https://youtu.be/ZWeZ3lHbLoMamar1994 wrote:Kakav micro LED, sta je to ?
![]()
https://youtu.be/imIrem-9hEc
Moderator: Benq
https://youtu.be/ZWeZ3lHbLoMamar1994 wrote:Kakav micro LED, sta je to ?
![]()
Upravo, na starom sony 32ex402 mi je neuporedivo bolja slika, bilo preko sobne bilo preko kablovske analogne, nego na w705-ici... ali, xe8577 ga sije dobranoCooK wrote:Da, 55XE8577 je najbolji od tih sto si naveo bez obzira sta ces gledati na njemu. Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.nedims wrote:Zaboravio sam napisati da cu iskljucivo gledati TV kanale koje antena moze uhvatiti... internet signal mi je jako los i na njega ne mogu racunati.semirsar wrote: 8577 bez zadrske
Hvala semire...
55XF7077 je prvenstveno skuplji zato sto je noviji a ne zato sto je bolji za tih 350KM od 55XE7077. Takodje se pridruzujem ovim savjetima da ides na 55XE7077.channel10 wrote:Hvala vam, ali vec sam pregledao na sony.ba i napravio usporedbu. Nisam znao da je kod novog IPS panel, a nakon usporedbe vidim da je razlika u tom pozadinskom osvjetljenju i kod novog je direct led, dok je kod starog edge. Kako god krenes, bolje uzeti stari, jer je i jeftiniji cca 350KM.
Amare, kod onih tvojih slika, meni bolja kad se gleda iz ugla![]()
Imam poveliki popust u firmi. Medjutim i dalje se neckam da li uzet neki od ova dva, ako da koji...CooK wrote: Ako si u mogucnosti nabaviti OLED onda idi sa njim a to cekanje ne znam koliko ce ti se isplatiti jer presporo opadaju cijene OLED-a.
Oba televizora koja si iznad naveo itekako vrijede iznosa koji si napisao samo ne znam otkud ti ove cijene za njih, toliko su niske da su nerealne(pogotovo ovaj 49WE665 za 150 eura).
Vec sam ti napisao post o ta dva TV-a a ti sam odluci.tnt-tunja wrote:Imam poveliki popust u firmi. Medjutim i dalje se neckam da li uzet neki od ova dva, ako da koji...CooK wrote: Ako si u mogucnosti nabaviti OLED onda idi sa njim a to cekanje ne znam koliko ce ti se isplatiti jer presporo opadaju cijene OLED-a.
Oba televizora koja si iznad naveo itekako vrijede iznosa koji si napisao samo ne znam otkud ti ove cijene za njih, toliko su niske da su nerealne(pogotovo ovaj 49WE665 za 150 eura).
CooK wrote:https://youtu.be/ZWeZ3lHbLoMamar1994 wrote:Kakav micro LED, sta je to ?
![]()
https://youtu.be/imIrem-9hEc
Izlozbeni uzorak...e, bas nemama srece. Kazu mi da nije dugo bio izlozen.Ispravan i 5 god. garancije. Smijem li ga kupiti...semirsar wrote:Upravo, na starom sony 32ex402 mi je neuporedivo bolja slika, bilo preko sobne bilo preko kablovske analogne, nego na w705-ici... ali, xe8577 ga sije dobranoCooK wrote:Da, 55XE8577 je najbolji od tih sto si naveo bez obzira sta ces gledati na njemu. Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.semirsar wrote: 8577 bez zadrske
Mogu li ja pokušati, ali ne uzimaj zdravo za gotovo dok CooK ne potvrdielys wrote:Pozdrav raja, koji od ova 3 mi je najbolji?
Samsung 55nu7172,
Samsung 55mu6172 ili
Sony KD 55 XE 8096
Hvala
smijes , ja sam kupio izlozbeni i garancija od 5god vrijedi od dana kupovinenedims wrote: Izlozbeni uzorak...e, bas nemama srece. Kazu mi da nije dugo bio izlozen.Ispravan i 5 god. garancije. Smijem li ga kupiti...
U drugoj prodavnici taj TV kosta preko 10.000kn.
Sonijev procesor 7. serije teže će HD približiti 4K, ali zato FHD ako nije 4K, onda je 2K sigurno. Kada gledam Kodi obično pokrenem u FHD i ugođaj zagarantovan.CooK wrote:Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.
imade na youtubito kako provjeriti koliko je sati radio... naravno da se mere uzeti i taki tv stavise siguran bidnes da radi a garancija kao sto kazu vrijediamar1994 wrote:smijes , ja sam kupio izlozbeni i garancija od 5god vrijedi od dana kupovinenedims wrote: Izlozbeni uzorak...e, bas nemama srece. Kazu mi da nije dugo bio izlozen.Ispravan i 5 god. garancije. Smijem li ga kupiti...
moja pak preporuka je ipak ovi https://www.displayspecifications.com/en/model/8ec51276channel10 wrote:Mogu li ja pokušati, ali ne uzimaj zdravo za gotovo dok CooK ne potvrdielys wrote:Pozdrav raja, koji od ova 3 mi je najbolji?
Samsung 55nu7172,
Samsung 55mu6172 ili
Sony KD 55 XE 8096
Hvala![]()
55XE7077
merebit, ali citirao si dio u kojem je bilo rijec o xe8577 sto je ipak izvan kategorije u odnosu na taj o kojem ti pises.skupljac_zeljeza wrote:Sonijev procesor 7. serije teže će HD približiti 4K, ali zato FHD ako nije 4K, onda je 2K sigurno. Kada gledam Kodi obično pokrenem u FHD i ugođaj zagarantovan.CooK wrote:Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.
Ako ti treba sirok ugao gledanja onda idi na 55xe8096 jer je IPS panel ali ces na njemu imati los kontrast i losu crnu boju a ako ti ne treba sirok ugao gledanja onda idi na 55nu7172 koji ima VA panel koji odlikuje los ugao gledanja ali dobar kontrast i dobra crna boja.elys wrote:Pozdrav raja, koji od ova 3 mi je najbolji?
Samsung 55nu7172,
Samsung 55mu6172 ili
Sony KD 55 XE 8096
Hvala
Ja nesto ne volim izlozbene primjerke jer je svako to dirkao, cackao i sta sve ne. Jedino ako je stvarno kratko bio izlozen a to mozes znati po broju sati koliko je bio ukljucen. Da bi provjerio koliko je sati TV radio dok je iskjucen pritisni dugme i+ pa broj 5 pa dugme za smanjivanje zvuka pa dugme za paljenje i u donjem lijevom uglu ces vidjeti broj sati koliko je radio TV. Ako brojka nije velika onda mozes razmisliti o kupovini a ako jeste ja ga licno ne bih uzeo ali tvoj novac - tvoja stvar.nedims wrote:Izlozbeni uzorak...e, bas nemama srece. Kazu mi da nije dugo bio izlozen.Ispravan i 5 god. garancije. Smijem li ga kupiti...semirsar wrote:Upravo, na starom sony 32ex402 mi je neuporedivo bolja slika, bilo preko sobne bilo preko kablovske analogne, nego na w705-ici... ali, xe8577 ga sije dobranoCooK wrote:Da, 55XE8577 je najbolji od tih sto si naveo bez obzira sta ces gledati na njemu. Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.
Definitivno, bolji procesor + TRILUMINOS, na moje inče milju više.semirsar wrote: merebit, ali citirao si dio u kojem je bilo rijec o xe8577 sto je ipak izvan kategorije u odnosu na taj o kojem ti pises.
Ne postoji procesor serije 7 nego TV serije 7. Svejedno, kao sto je kolega @semirsar napisao, ovdje nije prica o Sony TV-u serije 7 nego serije 8 i to naprednijeg modela serije 8(85).skupljac_zeljeza wrote:Sonijev procesor 7. serije teže će HD približiti 4K, ali zato FHD ako nije 4K, onda je 2K sigurno. Kada gledam Kodi obično pokrenem u FHD i ugođaj zagarantovan.CooK wrote:Sony ima odlican upscaling pa ti ni antenski kanali nece izgledati lose, naravno, ako sjedis dovoljno daleko od TV-a.
Ne mogu mu ja nista potvrditi sto se tice 55XE7077. Covjek je pitao koji je najbolji od onih koje je on naveo a tu nije naveden 55XE7077 a ja nemam namjeru nikome nista da predlazem ako sam covjek ne trazi prijedlog nego pita za konkretne modele. Ako hoce prijedlog onda neka napise do koliko novca trazi TV a vjerovatno bi i 55XE7077 usao u uzi izbor(u zavisnosti od budzeta).channel10 wrote:Mogu li ja pokušati, ali ne uzimaj zdravo za gotovo dok CooK ne potvrdielys wrote:Pozdrav raja, koji od ova 3 mi je najbolji?
Samsung 55nu7172,
Samsung 55mu6172 ili
Sony KD 55 XE 8096
Hvala![]()
55XE7077
Vec sam ti odgovorio na ovaj post ali sam naletio na 55xe8505(isti TV kao 55xe8077 samo druga boja) a cijena sa ukucanim kodom "TV10" iznosi 6.569kn. Kockasti su se pomamili i kupuju ga kao ludi pa ako planiras kupovati odradi to u narednih par dana dok ih jos ima na stanju.nedims wrote:Izlozbeni uzorak...e, bas nemama srece. Kazu mi da nije dugo bio izlozen.Ispravan i 5 god. garancije. Smijem li ga kupiti...
Siguran sam da vecinu vremena pred tv neces provoditi sa punom sobom ljudi, s druge strane koliko sam ja upratio, nije to toliko strasno iz ugla gledati VA panel, koliko je, jopet po meni, ruzna isprana crna boja na IPS panelima. Naravno, tvoji novci, tvoj izborelys wrote:Hvala momci na odgovoru,ovaj COOK je prava neka ljudina,inace budzet mi je do 1500,a ni sam sad ne znam za sta da se odlucim,jer su mi ova dva faktora sa VA i IPS panelima totalno suprotni a podjednako bitni
Haris Rizvanbegović 08.03.2018
Ovaj model kupljen u utorak, jučer dostavljen, unboxiran, povezan i uključen. O kvalitetu istog mogu samo da kažem da sam, nakon uključenja uređaja, ostao bez riječi. Setup jednostavan i brz, slika kao da i nije sa ovoga svijeta. Predivna crna boja, fantastične boje i odlično skaliranje SD (standard definition) signala. Web OS najjednostavniji SMART sistem s kojim sam se dosada susretao. Preporučujem posebno obratiti pažnju prilikom instaliranja, jer jeTV vrlo tanak i, samim tim, sklon oštećenju. Ipak, kada se jednom sve obavi kako treba, ostaje da se kaže jedino to da je ovo najbolji TV koji sam imao prilike posjedovati. Jedini downside (mahana) jeste to što TV nema izlaz za slušalice, tako da korisnici analognih bežičnih slušalica neće imati neke plahe koristi (gledanje filmova u kasnim noćnim satima). Ipak, zvuk koji daje TV je sasvim solidan, pa se time može nadomjestiti rečeni nedostatak. Definitivno pet punih zvjezdica.