Pošalji mi username na PPcoco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
isto tako, ne radi mi vracanje programa na ng, pokazuje da je u funkciji, odem na emisiju koju zelim pogledati, kao prihvati snimak i samo izbaci. je li kod vas to ok?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61201 Re: BHTelecom All About
-
coco1
#61202 Re: BHTelecom All About
poslao sam. unaprijed hvala, uspio rijesiti problem ili neDr_Help wrote:Pošalji mi username na PPcoco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
isto tako, ne radi mi vracanje programa na ng, pokazuje da je u funkciji, odem na emisiju koju zelim pogledati, kao prihvati snimak i samo izbaci. je li kod vas to ok?
-
allem_77
#61203 Re: BHTelecom All About
coco1,
Napisao si, to i kontam uraditi, danas cu kupiti kabal i skopcati direktno sa rutera u stb.
Mislim da trebaš kupiti malo duži kabal i spojiti direktno sa modema u utičnicu. Ali skini utičnicu I spoji direktno. Izbaci, isjeci taj džek ( ne znam kako se zove) i sa te dvije žice skini izolaciju i spoji sa žicama gdje je utičnica bila. Izoliraj ta dva spoja izolir trakom. Tako sam ja kod sebe uradio.
Edit:
Sačekaj da ti Dr_Help pokuša to riješiti. Dobar je on.
Napisao si, to i kontam uraditi, danas cu kupiti kabal i skopcati direktno sa rutera u stb.
Mislim da trebaš kupiti malo duži kabal i spojiti direktno sa modema u utičnicu. Ali skini utičnicu I spoji direktno. Izbaci, isjeci taj džek ( ne znam kako se zove) i sa te dvije žice skini izolaciju i spoji sa žicama gdje je utičnica bila. Izoliraj ta dva spoja izolir trakom. Tako sam ja kod sebe uradio.
Edit:
-
DaTRiX
#61204 Re: BHTelecom All About
Pozdrav, da li bi neko mogao reći može li ultra prepaid broj nadopuniti sa voucherom na roaming mreži, npr. u Njemačkoj? Hvala.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#61205 Re: BHTelecom All About
Ja mislim da može. Može ti neko poslati sa svog broja iz BiH, to sigurno znam da radi u roamingu, trebalo bi da rade i vaučeri.DaTRiX wrote:Pozdrav, da li bi neko mogao reći može li ultra prepaid broj nadopuniti sa voucherom na roaming mreži, npr. u Njemačkoj? Hvala.
-
Samso
#61206 Re: BHTelecom All About
Moze, moji dijasporci uvijek ponesu par bonova pa ih tamo pune tokom godine da ne izgube svoje brojeve zbog neaktivnosti.DaTRiX wrote:Pozdrav, da li bi neko mogao reći može li ultra prepaid broj nadopuniti sa voucherom na roaming mreži, npr. u Njemačkoj? Hvala.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61207 Re: BHTelecom All About
allem_77 wrote:coco1,
Edit:
Ovaj VDSL priključak ima mnogo problema sa linijom , loši spojevi negdje ili kabal ili nešto. U PP sam napisao šta bi trebao uradit , ali definitivno uradi ovo gore sto je allem_77 napisao. jer kad sam pristupio tvom modemu maximalna parica je bila 28.000 poslije moje konfiguracije bila je 37.000 ali još uvijek vidim CRC greške koje nas navode na kućnu instalaciju.
- drug_profi
#61208 Re: BHTelecom All About
Ja koristim ovaj link za dopunu. Gdje god da sam, wifi pristojan nađem i dopunim.DaTRiX wrote:Pozdrav, da li bi neko mogao reći može li ultra prepaid broj nadopuniti sa voucherom na roaming mreži, npr. u Njemačkoj? Hvala.
https://moj.sistemx.ba/xkvik_index.html#/kvik
- ala7
#61209 Re: BHTelecom All About
Dr helpu i mirzi skidam kapu jer su željeli pomoći.
Nakon 20 dana ništa nije urađeno po pitanju mog zahtjeva prelaska na mojatv full 4. Pink kanale jedino uključili.
Dolazili monteri dva puta, išao jedno 10 puta u poslovnicu, zvao 1444 jedno 30 puta..
Toliko arogancije nisam u životu doživio.
Ovim putem ne može. Slijedeće je pisanje ombudsmenu za zaštitu potrošača koji će pokrenuti inspekcijski proces, tražiću odgovornu osobu koja je propust napravila i koja je nakon mojih žalbi i dalje nastupala isto i ako treba na sudu tražiti svoja prava i odštetu.
Žao mi mirze i dr helpa i ovog lokaknog montera (da ime ne spominjem) jer su svijetla tačka tog preduzeća, ostalo je od zle matere goreg oca..
Nakon 20 dana ništa nije urađeno po pitanju mog zahtjeva prelaska na mojatv full 4. Pink kanale jedino uključili.
Dolazili monteri dva puta, išao jedno 10 puta u poslovnicu, zvao 1444 jedno 30 puta..
Ovim putem ne može. Slijedeće je pisanje ombudsmenu za zaštitu potrošača koji će pokrenuti inspekcijski proces, tražiću odgovornu osobu koja je propust napravila i koja je nakon mojih žalbi i dalje nastupala isto i ako treba na sudu tražiti svoja prava i odštetu.
Žao mi mirze i dr helpa i ovog lokaknog montera (da ime ne spominjem) jer su svijetla tačka tog preduzeća, ostalo je od zle matere goreg oca..
- escobar__
#61210 Re: BHTelecom All About
I onda će ona botina doć i govorit kako se samo bezveze žalimo na ovo ili ono.
Pretužno.
Pretužno.
-
Samso
#61211 Re: BHTelecom All About
Nisu ti dali nikakvo objasnjenje zasto toliko odugovlace?ala7 wrote:Dr helpu i mirzi skidam kapu jer su željeli pomoći.
-
coco1
#61212 Re: BHTelecom All About
hvala i ovim putem. trebao bi monter doci da sve detaljno ispita, barem mi tako danas rekose sa nekog fiksnog broja, koji imam spasen kao bht monteri, ali je blokiran za dolazne poziveDr_Help wrote:allem_77 wrote:coco1,
Edit:
Ovaj VDSL priključak ima mnogo problema sa linijom , loši spojevi negdje ili kabal ili nešto. U PP sam napisao šta bi trebao uradit , ali definitivno uradi ovo gore sto je allem_77 napisao. jer kad sam pristupio tvom modemu maximalna parica je bila 28.000 poslije moje konfiguracije bila je 37.000 ali još uvijek vidim CRC greške koje nas navode na kućnu instalaciju.
- ala7
#61213 Re: BHTelecom All About
Samso wrote:Nisu ti dali nikakvo objasnjenje zasto toliko odugovlace?ala7 wrote:Dr helpu i mirzi skidam kapu jer su željeli pomoći.
Naravno da ne. Parica je vrhunska. Monter je bespomoćan, toliko ti mogu reći o problemu da ni on ne može ništa i ne razumije problematiku.
-
Samso
#61214 Re: BHTelecom All About
Otidji u glavnu zgradu. Trazi da razgovaras sa nekim iz kancelarija ko ti moze pomoci.
Isto sam ja uradio u Mostaru da bi dobio vdsl. Vozali me tamo vamo onda sam nazvao par brojeva dok sam dosao do prave osobe koja mi je omogucila prelazak na vdsl.
Isto sam ja uradio u Mostaru da bi dobio vdsl. Vozali me tamo vamo onda sam nazvao par brojeva dok sam dosao do prave osobe koja mi je omogucila prelazak na vdsl.
Last edited by Samso on 25/02/2019 18:49, edited 2 times in total.
- tandrli
#61215 Re: BHTelecom All About
coco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
drug kad pročitah tvoj post, nekako bi bi skroz poznat pa postavljam šta se meni dešavalo, meni je bio malo žešći problem od tvog,
al skoro indetično pojavljivanje problema u tom neprevidivom vremenskom intervalu (napisano prije 3 godine)
tandrli wrote: eh da ja krenem sa "trials and tribulations"
oko ovog modema pa se mozda neko vidi u svemu ovome
prije sam imo onaj manji sa antenom .. ali posto par puta prijavljivo kvar donesoše mi ovaj novi kao kod vas (ovaj novi je više osjetljiv nego stari pa zato imate probleme za koje niste dosad ni čuli)
Problem sa starim
-znao je nekada raditi i mjesec dana bez frke a ponekad u sedmici po 4-5x zablokira (mojatv radi ok) dok internet na pc kao i Wifi stane..
ruter se oživljava iglicom u guzicu ..(nije se moglo ni pristupiti uredjaju na 192)
mjeseci glavobolje i svadjanje sa onim na multimedialnim deskom u TZ .. napokon dobi ovaj novi ...
Monter samo dodje i stavi ruter i kroz vrata (zaoprave nije se zadrzo ni 5min samo je saceko da se adsl lampa upali) ..
-mojatv steka ..rekoh ajd reset IPTV .. vraga greška je "EKIOH error loading page" ..
-problem je sto ili mojatv neradi ili internet (znaci 10-20dana jedan problem pa onda se promjeni na drugi)
sljedeca 3 mjeseca su bila luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudnica
-ruteru blokiraju DNS serveri i dhcp .. (znaju pasti kad dodjelim novi uredjaj na mrezu, lan ili wifi)
-nakon par 100tina reseta promjeni se situacija mojatv nece a internet radi ok (posto iptv je toliko puta blokirala dnevno sam moro resetovati ruter po 2-3x)
-išo gore kod onih za foteljama u direkciju .. oni namjestali ruter daljiski (anti-hacking koji je blokiro uredjaj istog dana) ma nema sta nisu radili .. i nekada zna raditi po 4 dana ok .. a onda raspad sistema
sljedeci 10 000 rijeci nemogu objasniti kolko sam se *uzjebo oko ovog svega .. sve dok gospoda nije nekoga poslala na centralu (zvali me bas sa tel broja na centrali) i od tog momenta PROBLEMA VIŠE NEMA
pozz
-
radiostar
#61216 Re: BHTelecom All About
imao isti problem, prijavio kvar i daljinski mi to rijesili u roku od 24 sata od prijave kvaracoco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61217 Re: BHTelecom All About
radiostar wrote:imao isti problem, prijavio kvar i daljinski mi to rijesili u roku od 24 sata od prijave kvaracoco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
Kod njega se ne moze daljinski. mora se na terenu srediti linija. na žalost
-
coco1
#61218 Re: BHTelecom All About
elem, niko ne odgovori, radi li vama epg na NG?
edit: u svoj nervozi zbog ovog problema, koji me izbija iz cipela, zaboravih napisati da mi je stb u zadnjih 10 dana dva puta zaledio dok sam ulazio u postavke na istom, pa sam ga morao iskljucivati iz struje da se ponovo pokrene. moze li biti da je bas do njega?
edit: u svoj nervozi zbog ovog problema, koji me izbija iz cipela, zaboravih napisati da mi je stb u zadnjih 10 dana dva puta zaledio dok sam ulazio u postavke na istom, pa sam ga morao iskljucivati iz struje da se ponovo pokrene. moze li biti da je bas do njega?
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61219 Re: BHTelecom All About
Posljedica loše linije čini da stb ne moze normalno funkcioniše . ako su loši parametri , do STB-a ne dolazi koliko bi trebalo za stream i onda se dešava tococo1 wrote:elem, niko ne odgovori, radi li vama epg na NG?
-
coco1
#61220 Re: BHTelecom All About
Dr_Help wrote:Posljedica loše linije čini da stb ne moze normalno funkcioniše . ako su loši parametri , do STB-a ne dolazi koliko bi trebalo za stream i onda se dešava tococo1 wrote:elem, niko ne odgovori, radi li vama epg na NG?
- BarbaDue
#61221 Re: BHTelecom All About
ne mora značiti da je loša linija. kod mene je optika u stanu ali svejedno neko vrijeme mi nije radio EPG. Poslije toga mi se recimo dva puta desilo da MENU nikako ne postoji, samo jedna opcija bude vidljiva, ne znam sad tačno koja. Sada je sve OK.
-
Samso
#61222 Re: BHTelecom All About
Aktivacija 1GB za 48h -2KM preko menija *110# ne radi.
Nadam se da mi nece naplatiti nesto sto nije aktivirano, a necu da pokusam jos jednom da mi ne bi 2x aktivirali.
Inace ovo nije prvi put da neke aktivacije ne rade na *110#. Najcesce se problemi desavaju vikendom.
Nadam se da mi nece naplatiti nesto sto nije aktivirano, a necu da pokusam jos jednom da mi ne bi 2x aktivirali.
Inace ovo nije prvi put da neke aktivacije ne rade na *110#. Najcesce se problemi desavaju vikendom.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61223 Re: BHTelecom All About
Slažem se , ali prethodno sam njegov modem i paricu pregledao i utvrdio da mu je loše pa zato sam rekao i napisao onako sa sigurnošču da se kvalitet linije odražava na stbBarbaDue wrote:ne mora značiti da je loša linija. kod mene je optika u stanu ali svejedno neko vrijeme mi nije radio EPG. Poslije toga mi se recimo dva puta desilo da MENU nikako ne postoji, samo jedna opcija bude vidljiva, ne znam sad tačno koja. Sada je sve OK.
- BarbaDue
#61224 Re: BHTelecom All About
OK
nisam znao da si takav stručnjak
Meni je čini mi se jedne prilike ingec vršio provjeru.
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#61225 Re: BHTelecom All About
Heh nisam stručnjak samo iz iskustva hahBarbaDue wrote:OKnisam znao da si takav stručnjak
![]()