NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vodoprovodčik

#6126 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Ovo što Indiana radi jadnim Bobcatsima, pogotovo u odbrani, je za Haga.
hljebarnik

#6127 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hljebarnik »

E Kevine, krampo jedna :roll:

Lakersi strasno losi.. jebo ovo, odo spavat' :D
smijesni_ste

#6128 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Uze Minnesota..jaka tekma...Rubio razvalio iako mu je opao procenat šuta dosta do kraja naravno :D...Love proradio na kraju, a u jednom trenutku 2/15 šut imao...ali 2 slobodna pogodi za pobjedu... :thumbup:
vodoprovodčik

#6129 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Kakva utakmica između Minesote i Filadelfije, vrhunska košarka kakvu sam očekivao! Minesota je dobila utakmicu 92-91. Ali da krenem od početka. Prvo poluvrijeme je Filadelifiji donijelo prednost od 5 razlike kojih su stekli zbog nekoliko izgubljenih lopti Minestote, koje su brzim kontrama pretvarali u koševe i dobrom tranzicijom nakon Minesotinih promašenih šuteva. Minesotin dvojac ispod koša se presporo vraćao u odbranu i tranzicija napad-odbrana im nije funkcionisala. Igrale su se dobre odbrane, gdje su obje ekipe imale slab vanjski šut. Love je imao očajan šut iz igre, a Minesotu u igri je držao šuterski raspoložen Rubio, dok je razigravački potpuno zakazao, bez ijedne asistencije u prvom poluvremenu. Treća četvrtina donosi drukčiju igru, Rubio počinje razigravati suigrače, a šut mu počinje zakazivati. Love i dalje neaktivan šuterski, ali u kombinaciji s Pekovićem rade odlične stvari u oba reketa i kupe mnogo lopti, tranzicija igre se popravlja i sve manje primaju brzih poena. Čitavu utakmicu je odbrana Minesota je imala problema sa preuzimanjem igrača, tako da su bekovi i niska krila Filadelfije imali mnogo otvorenih šuteva, koje nisu iskorištavali u onoj mjeri u kojoj su mogli, iako te dvije linije postižu večinu koševa. Holidej je neprestano probijao reket, ali sa druge strane su se razigrali i bekovi Minesote, Barea i Ridnur, koji se priključuju odličnom Pekoviću koji je prestao gubiti lopte, a zajedno sa Loveom počeo iznuđivati prekršaje, što dovodi do toga da Minesota na kraju ima omjer slobodnih bacanja 23-26, naspram Filadelfijinih 8-10, što je vjerovatno presudilo utakmicu. Jedno vrijeme se Minesota i držala u igri slobodnim bacanjima. U četvrtoj četvrtini Love pokazuje zašto je u top 5 igrača lige. Uzima šuteve koje nisu nimalo lakši od onih iz prethodne tri četvrtine, ali ovaj put pogađa skoro sve. S druge strane u napadu Filadelfije lopta neprestano kruži, što najčešće završava šutem sa poludistance. Igra se koš za koš, i sve do samog kraja rezultat se smjenjuje, a zadnje dvije smjena se odigrava u vidu samo jednog poena. Oko 28 sekundi prije kraja Siksersi vode sa jednim poenom razlike, Love uzima težak šut preko ruke i maši, tražeći od sudije prekršaj, ali Filadelfija organizuje napad do posljednje sekunde, promašuju šut i Minesoti ostaje 3 sekunde za posljednji napad. Adelman zove tajm aut, lopta naravno ide na Lova koji se odlučuje na ulaz, a Iguodala pravi prekršaj nad njim. Ostalo 0.1 sekunda do kraja, a Love pogađa oba slobodno, što donosi pobjedu Minesoti. Ovo im je treća pobjeda u nizu, što im je vjerovali ili ne, najbolji niz ove sezone. Mislim da je ova ekipa dovoljno dobra za plej ofa, ali moraće nastaviti sa dobrim igrama, a što je najbolje napredak u igri je vidljiv iz utakmice u utakmicu. Rubio je završio utakmicu sa 22 koša, što mu je najbolja šuterska noć u sezoni, iako je u drugom poluvremenu pokvario procenat šuta (7-17), uz to je dodao 6 skokova i 5 asistencija. Peković je dodao 17 (9-10 slobodna), 9 skokova, a Love je dodao 20 (6 prvo poluvrijeme) uz 15 skokova. Barea 14, Ridnour 10.
Dupli_skalp

#6130 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dupli_skalp »

go, knicks, go! :thumbup:
Gandalf

#6131 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Gandalf »

Ronda izbaciše s utakmice :-) Orlandov Ryan Andersona zabi tricu preko Lebrona a ovaj u naletu zakuca nekog klinju u prvom redu za sjedište :lol: I ništa malom ne bi :D
just principe

#6132 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

kakva je ono bila ludnica u Oklahomi..Durant 51 i Westbrook 40 :D
just principe

#6133 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

Nash :thumbup:

„Nije da nisam svjestan mogućnosti igranja u klubu koji kandidira za naslov, međutim u isto vrijeme u poziciji u kojoj se nalazim osjećam i određenu lojalnost prema sadašnjem klubu…“, rekao je 38-godišnji Nash, i nastavio: „Osjećam dužnost prema svojim igračima da ostanem. Želim se boriti za njih i vidjeti koliko dobri možemo biti.“

Nash i u svojoj 16. sezoni u NBA-u igra na izuzetno visokoj razini. Trenutno je prvi asistent lige sa 10,9 asistencija po utakmici, dok k tome dodaje i 14,5 poena uz visokih 55% ubačaja iz igre.
statixx

#6134 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

just principe wrote:kakva je ono bila ludnica u Oklahomi..Durant 51 i Westbrook 40 :D
Nije ba Durant, nego Durantgello... :D

Ibakin prvi triple-double sinoc, jedanaest rampi. Malo nedostaje Sefolosha u odbrani. U svakom slucaju nadam se barem finalu Zapada ove godine za Oklahomu.
jasko_ba

#6135 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

finale san antonio vs. oklahoma :run:
barcelona_

#6136 Re: NBA - National Basketball Association

Post by barcelona_ »

Na kojim kanalima gledate NBA u Evropi?
vodoprovodčik

#6137 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

barcelona_ wrote:Na kojim kanalima gledate NBA u Evropi?
Moj kablovski operater ima tri kanala Sport Kluba koji prenose NBA, al' ne baš svaki dan (ne znam im tačno programsku šemu), ja uglavnom ganjam dobre streamove.
Richard Wagner

#6138 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Richard Wagner »

vodoprovodčik wrote:
Moj kablovski operater ima tri kanala Sport Kluba koji prenose NBA, al' ne baš svaki dan (ne znam im tačno programsku šemu), ja uglavnom ganjam dobre streamove.
koji si ti gupman oca mi :mrgreen:
energy_shock

#6139 Re: NBA - National Basketball Association

Post by energy_shock »

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html ...sve tekme s naravno ne tako dobrom kvalitetom ali mogu se normalno pratit tekme :D
barcelona_

#6140 Re: NBA - National Basketball Association

Post by barcelona_ »

Hvala. Ja gledam na Alljazeera Sport, al ne prenose svaku. Moram vidjet jos na Sportklubu, na njega sam skroz zaboravio :)
vodoprovodčik

#6141 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Richard Wagner wrote:
vodoprovodčik wrote:
koji si ti gupman oca mi :mrgreen:
realno, car sam ljubavi :)
vodoprovodčik

#6142 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Vratio se entoni, baš da vidimo kako će funkcionisat trio lin-amari-melo, doduše protiv traljavih netsa,
Mustang1

#6143 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Najjaci detalj kineskinja sa kartonom na kojem pise "I love you J.Lin" :D
vodoprovodčik

#6144 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Guši melo ovo :-?
Mustang1

#6145 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Fulao je par zicera momackih .. polaganja .. Lin bez izgubljene lopte i 3 ukradene :D
statixx

#6146 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

Webster gets a jam, Nuggets get the win... :lol:
hypko_nurko

#6147 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hypko_nurko »

ma jel to lin izgubio. pobijedio ga kardashian :lol:
Gandalf

#6148 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Gandalf »

Nakon što je pogodio suca loptom, Rondo kažnjen s dvije utakmice :mrgreen:
vodoprovodčik

#6149 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Ovaj Portland fakat nema sreće. Prošle sezone genijalni Brendon Roj morao završiti karijeru s 28 godina zbog koljena, sad prvi pik izgleda ide njegovim stopama. Strašno.

Sinoć Peković odigrao odličnu prvu četvrtinu, a nakon poluvremena nije više ni zaigrao. Zbog toga je Denver sinoć dobio utakmicu, jer je odlični Kenet Farid kupio sve što se moglo pokupiti pod oba koša, on je nagetsima donio dimenziju više u igri, dok je izostankom pekovića minesotin superskakački dvojac u reketu bio osakaćen zbog izostanka Peka. Taman se raspucali i sad povreda :x
Dupli_skalp

#6150 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dupli_skalp »

Gandalf wrote:Nakon što je pogodio suca loptom, Rondo kažnjen s dvije utakmice :mrgreen:
ima li gdje klip "incidenta"? :lol: :mrgreen:
Post Reply