Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#61026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Jah, to sam i ja htio reć, na PINK Premium ide Spiderman a tamo neki naslov Brižni baštovan. :lol:
crnivrag

#61027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Jah, to sam i ja htio reć, na PINK Premium ide Spiderman a tamo neki naslov Brižni baštovan. :lol:
Pink mijenja shemu, oni samo preuzimaju EPG koji su im oni dostavili, a kao što možeš vidjeti na javnom EPG-u bi sad trebao biti Spiderman 2 na programu: http://m.tvprofil.net/raspored/pink-premium
chakany

#61028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

crnivrag wrote:
c_g wrote:Jah, to sam i ja htio reć, na PINK Premium ide Spiderman a tamo neki naslov Brižni baštovan. :lol:
Pink mijenja shemu, oni samo preuzimaju EPG koji su im oni dostavili, a kao što možeš vidjeti na javnom EPG-u bi sad trebao biti Spiderman 2 na programu: http://m.tvprofil.net/raspored/pink-premium
Tvprofil.net je stvarno najbolja stranica za prikazivanje TV programa.Nekad više njoj vjerujem, nego EPG-u.
Radar71

#61029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Čovjek-pauk :lol:
crnivrag

#61030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Čovjek-pauk :lol:
Srpski prevod filma, oni vole sve da prevode na domaći jezik :)
Radar71

#61031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

I danas odgledah na Pink premium Lucky Number Slevin, tako da vjerujem da se može ponekad nešto pogledati.
crnivrag

#61032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Telemach

#61033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@j66o

Provjerit ćemo što prije :)
Rugafet

#61034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ja za sinoć turio podsjetnik za film, fino izleti porukica 'oćeš gledat reko oću kad ono neki nidje veze film :-) prebacim na zadrugu šta ću drugo
aditon

#61035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

ja koristim duo net extra, ako se ne varam nakon zadnjih promjena imena paketa (62,90 KM)

Zanima me da li mogu pored PDS 3 risivera koji trenutno koristim, na dodatna dva televizora uzeti CAM modul ili risiver nebitno. Znam da mogu imati D3 kuću međutim ovo pitam iz razloga što na ova dva televizora koristim analognu gdje je na jednom tv-u slika dobra (koliko može biti dobra na analognoj) a u drugoj sobi i na tzv trećem televizoru slika je jako loša tj mislim da mi treba pojačivač signala da bi imao normalnu jačinu analognog signala. Što me dovodi do konkretnog pitanja. Ako uzmem dva risivera za ova dva televizora, da li ću imati na ovom drugom (tzv trećem) televizoru normalnu sliku digitalnih kanala, tj da li ću i dalje imati potrebu za pojačivačem signala?
Adrian1946

#61036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

aditon wrote:ja koristim duo net extra, ako se ne varam nakon zadnjih promjena imena paketa (62,90 KM)

Zanima me da li mogu pored PDS 3 risivera koji trenutno koristim, na dodatna dva televizora uzeti CAM modul ili risiver nebitno. Znam da mogu imati D3 kuću međutim ovo pitam iz razloga što na ova dva televizora koristim analognu gdje je na jednom tv-u slika dobra (koliko može biti dobra na analognoj) a u drugoj sobi i na tzv trećem televizoru slika je jako loša tj mislim da mi treba pojačivač signala da bi imao normalnu jačinu analognog signala. Što me dovodi do konkretnog pitanja. Ako uzmem dva risivera za ova dva televizora, da li ću imati na ovom drugom (tzv trećem) televizoru normalnu sliku digitalnih kanala, tj da li ću i dalje imati potrebu za pojačivačem signala?
Naravno da mozes samo ti moraju popraviti signal i mozes imati D3 Kucu, a sto se tice pojacavanja signala to ce ti sve oni odraditi tako da ne brini se. a imaces sigurno .. samo trebaju ti to naprravit i eto.
zateznistub

#61037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

aditon wrote:ja koristim duo net extra, ako se ne varam nakon zadnjih promjena imena paketa (62,90 KM)

D3 kuća je opcija u premiju paketima gdje u cijenu paketa imaš resiver karticu za drugi tv. Ono što tebi treba je dodatna dva resivera gdje na svakom posebno možeš birati paket kanala neovisno od onih koje imaš na glavnom. Ili da tražiš rentu resivera gdje ćeš na njima imati isti broj kanala kao na glavnom. Nisam siguran da li možeš imati rentu na oba. To najbolje da provjeriš sa podrškom ili ovdje pošalješ poruku Telemachu.
Sto se signala na trećem tv-u tice, ili je problem u instalaciji (konektori, kablovi, skretnica) ili ti je slabiji dolazni signal pa imaš veliki gubitak do trećeg tv-a.
Last edited by zateznistub on 01/02/2018 10:05, edited 1 time in total.
Telemach

#61038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@aditon

Imali biste uredan signal digitalne televizije, ukoliko se odlučite za dodatni priključak. Možemo vas pozvati za ponudu, ukoliko želite.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Image

smo neG mi neko zucne protiv telemaha :evil:

p.s. pitanjce za EON.U postavka mi je i dalje trio grande fHemilija kako da stavim ovaj novi paket trio grande extra...hvaalaa
crnivrag

#61040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje za korisnike ASK kompanije za pružanje usluge kablovske televizije

Poštovani,

Od 10. mjeseca 2017. godine kompanija Telemach je preuzela i unaprijedila infrastrukturu kompanije ASK za pružanje usluga kablovske televizije, čime ste postali dijelom jedne velike Telemach porodice, te Vam je na taj način omogućen pristup našim brojnim paketima.
Imajući u vidu navedeno, ovim putem Vas obavještavamo da će od 1.3.2018. godine doći do ujednačavanja cijene mjesečne naknade za održavanje kablovskog sistema koja će umjesto dosadašnjih 14,95 KM iznositi 18,00 KM.
Ovim putem želimo Vam predstaviti i našu ponudu i pakete za koje smo sigurni da će ispuniti Vaša očekivanja.

ŠTA DOBIJATE PRELASKOM NA PONUDU TELEMACHA

Od sada su nove i naprednije telekomunikacione usluge, kablovska i digitalna televizija, internet i fiksna telefonija, dostupne i na Vašoj adresi. Kvalitetnim i raznovrsnim programima trudimo se imati prije svega zadovoljne korisnike, koji sa Telemachom imaju mogućnost ulaska u svijet savremenih tehnologija.

ŠTA VAS OČEKUJE U NOVOJ PONUDI

DIGITALNA TELEVIZIJA

* Programska shema bogatog sportskog, informativnog, serijskog, muzičkog te dječijeg sadržaja, na preko 220 digitalnih kanala kao što su:
N1 HD, SK HD, Arena Sport, CineStar Premiere HD, HBO, Nova TV, Prva TV, Fight Channel, Happy, IDJ TV, Grand, Pikaboo, TOP, Epic drama,
Cinemax HD, Lov i ribolov i dr.

* Najveći broj HD kanala (preko 55)

* Digitalni TV prijemnik za jedan TV uređaj besplatno na korištenje + analogna TV na ostalim televizorima bez dodatne naknade

* TV unazad – da više nikada ne propustite omiljeni TV sadržaj

* Pickbox videoteka - preko 3000 sati super tv sadržaja

* USLUGA SNIMANJA i pauziranja žive slike

* EON i HBO GO - Televizija na mobilnim uređajima, laptopima, tabletima

* D3 kuća - Digitalna TV na dva televizora

INTERNET

* Internet brzine 40 - 150 Mb/s dostupan bežično u kući

* Telemach internet ne utiče na kvalitet slike na TV-u

* UNIFI – Besplatan WiFi internet na preko 500.000 lokacija u zemlji i regionu

FIKSNA TELEFONIJA

* Razgovori za 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH

* Besplatni razgovori u Telemach mreži i u United Grupi ( Telemach Slovenija, SBB Srbija, Telemach Crna Gora)

* Besplatne minute prema svim mobilnim mrežama u BiH

* UNIFON - besplatno možete da koristite sve fiksne minute na svom mobilnom telefonu van kuće

* Besplatne dodatne napredne funkcionalnosti

UŠTEDA NA JEDNOM RAČUNU

AKO UZMETE SVE TELEMACH SERVISE štedite objedinjavanjem svih fiksnih telekom usluga na jednom, povoljnijem računu, i dobijate fenomenalne servise već od 42,90 KM mjesečno u TRIO GRANDE paketima.

POSEBNA AKCIJA U KOJOJ ŠTEDITE DO 550 KM

Prelaskom na Telemach TRIO GRANDE paket dobit ćete:

* 24 mjeseca BEZ PRETPLATE NA FIKSNU ( mjesečni račun se umanjuje za 10 KM)

* 24 mjeseca Arena Sport SD kanale PROMOTIVNO

* 24 mjeseca CineStar TV Premiere HD kanale promotivno

* Telefonski aparat na korištenje

ŠTA JE POTREBNO URADITI

Ukoliko želite iskusiti još bolji doživljaj u korištenju naših servisa dovoljno je da nam se javite na kontakt broj 1360 ili nas posjetite u nekoj od najbližih Telemach poslovnica!
Potrebno je samo da odaberete svoj paket. Mi ćemo biti sretni da Vam pomognemo pri odabiru idealnog paketa!
Uštedite sa objedinjavanjem svih telekomunikacijskih usluga u svom domaćinstvu kod Telemacha.

Shodno Uslovima poslovanja Telemach-a, pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 1.3.2018.godine.
https://telemach.ba/a33271/podrska/vije ... izije.html
crnivrag

#61041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izvod iz cjenovnika koji stupa na snagu od 01.03.: https://telemach.ba/Binary/10583/Izvod- ... 2.2018.pdf
pici

#61042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

iko ista za EON :? ne javljaju se tete na broj nesta zauzeto...
Telemach

#61043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pici

Javit ćemo vam se, kada budemo imali povratne informacije.
pici

#61044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Telemach wrote:@pici

Javit ćemo vam se, kada budemo imali povratne informacije.
evo nastimano...hvala
Telemach

#61045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pici

Hvala za povratni info :)
Averus

#61046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Benq wrote:
Averus wrote: Baš sam to mislio kad dođem kući
Ugl, probam neke "finte" čim mognem, pa ako koga zanima javiću i ovdje rezultate
Naravno :thumbup:
Mislim da sam skontao šta je problem
Među ostalim bio mi je forwardovan port 8001
Jučer sam restartovao router, uklonio ovaj port forward i evo do sada se nije prekinula mogućnost pristupa web interfejsu

Štaviše, sad kad tražim otvorene portove, uredno mi prikaže port 80

Kakve veze to ima sa 8001 nemam pojma, ali bitno je da je (izgleda) riješeno. :D
supercali

#61047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Telemach wrote:@supercali

U ponudu su uvršteni sljedeći kanali :
Pink Action, Pink Comedy, Pink Premium, Pink Movies, Pink Film, Pink Thriller, Pink Crime&Mystery, Pink Soap, Pink Horor, Pink Raelity, Pink Western.
A edukativni pink erotic 1,2,3,4,5,6,7,8?
Ljakan

#61048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Ne moze se prijaviti na stranicu pise doslo je do greske :-)
djigibau

#61049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djigibau »

pici wrote:Image

smo neG mi neko zucne protiv telemaha :evil:

p.s. pitanjce za EON.U postavka mi je i dalje trio grande fHemilija kako da stavim ovaj novi paket trio grande extra...hvaalaa
Evo ja odmah, paket od 120 MBPS
Image

Image

i tako danima
Telemach

#61050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@djigibau

Pozvat ćemo vas za provjeru.
Locked