad na crno, siva ekonomija, švercovanje droge i prekogranični kriminal.
Raspadom Jugoslavije i otcepljenjem bivših republika od SFRJ, krunisanih izdvajanjem Crne Gore od Srbije, Sandžak postaje pogranična oblast.
Ova oblast graniči se sa Crnom Gorom, nalazi se u neposrednoj blizini Bosne i Hercegovine, a administrativnom granicom povezana je i sa Kosovom.
Ta geostrateška pozicija Sandžak čini veoma pogodnim za prekogranični šverc i kriminal najširih razmera.
Iz Turske i Azije, kroz Sandžak svakodnevno putuje i ona roba koja legalnim putevima ne bi mogla da prođe nijednu državnu granicu.
“Sada, kao granično područje, izloženi smo svim tim pritiscima i šverca i drugih oblika kriminala. Ti drugi oblici kriminala pretežno se vežu za heroin i druge vrste narkotika”, kaže Ćamil Hubić, predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru.
“Ovo ste u pravu da sigurno velika količina narkotika prođe kroz područje koje pokriva Policijska uprava Novi Pazar, ali moram da vam kažem da je ova Policijska uprava prva brana i ona vam je prva na udaru”, objašnjava načelnik OKP Policijske uprave Novi Pazar.
Oružje, tekstil, lekovi, hrana, nafta, benzin i naftne prerađevine takođe su unosan posao za švercere.
Dok su se u vremenima ratova i tranzicije pojedinci ekstremno obogatili, baveći se raznim vrstama kriminala, u Sandžaku ima mnogo onih koji žive na granici krajnjeg siromaštva.
Dejan Todorović iz Holding kompanije "Vojin Popović" ispričao je od čega živi, nakon 20 godina radnog staža.
"Živim od toga što raznosim hleb. Da, firmopisac, aranžer, zanatlija, u neku ruku umetnik. Prvi smo počeli. Teško mi je, isključite to", kazao je on.
Do pre nekoliko godina, Pazar je bio veoma poznat privredni i trgovinski centar u Srbiji u kom je, primera radi, sredinom devedesetih, godišnje proizvođeno i do 20 miliona pari farmerica.
“Mi imamo pravu recesiju sada u proizvodnji tekstila, gde sa onih 20 miliona komada sredinom 1994. danas nemamo ni milion komada džinsa na godišnjem nivou. Sa 15 000 radnika - danas je angažovano svega 1.200 radnika”, kaže Bisera Hećeragić iz Evropskog pokreta u Srbiji.
“Reakcija“ istražuje ko je odgovoran za propast privrede, gubitak posla i siromaštvo na koje su osuđene desetine hiljada ljudi iz ovog kraja.
Zbog čega država sandžačkim malim privrednicima godinama unazad toleriše rad na crno, preprodaju švercovane robe i sivu ekonomiju?
Da li su vlasti u stanju da suzbiju krijumčarenje narkotika i prekogranični šverc u Sandžaku?
-
googi
#6128 Re: Desavanja u Srbiji
Ako se ne varam to blondirano je bilo za vrijeme MiloševićaSandzak-X wrote:Beograd, Novi Pazar -- Ekipa emisije “Reakcija“ istražuje kako je oblast Sandžaka postala dolina gladi, a Novi Pazar grad bogatih pojedinaca.
- Sandzak-X
#6129 Re: Desavanja u Srbiji
tacno,i koliko kod to paradoksalno zvucalo,ekonomski smo bili jaci za vrijeme milosevica,nego sad kad su tkz demokrate na vlasti.
tad ako si bio snalazljiv,mogao si dobru lovu namlatiti putem sverca,a sad jedino ako si `tajkun` sa odjelom,sa aktovkom u jednoj ruci i pistoljem u drugoj,i ako imas nekoga na vlasti,e samo tako mozes uspjeti.
a i ovi sto su uzeli ove pare od dzinsa,svu su lovu u poslijeratno Sarajevo ulozili,da je 50% te love ostalo u Sandzak,gdje bi nam kraj bio
tad ako si bio snalazljiv,mogao si dobru lovu namlatiti putem sverca,a sad jedino ako si `tajkun` sa odjelom,sa aktovkom u jednoj ruci i pistoljem u drugoj,i ako imas nekoga na vlasti,e samo tako mozes uspjeti.
a i ovi sto su uzeli ove pare od dzinsa,svu su lovu u poslijeratno Sarajevo ulozili,da je 50% te love ostalo u Sandzak,gdje bi nam kraj bio
- vee-jay
#6130 Re: Desavanja u Srbiji
ne dijelim tvoje misljenje.ivkodrg wrote:Ti si potpuno u pravu , BiH je jedna drzava . I ona je uredjena kako je uredjena i kao takva funkcionise.A da se bilo sta promijeni, na tvoju zalost, moraju se sloziti sva tri naroda.Ljudi u federaciji nikako to da shvate, samo je to problem. I kao sto vi ne dozvoljavate da RS sutra bude Kosovo, tako i ovi iz RS nece da im se bilo sta diktira iz Sarajeva.Prosto, i kao sto RS nikad nece biti samostalna, ni Bosna nikad vise nece biti jedinstvena.vee-jay wrote:Ljudi, otvorite oci. Dobro to ako ste nacionalisti i sto hocete da mi razvalite moju jedinu domovinu ali: Kosovo je drzava, nezavisna, samostalna* i priznata i prihvacena od strane najvaznijih subjekata na svjetskoj sceni. U potpunosti je nevazan razlog tome. Kako vi mislite da ce USA i Evropa ta priznanja sutra povuci.nives_ wrote: Vjerujem da ćemo vratiti Kosovo.
Isto vazi i za BiH. BiH je jedna drzava. Drzava koja je sve jaca i ciji je glas u Evropi sve veci. Pa kad bi sutra doslo do rata u BiH, citav svijet (osim eventualno Rusije) bi bio protiv RSa -> iz vise razloga koji bi se mogli kumulirati u jedan -> RSa bi u tom sporu bila zla strana.
* sad vi svrsavate na tu kosovsku samostalnost, ne zeleci da priznate da ste vi uistinu u istoj kolicini nezavisni i samostalni kao sto je to i pitanje sa Kosovom tj. BiH
ps. ja sam bosanski hrvat, banjalucanin. valjda si na to mislio kad si mi se obracao sa "vi"
- Fair Life
#6131 Re: Desavanja u Srbiji
Za 'vaku...muha_sa wrote:Vlajkane--da te pita Muha nešto![]()
za koju si ti opcijunako,iskreno reci

- KIA
#6132 Re: Desavanja u Srbiji
Svakog pametnog coveka neargumentovane gluposti ostave bez texta ... Price " moj-je-veci-od-tvog " ostavljam nalokanim patriJotama u Sidnejskim bircuzima ... Ponedeljak je uvek naporan dan , a Australijanci vole chiste klozete ...muha_sa wrote:KIA--nije valjda da si bRez teksta ostalaKIA wrote:ala si se raspisaoBosnolog wrote:![]()
![]()
![]()
, kako te ne mrzi
![]()
![]()
![]()
Ti mislish da zaista postoji neko , dovoljno bolestan ' u glavu ' , da chita tvoje gluposti ?![]()
i ja bih da sam na tvom mjestu
- KIA
#6133 Re: Desavanja u Srbiji
Vidi se , a i drago mi je da si to 2x napisaokreco hakija wrote:ev ja pročita u jednom dahu, i nisu gluposti.
stvari stoje realno tako
-
ivkodrg
#6134 Re: Desavanja u Srbiji
* sad vi svrsavate na tu kosovsku samostalnost, ne zeleci da priznate da ste vi uistinu u istoj kolicini nezavisni i samostalni kao sto je to i pitanje sa Kosovom tj. BiH[/quote]
Ti si potpuno u pravu , BiH je jedna drzava . I ona je uredjena kako je uredjena i kao takva funkcionise.A da se bilo sta promijeni, na tvoju zalost, moraju se sloziti sva tri naroda.Ljudi u federaciji nikako to da shvate, samo je to problem. I kao sto vi ne dozvoljavate da RS sutra bude Kosovo, tako i ovi iz RS nece da im se bilo sta diktira iz Sarajeva.Prosto, i kao sto RS nikad nece biti samostalna, ni Bosna nikad vise nece biti jedinstvena.[/quote]
ne dijelim tvoje misljenje.
ps. ja sam bosanski hrvat, banjalucanin. valjda si na to mislio kad si mi se obracao sa "vi"
[/quote]
Vi, ljudi koji misle da ce se sve zivo dirigovati iz Sarajeva.
Ali, opet si pobjegao od sustine.Ako vec ne dijelis moje misljenje, na koji nacin ces natjerati Rs da prihvati tvoju ideju /
Ne podsjeca li te malo Bosna na SFRJ kasnih osamdesetih ?
Ili na Srbiju ranih devedesetih?
Ti si potpuno u pravu , BiH je jedna drzava . I ona je uredjena kako je uredjena i kao takva funkcionise.A da se bilo sta promijeni, na tvoju zalost, moraju se sloziti sva tri naroda.Ljudi u federaciji nikako to da shvate, samo je to problem. I kao sto vi ne dozvoljavate da RS sutra bude Kosovo, tako i ovi iz RS nece da im se bilo sta diktira iz Sarajeva.Prosto, i kao sto RS nikad nece biti samostalna, ni Bosna nikad vise nece biti jedinstvena.[/quote]
ne dijelim tvoje misljenje.
Vi, ljudi koji misle da ce se sve zivo dirigovati iz Sarajeva.
Ali, opet si pobjegao od sustine.Ako vec ne dijelis moje misljenje, na koji nacin ces natjerati Rs da prihvati tvoju ideju /
- Sandzak-X
#6136 Re: Desavanja u Srbiji
VOJSKA SRBIJE NIJE SMJELA ORGANIZOVATI VOJNE VJEŽBE NA PEŠTERI
Autor: Bnet Press
Objavljeno: 12. October 2009. 11:10:00
Na sjednici održanoj u ponedjeljak 12.10.2009. god., Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni, kao i sve izraženije nacionalističke retorike predsjednika Republike gospodina Borisa Tadića. Tim povodom Mešihat je izadoa saopćenje u kojem se između ostaloga kaže:
Oštro osuđujemo nepoštivanje međunarodnog prava po čijim propisima Vojska nije smjela organizovati vojne vježbe na prostoru gdje pretežno žive pripadnici manjinskog naroda. Nema sumnje da je cilj ove demonstracije sile zastrašivanje sandžačkih Bošnjaka i njihovih predvodnika koji ne prihvataju poltronski odnos prema beogradskom režimu. Naziv vojne vježbe „Odlučan odgovor“ zapravo predstavlja poruku Bošnjacima da ih aktuelni režim doživljava kao opasnost, a ne kao ravnopravne građane države Srbije. Žalosno je da su dva bošnjačka ministra u srpskoj vladi svojim prisustvom dali podršku ovom nelegitimnom činu.
Posebno zabrinjava činjenica da Predsjednik Republike, u svojstvu vrhovnog komandanta oružanih snaga, ovu akciju opravdava izjavom: „Branimo nacionalne interese države i nacionalne interese srpskog naroda.“
Bošnjaci, kao i svi drugi nesrpski narodi u Srbiji, niti su država niti su srpski narod. Znači li to da nemaju pravo biti zaštićeni od strane državnih organa na čelu sa Predsjednikom, ili je u pitanju neposredan rezultat preambule Ustava u kome se Srbija definiše kao država srpskog naroda i ostalih građana.

Razumijemo pravo države da brine o svojoj stabilnosti i integritetu, ali ukazujemo da se država isključivo brani posredstvom osjećaja ravnopravnosti kod svih građana.
Praveći razliku između interesa države i interesa režima, Islamska zajednica će ostati dosljedna svom opredjeljenju faktora stabilnosti, mira i tolerancije na ovom prostoru, kaže se u saopćenju Mešihata.
Da podsjetimo od subote, 3. oktobra pa sve do 11. oktobra, na prostoru Peštera održana je združena vojna vježba modularnih snaga, pod nazivom 'Odlučan odgovor 2009.' Vježbu su ivele snage Vojske Srbije, uz angažovanje namjenskih snaga Ministarstva unutranjih poslova Republike Srbije, a nosilac planiranja i cjelokupne organizacije vježbe je Združena operativna komanda Generalštaba Vojske Srbije.
Autor: Bnet Press
Objavljeno: 12. October 2009. 11:10:00
Na sjednici održanoj u ponedjeljak 12.10.2009. god., Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni, kao i sve izraženije nacionalističke retorike predsjednika Republike gospodina Borisa Tadića. Tim povodom Mešihat je izadoa saopćenje u kojem se između ostaloga kaže:
Oštro osuđujemo nepoštivanje međunarodnog prava po čijim propisima Vojska nije smjela organizovati vojne vježbe na prostoru gdje pretežno žive pripadnici manjinskog naroda. Nema sumnje da je cilj ove demonstracije sile zastrašivanje sandžačkih Bošnjaka i njihovih predvodnika koji ne prihvataju poltronski odnos prema beogradskom režimu. Naziv vojne vježbe „Odlučan odgovor“ zapravo predstavlja poruku Bošnjacima da ih aktuelni režim doživljava kao opasnost, a ne kao ravnopravne građane države Srbije. Žalosno je da su dva bošnjačka ministra u srpskoj vladi svojim prisustvom dali podršku ovom nelegitimnom činu.
Posebno zabrinjava činjenica da Predsjednik Republike, u svojstvu vrhovnog komandanta oružanih snaga, ovu akciju opravdava izjavom: „Branimo nacionalne interese države i nacionalne interese srpskog naroda.“
Bošnjaci, kao i svi drugi nesrpski narodi u Srbiji, niti su država niti su srpski narod. Znači li to da nemaju pravo biti zaštićeni od strane državnih organa na čelu sa Predsjednikom, ili je u pitanju neposredan rezultat preambule Ustava u kome se Srbija definiše kao država srpskog naroda i ostalih građana.

Razumijemo pravo države da brine o svojoj stabilnosti i integritetu, ali ukazujemo da se država isključivo brani posredstvom osjećaja ravnopravnosti kod svih građana.
Praveći razliku između interesa države i interesa režima, Islamska zajednica će ostati dosljedna svom opredjeljenju faktora stabilnosti, mira i tolerancije na ovom prostoru, kaže se u saopćenju Mešihata.
Da podsjetimo od subote, 3. oktobra pa sve do 11. oktobra, na prostoru Peštera održana je združena vojna vježba modularnih snaga, pod nazivom 'Odlučan odgovor 2009.' Vježbu su ivele snage Vojske Srbije, uz angažovanje namjenskih snaga Ministarstva unutranjih poslova Republike Srbije, a nosilac planiranja i cjelokupne organizacije vježbe je Združena operativna komanda Generalštaba Vojske Srbije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6137 Re: Desavanja u Srbiji
ma ša je vama .BA kakva srbija i vojska ....kome .ČHega.....vrapĆiĆima na grani....Ćiju,Ćiju ....TUP
.......bježte .BA ...Vojvodina je na putu pune AUTONOMIJE i to je neminovno.....budel KHurČenja ode i Vojvodina,Sanđžak,jug.....nema naprid samo nazad a tamo je gradjanski RAT izmedju Vadikala "PatriJota" i ostalih
......"Srbija se smanjivati MORA"

djeco psssssssssssstttt

djeco psssssssssssstttt
- vee-jay
#6138 Re: Desavanja u Srbiji
BiH nije tema. Moja Jugoslavija kasnih osamdesetih se svodila na snorkijevce, He-Mana i partizanske filmove. Ako je tako u BiH i danas, onda se situacija mozda i moze usporediti.ivkodrg wrote: Vi, ljudi koji misle da ce se sve zivo dirigovati iz Sarajeva.
-
behavac
#6139 Re: Desavanja u Srbiji
Da mi je samo znati ko je ovog lika ucio religiji i medjunarodnom pravu...Sandzak-X wrote:Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni.
Oštro osuđujemo nepoštivanje međunarodnog prava po čijim propisima Vojska nije smjela organizovati vojne vježbe na prostoru gdje pretežno žive pripadnici manjinskog naroda.
Kao prvo kakve on veze kao predstavnik Islamske zajednice u Srbiji ima sa vojskom Srbije opet u Srbiji i njenim aktivnostima....
Kao drugo cuj vojska nije smjela organizovati vojne vježbe zbog manjina...kakve to veze ima...vojska moze na cijeloj terotoriji odrzavati vojne vjezbe...
Bilo tu nekih manjina il ne bilo nema nikakve veze...
A trece ovo je donekle da se pokaze narodu kao da je vojska spremna za odgovor, citaj za neku eventualnu frku ako Albanci pokusaju nasilno prezutei kontrolu nad sjeverom Kosova...naravno u praksi od tog nema nista...sto zna i Tadic al eto moze se malo hasiti za politicke poene...
pici wrote:ma ša je vama .BA kakva srbija i vojska ....kome .ČHega.....vrapĆiĆima na grani....Ćiju,Ćiju ....TUP.......bježte .BA ...Vojvodina je na putu pune AUTONOMIJE i to je neminovno.....budel KHurČenja ode i Vojvodina,Sanđžak,jug.....nema naprid samo nazad a tamo je gradjanski RAT izmedju Vadikala "PatriJota" i ostalih
![]()
Ma pici sta je tebi...jer opet fali zena...a ???
Cuvaj ti nasu Bosnu, mogla bi prije ona spasti na 51%, a OK je bitno da je preko pola...
- vee-jay
#6140 Re: Desavanja u Srbiji
behavac wrote: Cuvaj ti nasu Bosnu, mogla bi prije ona spasti na 51%, a OK je bitno da je preko pola...
sta, u centrali sklapate novi slogan za izbore: 49% Republika Srpska
- kiky
#6141 Re: Desavanja u Srbiji
kažem ja da je bezveze što srbija pravi vojne vježbe ...
nije dobro za po kuči, a ni lijepo radi komšija ....
nekako u vrijeme tih vježbi pretučen je policajac u sanđaku ( bošnjak ) ... udarala ga šestorica ...
ko pjeva, zlo nemisli ...
nije dobro za po kuči, a ni lijepo radi komšija ....
nekako u vrijeme tih vježbi pretučen je policajac u sanđaku ( bošnjak ) ... udarala ga šestorica ...
ko pjeva, zlo nemisli ...
-
dallton
#6142 Re: Desavanja u Srbiji
ne znam zasto ovih 25% srpske dijaspore u bih misle da "drze" nesto - drze, al zgrade u novom sadu, to im je najcvrsce sto mogu...da su ozbiljni, kao sto nisu, otcjepili bi se ili zapoceli novi rat da se otcijepe, ovako jedino u cemu se konzistentni to je iseljavanje prema beogradu, sta ces vuce srce matici..behavac wrote:Da mi je samo znati ko je ovog lika ucio religiji i medjunarodnom pravu...Sandzak-X wrote:Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni.
Oštro osuđujemo nepoštivanje međunarodnog prava po čijim propisima Vojska nije smjela organizovati vojne vježbe na prostoru gdje pretežno žive pripadnici manjinskog naroda.
Kao prvo kakve on veze kao predstavnik Islamske zajednice u Srbiji ima sa vojskom Srbije opet u Srbiji i njenim aktivnostima....
Kao drugo cuj vojska nije smjela organizovati vojne vježbe zbog manjina...kakve to veze ima...vojska moze na cijeloj terotoriji odrzavati vojne vjezbe...
A trece ovo je donekle da se pokaze narodu kao da je vojska spremna za odgovor, citaj za neku eventualnu frku ako Albanci pokusaju nasilno prezutei kontrolu nad sjeverom Kosova...naravno u praksi od tog nema nista...sto zna i Tadic al eto moze se malo hasiti za politicke poene...
pici wrote:ma ša je vama .BA kakva srbija i vojska ....kome .ČHega.....vrapĆiĆima na grani....Ćiju,Ćiju ....TUP.......bježte .BA ...Vojvodina je na putu pune AUTONOMIJE i to je neminovno.....budel KHurČenja ode i Vojvodina,Sanđžak,jug.....nema naprid samo nazad a tamo je gradjanski RAT izmedju Vadikala "PatriJota" i ostalih
![]()
Cuvaj ti nasu Bosnu, mogla bi prije ona spasti na 51%, a OK je bitno da je preko pola...
ovo gore za zukorlica - pa lijepo, covjek ima podrsku amera, njemaca, turaka i ostalih (a arapskim parama da ne pricam), a to su zemlje (gle cuda) koje upravo imaju nato baze oko sandzaka (jos da napomenem da se naziv sandzak upotrebljava i u inostranstvu u medj. krugovima, sto ce reci da zadrzan historijski legitimitet prostora (a ne prostora nastalog etnickim ciscenjem kao sto je pc)... dakle sranja o "raskoj oblasti" su odbacena, odnosno ostaju za kucnu srpsku upotrebu kao recimo "pobjeda na kosovu" ili nesto slicno...
da skratim: srbija je jedna komplikovana multietnicka drzava koja je tek saznala da je multietnicka, i kao svaka takva drzava naravno ima puno problema, koje ne moze vise tako jednostavno kao ranije rjesavati tradicionalnih historijskih srpskih metoda klanja, ubijanja i slicno, vec je prinudjena radi trenutnih okolnosti da rjesava stvari kroz razgovor al nesto ne ide
- 11sumirp
#6143 Re: Desavanja u Srbiji
Da mi je samo znati ko je ovog lika ucio religiji i medjunarodnom pravu...Isti onaj koji vama uporno govori daj rs drzava,i da jacanje drzave bih,steti rs-u,religija medjunarodno pravo ofo onobehavac wrote:Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni.
Kao prvo kakve on veze kao predstavnik Islamske zajednice u Srbiji ima sa vojskom Srbije opet u Srbiji i njenim aktivnostimaopet kruske i jabuke,al neka,nek se prica
Bilo tu nekih manjina il ne bilo nema nikakve veze...Nesto kao bih oruzane snage da naprave vjezbu podno banjaluke,:D bice bice i to akobogda..
A trece ovo je donekle da se pokaze narodu kao da je vojska spremna za odgovor, citaj za neku eventualnu frku ako Albanci pokusaju nasilno prezutei kontrolu nad sjeverom KosovaKosovo je drzava,istok zapad sjever ,jug,naviknite se vec jenom na to.Kosovo je ono sto rs nikad nece biti
[/quote]
sanjaj sanjaj tih neovisnih 49%,pazi samo da san ne predje u nocnu moru,od historijskog avnoja,do i.k preko sremske race
-
behavac
#6144 Re: Desavanja u Srbiji
Prvo to nije dijaspora, ne zanima me ko sta kaze...dovoljan mi BIH ustav, a nije ni 25%.dallton wrote: ne znam zasto ovih 25% srpske dijaspore u bih misle da "drze" nesto - drze, al zgrade u novom sadu, to im je najcvrsce sto mogu...da su ozbiljni, kao sto nisu, otcjepili bi se ili zapoceli novi rat da se otcijepe, ovako jedino u cemu se konzistentni to je iseljavanje prema beogradu, sta ces vuce srce matici..
ovo gore za zukorlica - pa lijepo, covjek ima podrsku amera, njemaca, turaka i ostalih (a arapskim parama da ne pricam), a to su zemlje (gle cuda) koje upravo imaju nato baze oko sandzaka (jos da napomenem da se naziv sandzak upotrebljava i u inostranstvu u medj. krugovima, sto ce reci da zadrzan historijski legitimitet prostora (a ne prostora nastalog etnickim ciscenjem kao sto je pc)... dakle sranja o "raskoj oblasti" su odbacena, odnosno ostaju za kucnu srpsku upotrebu kao recimo "pobjeda na kosovu" ili nesto slicno...
da skratim: srbija je jedna komplikovana multietnicka drzava koja je tek saznala da je multietnicka, i kao svaka takva drzava naravno ima puno problema, koje ne moze vise tako jednostavno kao ranije rjesavati tradicionalnih historijskih srpskih metoda klanja, ubijanja i slicno, vec je prinudjena radi trenutnih okolnosti da rjesava stvari kroz razgovor al nesto ne ide
Drugo niko se nece otcjepljivati ili zapocinjati novi rat, trenutna autonomija je sasvim dovoljna, kome ne odgovara taj ce morati zapocinajti rat.
Ako je to za tebe neozbiljnost, tvoja stvar, onda si ti neozbiljan sto ti ne pocnes rat da se rjesis problema...
Ok zvacemo Sandzak, nema problema,isto ko i Sumadija, moze on imati podrsku koga god hoce al ne vidim neku autonomiju Sandzaka a jos manje nezavisnost, niti da neko pravi probleme tu...
Uz to Srbija ce uskoro u EU.
Srbija jeste multietnicka drzava jer ima stanovnika vise nacionalnosti, ali ne kao Bosna, (i Belgija i Svajcarska) gdje su oni konstitutivni i brojcani, vec kao nacionalna manjina a i brojno su manjina...i tu ne vidim nikakav problem.
Ima i Sloveniji pored Slovenaca nacionalnih manjina pa nema problema...
Srecom mi u BIH rjesili sve stvari kroz razgovor pa sad mozemo pomagati i Srbiji....
Ne sanjam ja to uopste, niti zelim raspad drzave...al neki drugi sanjati, a realnost im nocna mora...11sumirp wrote: sanjaj sanjaj tih neovisnih 49%,pazi samo da san ne predje u nocnu moru,od historijskog avnoja,do i.k preko sremske race
U sustini ja se uvijek trudim biti pozitivan...npr da ce se RS i FBIH dogovoriti oko drzavnih institucija i poceti raditi na ekonomiji, da ce Srbija dobiti sjever Kosovo i priznati ostatak, i da cemo svi zajedno(tu su jos HR,CG,MK) uci u EU, imati svi jedinstvenu valutu - euro, sengen zonu bez granica...itd...
- Sandzak-X
#6145 Re: Desavanja u Srbiji
behavac wrote:Prvo to nije dijaspora, ne zanima me ko sta kaze...dovoljan mi BIH ustav, a nije ni 25%.dallton wrote: ne znam zasto ovih 25% srpske dijaspore u bih misle da "drze" nesto - drze, al zgrade u novom sadu, to im je najcvrsce sto mogu...da su ozbiljni, kao sto nisu, otcjepili bi se ili zapoceli novi rat da se otcijepe, ovako jedino u cemu se konzistentni to je iseljavanje prema beogradu, sta ces vuce srce matici..
Drugo niko se nece otcjepljivati ili zapocinjati novi rat, trenutna autonomija je sasvim dovoljna, kome ne odgovara taj ce morati zapocinajti rat.
Ako je to za tebe neozbiljnost, tvoja stvar, onda si ti neozbiljan sto ti ne pocnes rat da se rjesis problema...
Ok zvacemo Sandzak, nema problema,isto ko i Sumadija, moze on imati podrsku koga god hoce al ne vidim neku autonomiju Sandzaka a jos manje nezavisnost, niti da neko pravi probleme tu...
Uz to Srbija ce uskoro u EU.![]()
![]()
![]()
Srbija jeste multietnicka drzava jer ima stanovnika vise nacionalnosti, ali ne kao Bosna, (i Belgija i Svajcarska) gdje su oni konstitutivni i brojcani, vec kao nacionalna manjina a i brojno su manjina...i tu ne vidim nikakav problem.
Ima i Sloveniji pored Slovenaca nacionalnih manjina pa nema problema...
Srecom mi u BIH rjesili sve stvari kroz razgovor pa sad mozemo pomagati i Srbiji....![]()
Ne sanjam ja to uopste, niti zelim raspad drzave...al neki drugi sanjati, a realnost im nocna mora...11sumirp wrote: sanjaj sanjaj tih neovisnih 49%,pazi samo da san ne predje u nocnu moru,od historijskog avnoja,do i.k preko sremske race![]()
U sustini ja se uvijek trudim biti pozitivan...npr da ce se RS i FBIH dogovoriti oko drzavnih institucija i poceti raditi na ekonomiji, da ce Srbija dobiti sjever Kosovo i priznati ostatak, i da cemo svi zajedno(tu su jos HR,CG,MK) uci u EU, imati svi jedinstvenu valutu - euro, sengen zonu bez granica...itd...
- pici
#6146 Re: Desavanja u Srbiji
behavac wrote:Da mi je samo znati ko je ovog lika ucio religiji i medjunarodnom pravu...Sandzak-X wrote:Mešihat Islamske zajednice u Srbiji razmatrao je zabrinutost pripadnika Islamske zajednice u povodu održavanja višednevnih vojnih vježbi na Pešterskoj visoravni.
![]()
ša je .BA @bleHavac ....jel stisla guza ....pocepaše kokošnitet ko targuz
-
behavac
#6147 Re: Desavanja u Srbiji
Ja ne znam sta je sa tobom i Kosovom...bas ga volis...mora da odozdo vuces korijene....pa eto vrati mu se brate posto mene Kosovo ne zanima, realno nije vise srpsko i gotovo, i to ne u pogledu priznanja vec ljudi koji dole zive...pici wrote: ....valja ti na Kosovo ......
Oces nam nedostajati, al cemo se vec nekako snaci...
- pici
#6148 Re: Desavanja u Srbiji
ma jooooojjj nisam odozdo......hebi ga na tvoju radostbehavac wrote:Ja ne znam sta je sa tobom i Kosovom...bas ga volis...mora da odozdo vuces korijene....pa eto vrati mu se brate posto mene Kosovo ne zanima, realno nije vise srpsko i gotovo, i to ne u pogledu priznanja vec ljudi koji dole zive...pici wrote: ....valja ti na Kosovo ......
Oces nam nedostajati, al cemo se vec nekako snaci...
-
behavac
#6149 Re: Desavanja u Srbiji
Srbija me nije zvala, ne vidim ni da ce Srbijanci ici dole a kamoli ja kao Bosanac, bez obzira sto smo svi Srbi...pici wrote:al pošto tebe matica zove da braniš kolevku......valjda Ćes se odazvati ko svaki pošteni DoDijevac
Kazem ti meni taj kolijevka ne treba pa se ni u nekoj hipotetickoj situaciji ne bi odazvao...a jos manje da sam Dodijevac...nemoj mene sa njim majke ti...
Moja kolijevka je Banjaluka...i bitnija mi je i od BGa(NS cak vise gotivim nego BG al i on je tek na 2. mjestu)...znas onu moje selo ljepse od Pariza....
- pici
#6150 Re: Desavanja u Srbiji
behavac wrote:Srbija me nije zvala, ne vidim ni da ce Srbijanci ici dole a kamoli ja kao Bosanac, bez obzira sto smo svi Srbi...pici wrote:al pošto tebe matica zove da braniš kolevku......valjda Ćes se odazvati ko svaki pošteni DoDijevac
Kazem ti meni taj kolijevka ne treba pa se ni u nekoj hipotetickoj situaciji ne bi odazvao...a jos manje da sam Dodijevac...nemoj mene sa njim majke ti...
Moja kolijevka je Banjaluka...i bitnija mi je i od BGa(NS cak vise gotivim nego BG al i on je tek na 2. mjestu)...znas onu moje selo ljepse od Pariza....
to cijenim