Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjesticanametli

#6101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjesticanametli »

Ama haj skonto si sta sam htjela reci....uostalom nije to ni bitno ...... bitno je da nece niko pomoci
quarterback

#6102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

vjesticanametli wrote:Ama haj skonto si sta sam htjela reci....uostalom nije to ni bitno ...... bitno je da nece niko pomoci
ma vremena su dosla takva da svi kontaju da ce kakav baja sa utokom da iskoci iza auta ako stanu...
ne bih ni ja stao iskreno
vjesticanametli

#6103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa eto....onda niko nema osnova da kaze joooj stalo auto na sred ceste...pa dvojica ce ga zacas maknut a da se meni to desi ne mogu sama.....moram zvat nekog a stati i gluho bilo pitati trebal pom9c..... to je vec u si fi dom3nu
quarterback

#6104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jgb meni se jednom dvica pokvarila na sred raskrsca skenderija, i ja izasao sam da guram ali nisam mogao da je navucem na trotoar, sreca priletise neki momci
quarterback

#6105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

vjesticanametli wrote:Pa eto....onda niko nema osnova da kaze joooj stalo auto na sred ceste...pa dvojica ce ga zacas maknut a da se meni to desi ne mogu sama.....moram zvat nekog a stati i gluho bilo pitati trebal pom9c..... to je vec u si fi dom3nu
a ovo za guranje je u gradu, tu ne stati i ne pomoci da se auto odgura na trotoar je vec lokalni mentalitet

ja govorim tipa ono auto stoji pored ceste u nedodjiji, pukla nekome guma i slicno
Yapi Yapo

#6106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Yapi Yapo »

quarterback wrote:jgb meni se jednom dvica pokvarila na sred raskrsca skenderija, i ja izasao sam da guram ali nisam mogao da je navucem na trotoar, sreca priletise neki momci
e čuj dvica se pokvarila.. mojne šuplje ba :wink:
quarterback

#6107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

Yapi Yapo wrote:
quarterback wrote:jgb meni se jednom dvica pokvarila na sred raskrsca skenderija, i ja izasao sam da guram ali nisam mogao da je navucem na trotoar, sreca priletise neki momci
e čuj dvica se pokvarila.. mojne šuplje ba :wink:
haha u stvari, nije bio pravi kvar (naravno!) nego se jedna zicica malo otkacila pa bos pumpa nije dobivala struju, majstor samo dosao i spojio zicu na licu mjesta i od tada sam presao 250.000 bez kvara a i onda samo promjenio dihtung dekla za 10 maraka i vozi dalje :D

na 340.000 sam promjenio remen prvi put :D

(zezam se naravno, na kraju je svako malo bila kod majstora, jesu kvarovi po 10-20 km ali mi je dosadilo svaki vikend piti kafu sa majstorom :D )
KB9

#6108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

seoBIH wrote:
Nabucco wrote:Dvije situacije od prije par minuta:

1. Kod RTVa na semaforu se klocu ( možda je žemsko) pokvario Mercedes, meni se cini CLK, lik hladno otvorio haubu, izvadio trokut i odmako se od auta... Ja od Čengić Vile do RTVa 30minuta :cry: . Pa šta mu je falilo da ga je polahko preguro na proširenje, sigurno da je poceo gurati, pridruzio bi mu se neko....
Bio sam u istoj toj guzvi i nista ne mogu zamjeriti momku cije je auto stalo. Mogao si, kao i sam ja, izaci iz svoje voziilice i ponuditi da se auto pogura do autobuskog prosirenja, ali nisi. Tako da.. :)
upravo
Nabucco

#6109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

seoBIH wrote:
Nabucco wrote:Dvije situacije od prije par minuta:

1. Kod RTVa na semaforu se klocu ( možda je žemsko) pokvario Mercedes, meni se cini CLK, lik hladno otvorio haubu, izvadio trokut i odmako se od auta... Ja od Čengić Vile do RTVa 30minuta :cry: . Pa šta mu je falilo da ga je polahko preguro na proširenje, sigurno da je poceo gurati, pridruzio bi mu se neko....
Bio sam u istoj toj guzvi i nista ne mogu zamjeriti momku cije je auto stalo. Mogao si, kao i sam ja, izaci iz svoje voziilice i ponuditi da se auto pogura do autobuskog prosirenja, ali nisi. Tako da.. :)

Kako da guram necije auto, kad vozača nema na vidiku.. Nikoga oko auta... Tramvajska stanica 10m od auta bila.. Sigurno da je bio bilo kakav pokušaj guranja, da bi neki džentlmen da se pokaže pred trebom koju je poveo u grad otišao da gura..Prije 15 ak dana ista situacija.. Gledam iz opštine, crknu covjeku onaj stari mercedesovm kombi. On jadan sam krenu da gura, odma dođoše dva čuvara iz one kucice ko RTVa i pomogoše mu... Ne znam za vas, al ja bi dao zadnji atom snage da gurmen auto pa bilo gdje samo manje da smeta, osjecao bi se loše da napravim kolonu od 3 km, iako u tom periodu tu nikad nema kolone... Uostalom, nije morao verati na ivičnjak auto, jer ima autobuska stanica 30m niže....
seoBIH

#6110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Vozac je bio tu, iza auta a ispred znaka. Nisam stao, nisi stao.
MOSALJOZE

#6111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

vjesticanametli wrote:pa kako da zensko odgura to auto :-) ja sam pokusala jednom cisto da vidim mogu li to uopste i nisam uspjela :(
guma kad mi je pukla kod zavidovica na autoputu bihamk mi rekao joooooooj bajram je i ja kontala stace neko samo da mi pomogne ili da mi kaze sta i kako...i corav vidi da je guma u pitanju i da zensko samo stoji .......tako stajala i živina mi mahala i svirala i kontam majku mu ne moze ni to nauka biti LM pomoci niko nece :-? i prostrem duks dignem auto odvrnem sve nabacim gumu zavrnem opet i laganice do 1 pumpe..........prljava sam bila ko krme ali zato sada ne trebam nikoga hahahhahah :) jedini problem vala zavrnuti bilo skakala ko majmum po onom kljucu :mrgreen:
Slicna situacija na putu prema Tuzli,djevojka mjenja gumu ,i ja stanem(bio sa sestrom)pitam treba li pomoc.kad ona "ti misliš ja nesposobna,eto mi zene nista ne znamo...." meni ništa nije jasno,krenem prema autu ona poče plakati :-) Kasni na svadbu,nervoza...Na kraju ona ode sa mojim autom,ja zamjenim gumu i sa njenim.
Mislim da odraslom muškarcu guranje auta 20-30m,ne bi trebao predstavljati problem.
vjesticanametli

#6112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ma da ima i to ...sjoooo mi zene sta cete nam vi :D .... al to su koze ba :lol: nego pitajte ako nista treba li pomoc.........ne jede niko ljude :) i sta kaze naljepi te pa oplaka :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Na Stupu dok ne bude zesca havarija, oni trkaci preko ceste se nece okaniti. Mislim na pjesake. Pa koji q je rijeseno pitanje prelaska ako ce se i dalje pretrcavati i stavljati glava u torbu :roll:
I to nisu neki balavci, nego ljudi od 40-50 godina....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

sarajevo-leglo papaka...ja bi volio uci u mozak te marve ,da vidim o cemu razmislja dok pretrcava ,a napravljen mu bezbjedan prolaz ispod ceste...
condy

#6115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Džaba bi ulazio u njihov mozak, nema tamo ništa :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

lijeno hodati niz stepenice

možda ima veze s tim jel žive u kući ili haustoru :lol: u oba slučaja ne vole stepenice

ne vidim niš sem bodljikave žice
na koju će se uhvaitit kese, smeće i ostalo leteće blago
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

condy wrote:Džaba bi ulazio u njihov mozak, nema tamo ništa :D
mozda ima vakuum ,ili jedna zica sto drzi 2 uha....
quarterback

#6118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

bitanga_sa_otesa wrote:jedna zica sto drzi 2 uha....

:thumbup:
amar1994

#6119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
tempuser

#6120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
condy wrote:Džaba bi ulazio u njihov mozak, nema tamo ništa :D
mozda ima vakuum ,ili jedna zica sto drzi 2 uha....
A zica preopterecena
dobar osjecaj

#6121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Tomahawk11 wrote:Na Stupu dok ne bude zesca havarija, oni trkaci preko ceste se nece okaniti. Mislim na pjesake. Pa koji q je rijeseno pitanje prelaska ako ce se i dalje pretrcavati i stavljati glava u torbu :roll:
Nisam godinama bila tu i ne znam kako je rijesen pristup tramvajskom stajalistu ali pitam se je li moguce da mnogo tih ljudi pretrcava preko ceste da bi na divlje pristupili stajalistu bez da plate kartu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

dobar osjecaj wrote:
Tomahawk11 wrote:Na Stupu dok ne bude zesca havarija, oni trkaci preko ceste se nece okaniti. Mislim na pjesake. Pa koji q je rijeseno pitanje prelaska ako ce se i dalje pretrcavati i stavljati glava u torbu :roll:
Nisam godinama bila tu i ne znam kako je rijesen pristup tramvajskom stajalistu ali pitam se je li moguce da mnogo tih ljudi pretrcava preko ceste da bi na divlje pristupili stajalistu bez da plate kartu.
Vjerovatno. Ne vozim se cesto javnim prevozom, mislim da je to definitivno razlog za divlje prelaze.
Ali opet, glavu izgubiti, invalid ostati :roll:
kloniran

#6123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Pothodnik ima slobodan prolaz, a na tramvajske se moze samo ako platis kartu
zato i pretrcavaju, bolje ugrozavati i zivot i saobracaj nego platiti kartu :-)
Emir92

#6124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Jeftinije prodati svoj zivot i unistiti tudji nego platiti kartu 1.60KM :( :(
amar1994

#6125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

naravno :-) :(
Post Reply