BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#61226 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Imam sljedeci problem, innbox ruter koji je postavljen na jednoj strani stana nema sanse da dobaci da drugu stranu stana, tv koji je u tom dijelu stana spojen je plc-om na ruter. Mogu li uzeti jos jedan set plc (od bilo kojeg proizvodjaca )i povezati drugi uredjaj na ruter? Druga opcija koja mi je pala na pamet je da stari tp-link 841N povezem preko plc-a na ruter pa onda u ruter ubodem tv i racunar, moze li uopste ovo ovako raditi? Ili mi je jedina opcija da razvlacim kabl i peglam se sa kanalicama, stokovima, lajsnama parketa itd. isl. Znaci kako najjednostavnije da povezem jedan kraj stana s drugim? Wifi mi nije opcija, probao sam extender i to nije to, brzina mi je potpuno neprihvatljiva za upotrebu na racunaru.
Samso

#61227 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

rizibizi wrote:Imam sljedeci problem, innbox ruter koji je postavljen na jednoj strani stana nema sanse da dobaci da drugu stranu stana, tv koji je u tom dijelu stana spojen je plc-om na ruter. Mogu li uzeti jos jedan set plc (od bilo kojeg proizvodjaca )i povezati drugi uredjaj na ruter? Druga opcija koja mi je pala na pamet je da stari tp-link 841N povezem preko plc-a na ruter pa onda u ruter ubodem tv i racunar, moze li uopste ovo ovako raditi? Ili mi je jedina opcija da razvlacim kabl i peglam se sa kanalicama, stokovima, lajsnama parketa itd. isl. Znaci kako najjednostavnije da povezem jedan kraj stana s drugim? Wifi mi nije opcija, probao sam extender i to nije to, brzina mi je potpuno neprihvatljiva za upotrebu na racunaru.
Probaj tu opciju sa starim TP linkom trebalo bi raditi, ako ne bude radilo u postavkama tp linka ukljuci bridge mode.
rizibizi

#61228 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Znaci mogu komotno ruter preko plc, u ruter stb za tv i lan od racunara. Super ako bude tako radilo to mi je najjednostavnije i najjeftinije rjesenje. Hvala @Samso
Samso

#61229 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

rizibizi wrote:Znaci mogu komotno ruter preko plc, u ruter stb za tv i lan od racunara. Super ako bude tako radilo to mi je najjednostavnije i najjeftinije rjesenje. Hvala @Samso
Trebalo bi raditi samo odaberi ispravne portove na bht ruteru jer se tacno zna koji je port rezervisan za iptv, internet i voip. Tako je konfigurisano.
REDDEVILS

#61230 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

@Dr_Help
Radili se ista na Moja TV Aplikaciji za smart televizore tipa Sony, Samsung, LG :)
Imam Moju TV Web aplikaciju na TV-u koja stalno izbacuje greske tj. usred me utakmice izbaci "oops niste orijavljeni provjerite svoju internet konekciju" :-)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#61231 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

REDDEVILS wrote:@Dr_Help
Radili se ista na Moja TV Aplikaciji za smart televizore tipa Sony, Samsung, LG :)
Imam Moju TV Web aplikaciju na TV-u koja stalno izbacuje greske tj. usred me utakmice izbaci "oops niste orijavljeni provjerite svoju internet konekciju" :-)
Koliko sam trenutno upoznat ništa se ne radi na toj vrsti aplikacije ali se radi na interfejsu moja tv.Jer aplikacija moja web tv ne zaslužuje nikakvu nadogradnju samo će doći iznova nešto novo. :)
Dr_Help
BHTelecom podrška

#61232 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Obavijest za tuzlu :
Obavještavamo korisnike da će zbog nužnih radova na održavanju sistema, dana 27.02.2019.godine, u terminu od 02:00 do 07:00 sati, doći do kratkotrajnih prekida/otežanog odvijanja u radu svih servisa/usluga za korisnike koji se terminiranju kroz IP/MPLS mrežu, a gravitiraju lokalitetu Banovići (RD Tuzla). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
dragonz

#61233 Re: BHTelecom All About

Post by dragonz »

Pitanje:
Istekao mi je ugovor za Moja TV Net paket i prilikom ponovnog potpisa ugovora da li bih mogao uzeti mobitel npr.LG Q7 a na stranici nije navedena mjesečna rata za ovaj mobitel?
I trenutno otplaćujem jedan mobitel bez ikakvih popusta te mi je ostala jedna rata u martu mjesecu.
rolltroll

#61234 Re: BHTelecom All About

Post by rolltroll »

Danas sam vidio vraćajući se s posla da je telecom u mom ulazu doveo optiku pa me zanima kada se mogu očekivati neki novi paketi s većim brzinama i stabilnošću? Da li neko ima više informacija oko ovih proširenja?
kakaljin

#61235 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

rolltroll wrote:Danas sam vidio vraćajući se s posla da je telecom u mom ulazu doveo optiku pa me zanima kada se mogu očekivati neki novi paketi s većim brzinama i stabilnošću? Da li neko ima više informacija oko ovih proširenja?
Ako ti je dosla optika. Mozes bilo koji paket moja tv uzeti koji imaju u ponudi. Samo zavisi sta ti zelis i treba ti. I brzinu interneta koju god zelis
Samso

#61236 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

rolltroll wrote:Danas sam vidio vraćajući se s posla da je telecom u mom ulazu doveo optiku pa me zanima kada se mogu očekivati neki novi paketi s većim brzinama i stabilnošću? Da li neko ima više informacija oko ovih proširenja?
Moja TV pakete su nedavno osvjezavali. Ubacili su bolje internet pakete u sklopu moja tv.
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M512089ae44f.html

Samostalne xdsl pakete nisu odavno znacajnije osvjezavali. Valjda ce uskoro i na tome poraditi. Zadnja veca izmjena samostalnih xdsl paketa bila u martu 2013. godine
Cossack

#61237 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Image

MojaTV Full 1
rolltroll

#61238 Re: BHTelecom All About

Post by rolltroll »

kakaljin wrote:
Ako ti je dosla optika. Mozes bilo koji paket moja tv uzeti koji imaju u ponudi. Samo zavisi sta ti zelis i treba ti. I brzinu interneta koju god zelis
ne znam kad će zaista u funkciji biti ali danas su te optičke kablove razveli u stubištu...
svima nama, običnim smrtnicima ovo jeste i mora biti dobra vijest jer će se i telemach malo zamisliti u kojem pravcu im ide poslovna politika
rolltroll

#61239 Re: BHTelecom All About

Post by rolltroll »

Samso wrote:
Moja TV pakete su nedavno osvjezavali. Ubacili su bolje internet pakete u sklopu moja tv.

Samostalne xdsl pakete nisu odavno znacajnije osvjezavali. Valjda ce uskoro i na tome poraditi. Zadnja veca izmjena samostalnih xdsl paketa bila u martu 2013. godine
ne kontam koncept ovih paketa pa ako ti nije problem da mi objasniš ovaj paket od 66 KM, toliko sada plaćam i telemach
osim brzine neta, koja mi je jasna, šta paket još podrazumijeva?
Samso

#61240 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

rolltroll wrote:
Samso wrote:

ne kontam koncept ovih paketa pa ako ti nije problem da mi objasniš ovaj paket od 66 KM, toliko sada plaćam i telemach
osim brzine neta, koja mi je jasna, šta paket još podrazumijeva?
Ovaj paket od 66 KM ukljucuje osnovni moja tv paket i brzinu neta 200/40

U tabeli ispod net paketa imas tabelu full paketa koji pored tv i neta ima ukljucen i telefonsku uslugu.

http://www.mojatv.ba
hipija

#61241 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Samso wrote: Samostalne xdsl pakete nisu odavno znacajnije osvjezavali. Valjda ce uskoro i na tome poraditi. Zadnja veca izmjena samostalnih xdsl paketa bila u martu 2013. godine
Je li moguće da 6 godina nisu ništa mijenjali? :roll:
Samso

#61242 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

hipija wrote:
Samso wrote: Samostalne xdsl pakete nisu odavno znacajnije osvjezavali. Valjda ce uskoro i na tome poraditi. Zadnja veca izmjena samostalnih xdsl paketa bila u martu 2013. godine
Je li moguće da 6 godina nisu ništa mijenjali? :roll:
da nazalost, radili su neke minimalne korekcije. Jesenas povecali upload na nekim paketima sa 1 na 2 mbita u slucaju postojanja tehnicke mogucnosti.

Neko je ovdje pisao u par navrata da bi se u martu trebali mijenjati postojeci xdsl (netflat) paketi. Nadam se da je istina jer zaista je vrijeme za to.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#61243 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Ako bude otpika došla samo do tvog ulaza ( tj u ulaz) onda će staviti dalje na bakar do stana ( što je brže rješenje)
a ako budu vodili optiku do svakog stana to češ malo čekati ali po nekoj mojoj pretpostavci mislim da će to ići kao mini dslam u ulazu za cijeli haustor
black_noke

#61244 Re: BHTelecom All About

Post by black_noke »

Ima li iko konkretnih informacija za ove XDSL pakete i njihovo poboljsanje?
Samso

#61245 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Samo se nadam da one najave za izmjene u martu nisu suplja kao najave za SK i N1 nedavno.
Sehro

#61246 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

black_noke wrote:Ima li iko konkretnih informacija za ove XDSL pakete i njihovo poboljsanje?
I mene zanima ovo, mart samo što nije, insajderi javite se :D
Maharadza

#61247 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Sehro wrote:
black_noke wrote:Ima li iko konkretnih informacija za ove XDSL pakete i njihovo poboljsanje?
I mene zanima ovo, mart samo što nije, insajderi javite se :D
Image

:bih:
rizibizi

#61248 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Samso wrote:
rizibizi wrote:Znaci mogu komotno ruter preko plc, u ruter stb za tv i lan od racunara. Super ako bude tako radilo to mi je najjednostavnije i najjeftinije rjesenje. Hvala @Samso
Trebalo bi raditi samo odaberi ispravne portove na bht ruteru jer se tacno zna koji je port rezervisan za iptv, internet i voip. Tako je konfigurisano.
E pa u tome je problem, ako ubodem dodatni ruter u port za moju tv nisam siguran hocu li imati internet kad ubodem racunar u dodatni ruter, a dva plc koliko citam po netu nisu opcija.
Samso

#61249 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

rizibizi wrote:
Samso wrote:
E pa u tome je problem, ako ubodem dodatni ruter u port za moju tv nisam siguran hocu li imati internet kad ubodem racunar u dodatni ruter, a dva plc koliko citam po netu nisu opcija.
Odaberi port usluge koja ti treba na uredjaju u drugom dijelu stana. Koliko se sjecam rekao si da ti treba internet s toga odaberi Internet port
allem_77

#61250 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

LAN 1-internet
LAN 2,3-moja tv
LAN 4-voip

Imaš samo jedan port za internet. A ako želiš više portova treba ti ovo https://youtu.be/KBHyDd2cJBs

Ili dodatni router
Last edited by allem_77 on 27/02/2019 09:21, edited 1 time in total.
Locked