SDP

Post Reply
miop

#6101 Re: SDP

Post by miop »

ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti :oops:

Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
novi.dan.nova.nafaka

#6102 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

oridjidji wrote:Kome su Slobodna Bosna, Dani i Avaz štivo, nek se dobro pogleda u ogledalo jer bi mu mogo nos izrasti ko u pinokija avdica, pecanina ili radoncica. Isto tako je i sa gledanjem Federalne, RTRS-a, KISS-a i nekih drugih kanala koji slove za produzene ruke pojedinih stranaka.

Dobro je u nasem drustvu to sto svako svakoga blati, pa citalac ili gledatelj mora da pliva medju govnima kako bi dosao do kojekakve svoje istine, kako god da pogledam daleko su nasi mediji od nezavisnog, nepristrasnog i profesionalnog novinarstva. Zato svo vrijeme citam Buku... nekako mi je realnija od svih ovih navedenih.
Dobro, i šta je sad u konkretnoj objavljenoj vijesti o sumnjivom ugovoru između dvije elektroprivrede, kojima posreduje vanjska firma u saradnji netačno ? SB, TV1, pa čak i Fahro nemaju nikad pravo napisati istinu ?
miop wrote:

Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...
rahmanjin

#6103 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Kako je sad pa TV1 kriva? Sto je objavila dokument? Ili isto tako SB? Ne mogu da shvatim da se brani ovakav nacin poslovanja. Znaci kad neko iz SDP-a napravi mahinaciju to je ok, ali kada neko iz HDZ-a, SNSD-a, SDA... to isto napravi je ili ustasa ili cetnik ili izdajica.
Corto Maltese

#6104 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

quasar wrote:
Corto Maltese wrote:
quasar wrote: Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Neko mora biti posrednik između dvije bosanskohercegovačke elektroprivrede!? Zašto?
quasar wrote:Dakle, pitanje je, da li je ugovor stetan za EPBiH?
Naravno da je štetan. Tačno za visinu posredničke provizije.
Kad ti tako kazes.
Ili je mozda krajnji kupac ostecen za visinu provizije?
Većinski vlasnik krajnjeg kupca Federacija BiH, većinski vlasnik prodavca opet Federacija BiH... sam proberi ko je oštećen, da ne bude uvjek po mom.
james_dean

#6105 Re: SDP

Post by james_dean »

Ko je prije nesretnog znači, Grabovice bio posrednik pri preprodaji struje? Zašto su raskinuli taj ugovor?
heckler

#6106 Re: SDP

Post by heckler »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...

biznis.ba JESTE u istom vlasnistvu kao TV1 :lol:
Last edited by heckler on 25/12/2011 23:33, edited 1 time in total.
miop

#6107 Re: SDP

Post by miop »

heckler wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...

biznis.ba JESTE u istom vlasnistvu kao TV1 :lol:[/quote]

Kao i obe elektroprivrede
ultima_palabra

#6108 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...
Da :lol: Onoga ko je drmao elektroprivredom prije prošlih izbora...
rahmanjin wrote:
Kako je sad pa TV1 kriva? Sto je objavila dokument? Ili isto tako SB? Ne mogu da shvatim da se brani ovakav nacin poslovanja. Znaci kad neko iz SDP-a napravi mahinaciju to je ok, ali kada neko iz HDZ-a, SNSD-a, SDA... to isto napravi je ili ustasa ili cetnik ili izdajica.
Ja još uvijek ne vidim nikakav dokument... bilo od TV1, biznis.ba ili nekog forumaša. Samo sam vidio zaglavlje navodnog ugovora koji sam i ja mogao napraviti u Wordu za 15 minuta i tender koji je objavila EPHZHB. Ako je sve ovo istina, normalno je da nadležni trebaju odgovarati. To rezonovanje u zadnjoj rečenici nisi mogao čuti od mene.
rahmanjin

#6109 Re: SDP

Post by rahmanjin »

ultima_palabra wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...
Da :lol: Onoga ko je drmao elektroprivredom prije prošlih izbora...
rahmanjin wrote:
Ja još uvijek ne vidim nikakav dokument... bilo od TV1, biznis.ba ili nekog forumaša. Samo sam vidio zaglavlje navodnog ugovora koji sam i ja mogao napraviti u Wordu za 15 minuta i tender koji je objavila EPHZHB. Ako je sve ovo istina, normalno je da nadležni trebaju odgovarati. To rezonovanje u zadnjoj rečenici nisi mogao čuti od mene.
Ma ja, mora da je word.Kao sto su oni u proslom sazivu htjeli da uzmu lovu na EPBiH i elektroenergetskim projektima, tako i se i ovi sad ugrađuju na drugi nacin. Ja nemam problem da kazem da je lopovluk i jedno i drugo.
Bloger

#6110 Re: SDP

Post by Bloger »

Znači samo sluša partijske šefove. Namjerno su postavili analfabetu koji ništa ne zna i čiji je zadatak da sluša i izvršava naloge odozgo.
ultima_palabra

#6111 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Bloger wrote:Znači samo sluša partijske šefove. Namjerno su postavili analfabetu koji ništa ne zna i čiji je zadatak da sluša i izvršava naloge odozgo.
Hajd sad jedan post kao @supervizor :mrgreen:
heckler

#6112 Re: SDP

Post by heckler »

1) Ako postoje malverazije i bilo sta je uradjeno protiv zakona nadam se da ce tuzbe biti podugnete i krivci kaznjeni maksimalno dozvoljenom kaznom.

2) Zasto se EP HZHB nije prijavila na tender EPBiH? Ako postoji jeftinija struja u evropi zasto je nije kupila?

3) Porezni obveznici NE SUFINANCIRAJU nikakvu razliku ni u kom slucaju. Razlika u cijeni mogu samo krajnji potrosaci da nadoknade sto krajnji potrasaci EP HZHB rade vec desetljece i po stvarajuci HDZu profit kroz subvenciranje Aluminiuma.

4) Etnickoj Elektroprivredi HZ HB zelim svako zlo na svijetu, zelim im da bez traga nestanu, da im svake godine po jedna elektrana crkne, da im je najskuplja struja u Evropi i sve ostalo sto moze da zadesi nekog lopova.

Jesam li sta propustio?
ultima_palabra

#6113 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa Vlada sad ima priliku da uvede EPHZHB u sistem, ujedini dvije elektroprivrede, ukine naziv fašističke kvazitvorevine iz imena... odnosno učini je dobrom u vlasništvu svih građana Federacije. Ako se ovo desilo, onda to nije pravi korak na tom putu.
StupskaBitanga

#6114 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Pa Vlada sad ima priliku da uvede EPHZHB u sistem, ujedini dvije elektroprivrede, ukine naziv fašističke kvazitvorevine iz imena... odnosno učini je dobrom u vlasništvu svih građana Federacije.
Svi očekujemo neko preduzeće tip EP FBiH ali izgleda da ćemo se načekati
quasar

#6115 Re: SDP

Post by quasar »

Corto Maltese wrote: Većinski vlasnik krajnjeg kupca Federacija BiH, većinski vlasnik prodavca opet Federacija BiH... sam proberi ko je oštećen, da ne bude uvjek po mom.
Ma dobro, ako je istina, lose je. Mislio sam da je rijec o prodaji struje negdje vani. U tom slucaju posrednik mora postojati. Agenti rade za sve elektroprivrede.
Isto tako treba vidjeti ko kontrolise kasu EPHZHB. Mozda je ovo nacin da se iz te kase izvuku novci, koji inace ne bi mogli biti izvuceni.
Uglavnom ne vjerujem nikad novinarima koji su se do sad pokazali kao placenici i reketasi. Tako da cu ovo uzeti sa rezervom, a vi kako hocete. Pametni ste, pa sami razlucite.
heckler

#6116 Re: SDP

Post by heckler »

Ja sam jedno vrijeme bio za ujedinjenje elektroprivreda ali vise ne. EP HZHB ne moze da podmiri potrebe svojih potrosaca i zbog subvencija Aluminijumu njihovi potrosaci su do sada stotine i stotine miliona maraka bacili u WC solju. Ja se zalazem za potpunu liberalizaciju energetskog trzista u BiH da svaki krajnji potrosac moze da izabere kojoj od koje ce elektroprivrede kupovati struju. Ako gradjanin zeli da kroz subvencije Aluminiumu financira HDZ bujrum neka kupuje struju od fasistcke etno elektroprivrede. Ako pak postoji jeftinija alternativa onda neka ima tu opciju.

Dezurini kriticari ovdje ne znaju bi li pisali ili bi srali. Ako je bilo neregularnosti u tenderu za viskove struje EP BiH i ako najbolji ponudjac nije izabran neka odgovorni idu u zatvor. Ako nije boli mene neka stvar ko je viskove struje kupio i kome ih je prodao. Zasto se fasiticka etno EP nije prijavila na isti tender? Zasto bi potrosac EP BiH sufinancirao HDZ kroz subvencije Aliminiumu? Zasto da Tuzlaci i Kakanjci gutaju otrovan vazduh jer fasisticka etno EP ne zeli svoju TE da pravi u Livnu jer se toboze lokalna komuna buni protiv zagadjivanja prirode? I zadnja marka profita iz struje EP BiH treba biti reinvestirana u poboljsanje rada preduzeca, ekoloske standarde a pogotovo u poboljsanje uslova rada rudara.

Za etno EP mi je stalo ko do lanjskog snjega. Ili nek proizvode vise struje ili nek je kupuju na otvorenom trzistu. EP BiH, njeni rudari i radnici i njeni potrosaci toj lopovskoj firmi ne duguje apsolutno nista. Upravo naprotiv. Sva postrojenja te firme su UKRADENA EP BiH!
draganbl

#6117 Re: SDP

Post by draganbl »

Ja sad ne razumijem je li problem što je zaključeni ugovor nepovoljan, ili je problem što je potpisan sa Srbinom?

Prosto je nevjerovatno kako je suština diskusije na ovoj temi postala prepucavanje forumaša i međusobno vrijeđanje uz upotrebu mahalaškog i uličarskog govora.

Da li je neko vidio taj ugovor, ko su sve strane potpisnice, da li je taj ugovor štetan po Elektroprivredu, ako je štetan, zašto je štetan. Ko je još učestvovao na tenderu, koji je sistem izbora tog posrednika, ko su tu još zainteresovane strane, ima li sa takvim poslovima veze Elektroprenos koji je državna institucija i u krajnjoj liniji, koliko je profit koji posrednik ostvaruje kupoprodajom struje?

To su pitanja koja treba postaviti, ali ne, važno je konstatovati kako je SDP-ov kadar ušao (nastavio da bude) u lanac korupcije, bez ikakvih dokaza i činjenica. Nasuprot tome, nikome ko brani SDP nije ni stalo da pronađe tačne odgovore ima li zaista tu nešto problematično, već je odmah cilj napljuvati forumaše, vrijeđati ih i kompletnu priču prebaciti na "fašističko-antifašističko" polje.
rahmanjin

#6118 Re: SDP

Post by rahmanjin »

heckler wrote:Ja sam jedno vrijeme bio za ujedinjenje elektroprivreda ali vise ne. EP HZHB ne moze da podmiri potrebe svojih potrosaca i zbog subvencija Aluminijumu njihovi potrosaci su do sada stotine i stotine miliona maraka bacili u WC solju. Ja se zalazem za potpunu liberalizaciju energetskog trzista u BiH da svaki krajnji potrosac moze da izabere kojoj od koje ce elektroprivrede kupovati struju. Ako gradjanin zeli da kroz subvencije Aluminiumu financira HDZ bujrum neka kupuje struju od fasistcke etno elektroprivrede. Ako pak postoji jeftinija alternativa onda neka ima tu opciju.

Dezurini kriticari ovdje ne znaju bi li pisali ili bi srali. Ako je bilo neregularnosti u tenderu za viskove struje EP BiH i ako najbolji ponudjac nije izabran neka odgovorni idu u zatvor. Ako nije boli mene neka stvar ko je viskove struje kupio i kome ih je prodao. Zasto se fasiticka etno EP nije prijavila na isti tender? Zasto bi potrosac EP BiH sufinancirao HDZ kroz subvencije Aliminiumu? Zasto da Tuzlaci i Kakanjci gutaju otrovan vazduh jer fasisticka etno EP ne zeli svoju TE da pravi u Livnu jer se toboze lokalna komuna buni protiv zagadjivanja prirode? I zadnja marka profita iz struje EP BiH treba biti reinvestirana u poboljsanje rada preduzeca, ekoloske standarde a pogotovo u poboljsanje uslova rada rudara.

Za etno EP mi je stalo ko do lanjskog snjega. Ili nek proizvode vise struje ili nek je kupuju na otvorenom trzistu. EP BiH, njeni rudari i radnici i njeni potrosaci toj lopovskoj firmi ne duguje apsolutno nista. Upravo naprotiv. Sva postrojenja te firme su UKRADENA EP BiH!
Istu logiku imas kao i Dodik. I on isto tako govori za RTV BiH. Njegova je logika zasto bi građani RS davali pare FTV i TVBiH ako se najvise para ubire u RS? Pretpostavljam da se slazes onda sa njegovim razmislajnjem.
A ta tvoja prica o neregularnosti tenedera EPBiH je smijesna. EPHZHB je u vlasnistvu vlade FBiH. Znaci, jedna elektroprivreda prodaje struju preko posrednika drugojh elektroprivredi, a obje imaju istog vlasnika. Za ovakvu transakciju ti NIJE potreban posrednik. Dakle, direktni gubitak Federacije je 10 miliona.Treba li crtati ili je sada malo jasnije?
quasar

#6119 Re: SDP

Post by quasar »

Mislim da je tih 10 miliona izgubila parastruktura HZHB. Federacija i institucije federacije nikad te pare ne bi vidjele.

Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Ili cete reci da je SDP poklopio i tuzilastvo?
Kad prije poklopise sve?
Banksy

#6120 Re: SDP

Post by Banksy »

quasar wrote: Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Kad prije poklopise sve?
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
Hodidid

#6121 Re: SDP

Post by Hodidid »

Corto Maltese wrote:
Hodidid wrote:
Utokkha wrote:veći su predstavnik socijalizma nego što je SNSD, nego što SDA predstavlja narod.
Nisi me razumio. Ne predstavljaju oni ideju socijalizma nego socijaldemokratije sto su dva razlicita pojma.

Socijalizam ti kod nas zagovara Mirnes Ajanovic iako iskreno cisto sumnjam da on zna sta je cisti socijalizam ali nejse.
Po definiciji, socijalizam (ideologija društvene pravde i jednakosti) u paru sa demokratijom (metoda vladavine naroda ovaploćena u opštem pravu glasa) daje socijaldemokratiju (politika u praksi). A socijalizam, kao i svaka druga ideologija, ima potrebu za brakom, sa raznim praktičnim partnerima. Npr., postojali su real-socijalizam, samoupravni socijalizam, nacional-socijalizam, staljinizam, maoizam... Nešto kao jagode sa šlagom, jagode sa šećerom, jagode u voćnoj salati, jagode na suho...
Nego, osim u imenu, u čemu se ogleda socijaldemokratsko opredjeljenje navedene stranke? Možeš li navesti neki od socijalističkih i demokratskih poteza koje su Zlajoliki proveli u zadnjih 8 godina?
Drugim rijecima stavljas znak jednakosti izmedju socijalistickih i socijaldemokratskih stranaka. Zanimljivo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6122 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
interesantno... :D u nekim stavovima nekih forumaša, možemo pročitati kako su kadrovi određene partije diletanti samo takvi, da ne bi mogli umanjiti budžetske deficite da im pare rastu na grani.

al' opet, toliko strašno sposobni da 'poklope' sve što se može poklopiti. :D

mensečini da će 'federalna javnost' dobiti probosansku inačicu slavnog Dr. Jekyll i Mr. Hyde... zvaće se naravno Dr. Lagumdžija i Mr. Madoff.
ReD aka Socijalista

#6123 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

Ne moze se ad-hoc kazati da su socijalisticke i socijaldemokratske stranke iste, zato sto jedni idu vise lijevo a drugi su vise ka centru orijentisani. Primjer je recimo u njemackoj gdje imamo SPD (stranka lijevog centra) i Die Linke (cista ljevicarska stranka).
quasar

#6124 Re: SDP

Post by quasar »

Banksy wrote:
quasar wrote: Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Kad prije poklopise sve?
Fakat. Opasno su namazani. Ali nesposobni, sta ces....
ReD aka Socijalista

#6125 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

quasar wrote:
Banksy wrote:
Kad prije poklopise sve?
Fakat. Opasno su namazani. Ali nesposobni, sta ces....
To je reci prava sposobost ili...? :lol:
Post Reply