Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#6126 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Haris.ba wrote:
visocicaguy wrote:interesantno... po ovome mislim da se uklapa u ovu pricu da bi trebala proci izmedju Binga i benzinske Gazprom
Zaboravlja se da je prva transferzala ne samo cesta. Narodu jeste izgleda najbitnija cesta. I to jeste najbitniji projekat saobraćajni u Sarajevu, ali mislim da je mnogo bitnija priča o tramvajskoj trasi. Mada se može reći da I transferzala dijelom uključuje i željezničku prugu (jer je planiran novi prsten oko Žuči).

Fazon je što se trenutno lobira, i izgleda da će se uspjeti, da se napusti trasa tramvaja. I priča o Bingu je upravo ta priča. Jer Bingo ondje nije trebao biti. Ima mjesta za cestu. Ali, za tramvaj je nategnuto (željeznička pruga ima udaljeniju trasu). To znači da se zaboravi mogućnost da Vogošća ikada dobije tramvaj. Glavni je razlog u javnosti da je skupo, ali suma sumarum, Bingo je ondje preblizu trasi.
Nema se para za prijeko potrebnu obnovu već postojeće tramvajske pruge u Sarajevu, a kamoli za izgradnju nove. U ovom trenutku, to jeste bacanje para.
Haris.ba

#6127 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

BadBoy wrote:Nema se para za prijeko potrebnu obnovu već postojeće tramvajske pruge u Sarajevu, a kamoli za izgradnju nove. U ovom trenutku, to jeste bacanje para.
Pa eno ministar nešta potpisao za rekonstrukciju pruge. :D

Ne pričam ja da se treba sada pruga praviti. Već samo da se trasa sačuva. Kada imaš čistu trasu, pruga će se već postaviti.
man_464 wrote:Tramvaj nikad nije bio ni planiran za Vogošću. Do Bara jeste. Trolejbus je uvijek u opciji kao i prije rata. Ali privatnicki lobi autobuski ne dozvoljava godinama svaki pomak ka rekonstrukciji mreže.

Uostalom teren nije za tramvaja. Iskreno.
Iako je to sada naučna fantastika, tramvaj može bez problema do Vogošće. Samo je pitanje želi li se. Ne bi bilo ni velike visinske razlike.

Naravno. Ostaje pitanje je li možda bolje uvesti prigradsku željeznicu Vogošća - Željenička stanica ako je već željeznička pruga planirana.
visocicaguy

#6128 Re: Sarajevo Construction

Post by visocicaguy »

meni se i ovo cini kao SF i dabogda da se napravi u narednih 10-15 godina... i toliko prostora zauzima da opet ne znam kako to misle napraviti... jos se ja nadao da ce ona setnica prema jezeru ostati, ali cvrc.

konkretno ovaj dio krece oko 1:20

PS.: ovdje se vide tracnice :D
( i neki zeleni golf 2 gti)

evo jos jedan lijep kadar:

Image
Last edited by visocicaguy on 08/05/2018 15:50, edited 3 times in total.
BadBoy

#6129 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Haris.ba wrote:
BadBoy wrote:Nema se para za prijeko potrebnu obnovu već postojeće tramvajske pruge u Sarajevu, a kamoli za izgradnju nove. U ovom trenutku, to jeste bacanje para.
Pa eno ministar nešta potpisao za rekonstrukciju pruge. :D

Ne pričam ja da se treba sada pruga praviti. Već samo da se trasa sačuva. Kada imaš čistu trasu, pruga će se već postaviti.
Ok, pošteno. Ako je to dugoročno strateško opredjeljenje da se gradi tramvajska pruga prema Vogošći, onda je naravno ispravno već sada napraviti plansku rezervaciju prostora za tu svrhu. To si upravu.
So What!

#6130 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Čekajući Rulofa ...

Fasada na Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine - 09. 05. 2018. @ Mirza! (SSC)

Image
Hajvan

#6131 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

So What! wrote:Čekajući Rulofa ...

Taman sam to htio napisat… :lol:
dragonz

#6132 Re: Sarajevo Construction

Post by dragonz »

pojavit će se glupko do nedjelje
Logovan

#6133 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Možda rulof ne bude prvi, možda se prvo pojavi....
Ado i Alma :srce: ili
Volim te ljubavi ili
HZ ili TM
FK SARAJEVO
ŽELJOOO
itd....
Logovan

#6134 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Gotovo! :D Bio prije dva, tri sata, prohodao, dobro su sredili. :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/obnovlj ... 80509079#4

Image
Ned071

#6135 Re: Sarajevo Construction

Post by Ned071 »

konacno! :thumbup:
BadBoy

#6141 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Extra, bilo je i vrijeme. Treba srediti, zatvoriti i naplaćivati ulaz.
Ned071

#6142 Re: Sarajevo Construction

Post by Ned071 »

juzros u novinama poziv za javnu raspravu u vezi sa planom izgradnje objekt milkos u pofalićima. zna li neko nesto vise, sta se planira graditi?
Logovan

#6143 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ned071 wrote:juzros u novinama poziv za javnu raspravu u vezi sa planom izgradnje objekt milkos u pofalićima. zna li neko nesto vise, sta se planira graditi?
U kojim novinama?
Ned071

#6144 Re: Sarajevo Construction

Post by Ned071 »

sbb-ovim...12 strana... ima i poziv mladima za konkurs za subvencioniranje stanova, ako koga zanima...
mistek

#6146 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Ned071 wrote:juzros u novinama poziv za javnu raspravu u vezi sa planom izgradnje objekt milkos u pofalićima. zna li neko nesto vise, sta se planira graditi?
Nezvanično, ali odavno se tu priča o izgradnji stambenih zgrada.
drug_profi

#6147 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

mistek wrote:
Nezvanično, ali odavno se tu priča o izgradnji stambenih zgrada.
A zar nije trebala Drinska ulica da se produzi do Velesica tuda? Vazda je mljekara bila izgovor zasto se ne moze proci i da je u planu izmjestanje fabrike i gradnja saobracajnice.
mistek

#6148 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

I to je tačno :D Ali, to ti je ko neki projekat koji služi samo kao izgovor kad se nešto radi/ne radi. Tako imaš priču o izmještanju škole u Pofalićima već 20 godina. Daju oni pare i na projekte i svašta nešto, ali škola stoji gdje jeste. Pa, legalizovali su hotel Italiju, gdje ćeš dalje :D To je praktično najgori dio planiranog gradskog autoputa i normalno da tog puta neće biti za naših života.

Eh sad, druga stvar je da na mjestu mljekare ima prostora za zgrade, put i još ponešto. Pogolem je ono prostor. S druge strane, koliko sam ja upućen, ove zgrade ili barem nekakav njihov dio bi trebale biti na "kontra strani", dakle u brdu, prema Bakarevcu.

Image

Općenito, u ovom brdu bi se moglo napraviti cijelo naselje. Inače je taj dio ružan i prava divljiva. Mada, sa željezničkom prugom netom ispod, ne znam kakvog smisla ima. Na kraju krajeva, možda je i ovakvo širenje dobro, jer u doglednoj budućnosti može dovesti do izmještanja željezničke stanice.
Post Reply