ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Dobro, i šta je sad u konkretnoj objavljenoj vijesti o sumnjivom ugovoru između dvije elektroprivrede, kojima posreduje vanjska firma u saradnji netačno ? SB, TV1, pa čak i Fahro nemaju nikad pravo napisati istinu ?oridjidji wrote:Kome su Slobodna Bosna, Dani i Avaz štivo, nek se dobro pogleda u ogledalo jer bi mu mogo nos izrasti ko u pinokija avdica, pecanina ili radoncica. Isto tako je i sa gledanjem Federalne, RTRS-a, KISS-a i nekih drugih kanala koji slove za produzene ruke pojedinih stranaka.
Dobro je u nasem drustvu to sto svako svakoga blati, pa citalac ili gledatelj mora da pliva medju govnima kako bi dosao do kojekakve svoje istine, kako god da pogledam daleko su nasi mediji od nezavisnog, nepristrasnog i profesionalnog novinarstva. Zato svo vrijeme citam Buku... nekako mi je realnija od svih ovih navedenih.
Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...miop wrote:ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
Kako je sad pa TV1 kriva? Sto je objavila dokument? Ili isto tako SB? Ne mogu da shvatim da se brani ovakav nacin poslovanja. Znaci kad neko iz SDP-a napravi mahinaciju to je ok, ali kada neko iz HDZ-a, SNSD-a, SDA... to isto napravi je ili ustasa ili cetnik ili izdajica.ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Većinski vlasnik krajnjeg kupca Federacija BiH, većinski vlasnik prodavca opet Federacija BiH... sam proberi ko je oštećen, da ne bude uvjek po mom.quasar wrote:Kad ti tako kazes.Corto Maltese wrote:Neko mora biti posrednik između dvije bosanskohercegovačke elektroprivrede!? Zašto?quasar wrote: Neko mora biti posrednik, pa ako je problem sto je posrednik iz Srbije, bio bi problem i da je iz Hrvatske, Slovenije, odakle god... uvijek se moze naci neka veza sa necim i nekim.
Naravno da je štetan. Tačno za visinu posredničke provizije.quasar wrote:Dakle, pitanje je, da li je ugovor stetan za EPBiH?
Ili je mozda krajnji kupac ostecen za visinu provizije?
novi.dan.nova.nafaka wrote: Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...
heckler wrote:Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...novi.dan.nova.nafaka wrote: Lazu da je Vlada FBiH vlasnik obe elektroprivrede Ili...?? Inace izvor je biznis.ba
Danovi.dan.nova.nafaka wrote:Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...
Ja još uvijek ne vidim nikakav dokument... bilo od TV1, biznis.ba ili nekog forumaša. Samo sam vidio zaglavlje navodnog ugovora koji sam i ja mogao napraviti u Wordu za 15 minuta i tender koji je objavila EPHZHB. Ako je sve ovo istina, normalno je da nadležni trebaju odgovarati. To rezonovanje u zadnjoj rečenici nisi mogao čuti od mene.rahmanjin wrote:Kako je sad pa TV1 kriva? Sto je objavila dokument? Ili isto tako SB? Ne mogu da shvatim da se brani ovakav nacin poslovanja. Znaci kad neko iz SDP-a napravi mahinaciju to je ok, ali kada neko iz HDZ-a, SNSD-a, SDA... to isto napravi je ili ustasa ili cetnik ili izdajica.ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Ma ja, mora da je word.Kao sto su oni u proslom sazivu htjeli da uzmu lovu na EPBiH i elektroenergetskim projektima, tako i se i ovi sad ugrađuju na drugi nacin. Ja nemam problem da kazem da je lopovluk i jedno i drugo.ultima_palabra wrote:Danovi.dan.nova.nafaka wrote:Sad će još ispasti da je i biznis.ba u vlasništvu nekoga kome je pljuvanje po nepotičnim i korumpiranim SDP-vom članstvu cilj...Onoga ko je drmao elektroprivredom prije prošlih izbora...
Ja još uvijek ne vidim nikakav dokument... bilo od TV1, biznis.ba ili nekog forumaša. Samo sam vidio zaglavlje navodnog ugovora koji sam i ja mogao napraviti u Wordu za 15 minuta i tender koji je objavila EPHZHB. Ako je sve ovo istina, normalno je da nadležni trebaju odgovarati. To rezonovanje u zadnjoj rečenici nisi mogao čuti od mene.rahmanjin wrote:Kako je sad pa TV1 kriva? Sto je objavila dokument? Ili isto tako SB? Ne mogu da shvatim da se brani ovakav nacin poslovanja. Znaci kad neko iz SDP-a napravi mahinaciju to je ok, ali kada neko iz HDZ-a, SNSD-a, SDA... to isto napravi je ili ustasa ili cetnik ili izdajica.ultima_palabra wrote:A TV1 je inače poznata po svojoj objektivnosti
Hajd sad jedan post kao @supervizorBloger wrote:Znači samo sluša partijske šefove. Namjerno su postavili analfabetu koji ništa ne zna i čiji je zadatak da sluša i izvršava naloge odozgo.
Svi očekujemo neko preduzeće tip EP FBiH ali izgleda da ćemo se načekatiPa Vlada sad ima priliku da uvede EPHZHB u sistem, ujedini dvije elektroprivrede, ukine naziv fašističke kvazitvorevine iz imena... odnosno učini je dobrom u vlasništvu svih građana Federacije.
Ma dobro, ako je istina, lose je. Mislio sam da je rijec o prodaji struje negdje vani. U tom slucaju posrednik mora postojati. Agenti rade za sve elektroprivrede.Corto Maltese wrote: Većinski vlasnik krajnjeg kupca Federacija BiH, većinski vlasnik prodavca opet Federacija BiH... sam proberi ko je oštećen, da ne bude uvjek po mom.
Istu logiku imas kao i Dodik. I on isto tako govori za RTV BiH. Njegova je logika zasto bi građani RS davali pare FTV i TVBiH ako se najvise para ubire u RS? Pretpostavljam da se slazes onda sa njegovim razmislajnjem.heckler wrote:Ja sam jedno vrijeme bio za ujedinjenje elektroprivreda ali vise ne. EP HZHB ne moze da podmiri potrebe svojih potrosaca i zbog subvencija Aluminijumu njihovi potrosaci su do sada stotine i stotine miliona maraka bacili u WC solju. Ja se zalazem za potpunu liberalizaciju energetskog trzista u BiH da svaki krajnji potrosac moze da izabere kojoj od koje ce elektroprivrede kupovati struju. Ako gradjanin zeli da kroz subvencije Aluminiumu financira HDZ bujrum neka kupuje struju od fasistcke etno elektroprivrede. Ako pak postoji jeftinija alternativa onda neka ima tu opciju.
Dezurini kriticari ovdje ne znaju bi li pisali ili bi srali. Ako je bilo neregularnosti u tenderu za viskove struje EP BiH i ako najbolji ponudjac nije izabran neka odgovorni idu u zatvor. Ako nije boli mene neka stvar ko je viskove struje kupio i kome ih je prodao. Zasto se fasiticka etno EP nije prijavila na isti tender? Zasto bi potrosac EP BiH sufinancirao HDZ kroz subvencije Aliminiumu? Zasto da Tuzlaci i Kakanjci gutaju otrovan vazduh jer fasisticka etno EP ne zeli svoju TE da pravi u Livnu jer se toboze lokalna komuna buni protiv zagadjivanja prirode? I zadnja marka profita iz struje EP BiH treba biti reinvestirana u poboljsanje rada preduzeca, ekoloske standarde a pogotovo u poboljsanje uslova rada rudara.
Za etno EP mi je stalo ko do lanjskog snjega. Ili nek proizvode vise struje ili nek je kupuju na otvorenom trzistu. EP BiH, njeni rudari i radnici i njeni potrosaci toj lopovskoj firmi ne duguje apsolutno nista. Upravo naprotiv. Sva postrojenja te firme su UKRADENA EP BiH!
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.quasar wrote: Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Ili cete reci da je SDP poklopio i tuzilastvo?
Kad prije poklopise sve?
Drugim rijecima stavljas znak jednakosti izmedju socijalistickih i socijaldemokratskih stranaka. Zanimljivo.Corto Maltese wrote:Po definiciji, socijalizam (ideologija društvene pravde i jednakosti) u paru sa demokratijom (metoda vladavine naroda ovaploćena u opštem pravu glasa) daje socijaldemokratiju (politika u praksi). A socijalizam, kao i svaka druga ideologija, ima potrebu za brakom, sa raznim praktičnim partnerima. Npr., postojali su real-socijalizam, samoupravni socijalizam, nacional-socijalizam, staljinizam, maoizam... Nešto kao jagode sa šlagom, jagode sa šećerom, jagode u voćnoj salati, jagode na suho...Hodidid wrote:Nisi me razumio. Ne predstavljaju oni ideju socijalizma nego socijaldemokratije sto su dva razlicita pojma.Utokkha wrote:veći su predstavnik socijalizma nego što je SNSD, nego što SDA predstavlja narod.
Socijalizam ti kod nas zagovara Mirnes Ajanovic iako iskreno cisto sumnjam da on zna sta je cisti socijalizam ali nejse.
Nego, osim u imenu, u čemu se ogleda socijaldemokratsko opredjeljenje navedene stranke? Možeš li navesti neki od socijalističkih i demokratskih poteza koje su Zlajoliki proveli u zadnjih 8 godina?
interesantno...Banksy wrote:
Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
Fakat. Opasno su namazani. Ali nesposobni, sta ces....Banksy wrote:Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.quasar wrote: Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Kad prije poklopise sve?
Čestitke Grabovici & co, iskreno. Majstorski obavljen posao, kao i onaj sa Shellom, i svi ostali koji promiču u Zapadnoj Njemačkoj, a u sjeni ložione oko državne vlasti i VM.
To je reci prava sposobost ili...?quasar wrote:Fakat. Opasno su namazani. Ali nesposobni, sta ces....Banksy wrote:Oni odavno poklapaju sve, pametno, promišljeno i polako. Prvo medije, pa nevladin sektor, pa pravosuđe, pa će sad i policiju. Tako se i radi posao. Prvo sve pokriješ, pa onda kradeš. Samo politički diletantni, kakva je bila prošla vlast, misle da je obrnuto.quasar wrote: Uostalom, ako ima osnova za krivicne prijave, bujrum. Ne branim nikog ko krsi zakon.
Kad prije poklopise sve?