https://www.bhtelecom.ba/vijest+M587e3dfbfee.html
Moderator: Benq
Posaljes im mail na [email protected] ili zovnes 1444.nemezis wrote:Je li VDSL dostupan svuda gdje ima ADSL. Ako nije, kako provjeriti da li je dostupan na mojoj "centrali"?
Jarane kad ti je toliko dogrdio telekom da bi ih ugasio najradije, sto ne ugasis sve njihovo? Ima telemach, mtel, eronet pa proberes sebi nesto,a telekom otkacis za sva vremenaescobar__ wrote:Uuu, vrhunska dva paketa. Dali su čak 0,3 GB Internet saobraćaja bez ugovorne obaveze.
Kome treba 1GB jednostavno potpise na 24 mjeseca i to je to.made_in_sarajevo wrote:Jarane kad ti je toliko dogrdio telekom da bi ih ugasio najradije, sto ne ugasis sve njihovo? Ima telemach, mtel, eronet pa proberes sebi nesto,a telekom otkacis za sva vremenaescobar__ wrote:Uuu, vrhunska dva paketa. Dali su čak 0,3 GB Internet saobraćaja bez ugovorne obaveze.
Sad procita sta je ovaj paket kojem se ti smijes.
Paket Assistant namijenjen je osobama sa poteškoćama u razvoju (osobe sa demencijom, osobe iz autističnog spektra, osobe sa Down syndromom, osobe sa intelektualnim teskoćama, itd.).
Sigurno ce osobe kojima uzmu ovaj paket visiti 24h na internetu, negdje u kafani logicno i praviti se.pametan za sva desavanja u svijetu.
Za teen isto se odnosi, osim naravno ako necemo i ovo malo jada od normalne djece sto je ostalo da napravimo debilima, pa onda treba im dati iphone, samsunge i flat internet,a u skoli ko im sta kaze od profesora, otkaz i to ga istuci jos
Tipično za uhljebsku kuhinju... Vi ćete (tradicionalno) određivat koliko je saobraćaja kome potrebno i znate da ni osobama sa poteškoćama u razvoju, a ni tinejdžerima ne treba više od 0,3 GB. Kao i onda kad korisnicima nije trebala veća brzina od 2 Mbit/s, više saobraćaja od 3 GB i tako dalje.made_in_sarajevo wrote:Jarane kad ti je toliko dogrdio telekom da bi ih ugasio najradije, sto ne ugasis sve njihovo? Ima telemach, mtel, eronet pa proberes sebi nesto,a telekom otkacis za sva vremenaescobar__ wrote:Uuu, vrhunska dva paketa. Dali su čak 0,3 GB Internet saobraćaja bez ugovorne obaveze.
Paket Assistant namijenjen je osobama sa poteškoćama u razvoju (osobe sa demencijom, osobe iz autističnog spektra, osobe sa Down syndromom, osobe sa intelektualnim teskoćama, itd.).
Sigurno ce osobe kojima uzmu ovaj paket visiti 24h na internetu, negdje u kafani logicno i praviti se.pametan za sva desavanja u svijetu.
Za teen isto se odnosi, osim naravno ako necemo i ovo malo jada od normalne djece sto je ostalo da napravimo debilima, pa onda treba im dati iphone, samsunge i flat internet,a u skoli ko im sta kaze od profesora, otkaz i to ga istuci jos
Sigurno sam ja uhljeb i prodajem uhljebljenu pricu. Ali svaki post nesto ti smeta, pa ukini sve zivo i reci im nabijem vas na spolni organ, mrs. Ukini i moja tv i uzmi bilo sta drugo i bit ces rahat u zivotu. Uzmi mtel tv, bez zajebancije dobri su.escobar__ wrote:Tipično za uhljebsku kuhinju... Vi ćete (tradicionalno) određivat koliko je saobraćaja kome potrebno i znate da ni osobama sa poteškoćama u razvoju, a ni tinejdžerima ne treba više od 0,3 GB. Kao i onda kad korisnicima nije trebala veća brzina od 2 Mbit/s, više saobraćaja od 3 GB i tako dalje.made_in_sarajevo wrote:Jarane kad ti je toliko dogrdio telekom da bi ih ugasio najradije, sto ne ugasis sve njihovo? Ima telemach, mtel, eronet pa proberes sebi nesto,a telekom otkacis za sva vremenaescobar__ wrote:Uuu, vrhunska dva paketa. Dali su čak 0,3 GB Internet saobraćaja bez ugovorne obaveze.
Za teen isto se odnosi, osim naravno ako necemo i ovo malo jada od normalne djece sto je ostalo da napravimo debilima, pa onda treba im dati iphone, samsunge i flat internet,a u skoli ko im sta kaze od profesora, otkaz i to ga istuci jos![]()
Ne očekujem ja desetine gigabajta u paketima jer to ne nudi ni jedan od tri dominantna operatera (bez onih stavki pod zvjezdicom) ali 0,3 GB u 2019. godini!?
PS: Ugasio mobilni broj, ostala još Moja TV. I to ću kutarisat kad bude boljih opcija, za sada ih nemam pa ostaje šta ostaje.
Ako ćemo realno, u današnje vrijeme treba. To je 10 MB dnevno a 10 MB je danas ništa. Naravno, to je politika BH Telekoma da forsiraju pretplatu i ugovor, razumijem ih, ali to ne znaci da nemamo pravo kritikovati ih.made_in_sarajevo wrote:I inace jel treba balavcu od 13 godina nesto vise od 300mb interneta? Jadna majko.nije mu dovoljno za instagrama. Nek mu roditelju sarnu ugovor i imat ce 1gb.
Potpises ugovor I imaš gigu po istoj cijeni... Jel problem? Jel malo za dijete gigaseoBIH wrote:Reci da je 300mb dovoljno... Wow. Pa da otvoriš klix povuče ti 3mb Jbte.
Neiskorišteni iznos tokom jednog obračunskog perioda se ne prenosi u naredni mjesec.
Ma ovi moji imaju 500 mb iz MojIzbor i spucaju u prvoj sedmici. Ja imam 3 gb na midi30, dođe račun, ja potrošio 700 mb.nemezis wrote:Ako ćemo realno, u današnje vrijeme treba. To je 10 MB dnevno a 10 MB je danas ništa. Naravno, to je politika BH Telekoma da forsiraju pretplatu i ugovor, razumijem ih, ali to ne znaci da nemamo pravo kritikovati ih.made_in_sarajevo wrote:I inace jel treba balavcu od 13 godina nesto vise od 300mb interneta? Jadna majko.nije mu dovoljno za instagrama. Nek mu roditelju sarnu ugovor i imat ce 1gb.
Ali ovo su paketi za djecu i osobe sa poteskocama. Sta treba klincu paket od 10gb dati. Satrasmo se od price kako danas djeca postaju debili,a onda pljuvanje po telekomj sto su im samo 300mb dali. Uostalom posto oni bez roditelja ne smiju ni u wc otici, roditelj ce odluciti hoce li mu se dijete mangupisat sa 1gb ili sa 300mb. Za viber, messenger je dovoljno jos kad ima ovih jedinica za pozive, sms.nemezis wrote:Ako ćemo realno, u današnje vrijeme treba. To je 10 MB dnevno a 10 MB je danas ništa. Naravno, to je politika BH Telekoma da forsiraju pretplatu i ugovor, razumijem ih, ali to ne znaci da nemamo pravo kritikovati ih.made_in_sarajevo wrote:I inace jel treba balavcu od 13 godina nesto vise od 300mb interneta? Jadna majko.nije mu dovoljno za instagrama. Nek mu roditelju sarnu ugovor i imat ce 1gb.
Nije za klince nego za osobe do 18 godina. Niko nije rekao da treba dati 10 GB. Zašto ideš u krajnost? Ja sam osporavam tezu da je 300 MB dovoljno, nemoj širiti priču i nemoj svaku primjedbu shvatati kao pljuvanje. Telekom vrlo dobro zna da 300 MB nije dovoljno, zato i nudi ugovor jer 1 GB je vec prihvatljivije. Telekom i pravi ponude tako da bez ugovora nudi nesto sto je malo ispod trenutnog "standarda" a znatno povoljnije nudi uz ugovor. Vec sam rekao, razumijem ih.made_in_sarajevo wrote:Ali ovo su paketi za djecu i osobe sa poteskocama. Sta treba klincu paket od 10gb dati. Satrasmo se od price kako danas djeca postaju debili,a onda pljuvanje po telekomj sto su im samo 300mb dali. Uostalom posto oni bez roditelja ne smiju ni u wc otici, roditelj ce odluciti hoce li mu se dijete mangupisat sa 1gb ili sa 300mb. Za viber, messenger je dovoljno jos kad ima ovih jedinica za pozive, sms.nemezis wrote:Ako ćemo realno, u današnje vrijeme treba. To je 10 MB dnevno a 10 MB je danas ništa. Naravno, to je politika BH Telekoma da forsiraju pretplatu i ugovor, razumijem ih, ali to ne znaci da nemamo pravo kritikovati ih.made_in_sarajevo wrote:I inace jel treba balavcu od 13 godina nesto vise od 300mb interneta? Jadna majko.nije mu dovoljno za instagrama. Nek mu roditelju sarnu ugovor i imat ce 1gb.
Treba prozivati, treba pohvaliti, ali paket za klince nesto prozivati i pljuvati je smijesno.
Izvinjajem se unaprijed zbogradi neznanja, ja ovdeka samo 'nako proletim...Samso wrote:Ako imas xdsl ili moja tv uslugu mozes se za dodatnih 1,17KM mjesecno pretplatiti na ovu uslugu.zippoo87 wrote:moze li se uzeti neki paket samo ovo recimo...bilo je nesto da se moze uzeti mojaweb tv,koliko kosta pretplata na to i da li mogu isti username i pass da bi ovo radilo na kodiju ?Samso wrote:Za Kodi imas ovu opciju
http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... -_KODI.pdf
https://webtv.bhtelecom.ba/repo/
Ako nemas onda pretplata za MoiaWebTV iznosi
Moja Web TV prepaid
30 dana
9,99 KM jednokratno
Moja Web TV prepaid
90 dana
25,99 KM jednokratno
http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.h ... vNvf8U4kqQ
Za kodi se koriste isti username i pass kao i u aplikacijama i na webu.
Prebaci nekom taj kredit pa nek ti plati, bolje ga prodati i u pola cijene nego da propadne.semirsar wrote:vidio sam to, ima uputa za karticno placanje.
jednostavno možeš testirati... probaj sa drugim novim kablom koji ne ide kroz zid.coco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
isto tako, ne radi mi vracanje programa na ng, pokazuje da je u funkciji, odem na emisiju koju zelim pogledati, kao prihvati snimak i samo izbaci. je li kod vas to ok?
to i kontam uraditi, danas cu kupiti kabal i skopcati direktno sa rutera u stb. stvar je sto me to opet moze zavarati dan-dva-tri-sedmicu. jbg, zovnem ove iz telekoma na 1444 u 17 sati popodne, prijavim smetnju, oni proslijede u teh. sluzbu i oni me zovu ujutro oko 09,00 sati (ovo je bukvalno svaki put), kad nema niko kuci jer smo svi na poslu i pitaju jel sad ok, kao nesto su mjenjali na postavkama.studiorum_tuzlaensis wrote:jednostavno možeš testirati... probaj sa drugim novim kablom koji ne ide kroz zid.coco1 wrote:pozdrav. vec duze vrijeme (nekih 3-4 mjeseca) imam veliki problem sa mojatv. slika samo nestane, ekran se zacrni i izbaci onu obavjest "nema video prenosa". samo prebacim na drugi program, vratim na taj gdje je nestalo slike i sve bude ok. nervira sto se to desava, relativno, cesto (recimo nekad par puta u sat vremena, a nekad svakih sat-dva, nekad je sve ok par dana), pa, skoro, nista ne mogu gledati u kontiunitetu. nebrojeno puta pokusavali daljinski podesiti, dolazio monter, mjenjao stb, kabal koji vodi sa uticnice na vdsl ruter... sve isto. na kraju tvrde da ne valja kabal koji vodi od rutera do uticnice sa koje stb prima signal. meni to zvuci nelogicno, zbog simptoma, jer ako taj kabal ne valja, mislim da promjena kanala ne bi rjesavala problem, valjda bi "problem" u kablu stvarao isti i na drugi kanalima. jer, ako kabal napravi prekid, zasto isti ne traje duze? isto tako, ako ne valja taj kabal, kako uopste imam sliku? ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? taj kabal koji navode kao problem sam proveo kroz zid kad sam adaptirao stan, upravo da mi ne vise razni kablovi po zidu i ne vuku se po podu. ako je do njega, zasto nemam te probleme od prvog dana, prije nekih 7-8 godina, kada sam adaptirao stan, nego tek odnedavno?
isto tako, ne radi mi vracanje programa na ng, pokazuje da je u funkciji, odem na emisiju koju zelim pogledati, kao prihvati snimak i samo izbaci. je li kod vas to ok?