Et, ja crt'o_BataZiv_0809 wrote:Izvor?General War wrote:
...i vice versa
http://imrussia.org/en/analysis/nation/ ... ing-part-1
Et, ja crt'o_BataZiv_0809 wrote:Izvor?General War wrote:
...i vice versa
_BataZiv_0809 wrote:Sto si nervozan br'te
Izvor ti je Institut za modernu Rusiju sa sjedistem u Nju Jorku
Sta je ba tebi? Sto si toliko natakaren?General War wrote:
![]()
Pa znas li ruski pa vidi na zvanicnoj stranici trend iseljavanja iz Rashe pa uporedi...onda cu ja reci ni taj nevalja, taj podatak Putin steluje
Pa reci tako, nisam ni gledao ko je pravio analizu...ne stvarno, rekoh ako znas ruski pa da vidimo sta rusi kazu oko emigracije vs imigracije kad smo se uhvatili toga._BataZiv_0809 wrote:Sta je ba tebi? Sto si toliko natakaren?General War wrote:
![]()
Pa znas li ruski pa vidi na zvanicnoj stranici trend iseljavanja iz Rashe pa uporedi...onda cu ja reci ni taj nevalja, taj podatak Putin steluje![]()
Samo sam, radi forumskog pucanstva, napisao odakle ti potice graf, kad ti vec to nisi ucinio.

Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora po zakonu pa ispadne krivo tumacenje onoga sto hocemo da dokazemo._BataZiv_0809 wrote:Okej![]()
Izvini, ucinilo mi se da provociras. Mea culpa![]()
Tacno se vidi da je za vrijeme Putin/Medvedeva nastupio (relativan) prosperitet, sto nije bas tesko poslije onog kronera Jeljcina, kao i da ove najnovije sankcije dobrano uticu na rusku ekonomiju.
Naravno ako su migracije referentne za takve ocjene.
Inace podaci koje sam ja iznosio su za 2010 ili 2011 godinu.
Stoji to sve. Otprilike to su i moja saznanja na ovu temu.General War wrote: Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora,
ne jebu njih sankcije vec nafta_BataZiv_0809 wrote:kao i da ove najnovije sankcije

Hocemo da vas izvedemo na pravi putBlack swan wrote:znamo da vam je lijepo u americi ba sto nas smarate????
koji vam je cilj???
vidim ne plasite se amerika je jaca
ne vidim fakat motiva
Zar to nije dio paketa/recidiv sankcija?vivaldi wrote: ne jebu njih sankcije vec nafta
ali evo, danas je iz nekog razloga imala visok rast i prvi put presla 45$ poslije ne znam ni ja koliko vremena ioako je propao dogovor u dohi
nije, to je rezultat saudijske strategije_BataZiv_0809 wrote:Zar to nije dio paketa/recidiv sankcija?vivaldi wrote: ne jebu njih sankcije vec nafta
ali evo, danas je iz nekog razloga imala visok rast i prvi put presla 45$ poslije ne znam ni ja koliko vremena ioako je propao dogovor u dohi
General War wrote:Hocemo da vas izvedemo na pravi putBlack swan wrote:znamo da vam je lijepo u americi ba sto nas smarate????
koji vam je cilj???
ne vidim fakat motiva![]()

vivaldi wrote:
nije, to je rezultat saudijske strategije
Nase naprdjivanje nece nista promjeniti, samo okrenemo na zajebanciju..._BataZiv_0809 wrote:Stoji to sve. Otprilike to su i moja saznanja na ovu temu.General War wrote: Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora,
Ono sto bih zelio da kazem da je problem sto se primjenjuju razliciti arsini.
Negdje se stvari uzimaju zdravo za gotovo, a drugdje se trazi dlaka u jajetu.
Nece. Ali ti si bio u grupi forumasa sa kojima cu rado ucestvovati u argumentovanoj diskusiji. Lako se kreveljiti i zajebavati, to uvijek mozemo. Ali hajde da razdvojimo jedno od drugog.General War wrote: Nase naprdjivanje nece nista promjeniti, samo okrenemo na zajebanciju...
Evo recimo sto se tice Ruskinja, amerikanke su obicne funjare...tu nema trazenja dlaka u jajetu, jednostavno je tako.
Kme kme kmeBlack swan wrote:znamo da vam je lijepo u americi ba sto nas smarate????
koji vam je cilj???
ne vidim fakat motiva
ma pisali smo o tome 100 puta nadugo i nasiroko._BataZiv_0809 wrote:vivaldi wrote:
nije, to je rezultat saudijske strategije![]()
![]()
![]()
Rado bih procitao tvoje objasnjenje
I jos par drzava sto hoce veci dio kolaca...vivaldi wrote:ma pisali smo o tome 100 puta nadugo i nasiroko._BataZiv_0809 wrote:vivaldi wrote:
![]()
![]()
saudija i sateliti pumpaju naftu vise od traznje i tako svjesno obaraju cijenu da sjebu americke frackere koji sve naprednijom tehnologijom vade naftu iz nekakvih skriljaca, i time otimaju komad trzista dosadansnjima naftasima.
ali frackerima se isplati taj proces samo ako je cijena iznad 60-70 dolara jer sve nize od toga im je gubitak. saudijci ih zato niskom cijenom likvidiraju jednog po jednog, ali to boli sve naftase.
to ruse jebe, a ne sankcije. za ruse bi najbolja opcija bila na nafta skoci na 60-ak dolara, a da sankcije ostanu bar jos 7-8 godina da podignu domacu industriju koju je strana konkurenciju satrala cim su ukinuli komunizam i nikad se nisu oporavili. sad im je prilika da se dohavizaju, ali im treba malo visa cijena nafte da napune fondove da zaj razvoj stipendiraju.
to je u najkracem
Pratim inace tvoje pisanje, ali ovo jos nisam upratiovivaldi wrote:
ma pisali smo o tome 100 puta nadugo i nasiroko.
saudija i sateliti pumpaju naftu vise od traznje i tako svjesno obaraju cijenu da sjebu americke frackere koji sve naprednijom tehnologijom vade naftu iz nekakvih skriljaca, i time otimaju komad trzista dosadansnjima naftasima.
ali frackerima se isplati taj proces samo ako je cijena iznad 60-70 dolara jer sve nize od toga im je gubitak. saudijci ih zato niskom cijenom likvidiraju jednog po jednog, ali to boli sve naftase.
to ruse jebe, a ne sankcije. za ruse bi najbolja opcija bila na nafta skoci na 60-ak dolara, a da sankcije ostanu bar jos 7-8 godina da podignu domacu industriju koju je strana konkurenciju satrala cim su ukinuli komunizam i nikad se nisu oporavili. sad im je prilika da se dohavizaju, ali im treba malo visa cijena nafte da napune fondove da zaj razvoj stipendiraju.
to je u najkracem
U najmanju ruku, cudna strategija kod Saudijaca. Prisile te kako ih ti zoves frackere da stave kljuc u bravu, a to nema skoro nikakvog negativnog uticaja na americku ekonomiju. Nafta jeftina, oni je uvoze i skladiste, ako kojim slucajem cijena skoci gore opet frackeri otvore biznis? Win win situacija.vivaldi wrote:ma pisali smo o tome 100 puta nadugo i nasiroko._BataZiv_0809 wrote:vivaldi wrote:
![]()
![]()
to je u najkracem
I ja bas to kontamFudo387 wrote: Mada je to meni skroz nelogicno, Saudijci proizvode nafte koliko im wall street kaze, al haj sad.
ovaj dio i jeste poprilicno cudan.General War wrote:I jos par drzava sto hoce veci dio kolaca...
fracekri su mahom privatne firme u kreditima. oni kad stave katanac tu vjerovatno vise nema povratka.Fudo387 wrote:ako kojim slucajem cijena skoci gore opet frackeri otvore biznis?