sarajevoxxxx wrote:SMART: Režim i opozicija postigli dogovor u Wadi Berade. Borci opozicije izlaze iz grada u pravcu Idliba.
Nusrici kupe prnje i mars za Idlib
sarajevoxxxx wrote:SMART: Režim i opozicija postigli dogovor u Wadi Berade. Borci opozicije izlaze iz grada u pravcu Idliba.
Nadzornik wrote:SAAF rastura kozejebe ISIL-a u Deir ez Zor-u.
Syrian airstrikes target IS jihadists positions in & around Thardah mountain - Deir Ez-zour city
Turci su totalno pobudalili, tu kraja izgleda nema.Čitalac wrote:Cavusoglu: Ako SAD insistiraju na tome da PYD prisustvuje mirovnim pregovorima u Astani, onda neka pozovu i Isil.
Preko tuđih leđa i to ISIL-om? Odakle im tačno to pravo?dječak sa šibicama wrote:Ja turke razumijem, oni sebi ne smiju dopustiti stvaranje bilo kakve kurdske paradrzave, autonomije, republike sta god, na sjeveru Sirije.
Mislim, kakvi god da su, imaju pravo stiti integritet svoje drzave.
Pa kako je krenulo ništa nije isključeno.klavirdžija wrote:Preko tuđih leđa i to ISIL-om? Odakle im tačno to pravo?dječak sa šibicama wrote:Ja turke razumijem, oni sebi ne smiju dopustiti stvaranje bilo kakve kurdske paradrzave, autonomije, republike sta god, na sjeveru Sirije.
Bilo bi im najbolje da "svoje" Kurde prestanu maltretirati i počnu tretirati kao ljudska bića, inače će dugoročno i bez Bosfora ostati kako su krenuli.
E moj Saxxx, sta ti cijelo vrijeme govorim a ti neces da cujes?sarajevoxxxx wrote:Kuds Al Arabi: Vojne formacije opozicije nakon pritiska Turske pristale na bezuslovni odlazak i Astanu na pregovore
https://www.facebook.com/groups/Instant ... 880980210/
Turci imaju pravo da ga poflautaju. Realno.dječak sa šibicama wrote:Ja turke razumijem, oni sebi ne smiju dopustiti stvaranje bilo kakve kurdske paradrzave, autonomije, republike sta god, na sjeveru Sirije.
Kikibombona wrote:E moj Saxxx, sta ti cijelo vrijeme govorim a ti neces da cujes?sarajevoxxxx wrote:Kuds Al Arabi: Vojne formacije opozicije nakon pritiska Turske pristale na bezuslovni odlazak i Astanu na pregovore
https://www.facebook.com/groups/Instant ... 880980210/
Izginulo je stotine hiljada ljudi, stotine hiljada ranjeno, unistena infrakstruktura, posijana mrznja za narednih 100 godina, velike sile su potpuno preuzele Siriju... i zasto sve to, radi selefijske revolucije?
Turska poziva Ameriku na pregovore o Siriji? Sirijce niko nista ne pita. Njihovo je samo da prihvate sto se veliki dogovore.
Turska je grobar sirijskog dzihada. To je jasno kao dan. Erdogan je prodao Alep i cijelu 'revoluciju'. Ovo lazno primirje je turska sklopila u saradnji sa Rusima i Asadom. Kakvo je to primirje kada SAA i Hezbolah dave one jadnike o Vadi Barade i Istocnoj Guti?
Bruka i sramota.
Samo sto bi u slucaju totalnog rata Turci eminisali PKK prijetnju u roku odmah. Svi Kurdi u Tr bi bili, u najmanju ruku pohapseniKikibombona wrote:Turci imaju pravo da ga poflautaju. Realno.dječak sa šibicama wrote:Ja turke razumijem, oni sebi ne smiju dopustiti stvaranje bilo kakve kurdske paradrzave, autonomije, republike sta god, na sjeveru Sirije.
Mislim, kakvi god da su, imaju pravo stiti integritet svoje drzave.Znaju to oni veoma dobro, zato ulazu stotine miliona u gradnju zida na granici sa Zapadnim Kurdistanom. Prema americkim izvorima SDF ima 50 000 boraca. A gdje je tu HXP, HPC i Asayish? HXP je u posljednje vrijeme regrutovao hiljade boraca. U Efrinu su svi muskarci od 18-30 zavrsili sestomjesecnu ili devetomjesecnu obuku u HXP.
Kurdi su suvise ojacali. Turci bi mogli dobiti rata samo uz maksimalan angazman, uz rat koji bi potpuno eskalirao i potrajao par godina. Turska bi gorila jer bi tada PKK dobio na snazi. Imali bi totalno razaranje, hiljade mrtvih i milione novih izbjeglica. Turci bi vjerovatno popusili sankcije i sl. Rizici ogromni.
Turska pokusava nahuskati Asada da odradi posao za njih. Medjutim, i Asad je preslab. Bez Hezbe, Iranaca i drugih sija, Kurdi bi ih poderali. Nema od toga nista. Kurdi ugazise ISIL oko Rake, a Turci i Asadovci se sa njima muce. To govori ponesto.
Rusi nagovaraju Asada da prihvati realnost i kurdsku autonomiju!!
Russia Acting as Guarantor of Syrian-Kurdish Talks on Federalization
https://sputniknews.com/middleeast/2017 ... ent-kurds/
Kurdi uzivaju podrsku Amerike. Sa Rusima imaju tradicionalno dobre odnose. Veoma dobra pregovaracka pozicija. Jedino je zanimljivo da Rusi pokusavaju Barzanijevce ubaciti u igru, koaliciju ENKS. Rusi insistiraju na kurdskom jedinstvu, da se ujedine dvije velike koalicije sirijskih Kurda koje su jebeno posvadjane. Rusi sluge Barzanija ili borci za kurdsko jedinstvo!??
u najmanju ruku delta forcedječak sa šibicama wrote:Ispade Kurdi svi mornaricke foke, to bije, to ubija
glupko82 wrote:a gledaj save, prvo se kezi ko picka na nove gace sto su ga ubili a kad je skonto koga su ubili kmecanje.