RUSIJA

Post Reply
General War

#6126 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
...i vice versa

Image
Izvor?
Et, ja crt'o :roll:

http://imrussia.org/en/analysis/nation/ ... ing-part-1
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6127 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Sto si nervozan br'te :roll:

Izvor ti je Institut za modernu Rusiju sa sjedistem u Nju Jorku ;-)
General War

#6128 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:Sto si nervozan br'te :roll:

Izvor ti je Institut za modernu Rusiju sa sjedistem u Nju Jorku ;-)
:?
Pa znas li ruski pa vidi na zvanicnoj stranici trend iseljavanja iz Rashe pa uporedi...onda cu ja reci ni taj nevalja, taj podatak Putin steluje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6129 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote:
Pa znas li ruski pa vidi na zvanicnoj stranici trend iseljavanja iz Rashe pa uporedi...onda cu ja reci ni taj nevalja, taj podatak Putin steluje :D
Sta je ba tebi? Sto si toliko natakaren? :roll:

Samo sam, radi forumskog pucanstva, napisao odakle ti potice graf, kad ti vec to nisi ucinio.
General War

#6130 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
Sta je ba tebi? Sto si toliko natakaren? :roll:

Samo sam, radi forumskog pucanstva, napisao odakle ti potice graf, kad ti vec to nisi ucinio.
Pa reci tako, nisam ni gledao ko je pravio analizu...ne stvarno, rekoh ako znas ruski pa da vidimo sta rusi kazu oko emigracije vs imigracije kad smo se uhvatili toga.

evo jos jedan calanak slican...jbg ni ovaj nije ruski.

http://www.businessinsider.com/russia-b ... ea-2014-12

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6131 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Okej :thumbup:

Izvini, ucinilo mi se da provociras. Mea culpa :thumbup:

Tacno se vidi da je za vrijeme Putin/Medvedeva nastupio (relativan) prosperitet, sto nije bas tesko poslije onog kronera Jeljcina, kao i da ove najnovije sankcije dobrano uticu na rusku ekonomiju.

Naravno ako su migracije referentne za takve ocjene.

Inace podaci koje sam ja iznosio su za 2010 ili 2011 godinu.
General War

#6132 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:Okej :thumbup:

Izvini, ucinilo mi se da provociras. Mea culpa :thumbup:

Tacno se vidi da je za vrijeme Putin/Medvedeva nastupio (relativan) prosperitet, sto nije bas tesko poslije onog kronera Jeljcina, kao i da ove najnovije sankcije dobrano uticu na rusku ekonomiju.

Naravno ako su migracije referentne za takve ocjene.

Inace podaci koje sam ja iznosio su za 2010 ili 2011 godinu.
Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora po zakonu pa ispadne krivo tumacenje onoga sto hocemo da dokazemo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6133 Re: RUSIJA

Post by Truba »

znamo da vam je lijepo u americi ba sto nas smarate????
koji vam je cilj???
vidim ne plasite se amerika je jaca
ne vidim fakat motiva
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6134 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora,
Stoji to sve. Otprilike to su i moja saznanja na ovu temu.

Ono sto bih zelio da kazem da je problem sto se primjenjuju razliciti arsini.

Negdje se stvari uzimaju zdravo za gotovo, a drugdje se trazi dlaka u jajetu.
vivaldi

#6135 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

_BataZiv_0809 wrote:kao i da ove najnovije sankcije
ne jebu njih sankcije vec nafta

Image

ali evo, danas je iz nekog razloga imala visok rast i prvi put presla 45$ poslije ne znam ni ja koliko vremena ioako je propao dogovor u dohi
General War

#6136 Re: RUSIJA

Post by General War »

Black swan wrote:znamo da vam je lijepo u americi ba sto nas smarate????
koji vam je cilj???
ne vidim fakat motiva
Hocemo da vas izvedemo na pravi put :D

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6137 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote: ne jebu njih sankcije vec nafta

Image

ali evo, danas je iz nekog razloga imala visok rast i prvi put presla 45$ poslije ne znam ni ja koliko vremena ioako je propao dogovor u dohi
Zar to nije dio paketa/recidiv sankcija?
vivaldi

#6138 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

_BataZiv_0809 wrote:
vivaldi wrote: ne jebu njih sankcije vec nafta

Image

Zar to nije dio paketa/recidiv sankcija?
nije, to je rezultat saudijske strategije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6139 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote:
koji vam je cilj???
ne vidim fakat motiva
Hocemo da vas izvedemo na pravi put :D

Image

Image

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6140 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:
:? :? :?

Rado bih procitao tvoje objasnjenje :thumbup:
General War

#6141 Re: RUSIJA

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Ma jedno su ekonomske migracije gdje svijet dolazi u rusiju na ugovor preko stranih firmi, a drugo je uzimanje ruskog drzavoljanstva...za ovo drugo velika vecina su iz bivsih clanica CCCP-a ali sve ulazi u statistiku preko imigracionog centra...ja sam imam jedno sedam imigracionih viza u pasosu za zemlje bolje ih zaobic u sirokom krugu, ali jebi ga tako se mora,
Stoji to sve. Otprilike to su i moja saznanja na ovu temu.

Ono sto bih zelio da kazem da je problem sto se primjenjuju razliciti arsini.

Negdje se stvari uzimaju zdravo za gotovo, a drugdje se trazi dlaka u jajetu.
Nase naprdjivanje nece nista promjeniti, samo okrenemo na zajebanciju...

Evo recimo sto se tice Ruskinja, amerikanke su obicne funjare...tu nema trazenja dlaka u jajetu, jednostavno je tako. 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6142 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Nase naprdjivanje nece nista promjeniti, samo okrenemo na zajebanciju...

Evo recimo sto se tice Ruskinja, amerikanke su obicne funjare...tu nema trazenja dlaka u jajetu, jednostavno je tako. 8-)
Nece. Ali ti si bio u grupi forumasa sa kojima cu rado ucestvovati u argumentovanoj diskusiji. Lako se kreveljiti i zajebavati, to uvijek mozemo. Ali hajde da razdvojimo jedno od drugog.
Fudo387

#6143 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

koji vam je cilj???
ne vidim fakat motiva
Kme kme kme :D
vivaldi

#6144 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

_BataZiv_0809 wrote:
vivaldi wrote:

ma pisali smo o tome 100 puta nadugo i nasiroko.

saudija i sateliti pumpaju naftu vise od traznje i tako svjesno obaraju cijenu da sjebu americke frackere koji sve naprednijom tehnologijom vade naftu iz nekakvih skriljaca, i time otimaju komad trzista dosadansnjima naftasima.

ali frackerima se isplati taj proces samo ako je cijena iznad 60-70 dolara jer sve nize od toga im je gubitak. saudijci ih zato niskom cijenom likvidiraju jednog po jednog, ali to boli sve naftase.

to ruse jebe, a ne sankcije. za ruse bi najbolja opcija bila na nafta skoci na 60-ak dolara, a da sankcije ostanu bar jos 7-8 godina da podignu domacu industriju koju je strana konkurenciju satrala cim su ukinuli komunizam i nikad se nisu oporavili. sad im je prilika da se dohavizaju, ali im treba malo visa cijena nafte da napune fondove da zaj razvoj stipendiraju.

to je u najkracem
General War

#6145 Re: RUSIJA

Post by General War »

vivaldi wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
vivaldi wrote:

saudija i sateliti pumpaju naftu vise od traznje i tako svjesno obaraju cijenu da sjebu americke frackere koji sve naprednijom tehnologijom vade naftu iz nekakvih skriljaca, i time otimaju komad trzista dosadansnjima naftasima.

ali frackerima se isplati taj proces samo ako je cijena iznad 60-70 dolara jer sve nize od toga im je gubitak. saudijci ih zato niskom cijenom likvidiraju jednog po jednog, ali to boli sve naftase.

to ruse jebe, a ne sankcije. za ruse bi najbolja opcija bila na nafta skoci na 60-ak dolara, a da sankcije ostanu bar jos 7-8 godina da podignu domacu industriju koju je strana konkurenciju satrala cim su ukinuli komunizam i nikad se nisu oporavili. sad im je prilika da se dohavizaju, ali im treba malo visa cijena nafte da napune fondove da zaj razvoj stipendiraju.

to je u najkracem
I jos par drzava sto hoce veci dio kolaca...

Forbes refers to the agreement between Russian and Saudi Arabia. The two countries agreed to freeze their oil productions in order to boost prices. Russia and Saudi Arabia are the two largest exporters of oil. Qatar, and Venezuela have already accepted the deal. The United Arab Emirates, Kuwait and Oman have also said they will respect any deal reached by the major players. However the article says that for a number of reasons it is difficult for the agreement between Russia and Saudi Arabia to be effective i.e. increase oil prices.

First of all, at the moment the Russia and Saudi Arabia produce huge quantities, and freezing their production means they will keep producing huge quantities, since the agreement does not involve reductions in oil productions.

Moreover, according to Forbes there is a credibility issue, and each party worries that the other parties will not respect the agreement in practice, and it also gives Russia as an example. In 2001 and 2008 Russia agreed to reduce her production but did not actually do so. According to Forbes Qatar is willing to monitor the deal in practise.

An even greater problem is that Iran refuses to freeze its production, because by December 2015 Iran was only producing 2.7 million barrels of oil per day, while Saudi Arabia is producing approximately 10 million barrels per day. Now that economic sanctions against Iran have been lifted, Iran wants to bring its production to a level of 5.7 million barrels per day by 2018.

Iraq is the other problem. Iraq is currently producing 4.35 barrels of oil per day, and it is planning to increase its production to 6 million barrels per day by 2020.

Finally there is the problem of the American energy companies that produce oil from shale rock. These are private companies and are not part of the international oil cartel. They will keep producing oil as long as they find a buyer for their oil, and as long as the price per barrel exceeds its cost of production. To fight the American companies the international oil cartel is hoping that Bernie Sanders will rise to power in United States, in order to heavily tax the American energy companies. By doing so Sanders will increase the price of oil in the United States, which in turn will make the oil of the international oil cartel more competitive, and they will manage to gain a part of the share currently held by the American companies. See “American Politics in the Age of Oil : The Bernie Sanders Phenomenon”.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6146 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

vivaldi wrote:

to je u najkracem
Pratim inace tvoje pisanje, ali ovo jos nisam upratio :roll:

Hvala :thumbup:
Fudo387

#6147 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
vivaldi wrote:

to je u najkracem
U najmanju ruku, cudna strategija kod Saudijaca. Prisile te kako ih ti zoves frackere da stave kljuc u bravu, a to nema skoro nikakvog negativnog uticaja na americku ekonomiju. Nafta jeftina, oni je uvoze i skladiste, ako kojim slucajem cijena skoci gore opet frackeri otvore biznis? Win win situacija.
Mada je to meni skroz nelogicno, Saudijci proizvode nafte koliko im wall street kaze, al haj sad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6148 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote: Mada je to meni skroz nelogicno, Saudijci proizvode nafte koliko im wall street kaze, al haj sad.
I ja bas to kontam :?
vivaldi

#6149 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

General War wrote:I jos par drzava sto hoce veci dio kolaca...
ovaj dio i jeste poprilicno cudan.

doha je kazu propala jer iran nije pristao da zamrzne proizvodnju iako su navodno saudijci i rusi imali deal.

i tu sad dolazi do nelgocnosti - rusi su aktivno radili na ukidanju sankcija iranu, znali su da ce se vratiti na trziste nafte, a sada im sjebavaju sheme.

ne vidim logiku. povrh svega im jos isporuce onaj s 300 neki dan. podjedanko je cudno i americko ukidanje sankcija iranu, ali to bi se moglo obrazloziti politickim motivima, ali rusko-iranska veza mi je stvarno misterija
vivaldi

#6150 Re: RUSIJA

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:ako kojim slucajem cijena skoci gore opet frackeri otvore biznis?
fracekri su mahom privatne firme u kreditima. oni kad stave katanac tu vjerovatno vise nema povratka.

mada se slaze da je cudna i americko-sauidjska shema, jer ovaj potez saudije je globalni udarac. to je znatno iznad njihovog politickog znacaja. zasto to ameri trpe - ne znam jer izmedju ostalog ovo debelo pogadja i druge bitne americke partnere poput recimo kanade koja je najveci strani snabdjevac amerike naftom jer su pretekli saudijsce jos prije par godina
Post Reply