SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#6126 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da nije ono smokey eyes? moja sestra je to kupila sebi i kaze da su joj super. ja pokusala stavit i zavrsila u kupatilo skidajuci sve s lica 
- Michun
#6127 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja nikad nisam nesto probala staviti...ja kupim i zamislim kao to izgleda i tako se nameljam.
jedino sam imala problema sa tusem kad sam bila mala...kako ga metnuti
- kakav nered
#6128 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
može biti... vi ste me tu založile za šminku pa sam htjela uzeti nešto malo tamnije i to mi se učinilo ok pa sam uzela... ali nisam obraćala pažnju šta piše...alica.k wrote:da nije ono smokey eyes? moja sestra je to kupila sebi i kaze da su joj super. ja pokusala stavit i zavrsila u kupatilo skidajuci sve s lica
- Partizzanka
#6129 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a meni izgleda kao siva i ljubicasta i predivno je
necu crnu
a i nemam ja catrice ovdje
necu crnu
a i nemam ja catrice ovdje
- alica.k
#6130 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma kakvi, ja sam nidje veze sa sjenama. cak i tus znam lijepo izvuc liniju al sjeneMichun wrote:ja nikad nisam nesto probala staviti...ja kupim i zamislim kao to izgleda i tako se nameljam.
-
zamzija
#6131 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj i meni se sviđa, 'vako i ja volim, baš lijepo su spojene boje, umjereno i lijepoPartizzanka wrote:wooow praaaavo fino
samo si malo trebala otvoriti oko na prvoj slici da ne izgledas namrgodjeno
ali zato su ti boje sijena ... OVAKVE JA HOCU!
koje su to???
umjereno i fino
Ja u životu nisam NIKAD tuš stavila, ne znam, samo stavljam običnu olovku za oči
- kakav nered
#6132 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hmm vidiš...mogla bih uzeti i neku da ide na ljubičasto 
joj žene šta mi napraviste
joj žene šta mi napraviste
- kakav nered
#6133 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
tuš ni ja nikad nisam stavila... olovku sam (crnu) nekad prije stavljala ali u oko... dok mi nije počelo suziti i onda sam prestala... sad je nikako ne koristim... samo sjene... obično bež i smeđu... ali kako vas čitam čini mi se da ću morati uskoro u shopping... stid me koliko malo šminke imam 
-
Mariella
#6134 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zaljubila sam se u ovaj "look"
@kakav nered super sminka, ne vidi se da ne koristis cetke
-
zamzija
#6135 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je ona slika sa onim prozirnom plastičnom kutijom punom šminke baš super, ne znam ko je to postavio na ovu temu. Ono je pravo dobra stvar, sve na jednom mjestu a preglednokakav nered wrote:tuš ni ja nikad nisam stavila... olovku sam (crnu) nekad prije stavljala ali u oko... dok mi nije počelo suziti i onda sam prestala... sad je nikako ne koristim... samo sjene... obično bež i smeđu... ali kako vas čitam čini mi se da ću morati uskoro u shopping... stid me koliko malo šminke imam
Ja također imam malo šminke: dva sjajila, četiri kutijice sa sjenama x 2 sjene u svakoj, tri olovke za oči ( smeđa, crna i tamno zelena ), tri olovke za usne - od kojih jednu moram baciti 2 godine stara, jedan tekući puder, jedan kameni puder i dva korektora u sticku i nijedan ruž za usne
I još jedan mali neseser ovih zezancija, četkica, aplikatora tako to
Baš sam pretrpana sa šminkom
- Michun
#6136 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Stavila because of you, uredna neka zena 
Ja svoju sminku drzim u koferu - onaj putni za kozmetike.
Tus...imala sam fazu kad nisam stavljala isti. Mackarila usne jacim karminima pa sam onda smanjila bila po ocima.
Sad...volim nesto tus, bas mi lijepo otvori oci.
Ja svoju sminku drzim u koferu - onaj putni za kozmetike.
Tus...imala sam fazu kad nisam stavljala isti. Mackarila usne jacim karminima pa sam onda smanjila bila po ocima.
Sad...volim nesto tus, bas mi lijepo otvori oci.
- kakav nered
#6137 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvalaMariella wrote: @kakav nered super sminka, ne vidi se da ne koristis cetkei super obrve! I trepavice!
- Nadinka
#6138 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sminkicu drzim u jednoj onoj kao korpici iz magme, vecoj
i ponesto stoji poredano na polici, tipa puderi, rumenila, a za cetkice sam dobila od dragog onu kao casu iz iste kolekcije iz koje nam je za ostale te kupatilske stvari-sapun i to 
- kakav nered
#6139 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zamzija wrote:Meni je ona slika sa onim prozirnom plastičnom kutijom punom šminke baš super, ne znam ko je to postavio na ovu temu. Ono je pravo dobra stvar, sve na jednom mjestu a pregledno
Ja također imam malo šminke: dva sjajila, četiri kutijice sa sjenama x 2 sjene u svakoj, tri olovke za oči ( smeđa, crna i tamno zelena ), tri olovke za usne - od kojih jednu moram baciti 2 godine stara, jedan tekući puder, jedan kameni puder i dva korektora u sticku i nijedan ruž za usne![]()
I još jedan mali neseser ovih zezancija, četkica, aplikatora tako to![]()
Baš sam pretrpana sa šminkomMože mi u džepove stati
hehehe a ja imam puder (true match), maskaru (max factor ona što ima više boja), bež sjenu (pupa) i smeđu sjenu (mislim da je revlon). to je sve
-
zamzija
#6140 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Doći ćemo svi do one velike prozirne kutije što ima @becouse of you 
Ono je stvarno super stvar, kontam da uzmem i ja jednu takvu, ali za druge sitnice
Ja opet imam gomilu naušnica, ogrlica, narukvica ......samo ih gomilam ....
Ono je stvarno super stvar, kontam da uzmem i ja jednu takvu, ali za druge sitnice
Ja opet imam gomilu naušnica, ogrlica, narukvica ......samo ih gomilam ....
-
saga
#6141 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja svoju drzim 'vako: slic'ca
sve mi na ruku
Ovako citam i gledam vas, pa dobijem zelju svasta nes da kupim, al' odolijevam jer znam da to necu nanosit na sebe...
sve mi na ruku
Ovako citam i gledam vas, pa dobijem zelju svasta nes da kupim, al' odolijevam jer znam da to necu nanosit na sebe...
- alica.k
#6142 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh djabe sve to, ja samo razmisljam koju cu sljedecu maskaru i puder kupiti. jer samo to i kupujem.
-
zamzija
-
Sarajevski_Marlboro
#6144 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovoliko šminke ću imat ako narednih 20 godina ništa ne bacim 
- kakav nered
#6145 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moj tata ima takvu...za alat 
-
Sarajevski_Marlboro
#6146 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jao kakav nered,tvoj nick me podsjeća na djetinjstvo ,joj crtanooooog 
- VenomousV
#6147 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sma uzela 3 male plasticne prije neke 2 sedmice i primjetila da sma urednija otkad njih imam (turala sam vam sliku)
al sam shvatila da mi trebaju jos 2 da sve kako treba stane
@kakav nered: uopce sse ne vidi da nemas cetkica, a ionako se sjena najbolje prstima nanosi (pretpostavljam da si ti aplikatorima al eto probaj i prstima
)
samo bih ti preporucila neki eyebrow set cisto da popunis neke praznine u obrvama, inace su lijepe
@LONGMAN: dosta je nama i oko da ti vidimo
iako su ti i sad dobre imas nevjerovatan potencijal za savrsene obrve (vec sam ti ih u svojoj glavi cupnula
)
@kakav nered: uopce sse ne vidi da nemas cetkica, a ionako se sjena najbolje prstima nanosi (pretpostavljam da si ti aplikatorima al eto probaj i prstima
samo bih ti preporucila neki eyebrow set cisto da popunis neke praznine u obrvama, inace su lijepe
@LONGMAN: dosta je nama i oko da ti vidimo
- kakav nered
#6148 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hehehehe ja sam ti jedno veliko dijete (od 30 godSarajevski_Marlboro wrote:Jao kakav nered,tvoj nick me podsjeća na djetinjstvo ,joj crtanooooog
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6149 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ti meni licis na nekogabez_ideje wrote:Narucih oriflejmov cherry garden,pa tek oprobah......proljece,ptice cvrkucu ovo ono XD
![]()
Od ove zelenkaste sjene nisam puno ocekivala,jer nema ni pravog poklopca![]()
![]()
,al boja ispade super....rozo je rumenilo XD
Inace zene zasto kukate za elfove lakove
- kakav nered
#6150 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koristim one četkice što dođu uz sjene ili kupim od artdeco..i popravljam s štapićima za ušiVenomousV wrote:ja sma uzela 3 male plasticne prije neke 2 sedmice i primjetila da sma urednija otkad njih imam (turala sam vam sliku)
@kakav nered: uopce sse ne vidi da nemas cetkica, a ionako se sjena najbolje prstima nanosi (pretpostavljam da si ti aplikatorima al eto probaj i prstima)
@LONGMAN: dosta je nama i oko da ti vidimoiako su ti i sad dobre imas nevjerovatan potencijal za savrsene obrve (vec sam ti ih u svojoj glavi cupnula
)
a za obrve... ma sama ih pokvarim kad ih šišam... odradim to nabrzaka pa onda ne budu baš naj naj...
morat ćeš mi preporučiti neki eyebrow set, da se ne vraćam i tražim....ako ti nije mrsko
hvala