Sirija
-
sarajevoxxxx
#6126 Re: Sirija
Homs, Rusten 04.10.2013: Tragovi silovitog razaranja Homsa od strane Asadovih snaga
- dječak sa šibicama
#6127 Re: Sirija
SAA pokusava zauzeti stari Homs.
time bi prakticno preuzeli kontrolu nad cijelim gradom.
Ovi su opkoljeni vec duze vrijeme, SAA ih je "umarala" i sad su ocito krenuli u konacni obracun. Ali grad je to, svaka rupa moguci snajperist, i slicno. Potrajace, kao i uvijek.
time bi prakticno preuzeli kontrolu nad cijelim gradom.
Ovi su opkoljeni vec duze vrijeme, SAA ih je "umarala" i sad su ocito krenuli u konacni obracun. Ali grad je to, svaka rupa moguci snajperist, i slicno. Potrajace, kao i uvijek.
-
sarajevoxxxx
#6128 Re: Sirija
I danas okruženim režimskim snagama u Deri pomoć stiže padobranima koje izbacivaju režimski helikopteri
-
sarajevoxxxx
#6129 Re: Sirija
Uništavanje režimskih tenkova u Kalemunu od strane Vojske Islama
-
sarajevoxxxx
#6130 Re: Sirija
Današnje demonstracije sirijske opozicije u Istočnom Halebu pod nazivom ''Hvala Turska''
Demonstranti uzvikuju parole protiv režima
Demonstranti uzvikuju parole protiv režima
Last edited by sarajevoxxxx on 04/10/2013 17:45, edited 1 time in total.
- Challenger__
#6131 Re: Sirija
Lideri ISIS-a (Islamske države Iraka i Šama), u provinciji Latakija, Abo Ayman al-Iraqi i njegov zamjenik Abo Hamzeh al-Saudi su identifikovani među likvidiranim teroristima na sjeveru provincije Latakija:
HNN, Sana Arabic, LiveLeak
LATTAKIA - ISIS LEADER AND DEPUTY ELIMINATED !!
The Terrorist "Abo Ayman Al-Iraqi", leader of the so-called "Islamic State in Iraq and Al-Sham" and his deputy "Abo Hamzeh Al-Saudi" have been killed in the mountains of Lattakia, while 32 Armed Terrorists were eliminated in a special Operation targeting gatherings in the Village of "Al-Rawdeh", as other Units destroyed 9 vehicles loaded with weapons and ammunition in the Village of "Khan Al-Jouz" ... - J
HNN, Sana Arabic, LiveLeak
-
sarajevoxxxx
#6132 Re: Sirija
Džainak Džainaaak...Dolazimo dolazimo 
- Ne samo kod demonstranata u Halebu, već i kod vojnika na linijama i akcijama, omiljena rečenica nakon akcije ''Džainak ja Bešar'' dolazimo Bešare.
- Ne samo kod demonstranata u Halebu, već i kod vojnika na linijama i akcijama, omiljena rečenica nakon akcije ''Džainak ja Bešar'' dolazimo Bešare.
- Challenger__
#6133 Re: Sirija
Ovako...
- Sirija je dio jednog mnogo šireg geopolitičkog mozaika. A u tom mozaiku, došlo je do blagog poboljšanja odnosa, odnosno do spuštanja tenzija između Vašingtona, Teherana i Damaska. Govori se o svojevrsnom američko-iranskom detantu.
MEĐUTIM...
- takav rasplet događaja nikako ne odgovara pojedinim faktorima u regionu i oni daju sve od sebe da se "sruši američko-iranski detant".
Pazite sad naslov u izraelskoj štampi: "Israel and Saudi Arabia are coordinating policies to counter US détente with Iran" - čitav tekst
- ruše detant, a ova dva regionalna partnera su prvi optužili da je "režim u Damasku izvršio napad hemijskim oružjem". Ja im ne bih vjerovao ništa, naprotiv, stavio bi ih kao prvoosumnjičene za taj zločin. I...? Izgleda da je to puna istina. S. Arabija je - po prvi put - zvanično optužena (a ne osumnjičena) - za taj zločin.
- Sirija je dio jednog mnogo šireg geopolitičkog mozaika. A u tom mozaiku, došlo je do blagog poboljšanja odnosa, odnosno do spuštanja tenzija između Vašingtona, Teherana i Damaska. Govori se o svojevrsnom američko-iranskom detantu.
MEĐUTIM...
- takav rasplet događaja nikako ne odgovara pojedinim faktorima u regionu i oni daju sve od sebe da se "sruši američko-iranski detant".
Pazite sad naslov u izraelskoj štampi: "Israel and Saudi Arabia are coordinating policies to counter US détente with Iran" - čitav tekst
- ruše detant, a ova dva regionalna partnera su prvi optužili da je "režim u Damasku izvršio napad hemijskim oružjem". Ja im ne bih vjerovao ništa, naprotiv, stavio bi ih kao prvoosumnjičene za taj zločin. I...? Izgleda da je to puna istina. S. Arabija je - po prvi put - zvanično optužena (a ne osumnjičena) - za taj zločin.
- Challenger__
#6134 Re: Sirija
- naime, do sada je ruska diplomatija davala načelne izjave u kojima se izražava sumnja "da je to dobro smišljenja provokacija", u kojoj se nisu imenovali krivci;S. Arabija je - po prvi put - zvanično optužena (a ne osumnjičena) - za taj zločin.

- sada stvari postaju jasnije, stvari su se počele otkrivati i jezik diplomatije ustupa jeziku konkretnih optužbi; po više izvora i po više svjedoka sa opozicione strane koji žele da daju svoj iskaz inspektorima UN, iza napada u Guti stoji - "Saudi black op team", potpomognut grupacijom iz "Liwa Al-Islam group".
- o ovome svjedoče različite grupe uključujući i nemali broj njih iz opozicionih krugova:
- Inače, "Liwa Al-Islam" "operiše u okolini Damaska i predvođena je sinom saudijskog salafističkog klerika. Na sebe su preuzeli odgovornost za autobombu koja je likvidirala ministra odbrane i još nekoliko vladinih zvaničnika, a njihova grupa je prvoosumnjičena za likvidaciju šejh Butija.“Syrians of various political views, including some opposition fighters, are seeking to inform diplomats and members of international organizations working in Syria what they know about the crime and the forces which inspired it,”
Sada je grupacija imenovana kao saradnik saudijskog black op teama koji je, prema više izvora, počinio ovaj monstruozni zločin u Guti, koji je svijet doveo do najvećih turbulencija poslije kubanske krize.
IZVOR
_______
Klupko se polako odmotava, javljaju se svjedoci sa svih strana, da vidimo kako će sada Obama tumačiti "prelazak crvene linije"... Kako god on to tumačio, možemo ovo reći:
za ovo će debelo da plati saudijski establišment.
-
Avetinho
#6135 Re: Sirija
Takav ti je svijet po Putinu i RT.
Sjecam se, pisali su kako Sarajlije koriste mladu srpsku nejac kao hranu za gladne lavove u Pionirskoj.
Sjecam se, pisali su kako Sarajlije koriste mladu srpsku nejac kao hranu za gladne lavove u Pionirskoj.
- Challenger__
#6136 Re: Sirija
Nadam se da će administracija konačno skinuti ovog trolla sa leđa korisnika.
-
Avetinho
#6137 Re: Sirija
Sto mladi ruski dobrovoljci nisposto nece napisati, jer tako ne javljaju advance, RT, PRESSTV ili SANA je ovo:
Atlantic Wire wrote: As part of an ongoing siege against the rebel-held town of Moadhamiya, Syrian regime forces are reportedly cutting off access to food for the 12,000 people living there. The town, known for its olive orchards, is running low on supplies as Syria heads closer to winter. According to the U.N. report on the August 21 chemical attacks, Moadhamiya was also one of several towns targeted in the gas strikes.
The Wall Street Journal spoke to a fighter loyal to the regime of Syrian President Bashar al-Assad, who said the following about the town, which is populated mostly by civilians: "We won't allow them to be nourished in order to kill us...Let them starve for a bit, surrender and then be put on trial." According to the unnamed fighter, the country's army has told his team to make sure no one enters or leaves the town. That's accomplished, in part, by shooting any fighting-age men he sees approaching the exit to the city.
Here's what's going on inside:
An opposition activist inside the rebel-held side of town who was reached by Skype said the situation is so dire now in the rebel-controlled area that people are subsisting on whatever they can forage locally, including olives, grapevine leaves, fresh mint and figs. The activist, who is also in his 20s and spoke on condition of anonymity, said residents finished all grains and provisions that people traditionally store in their homes in Syria for winter.
The U.N. estimates that about 500,000 people are trapped in towns by government blockades across Syria.
http://www.theatlanticwire.com/global/2 ... ons/70138/GOOGLE Translate wrote: U sklopu tijeku opsade protiv pobunjenika koji drže grad Moadhamiya, sirijski režim snage navodno su rezanjem pristup hrani za 12.000 ljudi koji tamo žive.Grad, poznat po svojim maslinicima, ponestaje materijala kao Sirija glave bliže zimi. Prema izvješću UN-a na 21. kolovoz kemijskih napada, Moadhamiya je također bio jedan od nekoliko gradova u plinskim ciljanih napada.
Wall Street Journal je govorio borca lojalni režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, koji je rekao sljedeće o gradu, koji je nastanjen uglavnom civila: "Nećemo dopustiti da ih se hrani kako su nas ubiti Neka od gladi ... za malo, predajom, a zatim će mu se sudi. "Prema neimenovanom borca, zemlje Vojska je rekla svoju momčad kako bi bili sigurni da nitko ulazi ili izlazi iz grada. To je postignuto, u dijelu, od snimanja bilo borbe-sposobnih muškaraca on vidi približava izlaz u grad.
Evo što se događa unutar:
Oporba aktivist unutar pobunjenika koji drže strani grada koji je postignut od strane Skype je rekao da je situacija tako strašna sada u pobunjenička područja pod kontrolom da su ljudi koje postoji na sve što mogu krmnog na lokalnoj razini, uključujući i maslina, vinove loze lišće, svježe mente i smokvi .Aktivist, koji je također u svojim 20-im i govorio pod uvjetom da ostane neimenovan, rekao stanovnici završio sve žitarice i odredbe koje ljudi tradicionalno pohraniti u svoje domove u Siriji za zimu.
UN procjenjuje da je oko 500.000 ljudi zarobljeni u gradovima od strane vladinih blokadama diljem Sirije.
-
Avetinho
#6138 Re: Sirija
Dijelim tvoju bolChallenger__ wrote:Nadam se da će administracija konačno skinuti ovog trolla sa leđa korisnika.
Onog trenutka kad ti i ostatak ruskofilske ekipe prestanete spamati temu blatantnom rusko-iransko-assadistickom propagandom, korisnik ce prestati sa skretanjem paznje na vas rusko-iransko-assadisticki spam, kao sto su RT, SANA ili PRESSTV.
- zemomak
#6139 Re: Sirija
Turci su me pravo razocarali...samo dolijevaju jos vise ulja na vatru...mislim, ocito je da su i oni instrument u necijim rukama
Sent from my iPhone 5 using TT
Sent from my iPhone 5 using TT
-
Almaz
#6140 Re: Sirija
U takvim slucajevima se koristi "sto teza" artiljerija da bi pacove istjerao iz rupe.dječak sa šibicama wrote:grad je to, svaka rupa moguci snajperist, i slicno. Potrajace, kao i uvijek.
-
Almaz
#6141 Re: Sirija
... aaaaha, znaci upalis motorkuzemomak wrote:Turci su me pravo razocarali...samo dolijevaju jos vise ulja na vatru...mislim, ocito je da su i oni instrument u necijim rukama
- Co0l
#6142 Re: Sirija
Tako jeeeAlmaz wrote:U takvim slucajevima se koristi "sto teza" artiljerija da bi pacove istjerao iz rupe.dječak sa šibicama wrote:grad je to, svaka rupa moguci snajperist, i slicno. Potrajace, kao i uvijek.
Velusice tuci,Velusice...
-
Almaz
#6143 Re: Sirija
Jesu li se u Velusickim rupama skrivali teroristi iz preko 80 zemalja ?Co0l wrote:Velusice tuci,Velusice...
Ti "karakterni ratnici" nebi smjeli sebi dozvoliti da se kriju u civilnim objektima i medju civilima.
Last edited by Almaz on 04/10/2013 22:25, edited 1 time in total.
- Co0l
#6144 Re: Sirija
Challenger__ wrote:...S. Arabija je - po prvi put - zvanično optužena (a ne osumnjičena) - za taj zločin.
za ovo će debelo da plati saudijski establišment.
Samo nek nisu vanzemaljci
- Co0l
#6145 Re: Sirija
Ako pitas one koji su im razvlacili pamet kao sto ovi rade danas po Siriji-jesu.Almaz wrote:Jesu li se u Velusickim rupama skrivali teroristi iz preko 80 zemalja ?Co0l wrote:Velusice tuci,Velusice...
-
Almaz
#6146 Re: Sirija
Co0l wrote:Ako pitas one koji su im razvlacili pamet kao sto ovi rade danas po Siriji-jesu.
"Prema selefijskim portalima, u Siriji je poginuo još jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Njegov identitet nije objavljen, no u selefijskim redovima poginuli je poznat kao Abduldžaffar. Federalna televizija objavlila je priču o načinu na koji su 52 državljanina BiH, pripadnika selefijskog pokreta, otišla na sirijsko ratište. Tamo su uglavnom pristupili jedinici En-Nusra."
Na videu ispod spominju se samo drzavljani BiH, ali poznato je da danas udarnu snagu terorista koji se bore protiv sirijske vojske cine nazadnici iz preko 80 zemalja.
- husein_kapetan
#6147 Re: Sirija
...Ideologija i vjerski fanatizam su čudan nauk i ne može ih svako razumjeti.. kao što je neshvatljivo da se neko zarad bilo čega opaše eksplozivom i napravi pokolj skoro uvijek nevinih. Za svoj metod i način razmišljanja ne treba tražiti potporu niti potvrdu od svakoga već samo i eksluzivno unutar sebe. I ne beri brigu.. oni koji su na svojim leđima iznijeli teret rata ovdašnjeg sigurno i nikada nisu imali za uzor ove bradate spodobe. Tim i svako poistovjećivanje ovdašnjih prilika sa ratom u siriji je samo niski i bezvrijedni produkt određene ideologije. I dobro je što ovdje pišu... kako bismo inače mogli porediti određene stvari i praviti razlike.....Almaz wrote:Jesu li se u Velusickim rupama skrivali teroristi iz preko 80 zemalja ?Co0l wrote:Velusice tuci,Velusice...
Ti "karakterni ratnici" nebi smjeli sebi dozvoliti da se kriju u civilnim objektima i medju civilima.
- Co0l
#6148 Re: Sirija
Kakve to veze ima sa ovim o cemu ja pricam?Almaz wrote:Co0l wrote:Ako pitas one koji su im razvlacili pamet kao sto ovi rade danas po Siriji-jesu.
"Prema selefijskim portalima, u Siriji je poginuo još jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Njegov identitet nije objavljen, no u selefijskim redovima poginuli je poznat kao Abduldžaffar. Federalna televizija objavlila je priču o načinu na koji su 52 državljanina BiH, pripadnika selefijskog pokreta, otišla na sirijsko ratište. Tamo su uglavnom pristupili jedinici En-Nusra."
Na videu ispod spominju se samo drzavljani BiH, ali poznato je da danas udarnu snagu terorista koji se bore protiv sirijske vojske cine nazadnici iz preko 80 zemalja.
A sto se tice toga sto ti pricas-to sto je neko dosao sa strane ne cini ga automatski teroristom,cini ga stranim borcem,nista vise i nista manje;isto sto recimo nekog Sebihu ili pripadnika sirijske republikanske garde ne amnestira od zlocina cinjenica da je rodjeni Sirijac
Pa i u spanskom gradjanskom ratu su ucestvovali internacionalci iz cijelog svijeta i borili se protiv fasistickog diktatora koji je bio Spanac.Sama ta cinjenica nista ne govori i samo je blijedi pokusaj da se opravdaju zlocini rezima u Damasku jer eto,kao,bore se protiv stranaca na svom tlu.
- Challenger__
#6149 Re: Sirija
Pa nisu španski dobrovoljci klali ljude, zbog vjerske ili etničke pripadnosti kao ova tekfirijska banda u Siriji...Pa i u spanskom gradjanskom ratu su ucestvovali internacionalci iz cijelog svijeta i borili se protiv fasistickog diktatora koji je bio Spanac.
Izgubili ste sve kriterije, dotakli ste -
- dno.
- Co0l
#6150 Re: Sirija
Kao prvo,sumnjam da su i 'spanci' bili cvjecke al posto su na kraju bili na pobjednickoj strani i posto su se na kraju krajeva borili za pravednu stvar svi njihovi grijesi su oprosteni.Ali nisu oni tema pa nema smisla dalje elaborirati.Challenger__ wrote:Pa nisu španski dobrovoljci klali ljude, zbog vjerske ili etničke pripadnosti kao ova tekfirijska banda u Siriji...Pa i u spanskom gradjanskom ratu su ucestvovali internacionalci iz cijelog svijeta i borili se protiv fasistickog diktatora koji je bio Spanac.OK, stvar je jasna. Sa ovim i sličnim suludim komparacijama pokazujete samo koliko vam (vama koji podržavate teroriste i/ili protivnike vlade u Damasku) teško pada poraz u Siriji.
Izgubili ste sve kriterije, dotakli ste -
- dno.
A kao drugo,ne imputiraj mi nesto sto nisam rekao,nisam ja ni pokusao pravdati necije zlocine,jasno sam to rekao i jasno napravio distinkciju.Sve sto sam rekao je da ako je neko dosao sa strane ne znaci automatski da je zlocinac i terorista kako nam ovdje,po ko zna koji put,pokusavate prodat muda pod bubrege.I za to sam naveo primjer koji mi je prvi pao na pamet i koji nije sulud nego itekako upotrijebljiv.To sto se tebi ne svidja druga je stvar ali to ga ne cini suludim.