Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MJAU - da

#6126 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Hemera wrote:
MJAU - da wrote:@ Hemera, jesi li kupila čepiće? ja jesam, vjeruj pomaže kad se uzlaju u sitne sate. Za ovo što si podijelila stvarno nemam komentara, pa sad neka se javi ko je protiv promjene zakona. Koji stvarno moron moraš biti da dopustiš ovako nešto pod izgovorom "imaju pravo na život". Ovo neko zove životom možda. strahota.
Pola psa fali,oglaban,leševima nije mjesto na ulici radi zaraze i moraju se propisno ukloniti od strane stručne službe tj. u ovom slučaju KJKP RAD,a ne "sahranjivati" kako do samo iz Udurženja znaju.
Mislim,pas je pojeden,nadam se toplo da ga gladni i bijesni ljudi nisu pojeli,pošto uvijek oni napadaju miroljubive okice.
Inače ni servis higijenski nije reagovao po pitanju pasa koji su konzumirali lešinu,i tako sutra mogu napraviti problem prenošenjem zaraze na ostale pse i ljude.Zanimljiva logika u DogsTrust-u.

Sve znam, sve vidim. Ispred naše zgrade jedan uginuo od starosti, zvali, stvarno odmah došli i pokupili, mi s ruakvicama stavili u vreću i sačekali. Nisam ja za ubijanja tek tako, ono trovanje, jer to samo privremeno riješava probleme, ne mogu se potrovati, koliko mogu nakotiti, pogovoto uz pomoć ovih govnara što se prozivaju aktivistima. (čast par izuzetaka). nego zakon suvremeni, dok ne dođemo do nekog nivoa da ljudi imaju sebi za kruha, lako je tada donositi zakone da svako ima pravo na život. Raspisah se, ali evo zamisli da je dijete vraćajući se iz škole naišlo na ovakav prizor. Ne želim ni zamisliti, gluho bilo.
TaraCrvena

#6127 Re: Problem pasa lutalica

Post by TaraCrvena »

Napao me copor prije tri godine I spasio me policajac koji je slucajno tuda prolazio.Sreca pa sam imala dugi kaput kojeg su ocerupali.Komsinica od 70 I kusur godina je morala na amputaciju ruke zbog ujeda.....
Hajvan

#6128 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

Užasno. :(
Gabrielo

#6129 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

TaraCrvena wrote:Napao me copor prije tri godine I spasio me policajac koji je slucajno tuda prolazio.Sreca pa sam imala dugi kaput kojeg su ocerupali.Komsinica od 70 I kusur godina je morala na amputaciju ruke zbog ujeda.....
I nista nisi poduzela nakon toga. Neka, nismo bolje ni zasluzili. :zjev:
TaraCrvena

#6130 Re: Problem pasa lutalica

Post by TaraCrvena »

Gabrielo wrote:
TaraCrvena wrote:Napao me copor prije tri godine I spasio me policajac koji je slucajno tuda prolazio.Sreca pa sam imala dugi kaput kojeg su ocerupali.Komsinica od 70 I kusur godina je morala na amputaciju ruke zbog ujeda.....
Nisam ja,moja stara je,znam da je sa komsinicom hodala po opstinama,kantonima,ne znam gdje jos sve ne i spominjale su nekakvu tuzbu,protiv koga,ne sjecam se.Znam da i danas cackaju nesto oko toga.
Gabrielo

#6131 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

TaraCrvena wrote:
Gabrielo wrote:
Nisam ja,moja stara je,znam da je sa komsinicom hodala po opstinama,kantonima,ne znam gdje jos sve ne i spominjale su nekakvu tuzbu,protiv koga,ne sjecam se.Znam da i danas cackaju nesto oko toga.
Nema od toga nista. Mora se na drugi nacin rjesavat stetocina.
TaraCrvena

#6132 Re: Problem pasa lutalica

Post by TaraCrvena »

Gabrielo wrote:
Nisam ja,moja stara je,znam da je sa komsinicom hodala po opstinama,kantonima,ne znam gdje jos sve ne i spominjale su nekakvu tuzbu,protiv koga,ne sjecam se.Znam da i danas cackaju nesto oko toga.[/quote]

Nema od toga nista. Mora se na drugi nacin rjesavat stetocina.[/quote]
Slazem se s tobom ali po meni treba se kutarisati prvo aktivista.Ja da ikako mogu tu bih komsinicu poslala negdje na tv,do lakta joj je amputirana ruka...
Gabrielo

#6133 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

TaraCrvena wrote: Slazem se s tobom ali po meni treba se kutarisati prvo aktivista.Ja da ikako mogu tu bih komsinicu poslala negdje na tv,do lakta joj je amputirana ruka...
Pa da je neko od mojih bliznjih tako nastradao svaka lutalica na koju naidjem bila bi likvidirana. A i aktivisti koji mi se nadju na putu. Hej zena ostala bez ruke i niko nista. Pa ima li ona koga?
TaraCrvena

#6134 Re: Problem pasa lutalica

Post by TaraCrvena »

Gabrielo wrote:
TaraCrvena wrote: Slazem se s tobom ali po meni treba se kutarisati prvo aktivista.Ja da ikako mogu tu bih komsinicu poslala negdje na tv,do lakta joj je amputirana ruka...
Pa da je neko od mojih bliznjih tako nastradao svaka lutalica na koju naidjem bila bi likvidirana. A i aktivisti koji mi se nadju na putu. Hej zena ostala bez ruke i niko nista. Pa ima li ona koga?
Ima sina koji je negdje u Kanadi ali I ne brine nesto za mater posto mu je prepisala svu imovinu.Moja stara joj pomogne da se okupa,skuha joj cesto I nekad joj ocisti kucu.
sha_ba

#6135 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

TaraCrvena wrote:
Gabrielo wrote:
Ima sina koji je negdje u Kanadi ali I ne brine nesto za mater posto mu je prepisala svu imovinu.Moja stara joj pomogne da se okupa,skuha joj cesto I nekad joj ocisti kucu.
sorry na off-u, al ovo je jako tuzno :(
TaraCrvena

#6136 Re: Problem pasa lutalica

Post by TaraCrvena »

Znam :sad: ,dok sam bila u Sa,otisla bih nekad do nje da joj pomognem.A pacijent od sina je prica za sebe.
Thorgerson

#6137 Re: Problem pasa lutalica

Post by Thorgerson »

Kad misli gospoda po Sarajevu kupit govna za svojim ljubimcima. :?

Maloprije idem u samom centru grada, istovari se onako pofina djukela, i zena samo ga povuce i nastavi dalje.

Nisam mogao da trcim za doticnom, ali zanima me ima li kakav zakon ili bilo sta da uredjuje ovu oblast. Ko je za to zaduzen, eko policija? Pa jebem ti mater papansku, ako hoces djukelu, onda fino rukavicu i kupi govna za njim.

Jok, izvedu ih u park, na ulicu da se iseru i onda ih vode kuci.

I samo me zanima evo ovdje da vidim koliko vas to radi? Budite iskreni? Jer ja kad hodam ulicom toliko govana je po putu, pa ne mogu vala sve lutalice to biti. O parkovima da ne govorim.

Fakat ne pamtim kad sam vidio nekoga da kupi govna za svojim psom.

Sramota.
Gabrielo

#6138 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

Sto bi kupili? Ne bi ni ja da imam psa kad vidim da je grad svakako vec pun lutalickih govana.
AmirBaa

#6139 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Gabrielo wrote:Sto bi kupili? Ne bi ni ja da imam psa kad vidim da je grad svakako vec pun lutalickih govana.
Svaka cast za zrelo, cisto bosnjo razmisljanje. :thumbup:
CherryLips

#6140 Re: Problem pasa lutalica

Post by CherryLips »

Vidjela sam ja da kupi u At mejdanu iza svog dzukca,a onda fino žena sveza kesu i baci u Miljacku...ja ostala paf..
Gabrielo

#6141 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

AmirBaa wrote:
Gabrielo wrote:Sto bi kupili? Ne bi ni ja da imam psa kad vidim da je grad svakako vec pun lutalickih govana.
Svidjalo se tebi ili ne ja bi isto postupao. Da sam u Njemackoj gdje nema vec govana na svakom koraku naravno da bi pokupio.
Margita81

#6142 Re: Problem pasa lutalica

Post by Margita81 »

Ja mrtva ozbiljna predlazem da ako nista djecu poticemo da slobodno vrse nuzdu isto tako po ulici, na travi, parkovima ustvari gdje stignu.
Zasto da ne pobogu, ono sto vlasnik psa od 30kg ostavi na sred ulice nije nista manje od onog sto djeca urade.
Vipsilon

#6143 Re: Problem pasa lutalica

Post by Vipsilon »

Gospoda uživa u mirisu pseće i mačije kake i rado idu za svojim ljubimcima sa kesom i kupe njihovo blago, a onda se okrenu prema seljaku i zgrožavaju se na selo, koze, ovce, krave te kako on đubrivo po livadi vilama razbaca.
Naslovnica

#6144 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

AmirBaa wrote:
To je razmišljanje tipa pojedem čips i zafrljacim praznu kesicu usput, ionako je pun grad smeća.
Ili popijem kolu u autu, i frknem je kroz prozor, ne treba mi smeće u autu.
Vidio bezbroj puta.
FUJ!
bluesjunior

#6145 Re: Problem pasa lutalica

Post by bluesjunior »

Margita81 wrote:Ja mrtva ozbiljna predlazem da ako nista djecu poticemo da slobodno vrse nuzdu isto tako po ulici, na travi, parkovima ustvari gdje stignu.
Zasto da ne pobogu, ono sto vlasnik psa od 30kg ostavi na sred ulice nije nista manje od onog sto djeca urade.
Pa to kod nas vec rade odrasli. Ima dosta uskih ulicica kroz koje se prolazi samo ako se bas mora....
MJAU - da

#6146 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Vipsilon wrote:Gospoda uživa u mirisu pseće i mačije kake i rado idu za svojim ljubimcima sa kesom i kupe njihovo blago, a onda se okrenu prema seljaku i zgrožavaju se na selo, koze, ovce, krave te kako on đubrivo po livadi vilama razbaca.

:lol: Mačke zakopaju svoja govna i pišu ako nisi znao. Spadaju među najčistija bića na ovoj planeti, de se malo obrazuj, neće ti škoditi.
Vipsilon

#6147 Re: Problem pasa lutalica

Post by Vipsilon »

MJAU - da wrote:
Vipsilon wrote:Gospoda uživa u mirisu pseće i mačije kake i rado idu za svojim ljubimcima sa kesom i kupe njihovo blago, a onda se okrenu prema seljaku i zgrožavaju se na selo, koze, ovce, krave te kako on đubrivo po livadi vilama razbaca.

:lol: Mačke zakopaju svoja govna i pišu ako nisi znao. Spadaju među najčistija bića na ovoj planeti, de se malo obrazuj, neće ti škoditi.
A od ovce đubrivo je tako dobro i čisto da možeš ga po povrću i voću prosipati čime ćeš doprinijeti zdravlju i rodu te biljke.
Ako nisi znala, mačke šire bjesnilo, parazite, pa čak i viruse preko fecesa i urina koji napadaju i trajno oštećuju nervni sistem do te mjere da dobiješ šizofreniju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmosis

I sada će meni neka mala curica koja je načula dvije-tri pričati o čistoći smrdljivih mačketina koje drže po svojim buharama.
MJAU - da

#6148 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Vipsilon wrote:
MJAU - da wrote:

A od ovce đubrivo je tako dobro i čisto da možeš ga po povrću i voću prosipati čime ćeš doprinijeti zdravlju i rodu te biljke.
Ako nisi znala, mačke šire bjesnilo, parazite, pa čak i viruse preko fecesa i urina koji napadaju i trajno oštećuju nervni sistem do te mjere da dobiješ šizofreniju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmosis

I sada će meni neka mala curica koja je načula dvije-tri pričati o čistoći smrdljivih mačketina koje drže po svojim buharama.
:-? A jesi li ti ikada imao mačku? Očito nisi, pa ti veliki tajo meni soli pamet. Cijeli život imam mace, tako da, praksa pokazuje očito drugačije. Nemoj biti paranoičan toliko, ove ljudske zaraze su mnogooo opasnije po život. I zamisli, mačke nemaju miris, dakle nikakav i ne smrde, za razliku od ljudi koji se recimo ne okupaju, pa eto da ti ne objašnjavam taj miris, vjerovatno si i sam iskusio.
SmokingMan

#6149 Re: Problem pasa lutalica

Post by SmokingMan »

Je li istina da su pojedini aktivisti Dog trusta u BIH davali psima običan keks pomješan sa nešto malo pseće hrane,iako su im izdašne donacije iz inostranstva bile date kako bi se obezbjedila hrana za pse.Nešto sam malo upoznat sa njihovim aktivnostima,ali me ne bi iznenadilo da su pojedinci ovo udruženje podobro financijski oštetili,a prije svega iskoistili zbog vlasitith interesa.Napišite nešto o ovome ako ima imalo istine,ako ne onda je to samo jedna mahalska priča,budući da sam je ja lično imao priliku čuti.
Last edited by SmokingMan on 03/06/2015 20:27, edited 2 times in total.
Hemera

#6150 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Pričalo se u azilu Prača da su Plazmom hranili pse,a imaju i slike.ZA DogsTrust ne znam,ali ne bi bilo iznenađujuće.
Locked