Samo radi tezine i aerodinamike malo vise trosi, bolji je to motor u sta ces se i uvjerit...
nek je sa srecom, jel 2wd ili 4?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ako te cuje rokerfeller….ElRe wrote: ↑08/07/2024 16:20I na Tucsonu su plastike očaj, bukvalno kao kod Tipa. A3 je minimum 3 klase iznad Tucsona/Tipa po svemu. Od otvaranja vrata do svakog detalja automobila. I ženin Ceed JD je kvalitetniji automobil od Tucsona TL i to ozbiljno kvalitetniji.sime_cipol wrote: ↑08/07/2024 16:09 Onda onaj Tipo Cross 1.6 JTD se i ne čini losom opcijom. Plastike su horor, ali nema MHEV, struje i sl sranja.![]()
Ja sam samo 8000 KM doplatio za Tucsona, kada sam prodao A3. 3 godine mladji automobil, preko 80k km manje na satu, kupljen od prijatelja u Sarajevu. Ledja traže visočiji automobil, dijete i obaveze veći gepek. Plastiku mu zažmirim, samo da se ne kvari.
2WD je pogon, MT6 mjenjač, 116 KS, bez struje.
Tako nekako, Dacia Duster nivo plastike. Renault Megane 3, Fiat Tipo i sl vozila. Multilink ovjes, dobar mjenjač, dobar upravljač, dosta prostora, dobra sjedišta (vidjećemo koliko trajna tkanina). Česi su plastike dobra šrafili, plastika ne cvrči ni po zvizdanu, jedino kederi dobro ne drže stakla kada se staklo spusti par centimetara, klapara. Kad se spusti do pola ili par mm onda čvrsto stoji.konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:04 Tucson je uzas sto se tice plastika, pa cak i ovaj zadnji model ne briljira na tom polju.
Ima bas pofino prostora unutra j anorijed i nazad, dobar gepek..pa mu je to dobar plus za porodicu.
Pošto imam i Dustera dizela 2014 i Tucsona 2024, t-benzin, poredjenje kvalitete plastika nije adekvatno, barem meni. Nemam nikakav problem sa plastikama, kederima na Tucsonu, a na Dusteru- pregršt. Zamjeram mu relativno slabu zvucnu izolaciju- možda je do guma - Continental 6, a mozda je i do štednje na zvucnoj izolaciji. Kada naidjem na iole grublji asfalt, prilično je bučan, na finijem kvalitetnijem, OK je.ElRe wrote: ↑08/07/2024 22:11Tako nekako, Dacia Duster nivo plastike. Renault Megane 3, Fiat Tipo i sl vozila. Multilink ovjes, dobar mjenjač, dobar upravljač, dosta prostora, dobra sjedišta (vidjećemo koliko trajna tkanina). Česi su plastike dobra šrafili, plastika ne cvrči ni po zvizdanu, jedino kederi dobro ne drže stakla kada se staklo spusti par centimetara, klapara. Kad se spusti do pola ili par mm onda čvrsto stoji.konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:04 Tucson je uzas sto se tice plastika, pa cak i ovaj zadnji model ne briljira na tom polju.
Ima bas pofino prostora unutra j anorijed i nazad, dobar gepek..pa mu je to dobar plus za porodicu.
Sve u svemu ima mana, ali cijena, pogon i funkcionalnost te mane nadjačaju.
Kod tebe je aktuelni Tucson, kod mene fl prethodnog modela TL.kuli1961 wrote: ↑08/07/2024 22:18
Pošto imam i Dustera dizela 2014 i Tucsona 2024, t-benzin, poredjenje kvalitete plastika nije adekvatno, barem meni. Nemam nikakav problem sa plastikama, kederima na Tucsonu, a na Dusteru- pregršt. Zamjeram mu relativno slabu zvucnu izolaciju- možda je do guma - Continental 6, a mozda je i do štednje na zvucnoj izolaciji. Kada naidjem na iole grublji asfalt, prilično je bučan, na finijem kvalitetnijem, OK je.
ix35 ima bolju unutranjostkonektovan wrote: ↑08/07/2024 22:04 Tucson je uzas sto se tice plastika, pa cak i ovaj zadnji model ne briljira na tom polju.
Vjerovatno.
100 % ix35 je klasu dvije bolji od tucsona sto se tice plastika...a i po pitanju pogona i ostale mehanike, ne zaostaje puno za tucsonom.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:28ix35 ima bolju unutranjostkonektovan wrote: ↑08/07/2024 22:04 Tucson je uzas sto se tice plastika, pa cak i ovaj zadnji model ne briljira na tom polju.
al jebo plastike, ne vozi te ona vec motor i ostala mehanika...
konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:34100 % ix35 je klasu dvije bolji od tucsona sto se tice plastika...a i po pitanju pogona i ostale mehanike, ne zaostaje puno za tucsonom.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:28ix35 ima bolju unutranjostkonektovan wrote: ↑08/07/2024 22:04 Tucson je uzas sto se tice plastika, pa cak i ovaj zadnji model ne briljira na tom polju.
al jebo plastike, ne vozi te ona vec motor i ostala mehanika...
Hvala.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 21:39![]()
Samo radi tezine i aerodinamike malo vise trosi, bolji je to motor u sta ces se i uvjerit...
nek je sa srecom, jel 2wd ili 4?
Uzimaj, top motor. Samo AWD auto 184ks zna u gradu potrošit u gužvi 9.5-10 hladno. Baš je težak. Dovoljna je i 136ks verzija ako je stariji, smireniji čovjek.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:36konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:34100 % ix35 je klasu dvije bolji od tucsona sto se tice plastika...a i po pitanju pogona i ostale mehanike, ne zaostaje puno za tucsonom.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:28
ix35 ima bolju unutranjost
al jebo plastike, ne vozi te ona vec motor i ostala mehanika...![]()
Gledam njega starcima da nabave, pa ako imas nekog da je vozio 2.0crdi pisi i mane i vrline, treba SUV zbog makadama a i visine ulaska...
kenomax wrote: ↑09/07/2024 14:24Uzimaj, top motor. Samo AWD auto 184ks zna u gradu potrošit u gužvi 9.5-10 hladno. Baš je težak. Dovoljna je i 136ks verzija ako je stariji, smireniji čovjek.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:36konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:34
100 % ix35 je klasu dvije bolji od tucsona sto se tice plastika...a i po pitanju pogona i ostale mehanike, ne zaostaje puno za tucsonom.![]()
Gledam njega starcima da nabave, pa ako imas nekog da je vozio 2.0crdi pisi i mane i vrline, treba SUV zbog makadama a i visine ulaska...

Imam 1.7 ix35, 2014 dizel, manuelni mjenjac. Jedini razlog sto bi ga promijenio je da uzmem nesto novije, top auto. Potrosnja oko 6 litara.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:36konektovan wrote: ↑08/07/2024 22:34100 % ix35 je klasu dvije bolji od tucsona sto se tice plastika...a i po pitanju pogona i ostale mehanike, ne zaostaje puno za tucsonom.Evolution_IV wrote: ↑08/07/2024 22:28
ix35 ima bolju unutranjost
al jebo plastike, ne vozi te ona vec motor i ostala mehanika...![]()
Vitara koja je laksa i manja po gradu tako 8-9l vise 9 nego 8