Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mirzakaric2016

#6126 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mirzakaric2016 »

9.6.2.0 i kod mene :-) (redmi note 4x). Nadam se da ce biti i za nas update. :?:
Nermin_BH

#6127 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Nermin_BH »

Najvjerovatnije note 4x nece dobiti update na oreo. Vec je jednom dobio update sa marshmallow na nugat. Kod xiaomi samo jedan veliki update za telefone sa snapdragon soc.
Quaresma

#6128 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

Nermin_BH wrote:Najvjerovatnije note 4x nece dobiti update na oreo. Vec je jednom dobio update sa marshmallow na nugat. Kod xiaomi samo jedan veliki update za telefone sa snapdragon soc.
samo flagshipi dobivaju dvije velike nadogradje
dadoka84

#6129 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dadoka84 »

Nisam siguran ali mislim da mi telefon ima malo više laga kako je dobio oreo, po par puta moram nešto kliknuti isl. Probat ću restart pa ćemo vidjeti. Kamera je izgleda dorađenija.
adv.K

#6130 Re: Xiaomi mobiteli

Post by adv.K »

I meni poslije updatea kao da vise baterije trosi i prijavljuje neki bug sa Chrome pa zavibrira mob. Redmi 5 plus.
adv.K

#6131 Re: Xiaomi mobiteli

Post by adv.K »

Edit - dupli
bersK

#6132 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bersK »

Da se javim - stigao mob prije 3 dana, ali sam ga tek jučer počeo koristiti. Baterija je teški ses. Mogućnosti nevjerovatne. Trenutno neam nijednu zamjerku (osim što sam u početku muku mučio s veličinom i tastaturom, ali navići ću se). Najviše mi se sviđa kvaliteta prednje kamere, otvorenost sistema i postojanje Mi Remotea, tačnost fingerprint scannera. Ove ostale toolse još nisam iskoristio, sigurno hoću - pa ćemo vidjeti Javim za par dana jel ima nekih promjena :D
Anabella_

#6133 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Anabella_ »

bersK wrote:Da se javim - stigao mob prije 3 dana, ali sam ga tek jučer počeo koristiti. Baterija je teški ses. Mogućnosti nevjerovatne. Trenutno neam nijednu zamjerku (osim što sam u početku muku mučio s veličinom i tastaturom, ali navići ću se). Najviše mi se sviđa kvaliteta prednje kamere, otvorenost sistema i postojanje Mi Remotea, tačnost fingerprint scannera. Ove ostale toolse još nisam iskoristio, sigurno hoću - pa ćemo vidjeti Javim za par dana jel ima nekih promjena :D

Meni stigao danas. Takodjer se jako teško privikavam na veličinu ekrana al' ostale opcije su fantastične. Strašno dobar telefon. Ne znam da li je običaj ali poslaše mi i providnu masku. Ne ureklo se.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6134 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

O kojem mobitelu pišete??? Note 5 ili ????
Anabella_

#6135 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Anabella_ »

konektovan wrote:O kojem mobitelu pišete??? Note 5 ili ????
ja o mi a1
zippoo87

#6136 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

i kod mene danas legao oreo na redmi 5 plus,samo sto su sve promjene ispod haube,MIUI ostao isti :D
nadam se da ce uskoro MIUI10 izaci iz bete i biti dostupan svima...malo promjene,mada je meni i 9ka odlicna
madesa

#6137 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

uzeo mi a2 jucer. samo cu reci nevjerovatan mobitel. sto se tice punjaca mobitel napuni za nekih sat i 15 min ali pise brzo punjenje dok se puni. dodje prelijepa maska. sve preporuke :thumbup:
agent_zero

#6138 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Uzeti kod Dzileta1970 za 10KM više (5KM cijena viša + 5KM dostava) ili čekati za 10KM manje da dođe kod ovih naših sarajevskih dilera crna boja (imaju samo gold)?
Humljanin

#6139 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

madesa wrote:uzeo mi a2 jucer. samo cu reci nevjerovatan mobitel. sto se tice punjaca mobitel napuni za nekih sat i 15 min ali pise brzo punjenje dok se puni. dodje prelijepa maska. sve preporuke :thumbup:
Koliko si platio i odakle uzeo?

Haj baci +/- dojmove :D
Quaresma

#6140 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

agent_zero wrote:Uzeti kod Dzileta1970 za 10KM više (5KM cijena viša + 5KM dostava) ili čekati za 10KM manje da dođe kod ovih naših sarajevskih dilera crna boja (imaju samo gold)?
Samo kod Dzileta
bersK

#6141 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bersK »

konektovan wrote:O kojem mobitelu pišete??? Note 5 ili ????

Redmi Note 5.

Ontopic:

Primijetio sam neke stvari koje nisam očekivao. Ne možeš slušati muziku u pozadini kada ukineš karticu na task manageru. Neobično totalno i malo blic zeza na kameri (na viberu). Ne može se podesiti da muzika stalno nakon biranja ide nasumično, već kad odabereš pjesmu na slovo M, poslije nje će krenuti sljedeća pjesma na slovo m. Mora se svaki put posebno klikati nasumično biranje pjesama.
agent_zero

#6142 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Quaresma wrote:
agent_zero wrote:Uzeti kod Dzileta1970 za 10KM više (5KM cijena viša + 5KM dostava) ili čekati za 10KM manje da dođe kod ovih naših sarajevskih dilera crna boja (imaju samo gold)?
Samo kod Dzileta
Znači bolje kod Dzileta nego kod Pacomoby, Hustela, Univerzalno, Delta Mobil shop, pa makar i skuplje 10KM? :)

Ima li neki poseban razlog za preporuku Dzileta? Kakvu garanciju dobiješ? :)
marktwenbl

#6143 Re: Xiaomi mobiteli

Post by marktwenbl »

Jeste li vi skontali da su Dzile i Cika7 isti profili u pitanju, tj. isti momak prodaje iste telefone na dva razlicita profila, po razlicitim cijenama(razlika 5-10 km po artiklu).
Ja nemam neko pozitivno iskustvo sa njim.
Prodao mi je Redmi 5 Plus, kao nov telefon, a telefon nije bio u vakum pakovanju, nije bilo zadnje i prednje fabricke folije na telefonu, a kasnije sam saznao, i da je na telefonu bio poslednji moguci update instaliran, iako je fabricki telefon dolazio sa starijom verzijom sistema. :-?
stachu

#6144 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stachu »

Ja sam kod Dzileta kupio RN4X prije godinu i 2 mjeseca, telefon nikad kahnuo nije, jos uvijek ga koristim.
Iduci telefon ce opet biti kod Dzileta, od mene sve pohvale :thumbup:
EDIT: Telefon nije bio u vakuum pakovanju, ali je imao sve folije po sebi.
The 100

#6145 Re: Xiaomi mobiteli

Post by The 100 »

pro comp uzeo xiaomi redmy 5+ i LG G6 oba došla zapečačena sam im skino junfer :D
exampLe.

#6146 Re: Xiaomi mobiteli

Post by exampLe. »

Sve su to ista govna, sverceri i ublehasi.
febo_acm

#6147 Re: Xiaomi mobiteli

Post by febo_acm »

marktwenbl wrote:Jeste li vi skontali da su Dzile i Cika7 isti profili u pitanju, tj. isti momak prodaje iste telefone na dva razlicita profila, po razlicitim cijenama(razlika 5-10 km po artiklu).
Ja nemam neko pozitivno iskustvo sa njim.
Prodao mi je Redmi 5 Plus, kao nov telefon, a telefon nije bio u vakum pakovanju, nije bilo zadnje i prednje fabricke folije na telefonu, a kasnije sam saznao, i da je na telefonu bio poslednji moguci update instaliran, iako je fabricki telefon dolazio sa starijom verzijom sistema. :-?

ista stvar i electronic shop doboj i mobile shop delta koji je kao iz sarajeva... ja zovem lika da dodjem po mobitel i kaze samo salje brzom postom... i hajde on meni kaze da je posalo mobitel mi a1. prodje dan i nema mobitela. zovem ja kurirsku sluzbu i kazu mi nema nista iz sarajeva za sarajevo, a na moje ime ima posiljka iz doboja za sarajevo...
zovem ja lika nesta mi pocne govoriti kao nije imao na stanju pa salje od kolege iz doboja...

telefon nov, zapakovan, i nije bilo nikakavih problema. kasnije sam uzeo i zeni note 5 pro i opet je bilo sve uredno. jucer sam sebi kupio mia2 u pacomoby.
agent_zero

#6148 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

E drago mi je da sam "potegao" pitanje pik radnji koje prodaju xiaomi.

Znači zaključili smo da su "Dzile1970" i "CIKA7" jedna te ista osoba, kao i da su radnje "Electronic_Shop" i "MobilShop_Delta" iste.

E sad, moje neko mišljenje čim neko ima potrebu da ima duple profile, a svakako dobro radi i ima preko 500 transakcija, da tu nisu čista posla. Jer što će ti nešto tako ako već dobro posluješ i imaš neki pozitivan rejting na piku?

Konkretno ovaj "Electronic_Shop", ja sam kod njih uzeo redmi note 5 kad se tek pojavio kod nas, jer prvi su ga dobili. Tražio sam u vakum pakovanju, rekli ima, brzom poštom došao bez folije, raspakovan iz vakuma. Mobitel je ispravan, nije nikakvih problema bilo s njim, ali čemu to? Ako smo rekli vakum, pošalji vakum.

Onda ispada da je bolje kupovati kod ovih naših dilera u gradu, barem nemaju duple profile, vidiš odmah na licu mjesta jel u vakum pakovanju i imaš kome *ebat mater :mrgreen: ako nešto ne bude u redu s telefonom, a vako ko će ganjati Dzileta, Ciku po Banjaluci, te fiktivni Delta i Electronic shop po Doboju?

Eh sad, jedino što meni smeta kod ovih naših gradskih "radnji", pitaš koja boja ima, kaže imamo sve boje na stanju, odeš da kupiš, vadi samo zlatni. I onda se počnu vaditi kako se to sve brzo prodaje, jbt ko da ljudi samo *eru pare, pa se tako prodaju ti mobiteli. Zato sam i pitao za ove likove iz Banjaluke. Ali eto sad vidim po gore napisanim iskustvima da bi se i meni moglo desiti da mi pošalju bez vakuma. Onda bolje da ovdje kupim. Jel iko dobio ikakvu pisanu garanciju od ove dvojice iz Banjaluke (Dzile i Cika)?
febo_acm

#6149 Re: Xiaomi mobiteli

Post by febo_acm »

ovaj lik je pametan, može iz doboja za rs, a iz "sarajeva" za fbih :D
Humljanin

#6150 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

exampLe. wrote:Sve su to ista govna, sverceri i ublehasi.
Potpisujem. I po mom misljenju su sve to fiktivne "radnje" koje ne postoje ni pravno ni u stvarnosti. Garancija ako se moze nazvati garancijom dodje na listu papira gdje ne piae ni tko garantira ni za sto ni po kojim uvijetima... Likovi narucuju iz Kine najjeftinije modele, otpakuju ih da im instaliraju globalni Rom i onda prodaju.
Svaka cast, ali to mozea i sam uraditi.
Odosmo offtopic, ali eto da raja zna da svi ti prodavaci Xiaomija preko pika prodaju kineske varijante mobitela i onda ih otpakuju radi instaliranja drugog operativnog sistema a prodaju pricu da svega ima kod njih. Vokio bi cut samo je li neko uspio ostvariti ikakvu garanciju preko tih sibicara preko pika.
Al ko nemoze bolje ni ta varijanta nije za baciti.
Post Reply