mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras.
Xbox wireless gamepad i adapter
Ne pada mi na pamet FIFU ili NBA igrati na monitoru od 22", samo lcd od 47" moze
Moderator: Benq
mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras.
l33t wrote:barem duze trajefebo_acm wrote:Isto ti dodje na kraju i taj od 2 milje se mora mijenjat![]()
![]()
Pa da. I na tom polju je PC smanjio prednost konzole.febo_acm wrote:mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras.
Ne pada mi na pamet FIFU ili NBA igrati na monitoru id 22", samo lcd od 47" moze
Da, a košta daleko više od konsolel33t wrote:barem duze trajefebo_acm wrote:Isto ti dodje na kraju i taj od 2 milje se mora mijenjat![]()
![]()
Ne, već da je svejedno da li ćeš kupiti ps pro ili Xbox x.febo_acm wrote:znači ti govoriš da se ne kupujue nista prije 2021 jer tada dolaze prave stvari?
Grafička približno dobra za 330 km - GTX 1050 tifebo_acm wrote:Novi procesori(ploce) idu na ddr4. Imas opciju amd ryzen 1300, ali ovo izadje skuplje nekih 100 KM sa plocom.
Graficka tesko da ima i priblizno dobra za nekih 300-330 KM. Imas ram 1x8GB ddr4 za 140 KM, a imas i opciju 2x4 GB... Ovo opet moze praviti problem u buducnosti prilokom nadogradnje, ali kao dual channel je bolje. I to kosta oko 140 KM.
Znas da mi imamo riječ za to i kaže se budžet?Svi ovdje (a i svugdje) imaju svoj budžet, zar misliš da svi imaju neograničenu količinu novca?To je problem pc gejminga, ulupaš 2k km da bi uopšte trajalo koliko i konzola dok ona košta oko 700km, i reci da je konzola sr4njel33t wrote: hahah to ti je kad se kupuje uvijek budget pcda je jednom 2 milje izvalit i zdravo
ne bih ni pitao savjete na forumu
Bolja je i ako se ne želiš z4jebavati sa pronalaženjem hardvera, sklapanje računara, mijenjanjem hardvera svake 2-3 godine i ako želiš potrošiti manje novca.mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras. FPS je pomalo cudan na konzoli, za multiplayer moras kupiti skupe slusalice, da igras s rajom trebas kupiti drugi kontroler koji je poskup, da bi igrao multiplayer moras kupiti ps plus pretplatu. Grafika na zahtjevnijim igrama je uglavnom sa medium/medium-high detaljima na 30fps. Ne mozes je koristiti za puno drugih stvari itd...
Kompjuter tog cjenovnog ranga je sa slicnim performansama u igrama ali je mnogo multifunkcionalniji, sve single player igre su besplatne sa torrenta, nema nikakvih pretplata za multiplayer igranje, periferija je jeftinija a mozes cak da improviziras sa periferijom pa da i na PC-u igras iz fotelje.
Monitor ima i freesync (48-72 Hz).avaks wrote:U tom cjenovnom rangu i po radnjama definitivno nemaš neki izbor, barem što sam gledao po stranicama.
Jedino da obiđeš radnje i vidiš.
Nije ni ovo kino za gaminga ali barem je IPS panel solidan a ima i HDMI:
http://imtec.ba/monitori/32421-samsung- ... 09340.html
DaShip wrote:Grafička približno dobra za 330 km - GTX 1050 tifebo_acm wrote:Novi procesori(ploce) idu na ddr4. Imas opciju amd ryzen 1300, ali ovo izadje skuplje nekih 100 KM sa plocom.
Graficka tesko da ima i priblizno dobra za nekih 300-330 KM. Imas ram 1x8GB ddr4 za 140 KM, a imas i opciju 2x4 GB... Ovo opet moze praviti problem u buducnosti prilokom nadogradnje, ali kao dual channel je bolje. I to kosta oko 140 KM.
Rekao si "grafička teško da i približno dobra za...", u tom postufebo_acm wrote:DaShip wrote:Grafička približno dobra za 330 km - GTX 1050 tifebo_acm wrote:Novi procesori(ploce) idu na ddr4. Imas opciju amd ryzen 1300, ali ovo izadje skuplje nekih 100 KM sa plocom.
samo si ponovio on sto sam ja napisao... u postu iznasd ovog sam napisao da uzme 1050ti
Ironično, da si išta čitao vidio bi da ja nisam ni započeo diskusiju o konzolama.Averus wrote:Haj' ti burazeru pročitaj naslov ove teme.
Sad opet pročitaj.
Sad polaaaako pročitaj prva dva slova.
Hajde još jednom.
Na prethodnoj stranici ništa nisi rekao, kao ni na onoj iza te.febo_acm wrote:Da, to sam rekao. Pogledaj i zasto sam to rekao.
febo_acm wrote:l33t wrote:Sta vrijedi kupiti samo da bi se šutao PUBG? A da nije preskupo... proc,grafa,maticna, ddr3 ili ddr4? naravno pref. jeftiniji AMD i proc i grafe.
Na yt imas masu klipova gdje pentium g4560+asus 110m-a, sa 1050ti i 8gb ddr4 sasvim solidno vrti PUBG. Ova kombinacija kosta opet oko 650-700 KM.
U medjuvremenu je in napisao da se odlucio za 1050ti i moj odgovor je ovo da tesko ima graficka kao ova za ove parefebo_acm wrote:Novi procesori(ploce) idu na ddr4. Imas opciju amd ryzen 1300, ali ovo izadje skuplje nekih 100 KM sa plocom.
Aa, pogrešno sam te shvatio.Usput, bilo bi isplativije kupiti ryzen 1200 i b350 ploču nego 1300x.febo_acm wrote:U medjuvremenu je in napisao da se odlucio za 1050ti i moj odgovor je ovo da tesko ima graficka kao ova za ove parefebo_acm wrote:Novi procesori(ploce) idu na ddr4. Imas opciju amd ryzen 1300, ali ovo izadje skuplje nekih 100 KM sa plocom.
Ja nisam ni započeo diskusiju o konzolama.Samo pazi šta kupuješ, r3 1300x, r5 1400 i 1500x su poprilično neisplativi.l33t wrote:Daship pa zelim se zjebavati sa sklapanjem racunara, imal boljeg osjecaja od onog kad metneš graficku u slot ili kad ti RAM fino nalegne uh
Ako budem sklapao ici cu na neki Ryzen vjerovatno, nemoj o konzolama pls nije to tema
Cuj to, pa sta isplati se samo taj 1200 ?DaShip wrote:Ja nisam ni započeo diskusiju o konzolama.Samo pazi šta kupuješ, r3 1300x, r5 1400 i 1500x su poprilično neisplativi.l33t wrote:Daship pa zelim se zjebavati sa sklapanjem racunara, imal boljeg osjecaja od onog kad metneš graficku u slot ili kad ti RAM fino nalegne uh
Ako budem sklapao ici cu na neki Ryzen vjerovatno, nemoj o konzolama pls nije to tema
Naravno da ne, r5 1600 i r7 1700 su sljedeći.l33t wrote:Cuj to, pa sta isplati se samo taj 1200 ?DaShip wrote:Ja nisam ni započeo diskusiju o konzolama.Samo pazi šta kupuješ, r3 1300x, r5 1400 i 1500x su poprilično neisplativi.l33t wrote:Daship pa zelim se zjebavati sa sklapanjem racunara, imal boljeg osjecaja od onog kad metneš graficku u slot ili kad ti RAM fino nalegne uh
Znas znanjeDaShip wrote:Ako pričamo o gejmingu, 1300x ne isplati se jer ti je bolje kupiti 1200 i overklokati ga, 1400 je neisplativ em jer ne nudi nešto bolje performanse od r3ca a i intel će sada nuditi 6 jezgri za te pare, 1500x iz istog razloga i jer je cjenovno preblizu r5 1600 a i preskup je za ono šta nudi.
Znaml33t wrote:Znas znanjeDaShip wrote:Ako pričamo o gejmingu, 1300x ne isplati se jer ti je bolje kupiti 1200 i overklokati ga, 1400 je neisplativ em jer ne nudi nešto bolje performanse od r3ca a i intel će sada nuditi 6 jezgri za te pare, 1500x iz istog razloga i jer je cjenovno preblizu r5 1600 a i preskup je za ono šta nudi.hvala na savjetima
febo_acm wrote:mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras.
Ne pada mi na pamet FIFU ili NBA igrati na monitoru od 22", samo lcd od 47" moze
Isto i ja, samo sto je kod mene DS4 controller, i igram NBA 2K17, Batman: Arkham Knight i jos neke zavaljen u krevetu, a TV je 40" i tamam je odmaknuttypeOnegative wrote:febo_acm wrote:mirsek wrote:Konzola je bolja mozda jedino zbog izvaljivanja u fotelju dok nesto igras.
+1
sve igram sa trosjeda osim pucacina , nije bas bio jeftin ali vrijedi svake marke , gotiva mrtva![]()
Mislio sam i ja uzet adapter, al srecom nisam . Moze i preko bluetooth -a . stvar rijesio za 2.5 dolara na ebay ,radi ko sat