BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Samso

#61126 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

noviclan wrote:a jest dobara mojawebtv svaka cas bhtelecom

Image
Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.

Ovako ih ljudi samo bezveze ismijavaju.
REDDEVILS

#61127 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Samso wrote:

Image
Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.

Bitno je da mi korisnici BHT koji placamo uslugu nemozemo je koristiti dok svi drugi mogu :lol:
Samso

#61128 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

REDDEVILS wrote:
Samso wrote:

Image

Bitno je da mi korisnici BHT koji placamo uslugu nemozemo je koristiti dok svi drugi mogu :lol:
Debilizam majke mi
djama

#61129 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

sta je sa aplikacijom stanje racuna ? vec danima nikako ne radi ...
rizibizi

#61130 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

studiorum_tuzlaensis wrote:
rizibizi wrote:Kako da znam gdje su dovukli optiku po Sarajevu a gdje nisu, ima li kakva mapa, popis ulica ili nesto slicno?
Gdje ti treba, lakše je tako. :)
M. Marulica
studiorum_tuzlaensis

#61131 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

rizibizi wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
rizibizi wrote:Kako da znam gdje su dovukli optiku po Sarajevu a gdje nisu, ima li kakva mapa, popis ulica ili nesto slicno?
Gdje ti treba, lakše je tako. :)
M. Marulica
U neboderima marulica 19 21 i zgrada na br. 23, neboderi a.benca i paromlinska plavi neboder ja mislim da ima optika, ostale zgrade vjerovatno idu bakrom sa centale na malti
rizibizi

#61132 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Da ostale zgrade idu bakrom sa Malte, a ja u jednoj od tih ostalih imam problem s paricom zbog kojeg sam nekad davno otisao sa BHT i odjavio moju TV, a sad mi Tmach ide na nerve sa ovim poskupljenjima pa sam mislio opet eksperimentisati, medjutim slaba vajda bez optike.
Samso

#61133 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Kad se vec pokrenula prica o optici imam pitanje vezano za planove Telekoma.

Zanima me da li Telelekom ima u planu optikom pokriti samo zgrade ili je u buducnosti planirano da se optikom dodje do naselja vecih gradova gdje se nalaze i obicne kuce?
cincilator2012

#61134 Re: BHTelecom All About

Post by cincilator2012 »

Vezano za optiku, sta bi za stupsku 6?
mirza_15

#61135 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

cincilator2012 wrote:Vezano za optiku, sta bi za stupsku 6?
U Tibrinim zgradama je DSLAM (optika do DSLAM-a pa bakar do korisnika). Pretpostavljam da je spojeno tamo. Zbog male dužine parice tu mogu veće brzine. Lično testirao 100/10 Mbps (u stanu u Tibri) kada je bilo povećano testno svima koji imaju TM i radi bez problema. Toliko je maksimalno koliko može preko VDSL modema ako parica nije duga.
Samso

#61136 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

mirza_15 wrote:
U Tibrinim zgradama je DSLAM (optika do DSLAM-a pa bakar do korisnika). Pretpostavljam da je spojeno tamo. Zbog male dužine parice tu mogu veće brzine. Lično testirao 100/10 Mbps (u stanu u Tibri) kada je bilo povećano testno svima koji imaju TM i radi bez problema. Toliko je maksimalno koliko može preko VDSL modema ako parica nije duga.
Koja je max dozvoljena duzina parice za tu brzinu 100/10?

Ja sam od DSLAM-a 250-300. Koji bi moj maksimum bio otprilike?
Znam da na mojoj lokaciji moze 50/8 pa me zanima moze li i vise.
mirza_15

#61137 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Samso wrote:
mirza_15 wrote:
Koja je max dozvoljena duzina parice za tu brzinu 100/10?

Ja sam od DSLAM-a 250-300. Koji bi moj maksimum bio otprilike?
Znam da na mojoj lokaciji moze 50/8 pa me zanima moze li i vise.
Vjerovatno može 100/10 ako je i parica te dužine, ali to neko treba ispitati na samom DSLAM-u. Ako ti je postavljen VDSL modem možeš provjeriti šta piše pod max attainable rate, mada za VDSL postoji više različitih standarda tako da ni to ne mora biti maksimalna brzina koja se može postići.
Samso

#61138 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Modulation VDSL2
Attainable Rate(Up/Down) 14123/59624 kbps

Mislim meni je super i 50/8 nego cisto informativno me zanima koliki je max.
kakaljin

#61139 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Samso wrote:Kad se vec pokrenula prica o optici imam pitanje vezano za planove Telekoma.

Zanima me da li Telelekom ima u planu optikom pokriti samo zgrade ili je u buducnosti planirano da se optikom dodje do naselja vecih gradova gdje se nalaze i obicne kuce?
Znam da su ulicu Bjelave u Sarajevu prokopali i proveli optiku, znaci ice i po kucama, samo kada ce doci do naselja oko ulice Bjelave to ne znam. Ali eto radi se, ali sporo jer se mora sve po zakonu i dozvole dobiti pa tek onda kopati ulice.
niho92

#61140 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

kakaljin wrote:
Samso wrote:Kad se vec pokrenula prica o optici imam pitanje vezano za planove Telekoma.

Znam da su ulicu Bjelave u Sarajevu prokopali i proveli optiku, znaci ice i po kucama, samo kada ce doci do naselja oko ulice Bjelave to ne znam. Ali eto radi se, ali sporo jer se mora sve po zakonu i dozvole dobiti pa tek onda kopati ulice.
A zasto se ne uradi recimo gdje je vec prokopano ranije, fino izvuku bakarne kablove iz cijevi i optika se postavi.
Ali doduše živim u TK, telekom je ovdje odvojena firma od Sarajeva :-D
ala7

#61141 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Mirza dr.help...

Moj nalog prelaska sa mojatv full na mojatv full4 je dobio monter. Podešen modem 72000/10500, help je pomogao.
Pušteni pink kanali koje sam htio uključiti a internet nije. Zakuca mi na 25/1 i to je to. Monter mi kaže da su sve uradili što je do njih, zvao on glavnog inžinjera ne javlja se..
Ja ne znam šta raditi? Zapaliću ovu opremu. Daj nešto pomozite ljudi ko Boga vas molim..
Samso

#61142 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

ala7 wrote:Mirza dr.help...

Moj nalog prelaska sa mojatv full na mojatv full4 je dobio monter. Podešen modem 72000/10500, help je pomogao.
Pušteni pink kanali koje sam htio uključiti a internet nije. Zakuca mi na 25/1 i to je to. Monter mi kaže da su sve uradili što je do njih, zvao on glavnog inžinjera ne javlja se..
Ja ne znam šta raditi? Zapaliću ovu opremu. Daj nešto pomozite ljudi ko Boga vas molim..
Jel ti to pise za klix Rate(Up/Down) iIi Attainable Rate(Up/Down) ?

Vidi sta pise na klix.
REDDEVILS

#61143 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Trebaju ti na DSLAM-u da puste tu brzinu znaci da moraju pipu odvrnuti a to je njima izgleda mrsko ustati iz stolice :-)
Samso

#61144 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Nisu mu profil promijenili ocito. Moraju mu podesiti profil da bi imao brzinu koja ga sljeduje po Net4 paketu.

Ova brojka sto je on postavio je vjerovatno Attainable Rate(Up/Down) 
ala7

#61145 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Samso wrote:

Jel ti to pise za klix Rate(Up/Down) iIi Attainable Rate(Up/Down) ?

Vidi sta pise na klix.
Line rate je. A parica ide 130 000/50 000.. Ne mogu sad upload slike postavki modema raditi ali modem je sinhronizovan na 72000/10500 za 50/8, dva resivera hd kanali i telefon.. Ali zakuca samo na 25/1 i to je to drug..

Ev

Image
Samso

#61146 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Ugasi modem pa ga ponovo ukljuci, ako ne bude nista bolje nisu ti dobro podesili profil moras ih ponovo zvati da to zavrse do kraja.
Pacifistaa

#61147 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.

Ne znam da li je neko imao ovih dana slične pozive?
zubi

#61148 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

Pacifistaa wrote:Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.

i sta si rekao, jesi li spreman na korekciju cijena??
Samso

#61149 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Pacifistaa wrote:Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.

Mene su prije par godina zvali. Postavljali su mi slicna pitanja, samo me nisu pitali za korekcije cijena.

Mailom je takodjer dolazio link sa tom anketom.
REDDEVILS

#61150 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Samso wrote:

Mene su prije par godina zvali. Postavljali su mi slicna pitanja, samo me nisu pitali za korekcije cijena.

Mailom je takodjer dolazio link sa tom anketom.
Mene nikad nsu zvali a kamoli da su mi slali email :lol:
Locked