To bi ti ga znacilo ako prevedem na narodski, natrag u 95. Revans utakmica s tim da su ekipe malo promjenjene a i teren drugaciji. Mnogi kazu drugo poluvrijeme, ja ipak mislim da bi ovo bila druga utakmica, gdje se jedna strana pojacala, a drugu napustila vecina igraca. Bilo bi zanimljivo vidjet kako bi se bratija osjecala da recimo Banjaluku , zaspe jedna kanonada 100_injak kom od 155 mm. Mi bi se brzo prisjetili mi smo to osjetili. Sad bi ako nista imali struju i vodu i drva. Bilo bi zanimljivo vidjet obrnutu situaciju.ze kalanga wrote:Ta priča o poštovanju konstitutivnih naroda je takođe jedno obično licemjerno samoobmanjivanje. Na obje, konkretnije sve tri strane.
Primjera tako mnogo. Ipak, toga se uglavnom sjetimo kad osjetimo da možemo nekakvu "korist" iz toga ostvariti.
Izvorni Dejton je upravo djelovanjem stranog faktora i nametanjem itekako uništen. Samim time, njegova razgradnja je počela daleko prije dolaska recimo samog MIlorada na vlast, ne trebam valjda podsjećati na bahatost Ešdauna...
Sad bez zeze, sta vi srbi ocekujete ? Da cemo vas pustit da sad kad sve ide nama u korist da razjebete drzavu ( kakva je takva je neko ce docekat da bude bolja). Malo morgen propustili ste sansu kad ste bkli jaci i sad je prosao taj voz. Imate 3 opcije . Prihvatit drzavu u kojoj zivite . Pokusat odigrat gore navedenu utakmicu sa neizvjesnim ishodom ili rahat patnja. U svakoj opciji ste manje vise donji ali jebi ga takav vam grah pao. Prva vam je opcija najbolja ali sumjam da cete tu odabrat.