PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Kemal Malovčić

#6126 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kemal Malovčić »

100 miliona al u kurcu.

Povraća mi se od ovog pametnjakovića kaudersa.
frx

#6127 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by frx »

Uspjeh je sto se narod aktivirao iz totalnog mrtvila. To je sasvim dovoljno za pocetak.

Zasto se trudite dokazati da su promjene nemoguce, da su protesti besmisleni, da smo osudjeni na dobru/losu volju baraba na vlasti? Ubijanje u pojam, a? Ne mozete nista, nista se nece promijeniti, ne vrijedi, nema smisla, samo ce nam biti gore, tako nam je kako je,... Sve je placeno, sve je stranacki motivisano, iza svega stoji zavjera, hoce da ruse Bosnu, itd itd itd...

Vremenom ce ljudi sve manje nasjedati na ovakvu pricu.[/quote]

nisam ja ucinio proteste besmislenim, vec svi oni koji su pustili da se u njih uvuce politika (a dosta ih vidimo i ovdje)

socijalni bunt pretvoren u zahtjev za ukidanjem federacije, krasno

a sta ti nije jasno za 100 miliona? znam li koliko je 100 miliona? znam

Image

10 spratova po 300 kvadrata plus suteren i dio sarajevo osiguranja... potpuno opremljena zgrada... 15 miliona brat bratu, vjerovatno i dosta vise kada se sve sabere... stete na opstini ima preko 2 miliona... steta na tuzilastvu stotinjak milja... a to je samo tuzla...

dalje uzmi digitron i dodaj ostale gradove... eto ako nije 100 miliona, onda ce izaci na 70-80... jake mi razlike :lol:[/quote]
Ljubi ga majka, par prozora porazbijano i to ti je 100 milja :D[/quote]
bit ce to i 500 MIL ako budu radove izvodile partijske firme :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6128 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Mister Yes wrote:
pici wrote:samo da se zna da se bolnice prazne, otpuštaju pacijente samo neophodni se drže...moguća je policijska ofanziva...jebi ga ljudi pašće mrtva glava a onda nejma nazad...
Protesti su gotovo potpuno izgubili na zamahu. Ovim tempom za par dana sve je gotovo. Ako neko sada nahuška policiju na ovu mirnu masu onda nema više nikakve sumnje da se radi o planskom stvaranju anarhiju u cilju promjene Daytonskog sporazuma. Nikakav drugi razlog ne postoji da sada policija krene na ljude.
Ne postoji jer se bukvalno samo stoji na raskrsnici u ugodno caska. Jedino sto je blokiran saobracaj.
Eniac

#6129 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

emigrazione wrote:
Da ti kazem zasto ja ne izlazim na ove demonstracije:
1. Jer ih je pokrenuo Radooncic (SBB) a on nije moja opcija.
2. Jer nema osobe ili organizacije za koju se javno, jasno i nedvosmisleno zna da je organizator i vodja vodja (Bez obzira na broj 1 ali to sto on(i) jesu pokrenuli ovo tajno to je durga prica) demonstarcija koja kaze ja sam vodja i ovo su ciljevi. Pa ako mi se vodja i ciljevi svidjaju ja cu se prikljuciti, ako ne necu. Ali neformalna grupa gradjana koja bi da mijenja u ovom trenutku i Ustav i krivu Drinu i mir u svijetu mi nista ne znaci.
I da, ja sam radnik kod privatnika, protivnik svih partija koje danas rade u BiH.
99% ovih sto sjede kuci razmislja na slican nacin, ljudi su vise puta naguzeni i prevareni i jos da ih Fahro ovjeri...to mnogi ne bi prezivjeli
Ja bih volio da nisam u pravu. Ali sve sto sam vidio i cuo ovih proteklih 7 dana, i sve osobe koje sam primjetio sta i kako govore i rade to mi sve kaze da ne grijesim.
Janjicar

#6130 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

OldMayor wrote:Pa dobro sta vi predlazete kao rjesenje? Vi koji konstatno pricate da se nece nista promjeniti, da je svejedno itd.

Sta je rjesenje onda po vama?

Nista, da cekamo jel? Pa vi i ja i jos nekolicina moze cekati, ko ima posao moze cekati, ali zar nije dosta 20 godina cekanja pobogu.

Ovo mozda nece nista rijesiti, ali nece ni izbori. Mi smo ovdje jednostavno divljaci, ako ti je pala kasika u med pala je, ako nije zivotari i to ti ga je to. I imas opciju da bjezis vani, sto je pola drzave i uradilo i niko i ne pomislja da se vrati u ovu dzunglu.
Po njima nema rjesenja :D
Demonstranti glupi, nemaju zahtjeve, trebaju ovo trebaju ono kad ih pitas ili kazes im da odu i predloze na-aa nije to za nas...

To su ti osobe koje su na bilo koji nacin povezane sa vlascu u ovoj drzavi.
Alfons citavo vrijeme prica i prosipa suplju, kada napises 30 stranica negdje moras progovoriti kako treba i pogoditi nesto. Vjerovatno mu je krivo sto je izgorjela SODASO u Tuzli jer kako rece na pocetku ima dionice ili sta vec te zgrade/firme...
Michio Kaku

#6131 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Michio Kaku »

talasaće se još sve i da se ukine dejtonski sporazum, da se vrati republika bih opet će biti isto ekonomsko stanje. kriza je ultimativno kriza kapitalističkog sitema kao i svuda u svijetu. to zna svako ko nije mentalno retardiran ili zlonamjeran.
Lakat Jebić

#6132 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lakat Jebić »

uskrsno_respo wrote:
Lakat Jebić wrote:respo, bgm je vrijeme da prestanes pricat :D
zasto?
zato sto veze nemas o tome o cemu pricas
staradis

#6133 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by staradis »

Protesti su se pretvorili u kurac. Ne znam sto sam isao danas :/
Eniac

#6134 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

Michio Kaku wrote:talasaće se još sve i da se ukine dejtonski sporazum, da se vrati republika bih opet će biti isto ekonomsko stanje. kriza je ultimativno kriza kapitalističkog sitema kao i svuda u svijetu. to zna svako ko nije mentalno retardiran ili zlonamjeran.
A ljudi ubijeni u pojam i indoktrinirani da je kapitalizam, i to u ovoj sadasnjoj formi, jedini moguc sistem...
Mister Yes

#6135 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

OldMayor wrote:Pa dobro sta vi predlazete kao rjesenje? Vi koji konstatno pricate da se nece nista promjeniti, da je svejedno itd.

Sta je rjesenje onda po vama?

Nista, da cekamo jel? Pa vi i ja i jos nekolicina moze cekati, ko ima posao moze cekati, ali zar nije dosta 20 godina cekanja pobogu.

Ovo mozda nece nista rijesiti, ali nece ni izbori. Mi smo ovdje jednostavno divljaci, ako ti je pala kasika u med pala je, ako nije zivotari i to ti ga je to. I imas opciju da bjezis vani, sto je pola drzave i uradilo i niko i ne pomislja da se vrati u ovu dzunglu.
Većina nas je davno napisala šta je rješenje. Normalni i realni zahtjevi koji su u skladu sa ustavom.
-Smanjenje troškova administracije na način da se smanje plate i ostali prihodi onih koji rade u državnoj službi.
-pravosuđe koje odgovara direktno skupštini a ne nekom nevidljivom tjelu
-revizija privatizacije i stečene imovine
-reforma javnih TV servisa
itd.
Tražiti i dobiti smjenu Radončića kako bi se narodu pokazalo da on ne stoji iza ovoga (osnovni razloga zašto demonstracije nisu masovnije je što ljudi znaju da je Fahro iza ovoga). Zatim masovno i djelimično agresivno (kamenja na prozore da ali ne na policiju i ne paliti) tražiti usvajanje tih normalnih i realnih zahtjeva. Ovako mirno se neće ništa postići ali treba naći neku sredinu.
daddy-kool

#6136 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

Mister Yes wrote:
pici wrote:samo da se zna da se bolnice prazne, otpuštaju pacijente samo neophodni se drže...moguća je policijska ofanziva...jebi ga ljudi pašće mrtva glava a onda nejma nazad...
Protesti su gotovo potpuno izgubili na zamahu. Ovim tempom za par dana sve je gotovo. Ako neko sada nahuška policiju na ovu mirnu masu onda nema više nikakve sumnje da se radi o planskom stvaranju anarhiju u cilju promjene Daytonskog sporazuma. Nikakav drugi razlog ne postoji da sada policija krene na ljude.
:(
paraf

#6137 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by paraf »

staradis wrote:Protesti su se pretvorili u kurac. Ne znam sto sam isao danas :/
..a što ić ako nemaš što zapalit.. .haha
voajer

#6138 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by voajer »

MMM1977 wrote:
Mister Yes wrote:
Objektivni navijac wrote:Nije dovoljno sminkersko smanjivanje plata nego se mora ici na masovno rezanje birokracije,administracije i svih drzavnih uposlenika. Racunajuci i zdravstvo a posebno policiju.
Unistenje budzetske kaste je pitanje opstanka BiH. Jer budzetska kasta,generise generalne probleme BiH a to su korupcija i nepotizam.
Protiv korupcije i nepotizma se bori na drugi način a ne ukidanjem radnih mjesta. Svi ti kojima daš otkaz bi ostali na ulici bez primanja što bi pogoršalo socijalnu situaciju ali i ekonomsku jer što manje ljudi ima posao to je manja kupovna moć stanovništva što onda lančano dovodi do manje prodaje drugih proizvoda i usluga i belaj. Tolika administracija je i zaposlena da nam narod ima barem neki posao jer proizvodnje nema. Naravno to onda plaćamo zaduživanjem u MMF-u ali alternativa tome je socijalna katastrofa i odlazak naroda vani. Mi i opstajemo zahvaljujući MMF-u i uplatama od dijaspore.

Smanjiti plate da. Ukidati radna mjesta ne.
Uh, uh, žestoka fula.

Administraciju svesti na minimum kao i nerealne plate u istoj. Uštede iskoristiti za poticanje zapošljavanja u realnom sektoru, čime bi se promijenila struktura zaposlenih ali i povećali benefiti države kroz pdv, poreze, doprinose i sl.

Po tebi trebamo uzimati od MMF i tu lovu dijeliti tek tako, samo da se troši? Neoliberalizam ovdje zaboravi.
Fazon je da nam je EU upravo takav program pripremila. Sad nas u cjeloj Evropi i regionu politichke elite mrze iz dna dushe :-) :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6139 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pici »

Peryton_ wrote:
Mister Yes wrote:

OPet dezinformacija, bar sto se tice UKC-a Tuzla.
Radi po planu i programu i ne otpusta se niko kuci.
Informacija iz prve ruke.

nije u pitanju tuzla nego sarajevo...tako sam čuo upravo smo otišli po tetku koja je na infuzijama u gradskoj bolnici trebala još da ostane, ne širim dezinfo il kakav strah nego je to i moguća procedura radi stanja kakvog jest...svašta je moguće il će doć do postepenog smirivanja il će eskalirat trećeg nema...
JohnnyS

#6140 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JohnnyS »

Peryton_ wrote:
Mister Yes wrote:

OPet dezinformacija, bar sto se tice UKC-a Tuzla.
Radi po planu i programu i ne otpusta se niko kuci.
Informacija iz prve ruke.

SKB Mostar također radi punom parom, ako igdje ne bi bilo nazad, to je nažalost ovdje...
Drvosjeca iz Dejcica

#6141 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Činovnici u BiH imaju najveće plate u regiji
14.03.2012 06:00 | Vedrana Kulaga

Troškovi plata zaposlenih u javnom sektoru u BiH, posmatrani kroz udio u bruto domaćem proizvodu (BDP), jedni su od najvećih na području Evrope i centralne Azije, a stručnjaci ističu da bi se kombinacijom različitih mjera mogle napraviti uštede i do nekoliko stotina miliona maraka.

Na neodrživo stanje upozorili su i lideri šest najjačih stranaka na sastanku koji je u petak održan u Banjaluci, a zajednički stav je da institucije BiH imaju prevelike troškove i da je neophodno da se ide na smanjenje ukupne administracije, ali i primanja zaposlenih.

Potrošnja

Analize su pokazale da bi se oslobodilo 750 miliona KM godišnje ako bi izdvajanje za plate zaposlenih u javnoj upravi kombinacijom mjera štednje, reorganizacijom, smanjenjem plata i smanjenjem njihovog broja bilo svedeno na nivo od deset odsto BDP-a. Ušteđeni novac mogao bi se investirati u otvaranje novih radnih mjesta.

Prema podacima Centra za zastupanje građanskih interesa, prosječne plate zaposlenih u javnom sektoru veće su za 40 odsto od prosječnih plata u BiH, a troškovi plata javnih službenika u odnosu na BDP najveći su u regiji.

- Neopravdano visoke plate zaposlenih u javnoj upravi, i ukupni broj zaposlenih veliki su teret koji limitira mogućnosti razvoja zemlje i njene ekonomije. U BiH su ova izdvajanja srazmjerno najveća u ovom dijelu svijeta i znatno veća nego u susjednim zemljama - Srbiji i Hrvatskoj. BiH izdvaja čak 12,8 odsto svog BDP-a za plate u javnom sektoru, a Hrvatska i Srbija deset odsto i manje od toga - kazali su u CPI-ju.

Prema konzervativnim procjenama, kvalitetno i održivo radno mjesto u proizvodnji i uslugama može se otvoriti sa ulaganjem prosječno 50.000 KM. Ako bi ostvarene uštede bile ulagane u zapošljavanje, moglo bi se godišnje zaposliti 15.000 ljudi u sektorima koji bi stvarali dodatnu vrijednost i povukli cijelu privredu naprijed.

Paradoksalno je da u BiH, u periodu krize i državnog deficita broj zaposlenih u javnoj upravi nezaustavljivo raste pa
danas iznosi 72.160, što je za 4.000 ljudi više nego 2008. godine,
a izdvajanja za plate zaposlenih u javnoj upravi trenutno iznose 3,2 milijarde KM ili 12,8 odsto BDP-a.

Preporuke

Na visok nivo plata i naknada u BiH, upozoravaju i iz Svjetske banke.

U izvještaju Svjetske banke pod nazivom “BiH - Pregled javnih rashoda i institucija” navodi se da je u prethodnih pet godina u BiH došlo do značajnog povećanja potrošnje na plate u javnom sektoru, sa 11,1 odsto BDP-a u 2006. na 13,1 odsto u 2011. godini.

Prema podacima iz 2010. godine, kada je potrošnja na plate činovnika u BiH iznosila 12,9 odsto BDP-a, u drugim zemljama Evrope, izuzev Slovenije, bila je niža i kretala se od 5,6 odsto u Makedoniji do 11,9 odsto u Letoniji.

Do rasta potrošnje na plate uglavnom je došlo zbog povećanja ličnih dohodaka činovnika u proteklom petogodišnjem periodu, ali i zbog povećanja broja zaposlenih u javnoj upravi koje se, navode, uprkos krizi dešavalo u 2009. i 2010, a u RS i u prošloj godini.

Prema istraživanju GEA, u zemljama EU plate parlamentaraca nigdje nisu veće za više od tri puta od prosječne plate, dok su u BiH veće od šest prosječnih plata.

U Norveškoj i Belgiji političari na najvišim pozicijama imaju jednu i po prosječnu platu, a u Njemačkoj i Letoniji duplo su veće od nacionalnog prosjeka.

Sa dvije i po prosječne plate poslanik u Sloveniji je za nekoliko procenata iznad evropskog prosjeka.

Po ovim kriterijumima hrvatski i srpski poslanici ispunjavaju evropske standarde i neće morati prilagođavati svoje plate kako bi ušli u najjaču ekonomsku uniju država na svijetu.

Broj zaposlenih u institucijama BiH u prvoj polovini prošle godine iznosio je 21.380. Prema izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH za 2010. godinu, troškovi za plate i naknade iznosili su oko 508,4 miliona maraka, dok je za naknade troškova zaposlenih potrošeno još 125,5 miliona.

Prema izvještaju o izvršenju buyeta za prvu polovinu prošle godine, za plate i naknade potrošeno je 258,6 miliona KM, a 55 miliona za naknade troškova zaposlenih.

Najviše radnika u institucijama na nivou BiH ima Ministarstvo odbrane, koje zapošljava 9.451 osobu ili 43,9 odsto ukupnog broja zaposlenih u institucijama BiH.

Porezi

U CPI-ju su naglasili da su poreska opterećenja u BiH u 2011. godini, posmatrano kroz procenat bruto društvenog proizvoda (BDP), daleko veća u odnosu na zemlje regije, dok je istovremeno kvalitet života građana znatno niži.

- Ukupni naplaćeni poreski prihodi u BiH prošle godine iznosili su visokih 38,4 odsto BDP-a, dok je u Hrvatskoj taj procenat iznosio oko 31,4 odsto BDP-a - kažu u ovoj organizaciji.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 11/02/2014 15:47, edited 1 time in total.
Eniac

#6142 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Eniac »

.
Last edited by Eniac on 11/02/2014 15:47, edited 1 time in total.
encyko

#6143 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by encyko »

Danguba wrote:Ima li gdje one pribojke iz SBB-a? Je li danas isla na pregovore? :D
Znaš onu staru:

Oj djevojko Srbijanko
jebo li te Ćopić Branko
i Miroslav Krleža,
a što ne bi Jovan Dučić
umočio i svoj kurčić
da napravi genija...
guber90

#6144 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Hvo_Bobovac wrote:Tko pod drugim jamu kopa sam u nju pada.

U federalnu su vlast Bošnjaci izabrali podobne Hrvate pa je sljedeći korak udar na županije kojim bi se Hrvati našli u ulozi potpunih gubitnika. Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija u istupu večer nakon najtežih izgreda optužio je i Europski parlament da je možda potpalio nezadovoljstvo rezolucijom koja osuđuje razarajući bošnjački centralizam na štetu Hrvata za koji je zastupnik Davor Ivo Stier ocijenio da nije povoljniji od Miloševićeva u bivšoj Jugoslaviji. – Europski parlament usvojio je rezoluciju o federalizaciji BiH. Ne možemo se oteti dojmu da se da su to mjesta i dijelovi FBiH koje je netko predvidio ne za treći (hrvatski) nego drugi (bošnjački) entitet – rekao je Lagumdžija.

Tuzlu se ocuvala u ratu. Za razliku od drugih gradova četnici nisu uspjeli da rasture i pokradu Tuzlansku industriju. Dakle, sve sto je rastureno, rastureno je nakon agresije. Koliko ja znam, vlast u Tuzli cijelo vrijeme drzi SDP.

Vi ste Hrvatima birali prestavnika. Žejko Komšić je dobio više muslimanskih glasova nego što ste dali glasova vašem muslimanskom predstavniku. Ako ste dovoljno pametni smai ćete shvatit šta to dokazuje.
Tuzla i Zenica su 1993 pljačkale i palile po Varešu i Kaknju. Sad nemaju šta za jest. Bog ih kaznio .

Zahtjev za jedan narodod, jedan savez, jedna država... od 1993 ste bošnjaci i nakon 21 godine već bi opet mjenjali naciju haha
Cuj muslimanski predstavnik, da Bog da ti on za lijeka trebao, ja sam prvo covjek, drugo Bosanac i Hercegovac, a tek trece mogu biti musliman. Poserem se na vas sve sto je bitnije hrvatstvo/katolicizam, srpstvo/pravoslavlje i bosnjastvo/islam, od hljeba za jesti. Nije Bog ni u jednoj vjeri rekao poslao sam te na zemlju da krepes od gladi. Usput nepismeni stvore, nije opstina unistila grad i njegovu industriju, nego kanton. Ja bih vas sve politicki nepismene koji se petljate u politiku, ma koje vjere i nacije bili, poslao na dugogodisnje robije, kako bi se prestali mjesati u stvari o kojima nemate pojma i prestali paliti narod sa provokacijama.
Last edited by guber90 on 11/02/2014 15:50, edited 2 times in total.
34sf4drgu67d25

#6145 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by 34sf4drgu67d25 »

Eniac wrote:
emigrazione wrote:
Da ti kazem zasto ja ne izlazim na ove demonstracije:
1. Jer ih je pokrenuo Radooncic (SBB) a on nije moja opcija.
2. Jer nema osobe ili organizacije za koju se javno, jasno i nedvosmisleno zna da je organizator i vodja vodja (Bez obzira na broj 1 ali to sto on(i) jesu pokrenuli ovo tajno to je durga prica) demonstarcija koja kaze ja sam vodja i ovo su ciljevi. Pa ako mi se vodja i ciljevi svidjaju ja cu se prikljuciti, ako ne necu. Ali neformalna grupa gradjana koja bi da mijenja u ovom trenutku i Ustav i krivu Drinu i mir u svijetu mi nista ne znaci.
I da, ja sam radnik kod privatnika, protivnik svih partija koje danas rade u BiH.
99% ovih sto sjede kuci razmislja na slican nacin, ljudi su vise puta naguzeni i prevareni i jos da ih Fahro ovjeri...to mnogi ne bi prezivjeli
Ja bih volio da nisam u pravu. Ali sve sto sam vidio i cuo ovih proteklih 7 dana, i sve osobe koje sam primjetio sta i kako govore i rade to mi sve kaze da ne grijesim.
Napises to pod jedan i u dvici sam sebe demantujes... Ja vjerujem da ima raznih frakcija, mozda i fahrinih ljudi medju demonstrantima, ali to nije razlog da ne izlazis na apsolutno opravdane demonstracije protiv vlasti, i time mozda dopustis nekima, tipa SBB da prisvoje demonstracije...
Trebam te

#6146 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Trebam te »

sarajevoxxxx wrote:Demonstracije i u Bugojnu

http://www.bug.ba/demonstranti-insistir ... tavku.html

Ovdje ne vidim huligane a niti narkomane 8-)
Pasiflora

#6147 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Pasiflora »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Činovnici u BiH imaju najveće plate u regiji
14.03.2012 06:00 | Vedrana Kulaga

Troškovi plata zaposlenih u javnom sektoru u BiH, posmatrani kroz udio u bruto domaćem proizvodu (BDP), jedni su od najvećih na području Evrope i centralne Azije,...
... a ucinkovitost 0. Slovom: ucinkovitost nasih politicara jednaka je NULI. Eto, ako ovo nije razlog da ih se ukine, stvarno mi nije jasno sta je...
Danguba

#6148 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

staradis wrote:Protesti su se pretvorili u kurac. Ne znam sto sam isao danas :/
Glavu gore.

Sve i da na ovome stane dobili su jako upozorenje sta ce se desiti slijedeci put.

Po meni, sve zahtjeve trebalo je slati prema Vladi Federacije radi promjene zakona o placama, zaposljavanju, privilegijama...i na tome istrajati pa makar svaki dan u 12 sati dolazila grupica ispred federalne Vlade. Time bi se stvorila osnova za bilo koga drugoga ko dodje u oktobru.

Samo ih natjerati da pojedu g**** koja su zasrali a uskoro dolaze izbori pa kud koji.
Kikibombona

#6149 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote:Nekako mi najcool kad alfonsa optuzuju da je provladin i budzetlija :-)
100 ljudi 100 cudi.

Nema sumnje da na forumu ima pun qrac agitatora politickih stranaka, budzetlija i svih ostalih kojim odgovara ovakva situacija. Ako se razdrma, mnogi ce izgubiti privilegije. Normalno da ce proteste sabotirati pristalice SDA, SDPa i ostalih kriminalnih stranaka. Fahrine barabe, Mirnes Ajanovic i slicni koriste situaciju da love u mutnom.

S druge strane, tu su naivci, kontrasi... ljudi koji nemaju nimalo empatije za siromasne i one koji zive da prezive. Cak ponekad osjetim i prezir 'elite' i bogatih.

Ljudi iz razlicitih razloga sabotiraju proteste i pokusavaju narod vratiti u totalno mrtvilo. Stranacki piuncici i budzetlije su prvi na braniku kriminalne vlasti.
Drvosjeca iz Dejcica

#6150 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:
kamen spoticanja wrote:Nekako mi najcool kad alfonsa optuzuju da je provladin i budzetlija :-)
100 ljudi 100 cudi.

Nema sumnje da na forumu ima pun qrac agitatora politickih stranaka, budzetlija i svih ostalih kojim odgovara ovakva situacija. Ako se razdrma, mnogi ce izgubiti privilegije. Normalno da ce proteste sabotirati pristalice SDA, SDPa i ostalih kriminalnih stranaka. Fahrine barabe, Mirnes Ajanovic i slicni koriste situaciju da love u mutnom.

S druge strane, tu su naivci, kontrasi... ljudi koji nemaju nimalo empatije za siromasne i one koji zive da prezive. Cak ponekad osjetim i prezir 'elite' i bogatih.

Ljudi iz razlicitih razloga sabotiraju proteste i pokusavaju narod vratiti u totalno mrtvilo. Stranacki piuncici i budzetlije su prvi na braniku kriminalne vlasti.
:thumbup:
Post Reply