Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#6126 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

PrtiBeeGee wrote:
Sarajevo1946 wrote:Zašto bi Lewandowski trenutno želio preći u Liverpool? Ili bilo ko ko je već izgradio reputaciju?

Ne bi vam škodilo malo realnosti. Miktarijan nikad nije bio opcija, možda bi bio da nije Dortmund bio zainteresovan, ali Liverpool se sa takvim klubovima ni u kom smislu trenutno ne može takmičiti.
U svijetu kad nabrajas 10 najboljih klubova tu je i MORA biti LIVERPOOL!!!

Liverpool je institucija ime i pojam za 99% klubova u svijetu i svakom igracu bi bila cast da igra tu... Jedini problem sada Liverpoola je taj sto se ne igra LP i to se osjeti i to je realnost... Ali to da Miktarijan bi prije izabrao Dortmund od Liverpoola je smijesno... Kao prvo Liverpool nikad nije poslao ozbiljnu ponudu za njega niti je bio spreman dati platu koliko je Dortmund dao tako da je izabrao ono sto mu je bilo najbolje na stolu da potpise.. Malo prije sam rekao i evo sad cu opet Liverpool se dovodi u vezu sa gomilom igraca i trazi samo ono najbolje sto misle da je za njih ALI cekaju pare od prodaje Suareza (cijena bi trebala biti 50+ Mil funti) da bi se doveli ostali igraci jer su srestva za pojacanja i pare od prodanih igraca potrosene!!! Para NEMAAAAAAAAAAAA haj zdravo :lol:
Potpisujem :thumbup:
Muhamed Đakmić

#6127 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Dobro, ti živi u ubjeđenju da bi Miktarijan prije odabrao Liverpool nego Dortmund. Liverpool je Ligu prvaka igrao posljednji put u sezoni 2009/2010. Godine 2009. jer su ispali u grupnoj fazi. Znači, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 bez Lige prvaka, a vrlo vjerovatno i naredna sezona.

4-5 godina van najjačeg takmičenja ostavlja veliki trag i utiče na percepciju svakog igrača. Svi oni znaju šta je bio Liverpool i šta će možda biti, ali njih više zanima šta je Liverpool trenutno, a on trenutno ne spada među tih deset klubova kako ti navede. Samo u Premiershipu u ovom momentu imaš pet ozbiljnijih klubova, plus dva u Njemačkoj, dva-tri u Španiji, dva u Italiji, jedan (najmanje) u Francuskoj...

Tek kad se Liverpool vrati u Ligu prvaka može razmišljati o pojačanjima najjačeg kalibra, do tada je osuđen na igrače koji imaju potencijal da budu svjetska klasa, ali to nisu.
AmiĐa_Idriz

#6128 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sarajevo1946 wrote:Dobro, ti živi u ubjeđenju da bi Miktarijan prije odabrao Liverpool nego Dortmund. Liverpool je Ligu prvaka igrao posljednji put u sezoni 2009/2010. Godine 2009. jer su ispali u grupnoj fazi. Znači, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 bez Lige prvaka, a vrlo vjerovatno i naredna sezona.

4-5 godina van najjačeg takmičenja ostavlja veliki trag i utiče na percepciju svakog igrača. Svi oni znaju šta je bio Liverpool i šta će možda biti, ali njih više zanima šta je Liverpool trenutno, a on trenutno ne spada među tih deset klubova kako ti navede. Samo u Premiershipu u ovom momentu imaš pet ozbiljnijih klubova, plus dva u Njemačkoj, dva-tri u Španiji, dva u Italiji, jedan (najmanje) u Francuskoj...

Tek kad se Liverpool vrati u Ligu prvaka može razmišljati o pojačanjima najjačeg kalibra, do tada je osuđen na igrače koji imaju potencijal da budu svjetska klasa, ali to nisu.
ovo ne bih rekao da si u pravu....
Muhamed Đakmić

#6129 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Simpatičan mi je Liverpool ovaj Rodgersov, volio bih da ugrabe Ligu prvaka, ali nisam još siguran da je ekipa spremna za takav domet. United, Chelsea i City su ozbiljniji, ostaje borba sa Arsenalom i Tottenhamom za četvrtu poziciju.
AmiĐa_Idriz

#6130 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sarajevo1946 wrote:Simpatičan mi je Liverpool ovaj Rodgersov, volio bih da ugrabe Ligu prvaka, ali nisam još siguran da je ekipa spremna za takav domet. United, Chelsea i City su ozbiljniji, ostaje borba sa Arsenalom i Tottenhamom za četvrtu poziciju.
Pa realno sa Arsenalom se jedino i možemo boriti...ako Bale ode iz Spursa,to neće biti taj tim,a malo je igrača koji mogu njega zamijeniti....a koliko vidim,Arsenal još nije doveo neka bitna pojačanja (pokušaje ne komentiram),dok mi npr, jesmo,a vidjeli smo da i ona slabija ekipa napravi problem na Emiratesu...sve u svemu,imam velika očekivanja za iduću sezonu YNWA !
Muhamed Đakmić

#6131 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Trebaju podržati Rodgersa i iduće sezone čak i ako ne odu u Ligu prvaka. Uvjeren sam da će biti među 4 na kraju sezone 2014/2015 ako nastave ovako raditi.

Podsjećaju me dosta na Dortmund.
DonVito

#6132 Re: Liverpool FC

Post by DonVito »

Sarajevo1946 wrote:Simpatičan mi je Liverpool ovaj Rodgersov, volio bih da ugrabe Ligu prvaka, ali nisam još siguran da je ekipa spremna za takav domet. United, Chelsea i City su ozbiljniji, ostaje borba sa Arsenalom i Tottenhamom za četvrtu poziciju.
Nema sanse.
vaučer

#6135 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Liverpool ove sezone ne može očekivati Ligu prvaka ali može očekivati do kraja sezone borbu za tu poziciju.
To bi bio dovoljan napredak, popraviti se za 7-9 bodova, završiti na oko 70 na kraju sezone i biti tu negdje.
PrtiBeeGee

#6136 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ti živi u ubjeđenju da bi Miktarijan prije odabrao Liverpool nego Dortmund. Liverpool je Ligu prvaka igrao posljednji put u sezoni 2009/2010. Godine 2009. jer su ispali u grupnoj fazi. Znači, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 bez Lige prvaka, a vrlo vjerovatno i naredna sezona.

Ja ne govorim za trenutno stanje kluba pa da ih sada svrstavam medju 10 najboljih! ! ! Nego kazem kroz citavu historiju nogometa da je Liverpool u TOP 10, jer nemozes ti gledat samo zadnjih 5 godina i reci da Liverpool-a nema sta je sa ostalih 100godina to ode u zaborav tad se nije igrao fudbal/nogomet????? Danasnja generacija gleda samo sta je sad zna nabrojat samo Ronalda i Mesija tako je i sa klubovima znaju ko je Real Barcelona MIlan Bayern i jos par klubova.... KO zna da je AS Saint-Étienne najtrofejniji klub u Francuskoj da jedan Nottingham Forest ima 2 titule LP to se ne zna vazno je sta je bilo 2012-2013 godine... Zaboravi se da je Liverpool u LP dobio real sa 5:0 (ukupno) da je Unitedu nanjeo najveci poraz na Old traffordu... Al eto hajde....
PrtiBeeGee

#6137 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

vaučer wrote:Liverpool ove sezone ne može očekivati Ligu prvaka ali može očekivati do kraja sezone borbu za tu poziciju.
To bi bio dovoljan napredak, popraviti se za 7-9 bodova, završiti na oko 70 na kraju sezone i biti tu negdje.
TACNO!!! United je jak sam po sebi i bez obzira sto je dosao novi trener oni ce OPET biti u toj utrci za titulu, City se izgradio promjenio trenera i doveo igrce EXTRA klase i svake godine ce biti u utrci za titulu, tu je i Chelse kojem se vratio stari novi trener koji poznaje momcad koja je svake godine u vrhu i koja se lako moze naci u utrci za titulom i pored toga imaju strasnu ekipu.. Tu je i Arsenal koje svake godine igra LP I najavljuju tu borbu za titulu imaju i jednu prednost kao i manu... Trener koji ih vodi dugi niz godina i koji ce se nadmeta sa drugim koji su tek preuzeli ove klubove a mana im je slabija momcad nego od ova 3 navedena kluba, ali ipak jaca od Liverpoolove.. Jest da nekad pomislim da im je samo cilj LP al eto tesko ce biti doci do tog 4-tog mjesta jer su ovi navedeni klubovi GIGANTI trenutno sa TOP igracima i trenerima...
AmiĐa_Idriz

#6138 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sad za sad je dovoljna i LE,treba i igračima da se uštele igrati u Evropi,još malo pojačati klub pa tek onda jurišati na 4. mjesto....
PrtiBeeGee

#6139 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

AmiĐa_Idriz wrote:Sad za sad je dovoljna i LE,treba i igračima da se uštele igrati u Evropi,još malo pojačati klub pa tek onda jurišati na 4. mjesto....
Ove godine ni LE necemo igrat ! ! !
AmiĐa_Idriz

#6140 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

PrtiBeeGee wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Sad za sad je dovoljna i LE,treba i igračima da se uštele igrati u Evropi,još malo pojačati klub pa tek onda jurišati na 4. mjesto....
Po čemu to zaključi ?
PrtiBeeGee

#6141 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

AmiĐa_Idriz wrote:
PrtiBeeGee wrote:
Po čemu to zaključi ?
Pa kazem da Liverpool ove godine nece igrati u LE jer nisu izborili plasman u nju!!!
AmiĐa_Idriz

#6142 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Izgleda da se nismo razumjeli :D ja kažem da je za ovu sezonu 13/14 dovoljan plasman u LE...izvinjavam se na loše napisanom postu :sad:
Gandalf

#6143 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Anderlecht navodno pregovara sa Assaidiem - lajkam svako sklanjanje viškova iz rostera
AmiĐa_Idriz

#6144 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gandalf wrote:Anderlecht navodno pregovara sa Assaidiem - lajkam svako sklanjanje viškova iz rostera
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Gandalf

#6145 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

niko da napiše kakav je ultramajstor Kutinjo, Aspas bi mogao biti dobro pojačanje
Mustang1

#6146 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Suarez moze da ide :D Sta vise nakon ovakvog Coutinha pozeljno je da Suarez ide 8-)
Towelie

#6147 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Liverpul jos nije primio gol na ovim pripremnim utakmicama. Al ruku na srce, nisu bili ni neki protivnici.
AmiĐa_Idriz

#6148 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Kutinjo zajebant 8-)
Sad za sad,Aspas strašno pojačanje,Minjole na nivou :srce: ,Ture ko stijena u odbrani,e sad nisam nešto upratio Alberta kakav je ?
AmiĐa_Idriz

#6149 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

E ovako se gospodo odlazi iz kluba. Procitajte sta je Pepe Reina porucio navijacima Liverpoola i kakvo je pismo ostavio!
-Cudan je osjecaj za mene kada si svjestan da sljedece sezone neces biti Liverpulov igrac. Klub, uprava, grad, ljudi, i navijaci ce uvijek zauzimati veliki dio mog zivota. Liverpool je poseban na taj nacin sto samo oni koji su bili dovoljno srecni da iskuse sve to, znaju o cemu pricam. Dali su mi uspomene kojih cu se sjecati dok sam ziv i prijateljstvo koje ce trajati do kraja zivota.
Ali vise od svega, za ovih 8 godina razumio sam sta to znaci igrati za najveci fudbalski klub u Engleskoj. Mozda nisam osvojio toliko trofeja i medalja, koliko sam se nadao da cu osvojiti kada sam dosao ovdje 2005., ali iskustvo i to sto sam bio dio ovog kluba su vazniji nego svaka medalja. Sada razmijem kako navijaci mogu da podignu tim i insipirisu ih da urade neke posebne stvari. Ja cijenim da je nesto jedinstveno i posebno u tom Enfildu i atmosferi koja se stvara na istom. Vjerujem da je sve moguce, nebitno kakva je situacija, zato sto u Liverpulu nema propale stvari. I ja sam bio ukljucen u borbi za pravdu za 96 ljudi koji su poginuli, sto mi je samo pokazalo koliko se navijaci Liverpula bore za ono u sto vjeruju.
Ako treba da izaberem omiljeni trenutak u Liverpulu, ne bih izabrao nikakvu odbranu ili trofej. Izabrao bih proslavu gola protiv Mancestera kada je David NGog postigao gol za pobjedu pri kraju meca. To je bio definitivno moj najbrzi sprint u zivotu na 100 metara. To je pokazalo sta za mene znaci igrati za Liverpul kao i da nema nista bolje od igranja velikih meceva na Enfildu. Kada bi postigli gol, okrenuo bih se ka Kopu i gledao ih, bio sam ljubomoran na navijace koji polude kada se postigne gol.
Takodje, nije moja odluka da napustim Enfild. Ja cu prihvatiti svaku odluku Liverpula kao sto sam uvijek prihvatao bilo koju odluku koju je klub donio u vezi mene. Kupili su me, vjerovali u mene, dali mi jedno od najveceg iskustva u mom zivotu i brinuli o meni. Ako su mislili da je najbolja stvar za mene i njih da odem na pozajmicu u Napoli, ja cu to prihvatiti.
Sve sto cu vas zamoliti je da nastavite da podrzavate trenera i igrace kao uvijek do sad i pomozite Liverpulu da se vrati gdje pripada i gdje zasluzuje da bude. Ne bih volio nista vise od toga nego da se vratim na kraju sezone i da se Liverpul vrati tamo gdje zeli.
Ja bih volio navijaci da sam mogao da se pozdravim na drugi nacin, ali zbog nacina na koji je ovo ucinjeno to nisam mogao. Ali u bliskoj buducnosti cu to uraditi kako treba, tako da mogu da pokazem svoju zahvalnost vama.
Bravo Pepe legendo!
Mustang1

#6150 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa oni nemaju prave provjere prije pocetka prvenstva :-) Najjaca utakmica je Celtic .. Mogli su dogovoriti utakmicu sa nekim od top 3 timova iz lige petice
Post Reply