Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.noviclan wrote:a jest dobara mojawebtv svaka cas bhtelecom
Ovako ih ljudi samo bezveze ismijavaju.
Moderator: Benq
Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.noviclan wrote:a jest dobara mojawebtv svaka cas bhtelecom
Bitno je da mi korisnici BHT koji placamo uslugu nemozemo je koristiti dok svi drugi moguSamso wrote:Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.noviclan wrote:a jest dobara mojawebtv svaka cas bhtelecom
Debilizam majke miREDDEVILS wrote:Bitno je da mi korisnici BHT koji placamo uslugu nemozemo je koristiti dok svi drugi moguSamso wrote:Opet isti propust. Gledam i ne vjerujem. Zar nije lakse ugasiti uslugu privremeno, srediti sve pa ponovo ukljuciti uslugu.noviclan wrote:a jest dobara mojawebtv svaka cas bhtelecom
M. Marulicastudiorum_tuzlaensis wrote:Gdje ti treba, lakše je tako.rizibizi wrote:Kako da znam gdje su dovukli optiku po Sarajevu a gdje nisu, ima li kakva mapa, popis ulica ili nesto slicno?
U neboderima marulica 19 21 i zgrada na br. 23, neboderi a.benca i paromlinska plavi neboder ja mislim da ima optika, ostale zgrade vjerovatno idu bakrom sa centale na maltirizibizi wrote:M. Marulicastudiorum_tuzlaensis wrote:Gdje ti treba, lakše je tako.rizibizi wrote:Kako da znam gdje su dovukli optiku po Sarajevu a gdje nisu, ima li kakva mapa, popis ulica ili nesto slicno?
U Tibrinim zgradama je DSLAM (optika do DSLAM-a pa bakar do korisnika). Pretpostavljam da je spojeno tamo. Zbog male dužine parice tu mogu veće brzine. Lično testirao 100/10 Mbps (u stanu u Tibri) kada je bilo povećano testno svima koji imaju TM i radi bez problema. Toliko je maksimalno koliko može preko VDSL modema ako parica nije duga.cincilator2012 wrote:Vezano za optiku, sta bi za stupsku 6?
Koja je max dozvoljena duzina parice za tu brzinu 100/10?mirza_15 wrote:U Tibrinim zgradama je DSLAM (optika do DSLAM-a pa bakar do korisnika). Pretpostavljam da je spojeno tamo. Zbog male dužine parice tu mogu veće brzine. Lično testirao 100/10 Mbps (u stanu u Tibri) kada je bilo povećano testno svima koji imaju TM i radi bez problema. Toliko je maksimalno koliko može preko VDSL modema ako parica nije duga.cincilator2012 wrote:Vezano za optiku, sta bi za stupsku 6?
Vjerovatno može 100/10 ako je i parica te dužine, ali to neko treba ispitati na samom DSLAM-u. Ako ti je postavljen VDSL modem možeš provjeriti šta piše pod max attainable rate, mada za VDSL postoji više različitih standarda tako da ni to ne mora biti maksimalna brzina koja se može postići.Samso wrote:Koja je max dozvoljena duzina parice za tu brzinu 100/10?mirza_15 wrote:U Tibrinim zgradama je DSLAM (optika do DSLAM-a pa bakar do korisnika). Pretpostavljam da je spojeno tamo. Zbog male dužine parice tu mogu veće brzine. Lično testirao 100/10 Mbps (u stanu u Tibri) kada je bilo povećano testno svima koji imaju TM i radi bez problema. Toliko je maksimalno koliko može preko VDSL modema ako parica nije duga.cincilator2012 wrote:Vezano za optiku, sta bi za stupsku 6?
Ja sam od DSLAM-a 250-300. Koji bi moj maksimum bio otprilike?
Znam da na mojoj lokaciji moze 50/8 pa me zanima moze li i vise.
Znam da su ulicu Bjelave u Sarajevu prokopali i proveli optiku, znaci ice i po kucama, samo kada ce doci do naselja oko ulice Bjelave to ne znam. Ali eto radi se, ali sporo jer se mora sve po zakonu i dozvole dobiti pa tek onda kopati ulice.Samso wrote:Kad se vec pokrenula prica o optici imam pitanje vezano za planove Telekoma.
Zanima me da li Telelekom ima u planu optikom pokriti samo zgrade ili je u buducnosti planirano da se optikom dodje do naselja vecih gradova gdje se nalaze i obicne kuce?
A zasto se ne uradi recimo gdje je vec prokopano ranije, fino izvuku bakarne kablove iz cijevi i optika se postavi.kakaljin wrote:Znam da su ulicu Bjelave u Sarajevu prokopali i proveli optiku, znaci ice i po kucama, samo kada ce doci do naselja oko ulice Bjelave to ne znam. Ali eto radi se, ali sporo jer se mora sve po zakonu i dozvole dobiti pa tek onda kopati ulice.Samso wrote:Kad se vec pokrenula prica o optici imam pitanje vezano za planove Telekoma.
Zanima me da li Telelekom ima u planu optikom pokriti samo zgrade ili je u buducnosti planirano da se optikom dodje do naselja vecih gradova gdje se nalaze i obicne kuce?
Jel ti to pise za klix Rate(Up/Down) iIi Attainable Rate(Up/Down) ?ala7 wrote:Mirza dr.help...
Moj nalog prelaska sa mojatv full na mojatv full4 je dobio monter. Podešen modem 72000/10500, help je pomogao.
Pušteni pink kanali koje sam htio uključiti a internet nije. Zakuca mi na 25/1 i to je to. Monter mi kaže da su sve uradili što je do njih, zvao on glavnog inžinjera ne javlja se..
Ja ne znam šta raditi? Zapaliću ovu opremu. Daj nešto pomozite ljudi ko Boga vas molim..
Trebaju ti na DSLAM-u da puste tu brzinu znaci da moraju pipu odvrnuti a to je njima izgleda mrsko ustati iz stoliceala7 wrote:Mirza dr.help...
Moj nalog prelaska sa mojatv full na mojatv full4 je dobio monter. Podešen modem 72000/10500, help je pomogao.
Pušteni pink kanali koje sam htio uključiti a internet nije. Zakuca mi na 25/1 i to je to. Monter mi kaže da su sve uradili što je do njih, zvao on glavnog inžinjera ne javlja se..
Ja ne znam šta raditi? Zapaliću ovu opremu. Daj nešto pomozite ljudi ko Boga vas molim..
Line rate je. A parica ide 130 000/50 000.. Ne mogu sad upload slike postavki modema raditi ali modem je sinhronizovan na 72000/10500 za 50/8, dva resivera hd kanali i telefon.. Ali zakuca samo na 25/1 i to je to drug..Samso wrote:Jel ti to pise za klix Rate(Up/Down) iIi Attainable Rate(Up/Down) ?ala7 wrote:Mirza dr.help...
Vidi sta pise na klix.

i sta si rekao, jesi li spreman na korekciju cijena??Pacifistaa wrote:Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.
Ne znam da li je neko imao ovih dana slične pozive?
Mene su prije par godina zvali. Postavljali su mi slicna pitanja, samo me nisu pitali za korekcije cijena.Pacifistaa wrote:Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.
Mene nikad nsu zvali a kamoli da su mi slali emailSamso wrote:Mene su prije par godina zvali. Postavljali su mi slicna pitanja, samo me nisu pitali za korekcije cijena.Pacifistaa wrote:Jucer sam dobio poziv od Bh Telecoma, gdje su se raspitivali u tome kako sam zadovoljan njihovom uslugom, te su pitali koji bi najradije paket izbacio iz moje tv (rekao sam pink), a koji bi ubacio (sk), da li sam zadovoljnan internetom, stabilnosti interneta, podrskom, te da li sam spreman na korekciju cijena u cilju poboljsanja usluge. Kazu da rade na poboljsanju.
Mailom je takodjer dolazio link sa tom anketom.