Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#6126 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Pogledao sam u miru snimku na BHT-u.

Generalno, ocjena je dobra. Ipak, strah me kako ćemo se provesti u A diviziji bez Jusufa iduće godine. Ipak, nadati se da će momci koji trenutno igraju U18 pokazati da nisu slučajno ušli u A diviziju.

Po meni, uz neprikosnovenog Jusufa, poziv u seniore je zaslužio još jedino Stefan Glogovac. Neka momak malo okusi seniorski nivo. Adin Vrabac, po meni, još uvijek nije taj nivo. Da li je samo u ovoj utakmici ili inače, ali momak neviđeno srlja. U ovoj utakmici protiv Belgije je tri puta udario loptu u parket, da mu je izletjela iz ruku :roll:

U sljedećoj sedmici pratimo U18 reprezentaciju. Grupa je teška, ali nadati se da se može nekako izvući i osigurati opstanak.

:)
phillie

#6127 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Jel ova generacija sa Nurkicem i obezbjedila A diviziju U-18 reprezentaciji (kad ih je vodio Markovic) ? Kakva je slijedeca generacija sto ide iza njih ima li kvaliteta da dobijemo neki kontinuitet?

Cestitke njima kao i A reprezentaciji.
MOSALJOZE

#6128 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Jel istina da za VB neće igrati NBA igrači???
Mustang1

#6129 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Cini mi se da je davno pisalo da nece Deng igrati .. A mozda sam i sanjao :D
Lakat Jebić

#6130 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lakat Jebić »

Velkoski wrote:
Lakat Jebić wrote:jel u 5 ili u pola 6 sutra? posto je protiv bjelorusije iz nekog razloga u pola 6 pocelo?
Jes' vidio opremu kod ekonoma Bjelorusije? :mrgreen: :mrgreen:
nisam vidio to, al sam vidio opremu kod reportera FTV-a. fkt na kasete snima, eto otkud papetu kasete :D
It_is_a_Leclerc

#6131 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Kako je meni žao Emira Sulejmanovića. Gledam jučer, kako se raduje i veseli sa saigračima.. Čak je i himnu otpjevao. :) :bih:
BHF_Manijak

#6132 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Lakat Jebić wrote: nisam vidio to, al sam vidio opremu kod reportera FTV-a. fkt na kasete snima, eto otkud papetu kasete :D
Stare dobre BETE! Zivjele '70-e!!! :mrgreen: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#6133 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

MOSALJOZE wrote:Jel istina da za VB neće igrati NBA igrači???

gordon vjerovatno neće
Pjanic15

#6134 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pjanic15 »

U nedjelju 27. jula u 17 sati, u zeničkoj Areni košarkaška reprezentacija BiH protiv Švedske. BHRT prenosi prijateljski meč.
Mustang1

#6135 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ima da uslikavam za Mirzom i ispadnem na njegovom twitteru 8-)
thekupus

#6136 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by thekupus »

Glogovac u A reprezentaciji :bih: :bih:
MOSALJOZE

#6137 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Mustang1 wrote:Ima da uslikavam za Mirzom i ispadnem na njegovom twitteru 8-)
s size majica
vryzas

#6138 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Mustang1

#6139 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

MOSALJOZE wrote:
Mustang1 wrote:Ima da uslikavam za Mirzom i ispadnem na njegovom twitteru 8-)
s size majica
Za Mirzin twitter ima da skinem majicu :D
spinel_

#6140 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

izdvojit cu samo sva komentara sa portala. ndam se da mi nece zamjeriti:
problem je sto smo mi seljacka nacija..kad igra dzeko i kad se igra fudbal svi se dignu na noge..cak i kad je prijateljaki mec sa lihtenstajnom.. pet sub ned smo imali priliku gledati bih protiv jako dobre cg i italije.. sveukupno-sva tri dana doslo je 5 hiljada ljudi.. smijesno..zalosno sto je ovako gospodski sport podcjenjen, a pogotovo zalosno sto je naša reprezentacija odlicna..a i trener nam nije zatucan - ne dovodi svoju familiju- vec jeda veliki strucnjak koji vec radi odlican posao
Sta treba opet Konakovicu davat pare pa da potpisuje ugovore ko da dovodi Jamesa, Kobeija, Phil Jacksona.... Ja mislio da se ovaj savez okrenuo zdravim putevima ali kad sam vidio da su preko noci stavili za predsjednika Konakovica covjek se zapita... Boze sacuvaj. A taj Konakovic nije zabio dvocifren broj koseva u svojoj karijeri.
Istina je i jedno i drugo...
MOSALJOZE

#6141 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ma nije do Konakovića.Znamo svi kakav je,ali u ovoj situaciji nema šta ukrast.
bingov buraz

#6142 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

thekupus wrote:Glogovac u A reprezentaciji :bih: :bih:
:thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6143 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Admir_1984 »

MOSALJOZE wrote:Ma nije do Konakovića.Znamo svi kakav je,ali u ovoj situaciji nema šta ukrast.
pa valjda je postavljen da donese koji dinar, veze sa politikom i tako slicno :roll:
neno#4

#6144 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Admir_1984 wrote:
MOSALJOZE wrote:Ma nije do Konakovića.Znamo svi kakav je,ali u ovoj situaciji nema šta ukrast.
pa valjda je postavljen da donese koji dinar, veze sa politikom i tako slicno :roll:
Valjda ova drzava treba nesto novca da odvoji za reprezentaciju koja biljezi najbolje rezultate svih ovih godina. Evo i u omladinskim smo medju 16 najboljih, i to svim. Blizi se kraj. A onda nece biti ni Saveza, niti kosarkaske reprezentacije. Samo ostaje zal sto ovi sjajni momci nece imati priliku da nastave svoj veliki put.
Romanista 101%

#6145 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Nakon ovog zadnjeg turnira Sarajevo ne zasluzuje ni da mu reprezentacija u sahu u njemu igra. Sve treba izmjestiti u druge gradove, sve ce biti puno bez obzira prijateljska ili kvalifikacije. Steta sto ne postoji sport "ispijanje kahvi po kaficima".

A sto se tice ovih problema u KS ja to citam jos od 1993. Pred svako EP problemi i pitanje hocel imati sredstva da ikako otputuju igraci i strucni stab. Nevjerovato da se bas nista nije promjenilo. Mnogi zaboravljaju da su upravo nasi kosarkasi prvi ucestvovali na nekom velikom takmicenju, i to ne samo jednom vec vise puta. Sramota kakav odnos drzava ima prema njima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#6146 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Admir_1984 »

neno#4 wrote:
Admir_1984 wrote:
Valjda ova drzava treba nesto novca da odvoji za reprezentaciju koja biljezi najbolje rezultate svih ovih godina. Evo i u omladinskim smo medju 16 najboljih, i to svim. Blizi se kraj. A onda nece biti ni Saveza, niti kosarkaske reprezentacije. Samo ostaje zal sto ovi sjajni momci nece imati priliku da nastave svoj veliki put.
normalno da treba, zato i kažem da i predsjednik saveza koji je itekako ukljucen u politiku može urgirati i tražiti/obezbjediti koji dinar
It_is_a_Leclerc

#6147 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Jel vi stvarno mislite da će se jedan Zoran Tegeltija silno potresti što BiH neće imati reprezentaciju ?! Pa, moli Boga, svaki dan, on i njemu slični uhljebi da dođe do zastoja, da propadamo, da nam se smiju i da mogu i dalje preusmjeravati igrače u komšiluk.

Jednostavno, dok god nam budžetima vladaju Sredoje Nović i njemu slični koji nemaju razumijevanja za državni muzej (HEJ, MUZEJ jedne DRŽAVE ZATVOREN), ne može se očekivati da će država financirati sport u išta većoj mjeri. Ganjati federalni i kantonalni nivo, sponzore... Od "ključa u bravi" niko neće profitirati. Osim možda ovih na koje se, zbog indolentnosti, Mahmutović prvobitno i obrušio.
neno#4

#6148 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Nakon cetiri godine, covjek se umori, dosta mu je svega. Dodje do velikog zasicenja i jednostavno je pretesko da se bori..Lako je reci, nemoj odustati, ali svako jutro kad donese novi problem, novu muku, e onda..
phillie

#6149 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

neno#4 wrote:Nakon cetiri godine, covjek se umori, dosta mu je svega. Dodje do velikog zasicenja i jednostavno je pretesko da se bori..Lako je reci, nemoj odustati, ali svako jutro kad donese novi problem, novu muku, e onda..
Ma ima dana od sebe bi odustao...Harunu svaka cast na svemu sto je dosad sa svojim ljudima uradio sto se tice kosarke za nasu drzavu.

Elem, danas pocinje EP U-18 u Turskoj. Nasi su u grupi sa Grcima, Cesima i Turcima. Prvu utakmicu igramo danas protiv Grcke, koja pocinje u 14.00.

Selektor Dragan Bajić u Tursku je poveo 12 igrača. Boje BiH branit će: Mirsad Pilavdžić, Edin Atić, Ivo Garić, Milenko Predić, Haris Ćurevac, Damir Hadžić, Nedim Đedović, Enis Memić, Aleksandar Lazić, Đorđe Aleksić, Imran Polutak i Rijad Smajlović

Imamo li sanse sa ovom generacijom izboriti opstanak ?

PS. Lijepo je vidjeti da je jedan od pet igraca koje "vrijedi pratiti" na ovom prvenstvu i nas Nedim Djedovic (po fibaeurope.com) :thumbup: :bih:
Altsa

#6150 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

na zalost srbi su na polozajima drzavnim (ministarstvima ) kojima je u interesu da nista ne funkcionise ako ima predznak BiH pa tako i sa kosarkom. fudbal ima srecu jer se moze samofinansirati inace isto bi bilo. Inace posjeta protiv italije je bila sasvim Ok. nije lako mahmutovicu i svaka mu cast na istrajnosti i trudu...pitanje je samo kad ce i njemu puci film
Post Reply