Sto bi fasovo ban, normalno pricamo.
A sto to, jesam li ja to mozda corav?
Il’ je kod cehinja tesko skontat sta je sta?
Ma šta znam, može ti se omaćiFudo387 wrote:Auuuu![]()
A sto to, jesam li ja to mozda corav?![]()
Nista, dejstvujemo, zBismiletom, pa sta bude.Ommadawn wrote:Ma šta znam, može ti se omaćiFudo387 wrote:Auuuu![]()
A sto to, jesam li ja to mozda corav?![]()
Gdje je najbolje te oglase tražiti? Najradije bi u Prag jer volim izlazit, pit furat dok sunce ne izađe a ovdje se to ne može ni vikendom ako nećeš na narodnjake a kamoli radnim danima.denimb wrote:Trazi oglase jbg, prijatelj mi otisao u Brno prije mjesec dana na platu od nekih 1000 eura sto je tamo dobro jer kaze da im je standard nekih 750 eura.Heller wrote:Kako odseliti u Češku.
Imam SSS, tehničar sam mehatronike i imam oko 3 godine iskustva u struci. 25 godina životа.
Al iskreno mi se ne hamali, imam ovdje OK posao, plata nije neka al me glava ne boli, i ne ubija me u pojam, niko me ne jebe što pijem kafu il igram igrica na telefon, a sa strane se namakne još. Tako da mi novac i nije neki motiv. Nego društvo je palo kurcu za uši, sve je letargično i sivo i sumnjam da će ikad nekog napredka bit.
Otisao iz istog razloga, mogao je ovdje imati 2000 hladno ali eto...po svemu sto mi prica solidan zivot je tamo, uredjen grad, uredjeno drustvo, svidjelo mu se...inace vizu je cekao nekih 6 mjeseci, i nema guzve.
Evo sad ga pitao, on je nasao na posao.ba...zna njemacki javio se na oglas lufthanse i dobio posao odma, javlja se na telefon i bukira letove za ljude.Heller wrote:Gdje je najbolje te oglase tražiti? Najradije bi u Prag jer volim izlazit, pit furat dok sunce ne izađe a ovdje se to ne može ni vikendom ako nećeš na narodnjake a kamoli radnim danima.denimb wrote:Trazi oglase jbg, prijatelj mi otisao u Brno prije mjesec dana na platu od nekih 1000 eura sto je tamo dobro jer kaze da im je standard nekih 750 eura.Heller wrote:Kako odseliti u Češku.
Imam SSS, tehničar sam mehatronike i imam oko 3 godine iskustva u struci. 25 godina životа.
Al iskreno mi se ne hamali, imam ovdje OK posao, plata nije neka al me glava ne boli, i ne ubija me u pojam, niko me ne jebe što pijem kafu il igram igrica na telefon, a sa strane se namakne još. Tako da mi novac i nije neki motiv. Nego društvo je palo kurcu za uši, sve je letargično i sivo i sumnjam da će ikad nekog napredka bit.
Otisao iz istog razloga, mogao je ovdje imati 2000 hladno ali eto...po svemu sto mi prica solidan zivot je tamo, uredjen grad, uredjeno drustvo, svidjelo mu se...inace vizu je cekao nekih 6 mjeseci, i nema guzve.
Hajd pocni ga ti uredjivati u Bosni, eto nas odma za tobom.Radio Sarajevo wrote:Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek![]()
Jebo te društvo i uređenje, uredi ga sam sebi ako ti je do uređenog društva.
Jok, idi na 500 KM manje u fucking Brno, i divi se brkatim Čehinjama s kadaifom ispod pazuha...denimb wrote:Hajd pocni ga ti uredjivati u Bosni, eto nas odma za tobom.Radio Sarajevo wrote:Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek![]()
Jebo te društvo i uređenje, uredi ga sam sebi ako ti je do uređenog društva.
Radio Sarajevo wrote:Jok, idi na 500 KM manje u fucking Brno, idenimb wrote:Hajd pocni ga ti uredjivati u Bosni, eto nas odma za tobom.Radio Sarajevo wrote:Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek![]()
Jebo te društvo i uređenje, uredi ga sam sebi ako ti je do uređenog društva.Jebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. A sve zbog beskičmenjačkog stava...divi se brkatim Čehinjama s kadaifom ispod pazuha...
ZbiljaJebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. ...
To je sve do stava. Možeš ti nekome pokušavati pomoći, ali za stav si mora pomoći sam.moonca wrote:ZbiljaJebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. ...
Ti ne kontas da postoje ljudi koji ne zele provesti zivot ispravljajuci krivu drinu i pokusavajuci da urede neko drustvo a znaju u startu da ce da ga zgazi isto to.Radio Sarajevo wrote:To je sve do stava. Možeš ti nekome pokušavati pomoći, ali za stav si mora pomoći sam.moonca wrote:ZbiljaJebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. ...
Kad imaš stav beskičmenjaka, naravno da ćeš misliti da je bolje i u Moldaviji.
Ako toga ima gdje u izobilju to je BalkanOmmadawn wrote: Al’ zato pičke k’o salate
Sto jes´ jes´._BataZiv_0809 wrote:Ako toga ima gdje u izobilju to je BalkanOmmadawn wrote: Al’ zato pičke k’o salate
Meni se digo na taj njihov govor i dogovor.Seyfo wrote:Meni zvuci optimisticno za ovu zemlju nakon sto je Fahrudin Radoncic izjavio da on i Bakir,kao drzavnici, moraju ostaviti sujete po strani,a sve za drzavu BiH. Kad on to moze,onda moze i ova drzava naprijed. Konacno! Jos ako obeca milion radnih mjesta,ja cu biti kao drug Jomu : nikud iz BiH
Fol je u tome što imamo različite kriterije. Kao neko ko je živio u nekoliko zemalja, vidio sam sranja i kod nas, ali Boga mi i na Zapadu. Nemaš Dode i Bakira u Brnu da ti lome živce, ali imaš jednakog kretena u vidu češkog predsjednika Miloša Zemana. Razlika je što su ova dvojica "tvoji", pa te više nerviraju, dok te Zeman ne zanima. A evo malo o Milošu.denimb wrote:
Ti ne kontas da postoje ljudi koji ne zele provesti zivot ispravljajuci krivu drinu i pokusavajuci da urede neko drustvo a znaju u startu da ce da ga zgazi isto to.
Ne kontas da je neko sretan i sa 500KM manje u "fckng Brnu" kako kazes...a to isto Brno je svemir za bilo koji grad u BiH, u tom istom Brnu ce dobiti kvalitetniji sadrzaj u zivotu za 500KM u odnosu na 1000KM u BiH.
Jel stvarno neke stvari ne kontas, ili ono lupas...da ja javim ovom svom da mu je lose tamo, da se vraca jbg...mora da mu je vec cudno sto ga ne ubijaju u pojam Bake i Dodo svaki dan?
Skontaj prvo sta je evolucija jednog drustva, pa onda pricaj o uredjivanju i kako to ide...ti i ja ga necemo docekati sigurno.
Kako ti znas da rijetko mijenjaju poslovemoonca wrote:Spremni su jer je sigurno 'jeftinija' nego sto bi trebli platiti nekom 'domacem genijalcu' i s druge strane po nekoj statistici - ce im ostati dugo vijerna. Stranci gdje se zaposle, rijetko mijenjaju poslodavce, a i dobiju takve ugovore, da ih na neki nacin drze tu gdje su.Sinoc me na kafu zove, pokazuje mailove, meni oci stale kontam zafrkava me...znaci firma koja je gigant u njemackoj zove je na razgovor, cak kada je rekla da trenutno nema novca da dodje tamo platili joj avionsku kartu, smjestaj u hotelu 5 dana i prevoz svaki dan do firme i nazad...samo eto da obave razgovor, da se upozna s njihovim poslom i da odluci zeli li da radi za njih.
I meni sad dva dana evo ne ide u glavu, da su neki tamo ljudi iz Stutgarta spremni da joj plate to sve, a da nijedna firma nasa nije u njoj vidjela nista vrijedno da je zaposle...