Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#6126 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Auuuu :lol:

Sto bi fasovo ban, normalno pricamo.
A sto to, jesam li ja to mozda corav? :lol:
Il’ je kod cehinja tesko skontat sta je sta? :cry:
Ommadawn

#6127 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Fudo387 wrote:Auuuu :lol:

Ma šta znam, može ti se omaći :)
Fudo387

#6128 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Ommadawn wrote:
Fudo387 wrote:Auuuu :lol:

Ma šta znam, može ti se omaći :)
Nista, dejstvujemo, zBismiletom, pa sta bude.
Idemo u to Brno, mamu mu.
Seyfo

#6129 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Sta vam je,Ceska je haman ko Njemacka. Uz granicu sa Austrijom,Austrijanci su masovno isli jedno vrijeme u Cesku raditi.Tamo se iz BiH ide trbuhom za kruhom. Btw, po Sarajevu vidjam sa ceskim tablicama samo najskuplje aute.Pa eno u Hrvatskoj kazu "da smo se bogdo razvijali u EU kako treba,bili bi kao Slovacka".
Heller

#6130 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Heller »

denimb wrote:
Heller wrote:Kako odseliti u Češku.

Imam SSS, tehničar sam mehatronike i imam oko 3 godine iskustva u struci. 25 godina životа.

Al iskreno mi se ne hamali, imam ovdje OK posao, plata nije neka al me glava ne boli, i ne ubija me u pojam, niko me ne jebe što pijem kafu il igram igrica na telefon, a sa strane se namakne još. Tako da mi novac i nije neki motiv. Nego društvo je palo kurcu za uši, sve je letargično i sivo i sumnjam da će ikad nekog napredka bit.
Trazi oglase jbg, prijatelj mi otisao u Brno prije mjesec dana na platu od nekih 1000 eura sto je tamo dobro jer kaze da im je standard nekih 750 eura.

Otisao iz istog razloga, mogao je ovdje imati 2000 hladno ali eto...po svemu sto mi prica solidan zivot je tamo, uredjen grad, uredjeno drustvo, svidjelo mu se...inace vizu je cekao nekih 6 mjeseci, i nema guzve.
Gdje je najbolje te oglase tražiti? Najradije bi u Prag jer volim izlazit, pit furat dok sunce ne izađe a ovdje se to ne može ni vikendom ako nećeš na narodnjake a kamoli radnim danima.
Fudo387

#6131 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Ja ovo guglam, pa dobro Brno.
Nightlife avion.

Evo ga druze Omma,

http://stripbarsiluette.cz

oDJe cemo.
Radio Sarajevo

#6132 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek :D

Jebo te društvo i uređenje, uredi ga sam sebi ako ti je do uređenog društva.
denimb

#6133 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

Heller wrote:
denimb wrote:
Heller wrote:Kako odseliti u Češku.

Imam SSS, tehničar sam mehatronike i imam oko 3 godine iskustva u struci. 25 godina životа.

Al iskreno mi se ne hamali, imam ovdje OK posao, plata nije neka al me glava ne boli, i ne ubija me u pojam, niko me ne jebe što pijem kafu il igram igrica na telefon, a sa strane se namakne još. Tako da mi novac i nije neki motiv. Nego društvo je palo kurcu za uši, sve je letargično i sivo i sumnjam da će ikad nekog napredka bit.
Trazi oglase jbg, prijatelj mi otisao u Brno prije mjesec dana na platu od nekih 1000 eura sto je tamo dobro jer kaze da im je standard nekih 750 eura.

Otisao iz istog razloga, mogao je ovdje imati 2000 hladno ali eto...po svemu sto mi prica solidan zivot je tamo, uredjen grad, uredjeno drustvo, svidjelo mu se...inace vizu je cekao nekih 6 mjeseci, i nema guzve.
Gdje je najbolje te oglase tražiti? Najradije bi u Prag jer volim izlazit, pit furat dok sunce ne izađe a ovdje se to ne može ni vikendom ako nećeš na narodnjake a kamoli radnim danima.
Evo sad ga pitao, on je nasao na posao.ba...zna njemacki javio se na oglas lufthanse i dobio posao odma, javlja se na telefon i bukira letove za ljude.

Inace Brno ti je isto takvo, populacija 400k, mentalitetom su slicni nama, s posla na pivo obavezno, navece kafici puni, vikendom ludnica.
On je tamo mjesec dana a upoznao je puno ljudi sa posla, izlazi s njima, stalno su u pokretu...drustvo uredjeno, grad cist, i nudi puno toga po razumnim cijenama...i zene, zene stalno spominje :D

Prenosim ti ono sto mi on prica.
denimb

#6134 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

Radio Sarajevo wrote:Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek :D

Hajd pocni ga ti uredjivati u Bosni, eto nas odma za tobom.
Radio Sarajevo

#6135 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

denimb wrote:
Radio Sarajevo wrote:Otići na istu platu u skuplju zemlju može samo lud čovjek :D

Jok, idi na 500 KM manje u fucking Brno, i divi se brkatim Čehinjama s kadaifom ispod pazuha...

Jebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. A sve zbog beskičmenjačkog stava...
denimb

#6136 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

Radio Sarajevo wrote:
denimb wrote:

Jok, idi na 500 KM manje u fucking Brno, i
divi se brkatim Čehinjama s kadaifom ispod pazuha...
Jebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. A sve zbog beskičmenjačkog stava...

:lol: I sta da ti kazem...da ti odgovorim, ma jok...
moonca

#6137 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Jebote, na šta smo spali da nam je Češka postala pojam. ...
Zbilja :(- koliko smo snalazljiviji i bistriji od njih :-)
Radio Sarajevo

#6138 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

moonca wrote:
Zbilja :(
To je sve do stava. Možeš ti nekome pokušavati pomoći, ali za stav si mora pomoći sam.

Kad imaš stav beskičmenjaka, naravno da ćeš misliti da je bolje i u Moldaviji.
Heller

#6139 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Heller »

Ja da popravljam društvo? Boli me kurac nisam ga ja ni sjeb'o. Puno lakše je otići. A nisu pare sve, jebo te pare kad moram degenerike gledati kako mi glume neki kurac a rođo ih doveo iz Donjeg Brabonjišta.
denimb

#6140 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

Radio Sarajevo wrote:
moonca wrote:
Zbilja :(
To je sve do stava. Možeš ti nekome pokušavati pomoći, ali za stav si mora pomoći sam.

Kad imaš stav beskičmenjaka, naravno da ćeš misliti da je bolje i u Moldaviji.
Ti ne kontas da postoje ljudi koji ne zele provesti zivot ispravljajuci krivu drinu i pokusavajuci da urede neko drustvo a znaju u startu da ce da ga zgazi isto to.
Ne kontas da je neko sretan i sa 500KM manje u "fckng Brnu" kako kazes...a to isto Brno je svemir za bilo koji grad u BiH, u tom istom Brnu ce dobiti kvalitetniji sadrzaj u zivotu za 500KM u odnosu na 1000KM u BiH.

Jel stvarno neke stvari ne kontas, ili ono lupas...da ja javim ovom svom da mu je lose tamo, da se vraca jbg...mora da mu je vec cudno sto ga ne ubijaju u pojam Bake i Dodo svaki dan?

Skontaj prvo sta je evolucija jednog drustva, pa onda pricaj o uredjivanju i kako to ide...ti i ja ga necemo docekati sigurno.
512MB

#6141 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

U Brno idem 3x godisnji na rafting, lijep otvoren gradic, ugodni ljudi, AQI index manji od 50 :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6142 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote: Al’ zato pičke k’o salate ;)
Ako toga ima gdje u izobilju to je Balkan :D
Ommadawn

#6143 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote: Al’ zato pičke k’o salate ;)
Ako toga ima gdje u izobilju to je Balkan :D
Sto jes´ jes´.
Al´ u Brnu je manji rizik da slusaju Semsu ili Kemala Malovcica.
No ja malo tersam, jebiga.
Seyfo

#6144 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Meni zvuci optimisticno za ovu zemlju nakon sto je Fahrudin Radoncic izjavio da on i Bakir,kao drzavnici, moraju ostaviti sujete po strani,a sve za drzavu BiH. Kad on to moze,onda moze i ova drzava naprijed. Konacno! Jos ako obeca milion radnih mjesta,ja cu biti kao drug Jomu : nikud iz BiH :bih:
duminjo

#6145 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

Seyfo wrote:Meni zvuci optimisticno za ovu zemlju nakon sto je Fahrudin Radoncic izjavio da on i Bakir,kao drzavnici, moraju ostaviti sujete po strani,a sve za drzavu BiH. Kad on to moze,onda moze i ova drzava naprijed. Konacno! Jos ako obeca milion radnih mjesta,ja cu biti kao drug Jomu : nikud iz BiH :bih:
Meni se digo na taj njihov govor i dogovor.
Seyfo

#6146 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

SBB je dugo bio protiv akciza na gorivo i taj stav je bio okosnica njihove politike. Kad ne lezi vraze,preko noci promijenise stav i postadose dio "akcizne koalicije". Od tad su cak napadali one koji se i dalje protive akcizama,a svoju promjenu stava pravdaju time da su oni "omogucili da se akcize namjenski i transparentno trose". Naravno,rast nataliteta,dolazak IKEA-e,stopiranje odlaska mladih i ostale beneficije od akciza se podrazumijevaju. Obzirom na ovakvu prevrtljivost u stavovima,mozda je ova koalicija i ocekivana. Sve za drzavu BiH :bih:
Ommadawn

#6147 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Dolazak IKEA će spasiti zemlju?
Kako?
Radio Sarajevo

#6148 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

denimb wrote:
Ti ne kontas da postoje ljudi koji ne zele provesti zivot ispravljajuci krivu drinu i pokusavajuci da urede neko drustvo a znaju u startu da ce da ga zgazi isto to.
Ne kontas da je neko sretan i sa 500KM manje u "fckng Brnu" kako kazes...a to isto Brno je svemir za bilo koji grad u BiH, u tom istom Brnu ce dobiti kvalitetniji sadrzaj u zivotu za 500KM u odnosu na 1000KM u BiH.

Jel stvarno neke stvari ne kontas, ili ono lupas...da ja javim ovom svom da mu je lose tamo, da se vraca jbg...mora da mu je vec cudno sto ga ne ubijaju u pojam Bake i Dodo svaki dan?

Skontaj prvo sta je evolucija jednog drustva, pa onda pricaj o uredjivanju i kako to ide...ti i ja ga necemo docekati sigurno.
Fol je u tome što imamo različite kriterije. Kao neko ko je živio u nekoliko zemalja, vidio sam sranja i kod nas, ali Boga mi i na Zapadu. Nemaš Dode i Bakira u Brnu da ti lome živce, ali imaš jednakog kretena u vidu češkog predsjednika Miloša Zemana. Razlika je što su ova dvojica "tvoji", pa te više nerviraju, dok te Zeman ne zanima. A evo malo o Milošu.

https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/2 ... vanicnici/

http://www.politika.rs/sr/clanak/388419 ... anski-konj

Ja popizdim kad vidim smeće na Jahorini ili Skakavcu. Ali kad viidm Marokanca da baca limenku kroz prozor auta u mom amsterdamskom kvartu, iskreno me zaboli kurac. To je tako, jednostavno te više boli kad je nešto tvoje.

E pa ja sam u tom stadiju da me ne zanimaju ni Bakir, ni Dodo, niti bilo ko. Ako naprave novi rat, naravno da neću biti tu i da moja familija neće ratovati za nečije porodice, ali njihove aktivnosti nisu ni blizu toga, a država ipak koliko - toliko funkcioniše, i sa normalnim parama se može super živjeti.

Ako ti je pojam otići u fucking Brno, onda okej, ali meni nije.

Pričati da je život kvalitetniji u Brnu od Sarajeva je smiješno, osim ako si Čeh, pa te zanima njihovo pozorište, njihov film, njihove kafane, furke i sl. Mnogo puta sam bio u Češkoj, i super je zemlja. Ako gledaš prosjek primanja, nezaposlenost, škole itd., sigurno da ima bolje statistike od nas, ali mi smo ovdje pričali o novcu koji je isti, odnosno čak o većoj plati u BiH. Pored toga, moraš učiti jebeni češki koji ti nigdje neće koristiti osim u Češkoj i Slovačkoj. Kad te zaboli zub, dođeš zubaru i moraš na češkom objašnjavati. Ljudi koji su tako mračni u Bosni zaborave na ove stvari, i onda tek kad im se desi u inostranstvu, sjete se svog Bičakčića, Tahmiščije, itd., te kako je bilo lijepo biti bolestan na svom jeziku.

Po mom mišljenju, samo budala, luđak, kreten ili iskompleksirana osoba može otići na nižu platu u drugu zemlju. Taj ima problem u glavi, ako mu kući toliko ne valja. Nismo ba Afganistan, nego i dalje Evropa, jebena tri sata od mora, i 20 minuta od olimpijskog skijališta.

U drugim bh. gradovima je lošije, to se slažem, ali i dalje nije Etiopija, kako želite ovdje predstaviti.
Rockefeller

#6149 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

moonca wrote:
Sinoc me na kafu zove, pokazuje mailove, meni oci stale kontam zafrkava me...znaci firma koja je gigant u njemackoj zove je na razgovor, cak kada je rekla da trenutno nema novca da dodje tamo platili joj avionsku kartu, smjestaj u hotelu 5 dana i prevoz svaki dan do firme i nazad...samo eto da obave razgovor, da se upozna s njihovim poslom i da odluci zeli li da radi za njih.

I meni sad dva dana evo ne ide u glavu, da su neki tamo ljudi iz Stutgarta spremni da joj plate to sve, a da nijedna firma nasa nije u njoj vidjela nista vrijedno da je zaposle...
Spremni su jer je sigurno 'jeftinija' nego sto bi trebli platiti nekom 'domacem genijalcu' i s druge strane po nekoj statistici - ce im ostati dugo vijerna. Stranci gdje se zaposle, rijetko mijenjaju poslodavce, a i dobiju takve ugovore, da ih na neki nacin drze tu gdje su.
Kako ti znas da rijetko mijenjaju poslove :lol:
espn

#6150 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

BiH je ruglo civilizacije.
Post Reply