Sebija All about

Post Reply
Zux

#6126 Re: Sebija All about

Post by Zux »

Dozer wrote:Evo i demant lazljive dezerterske kuje Sebije, kao i njene SDA. Stidi se Sebija. Idi lijeci se budaletino isfrustrirana...

Ako u google (engleski, logicno) ukucate sljedece - Price of Varian lilnear accelerator, odmah cete dobiti uokvireni odgovor, a u njemu stoji da je cijena od 750.000 - 1.500.000 USD.

A na ovom linku mozete vidjeti da NE POSTOJI Varian linearni accelerator skuplji od 1.500.000 USD.
http://info.oncologysystems.com/pricing/

I Stevanovic je 2.500.000% u pravu - sa svom mogucnom dodatnom opremom i montazom, cijena najskupljeg moguceg ovakvog uredjaja ne prelazi 4.000.000 USD. Ali, to uospte nije Varianov uredjaj, za koji Sebija, najveca menadzerka na planeti, tvrdi da ga je kupila

Sebija, dokazi da Stevanovic laze tako sto ces javno pokazati skeniranu fakturu iz Variana, umjesto ovih ispraznih svadjalackih pljuvacina u kojima nema ni jednog dokaza za bilo sta, samo tvoje isprazne lazne tvrdnje.

P.S. Izvinjavam se moderaciji na rijecniku, ali zaista vise ne mogu svariti sve ove gadosti, lazi i nebuloze koje ova stoka ovako bezocno sipa... Pogotovo kada cujem sta sve pricaju ljudi koji se srecu s njom, a nisu u njeom taboru...To je aista dno dna...fuj... Neopisivo rijecima kako se taj idiot od zene ponasa.... To je dotle doslo da i doktori govore da je malj za nju najbolje rjesenje...
Brisite ako hocete, necu zamjeriti.
Ili pažljivije pročitaj ili nauči engleski malo bolje. To je cijena polovnog linearnog akceleratora starog oko 5 godina. Dakle, već korišten par godina. A znaš li šta je linearni akcelerator? Znaš li kolikim energijama zrači? Znaš li kako zračenje utiče na sve elektronske i druge komponente? Očigledno je da ni ti, a ni doktor Stevanovic pojma nemate o materiji. I ja ovo govorim iz tehničkog ugla isključivo. A što se medicinskog značaja tiče, ovo je prvi put u zadnjih 15 godina da KCUS kupuje nesto što je trenutno vrh tehnologije u ovoj vrsti radioterapije. Do sad su se kupovala jeftinija rješenja. I ovaj aparat sad mijenja stari koji je bio iz 2004. Sad je problem što se obnavlja oprema? A do juče je kuknjava bila sto je stara oprema. A bolje je da ne ulazim u detalje koje moderne tehnike radioterapije će sad biti moguće, jer bojim se nećeš shvatiti.

Ranije par postova si naveo da imaš informacije kako ako platis 1200 dodjes odmah na red za MRI. To je potpuna izmisljotina. Liste čekanja za MR su duge izmedju ostalog i zato što je najmlađi od 3 MR aparata na KCUS star 10 godina. I pri tome 1 i po radi.

Na kraju, ne radim na KCUS, nemam veze ni sa SDA, inžinjer sam koji poznaje materiju i ne podnosim širenje laži i dezinformacija.
Dozer

#6127 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ako nije problem da mi pokazes gdje u gornjim linkovima i informacijama pise da se radi o polovnim uredjajima...?
Koliko ja znam engleski, to bi bili "used ili "refurbished", a ja ne vidim ni jedan od tih izraza. I cijena "used" uredjaja je drasticno manja od 1.500.000. Slobodno malo prosurfaj.

Pored toga, jos sam malo trkeljao po netu, i nasao da je prosjecna cijena linearnog akceleratora sa svim potrebnim i neophodnim dodacima, ukljucujuci i montazu i pustanje u rad, oko 3.000.000 USD. Znaci, minimalno 1.500.000, a maksimalno 4.500.000... Bar koliko mene matematika sluzi... Ali, s obzirom da UKC vec ima namjenski prostor za sve to (zasticen, olovo, blabla), na ovo onda otpada dobar dio troskova montaze. I, cisto sumnjam da su uzeli najnoviji i najskuplji uredjaj.
Tako da je ovaj pokusaj odbrane doticne uhljupke prilicno patetican.

I niko ne kaze da se to ne treba nabaviti, i to uopste i nije problem. Problem je sto se kroz to krade.
Ako nije tako, neka Sebija javno pokaze fakturu iz Variana.
Zasto je to problem? KCUS je svakako javna ustanova, i raspolaze javnim novcem, pa je samim tim obavezna javnosti predociti sve moguce dokumente. Ne potoji tu i ne moze postojati nikakva "poslovan tajna".

Sto se cekanja na MR tice, tu sam se imao prilike i licno uvjeriti kao to ide nakon sto je Sebija dosla da menadzerise...
Znas li sta su me sestre pitale na na onoj recepciji kada sam dosao i rekao da sam narucen za MR?
Citiram: "Privatno ili redovno?"
Mogu ti se idjecom zakleti da jeovo istina, ali mislim da nema potrebe jer i sam znas da jeste ovako.

Doduse, to je bilo nekad na pocetku njenog menaderisanja, a onda je ksontala da mora povecati pljacku kako bi se prikazal uspjesnom mendzerkom, pa uopste nisam iznenadjen da je ovo za "1.200 i odmah" istina.
denis.istok

#6128 Re: Sebija All about

Post by denis.istok »

Nisam strucnjak, ali moze li neko prevesti sa ovog linka:

Linear Accelerators that can be purchased for $750,000 to $1.5M include:

Varian 21/23 series newer than 5 years old with OBI and RapidArc
Varian Trilogy with RapidArc, not older than 7 years
Dozer

#6129 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Varian linear accelerator cost
Systems configured with SBRT add-ons usually cost about $3 million but can cost up to $4 million. Several other factors are also at play in the rising costs of linear accelerators, according to Lee and Jason Launders, ECRI's health devices senior project officer.
Ali, kako vec rekoh, i da prekinemo ovo natezanje jer je besmisleno - neka KCUS sa Sebijom na celu javno pokaze fakturu i/ili ugovor s Varianom, gdje se vidi konacna cifra, i gotova stvar.
Uostalom, to im je svakako i obaveza. prema onima koji ih finansiraju, tj. prema gradjanima.
Last edited by Dozer on 03/03/2018 23:23, edited 1 time in total.
Zux

#6130 Re: Sebija All about

Post by Zux »

Ma ne pokušavam da je branim, ne zanima me to. Samo dijelim svoje znanje i informacije koje imam u cilju nekakve istine. Kad ti je čovjek post ranije stavio gdje piše da je aparat ne stariji od 5 ili 7 godina 1500000, ti više nećeš da se natezes. Neka pokažu fakturu naravno, a na kraju krajeva postupak objave tendera je bio javni. Sam linearni akcelerator je bukvalno "death ray" bez prateće opreme, SW-a, i svega ostalog što je uključeno i proces radioterapije. Nemam namjeru ni da se raspravljam, ko god želi može, a i ne mora vjerovati. To što sad dolazi na KCUS je Mercedes S klase u radioterapiji. Najveći benefit od toga imaju pacijenti.
Dozer

#6131 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Trebali bi imati.... A kako ce to zaista ici, vidjecemo.
Ja predvidjam nesro slicno trenutnom MR... mjeseci cekanja, razne manipulacije, placanja ispod stola, itd.

I nije ovo defetizam, nego naprosto nacin funkcionisanja svega kod nas...
seln

#6132 Re: Sebija All about

Post by seln »

Vjeruje li neko stvarno da Sebiju interesuju pacijanti?
kluz franjo

#6133 Re: Sebija All about

Post by kluz franjo »

http://sda.ba/home/prof-dr-sebija-izetb ... kru-aliji/
SDA je ogromna stranka i ja sam njen član još i prije njenog osnivanja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6134 Re: Sebija All about

Post by pici »

- Ovo što se dešava u stranci shvatam isto kao što bih u svojoj kući stalno pospremala, pa bih onda shvatila da nema pravog pospremanja dok se ne napravi krečenje. Pa onda okrečite, pa bude jedno vrijeme lijepo, pa onda shvatite da ipak morate promijeniti drvenariju, vrata... Stvari se ponekad moraju uraditi generalno i to je jednostavno tako. SDA je ogromna stranka i ja sam njen član još i prije njenog osnivanja. Vrlo sam samokritična, kritična sam i prema stranci koju volim, a neke stvari jednostavno moraju biti pospremljene. Žao mi je kad čujem da je neko izašao iz SDA, ali znate kako kažu: "Jedan ode, dva se rode" – rekla je Sebija Izetbegović
samopotvrda da je SDA fHemilijarna stranka na Ćelu su izetbegovićima... sHo bi reknuo lujkan XIV, “L'état c'est moi” (država to sam ja)... eee kako bi to seka na maternjem turskom reknula
kluz franjo

#6135 Re: Sebija All about

Post by kluz franjo »

Žao mi je kad čujem da je neko izašao iz SDA, ali znate kako kažu: "Jedan ode, dva se rode" – rekla je Sebija Izetbegović
Znači jedan Kukić ode, a dva se nova rode. Hebote, ovi su k'o lernejska Hidra.
uglavnomja

#6136 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

pici wrote:
- Ovo što se dešava u stranci shvatam isto kao što bih u svojoj kući stalno pospremala, pa bih onda shvatila da nema pravog pospremanja dok se ne napravi krečenje. Pa onda okrečite, pa bude jedno vrijeme lijepo, pa onda shvatite da ipak morate promijeniti drvenariju, vrata... Stvari se ponekad moraju uraditi generalno i to je jednostavno tako. SDA je ogromna stranka i ja sam njen član još i prije njenog osnivanja. Vrlo sam samokritična, kritična sam i prema stranci koju volim, a neke stvari jednostavno moraju biti pospremljene. Žao mi je kad čujem da je neko izašao iz SDA, ali znate kako kažu: "Jedan ode, dva se rode" – rekla je Sebija Izetbegović
samopotvrda da je SDA fHemilijarna stranka na Ćelu su izetbegovićima... sHo bi reknuo lujkan XIV, “L'état c'est moi” (država to sam ja)... eee kako bi to seka na maternjem turskom reknula

tvorkinja stranke, (i) alija samo marioneta bio ...
pici

#6137 Re: Sebija All about

Post by pici »

gledam kako se je grm su zmijama uzburko... nema na kojoj televiziji trezoras se pravda o krecenju stranke i renoviranju stolarije pa i novom namjestaju kako prva hanuma u bosnjaka slikovito opisuje
Ned071

#6138 Re: Sebija All about

Post by Ned071 »

rz brzotrz

#6139 Re: Sebija All about

Post by rz brzotrz »

CIN OBJAVIO NOVU BAZU PODATAKA
Pred očima javnosti lista donacija bh. bolnicama: Od 176 miliona KM, KCUS-u donirano blizu 100 miliona
https://www.cin.ba/cin-objavio-bazu-o-d ... bolnicama/
pici

#6140 Re: Sebija All about

Post by pici »

rz brzotrz wrote:CIN OBJAVIO NOVU BAZU PODATAKA
Pred očima javnosti lista donacija bh. bolnicama: Od 176 miliona KM, KCUS-u donirano blizu 100 miliona
https://www.cin.ba/cin-objavio-bazu-o-d ... bolnicama/

kako ono velle, kad mi dojde u suzama onda ga oderem zadnju marku
Labirint

#6141 Re: Sebija All about

Post by Labirint »

kluz franjo wrote:http://sda.ba/home/prof-dr-sebija-izetb ... kru-aliji/
Ovo ni Čak Norisu nije uspjelo :-)
zubi

#6142 Re: Sebija All about

Post by zubi »

Labirint wrote:
:D
megaman4

#6143 Re: Sebija All about

Post by megaman4 »

Labirint wrote:
Sejtan im popio mozak. Otrijezenje dolazi u oktobru 2018, ali bolno. :izet:
SmokingMan

#6144 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Labirint wrote:
SDA je stvar kvatne mehanike/fizike

Nije Nils Bor džaba jednom kazao:Everything we call real is made of things that cannot be regarded as real.:D
Heller

#6145 Re: Sebija All about

Post by Heller »

SmokingMan wrote:

Nije Nils Bor džaba jednom kazao:Everything we call real is made of things that cannot be regarded as real.:D
100.000 radnih mjesta?
SmokingMan

#6146 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Heller wrote:
SmokingMan wrote:

100.000 radnih mjesta?
Vjerovatno oni žive o nekoj 5.toj dimenziji u kojoj se stvari odvijaju prema njihovim očekivanjima,a tih 100.000 ljudi je vjerovatno do sada pronašlo zaposlenje u takvim okolnostima.
Last edited by SmokingMan on 12/03/2018 12:01, edited 1 time in total.
SmokingMan

#6147 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Heller wrote:
SmokingMan wrote:

100.000 radnih mjesta?
.
Heller

#6148 Re: Sebija All about

Post by Heller »

SmokingMan wrote:
Heller wrote:
SmokingMan wrote:

100.000 radnih mjesta?
Vjerovatno oni žive o nekoj 5.toj dimenziji u kojoj se stvari odvijaju prema njihovim očekivanjima,a tih 100.000 ljudi je vjerovatno do sada pronašlo zaposlenje u takvim okolnostima.
Njemačka je peta dimenzija?
SmokingMan

#6149 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Heller wrote:
Ko ovde uopšte govori o Njemačkog neznaniče? :D
Heller

#6150 Re: Sebija All about

Post by Heller »

SmokingMan wrote:
Heller wrote:
Ko ovde uopšte govori o Njemačkog neznaniče? :D
Pa 100.000 hiljada zaposlenih u petoj dimenziji, ergo peta dimenzija je dojcland
Post Reply