Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#61126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zippoo87 wrote: HD kanali su perverzija...nisam ni znao da mi je tv ovako dobar haha :D
sto se uploada tice,nije to problem,vjerujem da ce vremenom biti ok...uglavnom download filma sada ide za 3-4 min hah :D
nisam jos nista isprobao...sada moram napraviti ova cuda...eon a vidjeti i kako ide unifi,pa da imam kada sam u gradu
ako je neko vec objasnio to,moze mi linkovati post,da ne pise opet
Kad tek prikljucis uslugu, dobijes tzv testni period dok se ne zavrse svi administrativni poslovi u vezi tvog paketa, to obicno traje do 7 dana max i pusta se brzina propisana paketom.
blade234

#61127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blade234 »

ima li jos netko problema sa zvukom na CMC kanalu-ono zvuk je totalno ocajan ,svi ostali kanali su u redu.
CooK

#61128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Telemach za njih trazi 250KM a covjek ih prodaje po 15KM. I otkud uopste narodu ovi home gateway-i na prodaju, valjda samo kabel operateri mogu kupovati i prodavati ove kablovske modeme?
https://www.olx.ba/r/28056126/106934
chakany

#61129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

blade234 wrote:ima li jos netko problema sa zvukom na CMC kanalu-ono zvuk je totalno ocajan ,svi ostali kanali su u redu.
Kod mene je sve uredu sa zvukom na CMC-u.
zippoo87

#61130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

sada cu malo biti dosadan sa nekim pitanjima ali valjda neko pomogne
zanima me prijava za eon i generalno na telemach portal...je li ja proizvoljno kucam username i sfiru i onda koristim uslugu ili sam ja negdje dobio neki poseban username i sifru za logovanje na portal
upravo sam pogledao ove papire od telemacha koje sam dobio,ugovor i jos neke papire i nisam nasao nigdje username
takodjer,ovdje na temi sam citao da ion moze do 5 uredjaja i da pamti cookiese ,tako da ako se obrisu cookies,to je kao da si iskoristio login...pa me zanima,da li se to moze kako ponistiti ,ako ispucam tih 5 sansi :D
skinuti cu poseban browser i samo ga koristiti za ION na racunaru i na laptopu,tako da mislim da nece biti problema ali cisto da upitam
takodjer,kako se stima unifi...je li i to ide preko kakvog usernamea ?
Benq

#61131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

CooK wrote:Telemach za njih trazi 250KM a covjek ih prodaje po 15KM. I otkud uopste narodu ovi home gateway-i na prodaju, valjda samo kabel operateri mogu kupovati i prodavati ovo?
Telemach ne prodaje opremu, osim ako je nisi fizicki ostetio pa da nadoknadis stetu. U svakom slucaju, ko god da kupi ovaj modem nece moci nista s njim uradit jer, da bi ga koristio, MAC adresa mora biti prijavljena Telemach-u a to se sigurno nece desiti jer oni odgovaraju samo za svoju opremu.

Sva oprema se korisniku daje iskljucivo na koristenje, ako su ovo Telemach-ovi modemi , on ce svakako da odgovara za to jer cini krivicno djelo.
Benq

#61132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zippoo87 wrote:sada cu malo biti dosadan sa nekim pitanjima ali valjda neko pomogne
zanima me prijava za eon i generalno na telemach portal...je li ja proizvoljno kucam username i sfiru i onda koristim uslugu ili sam ja negdje dobio neki poseban username i sifru za logovanje na portal
upravo sam pogledao ove papire od telemacha koje sam dobio,ugovor i jos neke papire i nisam nasao nigdje username
takodjer,ovdje na temi sam citao da ion moze do 5 uredjaja i da pamti cookiese ,tako da ako se obrisu cookies,to je kao da si iskoristio login...pa me zanima,da li se to moze kako ponistiti ,ako ispucam tih 5 sansi :D
skinuti cu poseban browser i samo ga koristiti za ION na racunaru i na laptopu,tako da mislim da nece biti problema ali cisto da upitam
Sacekaj par dana dok ti Telemach aktivira paket, onda trazi od njih da ti posalju ID broj korisnika s kojim ces izvrsiti registraciju na mojtelemach portal da bi mogao koristiti EON,UniFi..

Username je tvoja validna e-mail adresa (koju ces koristiti za registraciju na portal), a password je onaj koji ti odredis. Sve ostalo cemo rijesiti kad se zavrsi aktivacija paketa i kad dobijes ID broj jer bez njega ne mozes nista.
CooK

#61133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Benq wrote:
CooK wrote:Telemach za njih trazi 250KM a covjek ih prodaje po 15KM. I otkud uopste narodu ovi home gateway-i na prodaju, valjda samo kabel operateri mogu kupovati i prodavati ovo?
Telemach ne prodaje opremu, osim ako je nisi fizicki ostetio pa da nadoknadis stetu. U svakom slucaju, ko god da kupi ovaj modem nece moci nista s njim uradit jer, da bi ga koristio, MAC adresa mora biti prijavljena Telemach-u a to se sigurno nece desiti jer oni odgovaraju samo za svoju opremu.

Sva oprema se korisniku daje iskljucivo na koristenje, ako su ovo Telemach-ovi modemi , on ce svakako da odgovara za to jer cini krivicno djelo.
Ma znam ali covjek ima dva HG-a a nije valjda budala da ih prodaje za 15KM ako ih je dobio od Telemach-a jer ce Telemach kad-tad njih naplatiti pa makar i sudskim putem odnosno oduzimanjem imovine u protuvrijednosti. Jel jos neki kabel operater u evropi koristi iste ove modeme pa ih on mozda donio polovne iz Njemacke, Svicarske, itd? Nije mi jasna cijela ova situacija zato i pitam. Nije valjda tolika budala da prisvoji Telemachove modeme i prodaje ih ovako jeftino?!
Benq

#61134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

CooK wrote: Ma znam ali covjek ima dva HG-a a nije valjda budala da ih prodaje za 15KM ako ih je dobio od Telemach-a jer ce Telemach kad-tad njih naplatiti pa makar i sudskim putem odnosno oduzimanjem imovine u protuvrijednosti. Jel jos neki kabel operater u evropi koristi iste ove modeme pa ih on mozda donio polovne iz Njemacke, Svicarske, itd? Nije mi jasna cijela ova situacija zato i pitam. Nije valjda tolika budala da prisvoji Telemachove modeme i prodaje ih ovako jeftino?!
Vidio sam da ima dva HG-a, ne znam da li ih i TXTV koristi s obzirom da je covjek iz Zivinica. Da li se jos negdje koriste , ne bih znao, ali u svakom slucaju je ovo jedan glup potez jer sve i da neko kupi , nece moci s njim nista uradit a on ce ih kad-tad platit na ovaj ili onaj nacin.

Edit: Bude na olx-u i Telemach resivera , pa u opisu artikla napisu da se kupovinom dobiju i svi kanali :lol:
zippoo87

#61135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Benq wrote:
zippoo87 wrote:sada cu malo biti dosadan sa nekim pitanjima ali valjda neko pomogne
Sacekaj par dana dok ti Telemach aktivira paket, onda trazi od njih da ti posalju ID broj korisnika s kojim ces izvrsiti registraciju na mojtelemach portal da bi mogao koristiti EON,UniFi..

Username je tvoja validna e-mail adresa (koju ces koristiti za registraciju na portal), a password je onaj koji ti odredis. Sve ostalo cemo rijesiti kad se zavrsi aktivacija paketa i kad dobijes ID broj jer bez njega ne mozes nista.
a de mi reci,hoce li to meni neko javiti
nisam nigdje prijavio nikakav mail ni nista,hoce li mi to neko javiti telefonom ?
takodjer,koliko se vremenski ceka da se aktivira paket...je li to ide poslije testnog perioda,kojeg je neko spomenuo ?
CooK

#61136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Benq wrote:
CooK wrote: Ma znam ali covjek ima dva HG-a a nije valjda budala da ih prodaje za 15KM ako ih je dobio od Telemach-a jer ce Telemach kad-tad njih naplatiti pa makar i sudskim putem odnosno oduzimanjem imovine u protuvrijednosti. Jel jos neki kabel operater u evropi koristi iste ove modeme pa ih on mozda donio polovne iz Njemacke, Svicarske, itd? Nije mi jasna cijela ova situacija zato i pitam. Nije valjda tolika budala da prisvoji Telemachove modeme i prodaje ih ovako jeftino?!
Vidio sam da ima dva HG-a, ne znam da li ih i TXTV koristi s obzirom da je covjek iz Zivinica. Da li se jos negdje koriste , ne bih znao, ali u svakom slucaju je ovo jedan glup potez jer sve i da neko kupi , nece moci s njim nista uradit a on ce ih kad-tad platit na ovaj ili onaj nacin.

Edit: Bude na olx-u i Telemach resivera , pa u opisu artikla napisu da se kupovinom dobiju i svi kanali :lol:
Hahah... Ovdje se ne zna ko je veca budala, ovi sto prodaju ovo na OLX-u ili ovi sto kupuju. :lol:
Maharadza

#61137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

zippoo87 wrote:
Benq wrote:

nisam nigdje prijavio nikakav mail ni nista,hoce li mi to neko javiti telefonom ?
takodjer,koliko se vremenski ceka da se aktivira paket...je li to ide poslije testnog perioda,kojeg je neko spomenuo ?
https://mojtelemach.ba/registracija

Znači broj ugovora već imaš a samo ti još treba ID broj (javiš im se za 7 dana ili napomeneš ih ovdje da ti pošalju pp kada se sve završi)! :thumbup:
Benq

#61138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

CooK wrote: Hahah... Ovdje se ne zna ko je veca budala, ovi sto prodaju ovo na OLX-u ili ovi sto kupuju. :lol:
Ovi na olx-u mogu biti svjesni toga sto rade i idu ciljano na prevaru, ili MOZDA nisu svjesni da to nije njihova oprema pa prodaju a to je malo vjerovatno. Dok kupac je u vecini slucajeva nedovoljno informisan u vezi nacina poslovanja kompanije, ne zna da nece moci aktivirati takav uredjaj na mrezi, kupi i tek tada shvati na sta je pare bacio jer mu takav uredjaj nece niko aktivirati, onda ga prodavac ubjedjuje da to moze tako , da je on to vec tako radio i hrpa drugih lazi..
Telemach

#61139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@zdruzdjo

Naravno :)
Javite nam se u pp.
Telemach

#61140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@zippoo87

Zahvaljujemo se na saradnji, i što ste imali strpljenja :)
Za navedene usluge UNIFI, EON, bit će vam potrebna prijava na portal Moj Telemach. Javite nam se, u pp, i dostavit ćemo vam sve upute.
Dzontra_Volta

#61141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

zippoo87 wrote:
Benq wrote:

Maharadza wrote: https://mojtelemach.ba/registracija

Znači broj ugovora već imaš a samo ti još treba ID broj (javiš im se za 7 dana ili napomeneš ih ovdje da ti pošalju pp kada se sve završi)! :thumbup:
A što za 7 dana? Može odmah dobiti ID, samo neka nazove podršku 1360 ili kontaktira @telemacha.
semirsar

#61142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
CooK wrote: Hahah... Ovdje se ne zna ko je veca budala, ovi sto prodaju ovo na OLX-u ili ovi sto kupuju. :lol:
Ovi na olx-u mogu biti svjesni toga sto rade i idu ciljano na prevaru, ili MOZDA nisu svjesni da to nije njihova oprema pa prodaju a to je malo vjerovatno. Dok kupac je u vecini slucajeva nedovoljno informisan u vezi nacina poslovanja kompanije, ne zna da nece moci aktivirati takav uredjaj na mrezi, kupi i tek tada shvati na sta je pare bacio jer mu takav uredjaj nece niko aktivirati, onda ga prodavac ubjedjuje da to moze tako , da je on to vec tako radio i hrpa drugih lazi..
pa valjda postoji mogucnost kupovine uredjaja da se ne daju pare za mjesecno rentanje, neko vidi i u tome racunicu na duze staze :mrgreen:
to se moglo prije, jer sam i sam od bhcabelneta svojevremeno otkupio motorolu i bolje prosao nego da sam je rentao. :skoljka:
Benq

#61143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Dzontra_Volta wrote: A što za 7 dana? Može odmah dobiti ID, samo neka nazove podršku 1360 ili kontaktira @telemacha.
Zavrseno je ovo sve vec.
Benq

#61144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: pa valjda postoji mogucnost kupovine uredjaja da se ne daju pare za mjesecno rentanje, neko vidi i u tome racunicu na duze staze :mrgreen:
to se moglo prije, jer sam i sam od bhcabelneta svojevremeno otkupio motorolu i bolje prosao nego da sam je rentao. :skoljka:
Ne postoji ta mogucnost.
Digitalni prijemnik daje se Pretplatniku na korištenje a predstavlja trajno vlasništvo Telemacha, te se
Pretplatnik obavezuje da isti vrati po prestanku pretplatničkog Ugovora u ispravnom stanju ili ukoliko
to nije moguće, da nadoknadi njegovu protuvrijednost u skladu s iznosima..
MTV

#61145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Malo da zaintrigiram raju SK7 HD
Image

Vise
http://rtvforum.net/showthread.php?tid= ... #pid197936
semirsar

#61146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
semirsar wrote: pa valjda postoji mogucnost kupovine uredjaja da se ne daju pare za mjesecno rentanje, neko vidi i u tome racunicu na duze staze :mrgreen:
Ne postoji ta mogucnost.
Digitalni prijemnik daje se Pretplatniku na korištenje a predstavlja trajno vlasništvo Telemacha, te se
Pretplatnik obavezuje da isti vrati po prestanku pretplatničkog Ugovora u ispravnom stanju ili ukoliko
to nije moguće, da nadoknadi njegovu protuvrijednost u skladu s iznosima..
nijesam otvar'o link sa olx, vec iz postova donio neke zakljucke, ne znam jeli uredjaj t-machov ili i neki drugi provajder tusi iste pa tako i daje mogucnost otkupa istog... naravno, niposto se ne mere iskljuciti i mogucnost pokusaja zavale za male pare i morebitne velike probleme :mrgreen:

P.S. Motorola je jos u mene u regalu, bi l' otkupio, cijena ma sitnica 8) :lol:
zippoo87

#61147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

da ne citiram nikoga...uglavnom sve sam napravio i sve radi
napravio sam EON i radi
na drugom tvu sam automatski skenirao antenu i nasao analogne kanale ,nisam morao nista zemlju mijenjati i peglati se :D
jos imam probati unifi negdje i to je to :D
hvala svima na pomoci
Benq

#61148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: nijesam otvar'o link sa olx, vec iz postova donio neke zakljucke, ne znam jeli uredjaj t-machov ili i neki drugi provajder tusi iste pa tako i daje mogucnost otkupa istog... naravno, niposto se ne mere iskljuciti i mogucnost pokusaja zavale za male pare i morebitne velike probleme :mrgreen:

P.S. Motorola je jos u mene u regalu, bi l' otkupio, cijena ma sitnica 8) :lol:
Hehe dobra stara Motorola :). To mi je bio prvi modem , poslije toga dobio Cisco jer sam uveo HS fiksni telefon, i sad Ubee kako sam presao na Trio.

Kako god , on sa onim modemima ne moze bas nista osim prevarit nekog :mrgreen:
diablobih

#61149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

MTV wrote:Malo da zaintrigiram raju SK7 HD
Image

Vise
http://rtvforum.net/showthread.php?tid= ... #pid197936
Idemoooo, jos samo da u HDu budu ovi ostali i vrh :D
Adrian1946

#61150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

CooK wrote:Telemach za njih trazi 250KM a covjek ih prodaje po 15KM. I otkud uopste narodu ovi home gateway-i na prodaju, valjda samo kabel operateri mogu kupovati i prodavati ove kablovske modeme?
Svaki modem na piku je koristen oko godinu ili 3 4 mjeseca i zbog toga ti je cjena takva.
Locked