PlayStation 5 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alcho

#6126 Re: PlayStation 5 - all about

Post by alcho »

Image
ljudmila

#6127 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ljudmila »

Ja sam već pisao da se kod mene čuje a digitalna verzija. Na potpunu tišinu u kući čuje se bas. Imam garancije još 4kesdc ne znam da li da nosim ili ne. Ps4 slim nisam čuo nikad osim na cod a ovo se čuje na svakoj, možda sto je drzim horizontalno ma da nema mi to veze. A vjerujem i vama da se kod vas ne čuje. I mislim da nije klasični coil nego jednostavno neka buka jebiga. Čim izadjem iz igre prestane.

Nekad tamo na početku mi je ps ponudio da podesnim zvuk u odnosu na prostoriju u kojoj igram ja sam to ignore i sada ne mogu naći, može li neko pomoći ?
arnes_king

#6128 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

ljudmila wrote: 13/02/2022 02:37 Ja sam već pisao da se kod mene čuje a digitalna verzija. Na potpunu tišinu u kući čuje se bas. Imam garancije još 4kesdc ne znam da li da nosim ili ne. Ps4 slim nisam čuo nikad osim na cod a ovo se čuje na svakoj, možda sto je drzim horizontalno ma da nema mi to veze. A vjerujem i vama da se kod vas ne čuje. I mislim da nije klasični coil nego jednostavno neka buka jebiga. Čim izadjem iz igre prestane.

Nekad tamo na početku mi je ps ponudio da podesnim zvuk u odnosu na prostoriju u kojoj igram ja sam to ignore i sada ne mogu naći, može li neko pomoći ?
Sto se tice buke mozda bi bilo dobro da probas snimiti video pa postavis, lakse je procjeniti o cemu se radi nego ovako.

Idi u postavkama na postavke zvuka i tu imas 3D audio za TV uredjaje sto je doslo sa zadnjim vecim azuriranjem.

Go to Settings > Sound > Audio Output > TV.
Select Enable 3D Audio for TV Speakers.
Select Measure Room Acoustics for 3D Audio to use the microphone on your wireless controller to measure your room acoustics.
Select Apply Measurement Results to 3D Audio to apply settings based on the measurement results of your room acoustics. If you've never measured your room acoustics, or if you've changed your environment since you measured, select Measure Room Acoustics for 3D Audio first.
arnes_king

#6129 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

ljudmila

#6130 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ljudmila »

arnes_king wrote: 13/02/2022 09:48
ljudmila wrote: 13/02/2022 02:37 Ja sam već pisao da se kod mene čuje a digitalna verzija. Na potpunu tišinu u kući čuje se bas. Imam garancije još 4kesdc ne znam da li da nosim ili ne. Ps4 slim nisam čuo nikad osim na cod a ovo se čuje na svakoj, možda sto je drzim horizontalno ma da nema mi to veze. A vjerujem i vama da se kod vas ne čuje. I mislim da nije klasični coil nego jednostavno neka buka jebiga. Čim izadjem iz igre prestane.

Sto se tice buke mozda bi bilo dobro da probas snimiti video pa postavis, lakse je procjeniti o cemu se radi nego ovako.

Idi u postavkama na postavke zvuka i tu imas 3D audio za TV uredjaje sto je doslo sa zadnjim vecim azuriranjem.

Go to Settings > Sound > Audio Output > TV.
Select Enable 3D Audio for TV Speakers.
Select Measure Room Acoustics for 3D Audio to use the microphone on your wireless controller to measure your room acoustics.
Select Apply Measurement Results to 3D Audio to apply settings based on the measurement results of your room acoustics. If you've never measured your room acoustics, or if you've changed your environment since you measured, select Measure Room Acoustics for 3D Audio first.
Hvala

Snimio sam audio, poprilično se čuje ali ne znam ubaciti Haha.
tvojkomsija

#6131 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tvojkomsija »

Kakva je situacija u San. Domenica? Imaju li konzola...

Kontam kupiti pocetkom iduceg mjeseca, a nekako mi kod njih najsigurnije. Osim ako neko zna jos neki shop da je provjeren, u Sa po mogucnosti?
Benq

#6132 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Benq »

tvojkomsija wrote: 13/02/2022 20:29 Kakva je situacija u San. Domenica? Imaju li konzola...

Kontam kupiti pocetkom iduceg mjeseca, a nekako mi kod njih najsigurnije. Osim ako neko zna jos neki shop da je provjeren, u Sa po mogucnosti?
Vidio sam jucer da ima u Creed-u, cijena je 1499KM, disk verzija.
Nanox7

#6133 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Nanox7 »

:kiss:
Image
beriberi

#6134 Re: PlayStation 5 - all about

Post by beriberi »

:oops:
Nanox7 wrote: 13/02/2022 23:30 :kiss:
Image
Joj da imam pare sad bih uzeo Collectors Edition. :oops:
TomANDJerry

#6135 Re: PlayStation 5 - all about

Post by TomANDJerry »

A koja je razlika u Forbidden West izmedju ove verzije od 59$ i ove 69$.
Ova od 59$ piše digital upgrade to PS5, je li to onda moram platiti još 10$ pa to izadje isto.
Raichu

#6136 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Raichu »

TomANDJerry wrote: 14/02/2022 09:58 A koja je razlika u Forbidden West izmedju ove verzije od 59$ i ove 69$.
Ova od 59$ piše digital upgrade to PS5, je li to onda moram platiti još 10$ pa to izadje isto.
Ne placas nista dodatno, na dan izlaska mozes besplatno uradit nadogradnju na PS5 verziju. Ranije su najavili kako ce HFW biti zadnja igra koja ce imati besplatan upgrade na PS5, tako da su to morali dati sa PS4 verzijom. Ukratko, isto dobijas nebitno kupio PS4 ili PS5 verziju, ali 10$ jeftinije.
Mr.Fundamental

#6137 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Mr.Fundamental »

Počele izlaziti recenzije za Forbidden West, uglavnom su 90+ ocjene. Dobra vijest, s obzirom da sam na HZD spržio oko 125 sati.
TomANDJerry

#6138 Re: PlayStation 5 - all about

Post by TomANDJerry »

Raichu wrote: 14/02/2022 10:37
TomANDJerry wrote: 14/02/2022 09:58 A koja je razlika u Forbidden West izmedju ove verzije od 59$ i ove 69$.
Ne placas nista dodatno, na dan izlaska mozes besplatno uradit nadogradnju na PS5 verziju. Ranije su najavili kako ce HFW biti zadnja igra koja ce imati besplatan upgrade na PS5, tako da su to morali dati sa PS4 verzijom. Ukratko, isto dobijas nebitno kupio PS4 ili PS5 verziju, ali 10$ jeftinije.
Nevjerovatno :D :-)

Dakle, PS5 verzijom samo pokušavaju nekoga za****ti za 10$ (kao što su mene skoro uspjeli) ... a ustvari, treba kupiti PS4 verziju i napraviti taj besplatni upgrade
Mr.Fundamental

#6139 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Mr.Fundamental »

TomANDJerry wrote: 14/02/2022 10:47
Raichu wrote: 14/02/2022 10:37

Nevjerovatno :D :-)

Dakle, PS5 verzijom samo pokušavaju nekoga za****ti za 10$ (kao što su mene skoro uspjeli) ... a ustvari, treba kupiti PS4 verziju i napraviti taj besplatni upgrade
Tako je, s tim da ne možeš na konzoli uzeti PS4 verziju i nadogradit je na PS5, već je moraš uzeti sa web verzije PS Storea, tj. sa kompjutera ili mobitela.
Ironman_88

#6140 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Ironman_88 »

Priča se po internetu da je priča u Horizon ispod očekivanja, dosta slabija nego prvi dio, sve ostalo top.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6141 Re: PlayStation 5 - all about

Post by liaar »

Ironman_88 wrote: 14/02/2022 11:08 Priča se po internetu da je priča u Horizon ispod očekivanja, dosta slabija nego prvi dio, sve ostalo top.
To je nekako i za očekivati. Priča u prvom dijelu je fenomenalna, ne sjećam se igrice koja je napravila takvu tematiku.

Realno, šta u drugom dijelu mogu inovativno unijeti ?
Ironman_88

#6142 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Ironman_88 »

liaar wrote: 14/02/2022 11:59
Ironman_88 wrote: 14/02/2022 11:08 Priča se po internetu da je priča u Horizon ispod očekivanja, dosta slabija nego prvi dio, sve ostalo top.
To je nekako i za očekivati. Priča u prvom dijelu je fenomenalna, ne sjećam se igrice koja je napravila takvu tematiku.

Priča u prvom dijelu je imala veliki plus zato što je dosta vremena mogla igrati na kartu zagonetnosti i misterije, tek pred kraj se počele slagati kockice ko je Aloy i šta se je tačno desilo u dalekoj prošlosti - a taj rasplet su super odradili. Sad je manje-više sve poznato, nema nekih iznenađenja i radi se o tome da samo dobijemo odgovor na neka otvorena pitanja. U toj situaciji sigurno nije lako nadmašiti priču iz prvog dijela, ali po reakcijama priča se šlepa poprilično i pogotovo rasplet/kraj su mogli biti puno bolji. Ali ponovo najbolje donijeti svoj sud kad pređemo igricu.
arnes_king

#6143 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Ironman_88 wrote: 14/02/2022 12:16
liaar wrote: 14/02/2022 11:59

Priča u prvom dijelu je imala veliki plus zato što je dosta vremena mogla igrati na kartu zagonetnosti i misterije, tek pred kraj se počele slagati kockice ko je Aloy i šta se je tačno desilo u dalekoj prošlosti - a taj rasplet su super odradili. Sad je manje-više sve poznato, nema nekih iznenađenja i radi se o tome da samo dobijemo odgovor na neka otvorena pitanja. U toj situaciji sigurno nije lako nadmašiti priču iz prvog dijela, ali po reakcijama priča se šlepa poprilično i pogotovo rasplet/kraj su mogli biti puno bolji. Ali ponovo najbolje donijeti svoj sud kad pređemo igricu.
Gdje si vidjao takve informacije, ja sam procitao nekoliko detaljnih recenzija i skoro svi govore kako je prica lijepo zaokruzena te da je interesantna skroz. Jedino sto vidim da svi spominju jeste da ima puno sporednih aktivnosti kao i misija koje nisu obavezne i da tu zna biti situacija da se vuce bez neke price.
TomANDJerry

#6144 Re: PlayStation 5 - all about

Post by TomANDJerry »

Uzeo sam u internet browseru za 59$ i stavio da mi se skida ...

Inace ne pre-order igre, ali prve recenzije i cinjenica da je PlayStation studio mi nekako daje garanciju ... ovo i Gran Turismo 7 bi smio pre-order, sve ostalo cekam da izadje.
Micah

#6145 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Micah »

Ona recenzija Eurogamera je što bi rekli Amerikanci damning (proklinjuća 😌).

Uglavnom, ono što smo već i znali, sad se još učvrstilo, Aloy je karakterno katastrofalan lik. Potpuno nepodnošljiva. Pored toga što je ružna naravno.

I naravno kao i mnoge druge igre, igranje na nižim težinama ti doslovno upropasti igru jer onda sve te mehanike koje oni uvedu postanu izlišne i imaš hrpu stvari koje ti i ne trebaju. Dakle, igra postaje lošija ako ne igraš na hardu ali ko će od casualaca to znati prije no što je pokrene. Još jedan prilog mojoj tezi da više opcija nije uvijek bolje. Zato sam uvijek više cijenio igre koje imaju fiksnu težinu a la Souls serijal.
vojopd

#6146 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vojopd »

Ja nijednog pozitivnog komentara nisam od tebe ovdje procitao. Sve ti je crno, nista zivo ne valja. Daj zivota ti…
arnes_king

#6147 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Micah wrote: 14/02/2022 15:43 Ona recenzija Eurogamera je što bi rekli Amerikanci damning (proklinjuća 😌).

Uglavnom, ono što smo već i znali, sad se još učvrstilo, Aloy je karakterno katastrofalan lik. Potpuno nepodnošljiva. Pored toga što je ružna naravno.

I naravno kao i mnoge druge igre, igranje na nižim težinama ti doslovno upropasti igru jer onda sve te mehanike koje oni uvedu postanu izlišne i imaš hrpu stvari koje ti i ne trebaju. Dakle, igra postaje lošija ako ne igraš na hardu ali ko će od casualaca to znati prije no što je pokrene. Još jedan prilog mojoj tezi da više opcija nije uvijek bolje. Zato sam uvijek više cijenio igre koje imaju fiksnu težinu a la Souls serijal.
Od toliko recenzija gdje ih je vecina 9/10 i 10/10 ti bas nasao da se u potpunosti oslonis na taj jedan negativni i to od iste osobe koja je Cyberpunk 2077 nahvalila samo tako kao jednu od najboljih igara sto su se pojavile :lol:

Recenzije je lijepo pogledati, ali nisam lik koji se prislanja i postupa po tudjim misljenjima jer je to sve subjektivno. Imaju traileri, imaju gameplay snimci, imaju detalji sta je sve u igri, sta nije i na koji nacin je pa ako prema tome ne mozes sam sebi procjeniti je li igra za tebe ili ne onda ti recenzije svakako nece nista pomoci.

P.S. Zar ti nisi prodao plejku jos kad je Microsoft kupio activision? :D
febo_acm

#6148 Re: PlayStation 5 - all about

Post by febo_acm »

@Micah nam je malo negativan :)
Omerlatas

#6149 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Omerlatas »

I u RDR2 je bio takav
Smoothie

#6150 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Smoothie »