BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- strongmen
#6126 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
još kad bi ti znao da takva ponuda postoji kao stalna !!
ali ne naravno na bhtelekomu
- beni-bu-man
- thekupus
#6128 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znam, imao sam gofree karticu, ali niti u jednoj od duhanprometovih trafika u centru i starom gradu gdje se krećem 99% vremena ne prodaju kredit za njih, a ne da mi se na pofalice svako malo samo zbog togastrongmen wrote:još kad bi ti znao da takva ponuda postoji kao stalna !!
- Sanjarko
#6129 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pisao sam ja o tome ali mi nisu vjerovali. Nemogu ni ja a ni niko drugi da mi ganja dopune. Iako smo svi pokusavali. Cak ni karticu nisam nigdje uspio da nadzem.
- beni-bu-man
#6130 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Čarobna riječ...... pretplata i rahat 
- thekupus
#6131 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kartica ima u logosoftu, garant se tamo moze napuniti I kredit, ali nije jednostavno stalno tamo iciVizionar 1985 wrote:Pisao sam ja o tome ali mi nisu vjerovali. Nemogu ni ja a ni niko drugi da mi ganja dopune. Iako smo svi pokusavali. Cak ni karticu nisam nigdje uspio da nadzem.
- Sanjarko
#6132 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Iz Zenice sam. A daleko Logosoft mi a cener i vise odjednom mi tesko dopuniti. Pokusao sam u RS-u jer tamo stara ide poslom. Ni tamo na pumpi gdje isla nema kartice ni dopuna za njega.thekupus wrote:Kartica ima u logosoftu, garant se tamo moze napuniti I kredit, ali nije jednostavno stalno tamo iciVizionar 1985 wrote:Pisao sam ja o tome ali mi nisu vjerovali. Nemogu ni ja a ni niko drugi da mi ganja dopune. Iako smo svi pokusavali. Cak ni karticu nisam nigdje uspio da nadzem.
Da smanji Telekom dnevnu na marku i da daje 2 gige za 3 km bio bi bolji i od Frija jer ima petkom i vikendom akciju duplo, daju duplo. Razmisljao sam da uzmem pa pokusam mjesecnu. Daju 7 giga za 15 km. Ali mi puno odjednom dati 15 km.
Last edited by Sanjarko on 23/05/2018 10:28, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#6133 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nadam se da je ovo ironično... koristim Eronet u poslovne svrhe godinama (namam opcije da mijenjam operatera) i nema većeg smeća npr. 3g vidiš jednom u godini (znaći govorim o BiH a ne par urbanih zona) a gubi signal na milion mjesta npr. u Sarajevu ako idete preko zabrđa - deponije - buća potoka na tačno 5 pa nekad i 6 mjesta nema signala i uvijek veza puca (ne pitaj zašto idem tim putem ali idem) ista stvar je bila mjesecima na Alipašinu i sad su popravili... još uvijek u tunelima nema signala... uglavnom ako šetaš po gradu i cijena ti je važna nije loše a sve ostalo je *ranje.MTV wrote:Koristim isti. U Sarajevu definitivno Eronet i mtel imaju bolji signal. Neki dan ja na kafi i prijateljici stopa 3G kao da je dial up ili nece nikako da otvori. Kod mene 10Mbps i ucitava za sekundu. Znaci vidio svojim ocima a ne rekla kazala.beni-bu-man wrote:ma eronet zakon
Da bih izbjegao pitanje da nije do telefona - nije jer u zadnjih 5 godina sam promijenio 7-8 telefona i svi imaju iste probleme na istim mjestima
- beni-bu-man
#6134 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cuo sam i ja od nekog na forumu ( nemerem se sad sjetiti ko mi je pricao ) razlika Stup i et gdje sam ja Hrasno razlika u kvalitetu signala.VladaFBiH wrote:nadam se da je ovo ironično... koristim Eronet u poslovne svrhe godinama (namam opcije da mijenjam operatera) i nema većeg smeća npr. 3g vidiš jednom u godini (znaći govorim o BiH a ne par urbanih zona) a gubi signal na milion mjesta npr. u Sarajevu ako idete preko zabrđa - deponije - buća potoka na tačno 5 pa nekad i 6 mjesta nema signala i uvijek veza puca (ne pitaj zašto idem tim putem ali idem) ista stvar je bila mjesecima na Alipašinu i sad su popravili... još uvijek u tunelima nema signala... uglavnom ako šetaš po gradu i cijena ti je važna nije loše a sve ostalo je *ranje.MTV wrote:Koristim isti. U Sarajevu definitivno Eronet i mtel imaju bolji signal. Neki dan ja na kafi i prijateljici stopa 3G kao da je dial up ili nece nikako da otvori. Kod mene 10Mbps i ucitava za sekundu. Znaci vidio svojim ocima a ne rekla kazala.beni-bu-man wrote:ma eronet zakon
Da bih izbjegao pitanje da nije do telefona - nije jer u zadnjih 5 godina sam promijenio 7-8 telefona i svi imaju iste probleme na istim mjestima
Cesto putujem u Srbiju preko Visegrada ili Rudo i nikakviih problema nemam sa signalom na toj dionici
- VladaFBiH
#6135 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja putujem po cijeloj BiH (i većinu vremena pričam na telefonu) i vjeruj mi da nema iritantnije stvari nego kad ti pukne veza u sred razgovora ili kada ne možeš skinuti veći mail... dobar je ako nisi zahtjevan ali reći da je najbolji je suludo jer nije jedini kriterij brzina skidanja u kafani ispred zgradebeni-bu-man wrote:VladaFBiH wrote:Cuo sam i ja od nekog na forumu ( nemerem se sad sjetiti ko mi je pricao ) razlika Stup i et gdje sam ja Hrasno razlika u kvalitetu signala.MTV wrote: nadam se da je ovo ironično... koristim Eronet u poslovne svrhe godinama (namam opcije da mijenjam operatera) i nema većeg smeća npr. 3g vidiš jednom u godini (znaći govorim o BiH a ne par urbanih zona) a gubi signal na milion mjesta npr. u Sarajevu ako idete preko zabrđa - deponije - buća potoka na tačno 5 pa nekad i 6 mjesta nema signala i uvijek veza puca (ne pitaj zašto idem tim putem ali idem) ista stvar je bila mjesecima na Alipašinu i sad su popravili... još uvijek u tunelima nema signala... uglavnom ako šetaš po gradu i cijena ti je važna nije loše a sve ostalo je *ranje.
Cesto putujem u Srbiju preko Visegrada ili Rudo i nikakviih problema nemam sa signalom na toj dionici
- beni-bu-man
#6136 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
VladaFBiH wrote:
Ja putujem po cijeloj BiH (i većinu vremena pričam na telefonu) i vjeruj mi da nema iritantnije stvari nego kad ti pukne veza u sred razgovora ili kada ne možeš skinuti veći mail... dobar je ako nisi zahtjevan ali reći da je najbolji je suludo jer nije jedini kriterij brzina skidanja u kafani ispred zgrade
Naravno da nije, tu koristim WiFi...... sala
Ma ja to malo sarkasticno, volim malo bockati ove
- VladaFBiH
#6137 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
beni-bu-man wrote:VladaFBiH wrote:
Ja putujem po cijeloj BiH (i većinu vremena pričam na telefonu) i vjeruj mi da nema iritantnije stvari nego kad ti pukne veza u sred razgovora ili kada ne možeš skinuti veći mail... dobar je ako nisi zahtjevan ali reći da je najbolji je suludo jer nije jedini kriterij brzina skidanja u kafani ispred zgrade
Naravno da nije, tu koristim WiFi...... sala![]()
Ma ja to malo sarkasticno, volim malo bockati ove
- Sanjarko
#6138 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eronet ima dobar signal ovdje. Meni svugdje radilo. Samo ne u tunelima i jos negdje ali se ne sjecam gdje. Ali ja se bas i ne krecem puno pa ne znam.
-
mirza_15
#6139 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
beni-bu-man wrote: Cuo sam i ja od nekog na forumu ( nemerem se sad sjetiti ko mi je pricao ) razlika Stup i et gdje sam ja Hrasno razlika u kvalitetu signala.

U osmom mjesecu prosle godine upravo na putu prema Rudom.
- beni-bu-man
#6140 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jel to preko Strgacinemirza_15 wrote:beni-bu-man wrote: Cuo sam i ja od nekog na forumu ( nemerem se sad sjetiti ko mi je pricao ) razlika Stup i et gdje sam ja Hrasno razlika u kvalitetu signala.
-
mirza_15
#6141 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da! Preciznije u Setihovu.beni-bu-man wrote:Jel to preko Strgacinemirza_15 wrote:beni-bu-man wrote: Cuo sam i ja od nekog na forumu ( nemerem se sad sjetiti ko mi je pricao ) razlika Stup i et gdje sam ja Hrasno razlika u kvalitetu signala.
- strongmen
#6142 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jesil kad čuo za e dopunuthekupus wrote:Znam, imao sam gofree karticu, ali niti u jednoj od duhanprometovih trafika u centru i starom gradu gdje se krećem 99% vremena ne prodaju kredit za njih, a ne da mi se na pofalice svako malo samo zbog togastrongmen wrote:još kad bi ti znao da takva ponuda postoji kao stalna !!
- strongmen
#6143 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pošto su poodavno ukinuli "roming" unutar BH između operatera prebaci da fata mrežu bhtelekoma akol misliš da ćeš se s njom usrećitVladaFBiH wrote:nadam se da je ovo ironično... koristim Eronet u poslovne svrhe godinama (namam opcije da mijenjam operatera) i nema većeg smeća npr. 3g vidiš jednom u godini (znaći govorim o BiH a ne par urbanih zona) a gubi signal na milion mjesta npr. u Sarajevu ako idete preko zabrđa - deponije - buća potoka na tačno 5 pa nekad i 6 mjesta nema signala i uvijek veza puca (ne pitaj zašto idem tim putem ali idem) ista stvar je bila mjesecima na Alipašinu i sad su popravili... još uvijek u tunelima nema signala... uglavnom ako šetaš po gradu i cijena ti je važna nije loše a sve ostalo je *ranje.MTV wrote:Koristim isti. U Sarajevu definitivno Eronet i mtel imaju bolji signal. Neki dan ja na kafi i prijateljici stopa 3G kao da je dial up ili nece nikako da otvori. Kod mene 10Mbps i ucitava za sekundu. Znaci vidio svojim ocima a ne rekla kazala.beni-bu-man wrote:ma eronet zakon
- beni-bu-man
#6144 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nema goreg putamirza_15 wrote:
Da! Preciznije u Setihovu.
- VladaFBiH
#6145 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ukinuli su i prebacivanje unutar države odavno tako da se ne možeš prebaciti na drugog operaterastrongmen wrote: pošto su poodavno ukinuli "roming" unutar BH između operatera prebaci da fata mrežu bhtelekoma akol misliš da ćeš se s njom usrećit
- beni-bu-man
#6146 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
getriba wrote: Ipak si pogrešno informisan.
Nacionalni roaming je ukinut i niko se ne može spojiti na mrežu druga dva operatera. Samo možeš korisiti mrežu svog operatera.
Samo kod nas
Znaci odes negdje u pizdice gdje nemas svoje mreze a druga postoji, pushish ga
-
getriba
#6147 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Upravo takobeni-bu-man wrote:getriba wrote: Ipak si pogrešno informisan.
Nacionalni roaming je ukinut i niko se ne može spojiti na mrežu druga dva operatera. Samo možeš korisiti mrežu svog operatera.
Samo kod nas![]()
Znaci odes negdje u pizdice gdje nemas svoje mreze a druga postoji, pushish ga![]()
![]()
![]()
- escobar__
#6148 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znam sigurno da je 2005. godine nacionalni roming funkcionisao, te je primanje poziva u gostujućoj mreži unutar Bosne i Hercegovine bilo besplatno. Cijene odlaznih poziva jesu bile nešto veće ali se primanje poziva nije naplaćivalo. Onda su jedno vrijeme (kada se dostigla zadovoljavajuća pokrivenost sva tri dominantna operatera) uveli tu naplatu, a roming su u potpunosti ukinuli nakon što je RAK naredio da se prestane s naplatom primanja poziva u gostujućoj mreži.
-
mirza_15
#6149 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zamisli da nema rominga i da besplatno koristis drugu mrezu. Ko ce onda ulagati u infrastrukturu? Iz perspektive telekom operatera: Pustis druge budale da prave infrastrukturu i pokrivaju teritorij, a ti se privalis ko parazit. 
- perfect_guy
#6150 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
stvar koja je meni onako fascinantna:

jeftinije zvati iz rominga nego iz svoje mreže

jeftinije zvati iz rominga nego iz svoje mreže