Demokratska fronta Željko Komšić
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, već što ih u potpunosti kopira vezano za odabir kadrova. Tako sam napisao.
- Styling
#6127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne samo da ih kopira nego i uzima sve one kadrove koji su napustili druge stranke. Ne razmišlja da bi mogli sutr i njemu isto napraviti.antimobbing wrote:Ne, već što ih u potpunosti kopira vezano za odabir kadrova. Tako sam napisao.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#6128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako, unutar DF-a se generira psiho-patološki ljudski resurs, a lijeni i smotani Komšić ne zna kako, niti na koji način da to eliminara ili bar stavi pod kontrolu. Nedugo nakog unutarstranačkih izbora u DF će nastati ista paranoja i problemi identični kao što su i u ostalim strankama. Psiho-patološki ljudski resurs nakon ustolićenja, nesvjesno će početi da se prepoznaje i klonira poput crnih pčela stvarajući interesne kriminalne halke ili psiho-patogene rojeve koji će vremenom DF u potpunosti zatamniti.Styling wrote:Ne samo da ih kopira nego i uzima sve one kadrove koji su napustili druge stranke. Ne razmišlja da bi mogli sutr i njemu isto napraviti.antimobbing wrote:Ne, već što ih u potpunosti kopira vezano za odabir kadrova. Tako sam napisao.

U DF-u se trenutno dešava nešto poput pčela na ovoj slici. Kada prvi put pogledate sliku vidite da sve pčele isto izgledaju ali kada pogledate ovu sliku drugi put, vidjet ćete da većina pčela psihopatično i paranoićno vrti očima http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija , dok su samo dvije ispod svih njih normalne.
Dakle, razliku između normalnih ljudi i psihopata koje veoma privlaći vlast je veoma teško primjetiti i to može uraditi samo neko ko je profesionalac i istinski posvećen svome poslu, kao što je recimo dr. Robert Hare.
Rješenje za državu BiH sam ponudio na ovom linku: http://www.klix.ba/forum/rjesenje-za-bi ... 16059.html Ovo rješenje se moglo primjeniti i na novoformirani DF ali sada je već kasno.
- Shahab
#6129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napadi na DF su neosnovani. Politička stranka nije odgojna ustanova nego sublimacija i artikulacija interesa hiljada pojedinaca. Komšić je inkluzivan i to je dobar put za dobijanje izbora. On jedini ima potencijal da mobiliše glasače izvan sopstvenog članstva. Stranka koja zaglibi u autizmu i koja komunicira isključivo sa svojim članstvom osuđena je na propast. To je sudbina SDA i SDP. Pravo kadroviranje nastupa u fazi operativne moći. Slušao sam Komšića i on je decidan po tom pitanju, prije svega stručnost i kvalifikacije, nikakva partitokratija ne dolazi u obzir, ako treba pozvat će i strane eksperte da uvedu red u institucije. Pogledaj šta radi Vučić u Srbiji. Komšić je na dobrom putu, treba ga podržavati.antimobbing wrote:Ne, već što ih u potpunosti kopira vezano za odabir kadrova. Tako sam napisao.
-
Pertini
#6130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vi nudite rješenje za državu BiH. Lijepo. Slažem se sa većinom, ali kako doći do toga?Rješenje za državu BiH sam ponudio na ovom linku: rjesenje-za-bih-naucno-otkrice-dr-robert-hare-t116059.html Ovo rješenje se moglo primjeniti i na novoformirani DF ali sada je već kasno.
Ako mislite da su postojeće stranke rješenje, učlanite se i uvjerite ih da su na pogrešnom putu. Ako mislite da DF BH griješi ili ne valja, i to je demokratsko pravo, učlanite se i pomozite im da isprave nepravilnosti. Ovako, uz izvinjenje, djelujete isto kao oni što su na ovom forumu kritikovali Izetbegovića što je otišao u Beograd (Nikoliću na noge), a dvije stranice kasnije kritikovali Komšića što nije otišao.
Pokrenite se! Uradite nešto! Nije sramota pokušati nešto pa i ne uspjeti, ali je sramota ne pokušati ništa a mogao si. U tome morate računati da će vaš rad biti podložan kritici.
Završiću sa izjavom Elberta Hubbard-a " Da biste izbjegli kritiku nemojte uraditi ništa, nemojte reći ništa i budite ništa".
-
mali_balon
#6131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@antimobing nigdje tog tvog konkretnog primjera biranja stranackih kadrova, napisi, u toj i toj zemlji, se biraju kadrovi ovako, pa das nam link da vidimo, a ne lupat ko neka stvar po samaru i vrsti neke psihoanalize stranke i to na politickoj temi, sto je ravno ispravljanju krive Drine, jer ti ocigledno ne zna ssta je politika kako se ponasa u politici, i sta se radi u politici, i ko se bavi politikom.
@Stajling
Sta to fali prelasku iz stranke u stranku, svako ide tamo gdje mu je bolje.
Osim mahalske price od strane stajlinga i njemu slicnih jutrisnika iz drugih stranaka i psihoanalnog lupetanja antimimobinga, koji bi mogao sam sebe analizirati, cemu tolika ogorcenost prema covjeku i stranci koji se nisu ni organizovali kako treba, ponasas se kao dijete kojem zeljko nije dao cokoladu.
Da, zaboravio sam i kriminaliziranu hobotnicu Hanku. Ne vidim nikakve konkretne postove sto se to ne bi glasalo za nekog iz DF
Faking anblivbl, sta ima Adleru nisam te prepoznao, spusti se malo na zemlju.Psiho-patološki ljudski resurs nakon ustolićenja, nesvjesno će početi da se prepoznaje i klonira poput crnih pčela stvarajući interesne kriminalne halke ili psiho-patogene rojeve koji će vremenom DF u potpunosti zatamniti.
@Stajling
Osim mahalske price od strane stajlinga i njemu slicnih jutrisnika iz drugih stranaka i psihoanalnog lupetanja antimimobinga, koji bi mogao sam sebe analizirati, cemu tolika ogorcenost prema covjeku i stranci koji se nisu ni organizovali kako treba, ponasas se kao dijete kojem zeljko nije dao cokoladu.
Da, zaboravio sam i kriminaliziranu hobotnicu Hanku. Ne vidim nikakve konkretne postove sto se to ne bi glasalo za nekog iz DF
- antimobbing
#6132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Shahab,
Sve to lijepo zvuči ali kada prilikom gradnje kuće u samom startu pogriješiš prilikom izgradnje temelja, kuća će se ljuljati na sve strane ne bitno što je nadogradnja kvalitetno urađena. Dakle, ako već imaju namjeru filtrirati kvalitetne i stručne kadrove, trebao je pozvati domaće i strane psihologe i ekonomske eksperte koji su to trebali uraditi na ovim prvim unutar stranačkim izborima. Sve ostalo što se bude radilo biće kasno i déjà vu doživljaj. Jednom, kada se nekontrolirano formira psiho-patološki ljudski resurs unutar jedne sredine veoma ga je teško kasnije eliminirati jer svaka interakcija između psihopata i normalnih ljudi jeste, poraz za normalne ljude. Mislim, da još uvijek nije kasno i ako neko ovo čita predlažem da hitno povuku ručnu kočnicu i stručno, profesionalno i pažljivo odrade odabir kadrova uz pomoć eksperata kako bi postavili normalne, a ne psiho-patološke temelje DF-u.
Sve to lijepo zvuči ali kada prilikom gradnje kuće u samom startu pogriješiš prilikom izgradnje temelja, kuća će se ljuljati na sve strane ne bitno što je nadogradnja kvalitetno urađena. Dakle, ako već imaju namjeru filtrirati kvalitetne i stručne kadrove, trebao je pozvati domaće i strane psihologe i ekonomske eksperte koji su to trebali uraditi na ovim prvim unutar stranačkim izborima. Sve ostalo što se bude radilo biće kasno i déjà vu doživljaj. Jednom, kada se nekontrolirano formira psiho-patološki ljudski resurs unutar jedne sredine veoma ga je teško kasnije eliminirati jer svaka interakcija između psihopata i normalnih ljudi jeste, poraz za normalne ljude. Mislim, da još uvijek nije kasno i ako neko ovo čita predlažem da hitno povuku ručnu kočnicu i stručno, profesionalno i pažljivo odrade odabir kadrova uz pomoć eksperata kako bi postavili normalne, a ne psiho-patološke temelje DF-u.
- antimobbing
#6133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pokušao sam i predložio sam im što treba da urade kako bi napravili DF koji će u potpunosti biti drugačiji i kvalitetniji od drugih. Međutim, gledali su me kao da sam pao sa Marsa, pa sam jednostavno digao ruke od svega toga. Ne želim kao pojedinac gubiti energiju i vrijeme gdje važi pravo večine jer dok ti budale jednom uputiš u sure, oni će tebe dvadeset puta izvesti iz insanskog sureta.Pertini wrote:
Vi nudite rješenje za državu BiH. Lijepo. Slažem se sa većinom, ali kako doći do toga?Rješenje za državu BiH sam ponudio na ovom linku: rjesenje-za-bih-naucno-otkrice-dr-robert-hare-t116059.html Ovo rješenje se moglo primjeniti i na novoformirani DF ali sada je već kasno.
Ako mislite da su postojeće stranke rješenje, učlanite se i uvjerite ih da su na pogrešnom putu. Ako mislite da DF BH griješi ili ne valja, i to je demokratsko pravo, učlanite se i pomozite im da isprave nepravilnosti. Ovako, uz izvinjenje, djelujete isto kao oni što su na ovom forumu kritikovali Izetbegovića što je otišao u Beograd (Nikoliću na noge), a dvije stranice kasnije kritikovali Komšića što nije otišao.
Pokrenite se! Uradite nešto! Nije sramota pokušati nešto pa i ne uspjeti, ali je sramota ne pokušati ništa a mogao si. U tome morate računati da će vaš rad biti podložan kritici.
Završiću sa izjavom Elberta Hubbard-a " Da biste izbjegli kritiku nemojte uraditi ništa, nemojte reći ništa i budite ništa".
- Styling
#6134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O kakvoj ti mahalskoj priči pričaš? Zar se nisu u DF okupili svi oni koji su iz njima poznatih razloga izdali ideje stranaka u kojima su bili i sada traže uhljebljenje pred nove izbore. A kad smo već kod Hanke, ja kada sam glasala za Hanku, nisam glasala da ona može raditi sa tim mandatom šta ona hoće i da trguje svojim glasom kako ona hoće. Valjda postoji neka etika i moral ,pa ako ti se ne sviđa više u stranci u kojoj se nalaziš niko ti ne brani da odeš ali treba da vratiš mandat, kako se to u demokratskom svijetu radi.mali_balon wrote:@antimobing nigdje tog tvog konkretnog primjera biranja stranackih kadrova, napisi, u toj i toj zemlji, se biraju kadrovi ovako, pa das nam link da vidimo, a ne lupat ko neka stvar po samaru i vrsti neke psihoanalize stranke i to na politickoj temi, sto je ravno ispravljanju krive Drine, jer ti ocigledno ne zna ssta je politika kako se ponasa u politici, i sta se radi u politici, i ko se bavi politikom.Faking anblivbl, sta ima Adleru nisam te prepoznao, spusti se malo na zemlju.Psiho-patološki ljudski resurs nakon ustolićenja, nesvjesno će početi da se prepoznaje i klonira poput crnih pčela stvarajući interesne kriminalne halke ili psiho-patogene rojeve koji će vremenom DF u potpunosti zatamniti.
@Stajling
- antimobbing
#6135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Politika i Vlast je magnet za psihopate: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatijamali_balon wrote:@antimobing nigdje tog tvog konkretnog primjera biranja stranackih kadrova, napisi, u toj i toj zemlji, se biraju kadrovi ovako, pa das nam link da vidimo, a ne lupat ko neka stvar po samaru i vrsti neke psihoanalize stranke i to na politickoj temi, sto je ravno ispravljanju krive Drine, jer ti ocigledno ne zna sta je politika kako se ponasa u politici, i sta se radi u politici, i ko se bavi politikom.
Psihopate je najlakše prepoznati po 1.) patološkom laganju i potpunom duševnom mrtvilu iz kojeg proizlazi potpuni nedostatak normalnih ljudskih osjećanja kao što su 2.) potpuni nedostatak grižnje savjesti i 3.) totalni nedostatak suosjećanja prema drugima, što se zove empatija.
Last edited by antimobbing on 22/10/2013 10:13, edited 2 times in total.
-
mali_balon
#6136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
izdali ideje stranaka u kojima su bili
Znaci odlazak iz zlajinog jednoumlja je izdaja ideje Socijaldemokratije, tipicno razmisljanje jednog SDp-ovca kojem je zalaja idol.
Jedan savjet, pocni razmislajti svojom glavom, samo stavi na spisak zlajina predizborna obecanja i sve sto je ipunio prekrizi.
Etika, moral i postenje u politici,to je isto kad kurva prica o postenju, kao sto rekoh pojma nemas o politici. Politika je jedna veoma prljava igra, koja je igra u ono sivom podrucju crno bjeliog. Sto prije to skontas skontat ces i ko ti je idol zlaja a i ostali politicari.
@anitmobign ja mislio ti relevantan faktor ove diskusije a gadjas se linkovima sa wikipedije, vozdricaaa
- Paranoid
#6137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije antimob relevantan faktor, nego "remetilački"mali_balon wrote:
@anitmobign ja mislio ti relevantan faktor ove diskusije a gadjas se linkovima sa wikipedije, vozdricaaa
- antimobbing
#6138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pročitajte malo što piše na tim linkovima, ima zaista dosta korisnih informacija. 
- shiljak
#6139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači ako sam ja neki "pametni", član DF-a, u prvom krugu unutarstranačkih izbora ne prođem, ali kasnije pokažem da znam šta radim, misliš da me neće izabrati idući put, ono da budem na prvoj stepenici?
I druge države imaju "politiku", o čemu pričaš
I druge države imaju "politiku", o čemu pričaš
- madner
#6140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mobo nas mobira postovima niske vrijednosti.
- shiljak
#6141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tek vidim o čemu se radi
Haman čita neke članke i tekstove, a zapravo "nije to za njeg", koliko vidim 
- ultima_palabra
#6142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ubi puru frajer sa nekakvim Hare-om i psihoanalizommadner wrote:Mobo nas mobira postovima niske vrijednosti.
- Styling
#6143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, vidiš kako si zamijenio teze. Nije SDP jedina socijaldemokratska stranka na ovim prostorima. Vjerovatno će i DF krenuti u tom pravcu. NIje Hanka izdala socijaldemokratiju nego ideju i program svoje matične stranke. Još jednom ponavljam, ako već želiš da budeš moralna vertikala, ne slažeš se sa idejama i pravcem kojim stranka ide, imaš slobodu da odeš, ali onda ostani i dalje vertikala pa vrati mandat koji su ti povjerili glasači stranke.mali_balon wrote:izdali ideje stranaka u kojima su bili
Znaci odlazak iz zlajinog jednoumlja je izdaja ideje Socijaldemokratije, tipicno razmisljanje jednog SDp-ovca kojem je zalaja idol.
Jedan savjet, pocni razmislajti svojom glavom, samo stavi na spisak zlajina predizborna obecanja i sve sto je ipunio prekrizi.
Etika, moral i postenje u politici,to je isto kad kurva prica o postenju, kao sto rekoh pojma nemas o politici. Politika je jedna veoma prljava igra, koja je igra u ono sivom podrucju crno bjeliog. Sto prije to skontas skontat ces i ko ti je idol zlaja a i ostali politicari.
I nemoj mi ti ti, živ bio, govoriti šta da radim i kako da mislim, nego se bavi sobom i svojim problemima. A tvoj problem je što uzimaš sebi za pravo da određuješ ko šta zna o politici a ko ne zna. Niko t eza to nije ovlastio niti imaš kredibilitet da to radiš. Prema tome, odstupi! Jasno!
- antimobbing
#6144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pretpostavljam da je to tako jer pravim analizu UZROKA problema, dok vidim da se večina bavi samo sa POSLJEDICAMA. Osnovni UZROK ekonomske propasti BiH leži u psihopatiji negativno generiranog psiho-patološkog ljudskog resursa koji je također i UZROK agonije u kojoj se nalazi naš narod.Paranoid wrote:Nije antimob relevantan faktor, nego "remetilački"mali_balon wrote:
@anitmobign ja mislio ti relevantan faktor ove diskusije a gadjas se linkovima sa wikipedije, vozdricaaagdje on udari svoj post, tu svaka rasprava prestane..
- madner
#6145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posto su otvorene liste, mandat je njen a ne strancki.
Zato se Zlaja i zalaze za zatvorene liste, dosta mu vise ovih sto odu.
- ultima_palabra
#6146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Liste su otvorene, prema tome mandat je vlasništvo onoga ko ga je osvojio. SDP je izdao sam sebe, više nego Hanka.
Nije problem u tome što je Hanka izašla iz SDP-a, nego što je podržala SDA vladu.
Nije problem u tome što je Hanka izašla iz SDP-a, nego što je podržala SDA vladu.
- Styling
#6147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, ali se nalazila na listi kandidata SDP-a. prema tome, kandidovala je stranka. A kandidovana je zato što je stranka imala povjerenje u nju. Univerzitetski profesor, moralna, odgovorna...kad tamo, niđe veze, ona iskoristila prvu priliku da ode iz stranke i lijepo unovči svoj glas.madner wrote:Posto su otvorene liste, mandat je njen a ne strancki.
I zar će takvim ljudima sutra glasači DF-a povjeriti svoj glas i mandat.
-
mali_balon
#6148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj ovo kod zlaje prospi ako smijesStyling wrote:
Ne, vidiš kako si zamijenio teze. Nije SDP jedina socijaldemokratska stranka na ovim prostorima. Vjerovatno će i DF krenuti u tom pravcu. NIje Hanka izdala socijaldemokratiju nego ideju i program svoje matične stranke. Još jednom ponavljam, ako već želiš da budeš moralna vertikala, ne slažeš se sa idejama i pravcem kojim stranka ide, imaš slobodu da odeš, ali onda ostani i dalje vertikala pa vrati mandat koji su ti povjerili glasači stranke.
I nemoj mi ti ti, živ bio, govoriti šta da radim i kako da mislim, nego se bavi sobom i svojim problemima. A tvoj problem je što uzimaš sebi za pravo da određuješ ko šta zna o politici a ko ne zna. Niko t eza to nije ovlastio niti imaš kredibilitet da to radiš. Prema tome, odstupi! Jasno!
Za razliku od tebe mislim svojom glavom ane zlajinom, vidim svojim ocima a ne zlajinim, i slusam svojim usima a ne zlajinim.
I samo da napomenem, nemas pojma sta je politika.
- Paranoid
#6149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije pojave linkova i net-a postojale su biblioteke, a ubjedjen sam da mnogi koji te čitaju jednostavno ne mogu da vjeruju da se o mnogo čemu nisi edukovao kroz knjigu. Sad si navalio isto dijete na prvi okus "nutele", te nam uporno ponavljaš stvari koje nemaju smisla i time zatvaraš mogućnost dalje rasprave...antimobbing wrote:Pročitajte malo što piše na tim linkovima, ima zaista dosta korisnih informacija.
Nemoj me shvatit pogrešno, ali forum služi za razmjenu mišljenja, diskusiju...a ne "predavanje" nečega što smo davno odslušali..
- shiljak
#6150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta misliš o ovome. Da recimo SDP, SDA, koliko god željeli da pomognu ljudima, ipak radije gledaju da se pozabave tenderimaantimobbing wrote:Pretpostavljam da je to tako jer pravim analizu UZROKA problema, dok vidim da se večina bavi samo sa POSLJEDICAMA. Osnovni UZROK ekonomske propasti BiH leži u psihopatiji negativno generiranog psiho-patološkog ljudskog resursa koji je također i UZROK agonije u kojoj se nalazi naš narod.Paranoid wrote:Nije antimob relevantan faktor, nego "remetilački"mali_balon wrote:
@anitmobign ja mislio ti relevantan faktor ove diskusije a gadjas se linkovima sa wikipedije, vozdricaaagdje on udari svoj post, tu svaka rasprava prestane..
I onda dođeš do tog da ili da radiš sve kako treba ili da ne radiš ništa + praviš štetu, jer jel, nemoguće je biti dobar i loš u isto vrijeme. A ne možeš ni "progledati" nekom, a nekom ne..
Last edited by shiljak on 22/10/2013 10:30, edited 1 time in total.