Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa svako ko prodaje vjerovatno je kupio-otplatio to jer kad raskines ugovor ako trebas sta vratit ili platit to uradis,meni je bezveze sto se ne moze sa pika kupit d3 resiver i normalno koristit,jeftinije bi proso al njima to nije u interesu,hoce da im placas.
Evo rekao sam im u privatnu poruku ovu jako jako prefigrano od strane ovih na piku.
E Adra ja nadjem da neko prodaje njihove uredjaje a ti hoces da preuzmes sve zasluge na sebe. Hocu i ja beneficije sto sam pronasao ovu ilegalnu prodaju na OLX-u a ne samo da ih ti dobijes.
Kao što se i pričalo prije par mjeseci. SK uvodi dodatne kanale (7,8,9 i 10), biće to slično Golf kanalu, ide Moto kanal i Tenis kanal i ne znam šta bi još moglo. Uglavnom svi će biti HD. To je zadnji čin čime SK želi da ugasi Arene.
pecpec wrote:Pa svako ko prodaje vjerovatno je kupio-otplatio to jer kad raskines ugovor ako trebas sta vratit ili platit to uradis,meni je bezveze sto se ne moze sa pika kupit d3 resiver i normalno koristit,jeftinije bi proso al njima to nije u interesu,hoce da im placas.
Buraz ne znam sta ti nije jasno u njihovom navodu da je to njihova oprema jel sad npr resiver koji je placen kod njih 500 km. Vi mozete prodati po cjeni od 700 km ili cak i vise ukoliko se kaze da je Satelitski resiver oni su obicno skuplji.
Na taj nacin Telemach stiti svoju opremu jel zamisli koliko oni imaju korisnika i zamisli da svakom korisniku daju modem pa svi bi profitirali od njih.
pecpec wrote:Pa svako ko prodaje vjerovatno je kupio-otplatio to jer kad raskines ugovor ako trebas sta vratit ili platit to uradis,meni je bezveze sto se ne moze sa pika kupit d3 resiver i normalno koristit,jeftinije bi proso al njima to nije u interesu,hoce da im placas.
Buraz ne znam sta ti nije jasno u njihovom navodu da je to njihova oprema jel sad npr resiver koji je placen kod njih 500 km. Vi mozete prodati po cjeni od 700 km ili cak i vise ukoliko se kaze da je Satelitski resiver oni su obicno skuplji.
Na taj nacin Telemach stiti svoju opremu jel zamisli koliko oni imaju korisnika i zamisli da svakom korisniku daju modem pa svi bi profitirali od njih.
Ti ocigledno ne znas kako stvari funkcionisu.Telemahu ne mozes ostat duzan nista ako si njihov korisnik ne samo njima nego nikom.Ne znam sta tebi nije tu jasno
Na taj nacin Telemach stiti svoju opremu jel zamisli koliko oni imaju korisnika i zamisli da svakom korisniku daju modem pa svi bi profitirali od njih.[/quote]
Ti ocigledno ne znas kako stvari funkcionisu.Telemahu ne mozes ostat duzan nista ako si njihov korisnik ne samo njima nego nikom.Ne znam sta tebi nije tu jasno[/quote]
Pa mozes naravno da im ostajes duzan njihovu Terminalnu opremu koju je neko kupio da bi mi imali to.
oprema nije u vlasnistvu korisnika,nego je samo u sluzbi korisnika,dok koriste usluge...kasnije vracaju opremu
ovako je kod svih i meni je ovo dobra stvar,jer i kada se desi kvar,oni to mijenjaju i ja nikakve brige oko toga nemam
danas su mi bili monteri i bas sam ih pitao za opremu...rekose da se vraca
takodjer sam danas vratio svu opremu od BH Telekoma ...wifi router,kablove i STB
tih par routera sto imaju na piku,moguce da su ukrali monteri/radnici telemacha i stavili da prodaju za sitne pare ,nista neobicno kod nas
3. OPREMA
3.1 Prilikom priključenja usluga Telemacha, Pretplatniku se daje oprema na korištenje koja predstavlja trajno
vlasništvo Telemacha, te se Pretplatnik obavezuje da će svu opremu koju je dobio na korištenje i koja
predstavlja trajno vlasništvo Telemacha, vratiti za vrijeme trajanja otkaznog roka, u ispravnom stanju ili ukoliko
to nije moguće, Pretplatnik se obavezuje da nadoknadi njenu protuvrijednost. Ukoliko Pretplatnik ne izvrši
povrat opreme i nakon slanja pismenog poziva od strane Telemacha u definiranom roku, takvo protupravno
zadržavanje opreme će se smatrati krivičnim djelom “Oduzimanje tuđe pokretnine”, koje će u skladu sa
zakonom biti prijavljeno nadležnim organima. Prilikom instalacije opreme Pretplatnik potpisuje Revers.
3.2 Pretplatnik se obavezuje da snosi sve eventualne troškove u vezi održavanja i opravki opreme koju je dobio na korištenje, ukoliko se utvrdi da bi bila oštećena/nefunkcionalna uslijed krivnje Pretplatnika. U slučaju krađe
opreme, Pretplatnik se obavezuje da najkasnije u roku od 24 sata od događaja, o tome obavijesti Telemach
pismenim putem . U slučaju krađe opreme o kojoj je Pretplatnik obavijestio nadležne izvršne organe, te o tome
postoji zapisnik, Pretplatnik je u obavezi da Telemachu nadoknadi 80% njegove protuvrijednosti nakon čega će
Pretplatniku biti omogućeno dobijanje nove opreme na korištenje uz obavezu plaćanja naknade na ime
priključenja usluge. Pretplatnik koji ne prezentuje zapisnik o krađi, u obavezi je da nadoknadi Telemachu
protuvrijednost opreme u punom iznosu, kako je određeno ovim članom...
Znaci moguce da je pretplatnik izmirio racun a naknadno popravio resiver-modem pa ga stavio da prodaje.Ne mora znaciti da je neka prevara u pitanju jer niko nije blesav radi 30 maraka da se povlaci po sudu...
Adrian1946 wrote:Dobro to sve ali sto bi se neko ebavo kad zna i on sam da ga ne moze niko koristit.. jel nema Mac adresu Telemacha.
Ako se ta adresa ne moze mjenjat i ako ga bas niko ne moze koristi (na neki nacin koji mozda nama nije poznat pa ovako pisemo)vjerovatno da zeli zajebat kupca...
Sve je moguce.
O tome ti i pricam svo vrijeme. E sad jedina je caka da mozda nije on kupio negdje nije mu se svidio pa oba prodaje. Postoje kompanije kojima npr stavis bilo koji ruter imaces net samo javis da ti puste na taj ruter i tjt.
Adrian1946 wrote:
Svaki modem na piku je koristen oko godinu ili 3 4 mjeseca i zbog toga ti je cjena takva.
Kako znas da je koristen godinu , ili 3-4 mjeseca ?
Drugo , po MAC adresi nikako ne mozes znati da li su to Telemachovi modemi osim ako te iste mac adrese nisi provjerio u sistemu, a jos gore je sto si napisao da znas da su to njihovi ljudi, po cemu si to zakljucio ziv bio?
Trece, @Cook nadje oglas a ti preuzmes sve zasluge za to i to posaljes Telemachu u PP , nije to fino al' nikako..
zippoo87 wrote:da ne citiram nikoga...uglavnom sve sam napravio i sve radi
napravio sam EON i radi
na drugom tvu sam automatski skenirao antenu i nasao analogne kanale ,nisam morao nista zemlju mijenjati i peglati se
jos imam probati unifi negdje i to je to
hvala svima na pomoci
Za eon ti je najbolje da instaliraš portabilnu verziju Firefoxa npr. na usb stick i na njoj ne brišeš povijest samo je koristiš za eon i kad je nosaš sa laptopa na desktop ne računa ga kao novi uredjaj. Kad nisi na eonu surfaš sa 'normalnim' brauzerom i na njemu slobodno brišeš 'tragove' kao i do sada.
Benq wrote:
Kako znas da je koristen godinu , ili 3-4 mjeseca ?
Drugo , po MAC adresi nikako ne mozes znati da li su to Telemachovi modemi osim ako te iste mac adrese nisi provjerio u sistemu, a jos gore je sto si napisao da znas da su to njihovi ljudi, po cemu si to zakljucio ziv bio?
Trece, @Cook nadje oglas a ti preuzmes sve zasluge za to i to posaljes Telemachu u PP , nije to fino al' nikako..
I evo napokon smo odgonetnuli koji to radnik telemacha prodaje telemachovu opremu, a to je Benq idemo aplauz jedan
Jeste, meni uvali neispravan modem... i resiver...
Evo rekao sam im u privatnu poruku ovu jako jako prefigrano od strane ovih na piku.
Neće ništa uraditi jer ni Bog otac ne može dešifrovati šta si ovdje napisao.
Šta ti nije jasno?
Covjek vidio na popularnom pik.ba da neko prodaje opremu brenda Telemach i to prijavio. Vidio po MAC adresi da su još i vlasništvo istoimenog proizvođača...
E svašta...
Neće ništa uraditi jer ni Bog otac ne može dešifrovati šta si ovdje napisao.
Šta ti nije jasno?
Covjek vidio na popularnom pik.ba da neko prodaje opremu brenda Telemach i to prijavio. Vidio po MAC adresi da su još i vlasništvo istoimenog proizvođača...
E svašta...