Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I da, misli li Kalisi krenut' sa svojom vojskom ka Westerosu!? Ne znam šta čeka
Jedno je kad u takvom vremenu, recimo srednjevjekovnom ili prije, za primjer, kad jedna osoba krece na dug put, ukrca se na neki brod i putuje! Za armiju koju trenutno posjeduje, treba joj sila brodova samo za ljudstvo, gdje je naoruzanje, namirnice za tako dug put za sve te ljude, normalno zlato za placenike, konji...itd...Ne moze se k...em na Moskvu!
omar little wrote:jel moguce da tyrion zna kako se kontroliraju zmajevi? on je nacitan i pametan jako, jel se spominje takvo sta u njihovim povijesnim knjigama ili legendama ili nesto?
pa Tyrion je u djetinjstvu bio opsjednut zmajevima. Sve što se može pročitati o njima, mislim da on zna.. Uostalom, bistar je, u tom grmu leži zec njega i Daenerys.
A ja uopšte ne vjerujem da ćemo vidjeti marš Daenerys na Westeros. Prije da će doletjeti da spasi kraljevstvo od onih spodoba.
onda zna sigurno. al ce biti ljubomorni svi na njega kada postane najutjecajniji savjetnik.
ove sezone necemo sigurno, jer jednostavno nije izvodivo i ne bi imalo smisla.
Nema ko da bude ljubomoran. Barristan pogin'o, Djuro ima sivilo, a mislim da i onaj njen jebac nece opstat' dugo. Tyrion ce bit' jedini, mada mozda im se jos pridruzi Varys.
iz knjiga, kako je uopste bilo moguce da se cat vrati kao zombi? ubijena je na weddingu i sta su uradili sa njenim tijelom? zar ga nisu spalili, ogulili, mutilirali ili recimo pokopali u najblazoj opciji?
jer kao....na imdb-u se na kratko za 10. epizodu ove sezone pojavilo za neku "hooded woman" da je glumi fairley. i valjda su to sklonili.
a 10. epizoda se zove mother's mercy.
Ma Pici valja gluposti vez zadnjih 20 postova, lika ignorisat hladno jer ocigledno je ili plitak pa ne konta da ovo nije Esmeralda ili trola. U svakom slucaju gluposti treba ignorisati i ne ulaziti s njim u rasprave bilo kakve.
Sto se tice gospodje Stark trebalo bi da su je samo bacili u rijeku iako mislim da nije prikazano u seriji.
karanana wrote:iz knjiga, kako je uopste bilo moguce da se cat vrati kao zombi? ubijena je na weddingu i sta su uradili sa njenim tijelom? zar ga nisu spalili, ogulili, mutilirali ili recimo pokopali u najblazoj opciji?
jer kao....na imdb-u se na kratko za 10. epizodu ove sezone pojavilo za neku "hooded woman" da je glumi fairley. i valjda su to sklonili.
a 10. epizoda se zove mother's mercy.
Tijelo bacili u vodu ili pored vode. Nesto tako. Nisu odvojili glavu.
za gospođu Stark i njenu mogućnost vraćanja trebamo se prisjetiti samo Beric Dondariona i njegovog Crvenog Sveštenika Thorosa sa Myr-a.
Ako se sjetite, Beric je bio dio Nedove garde, poslan da uhvati Planinu. Kako se zaratilo, njegov odred je ostao u poljma, da brani običan narod od Lannisterove vojske.
Beric je umro 3-4-5 puta, ljudi su to vidjeli svojim očima a onda se vraćao iz mrtvih zahvaljujući magiji Thorosa, i Red God-a.
Znači nije nemoguće u Martinovom univerzumu da se vratiš iz mrtvih.
da... meni je to najkatarzičnije iskustvo u knjizi
neko je gore naveo što joj se dogodilo u životu
sada je ustala i ubija freje sa braćom bez banera... vješa ih po drveću
Koje ubleHe ovdje za pročitat allahu dragi...pa vama Makro i glumica ala Enes Begović je vrh...jebate pa serija ima toliko dobrih karaktera a pojedini se naklatili na Makroa koda je Kasparov pa izjeba u mozak sve u seriji a samo je dobro obavješteni šHupander i to preko Kurava po bordelima dje dolaze vlastelini i raspetljaju jezičine uz picu i vino...Tyrion je TiTo, Jaime je šHupak, ubogalji dijete i onda spašava kao viteški Brienne od silovanja pa medvjeda, Cat će tek lićit na sebe ako je ožive u seriji ko onu vješticu zombi e tu je glumica taman netreba ni maska...
Black swan wrote:da... meni je to najkatarzičnije iskustvo u knjizi
neko je gore naveo što joj se dogodilo u životu
sada je ustala i ubija freje sa braćom bez banera... vješa ih po drveću
tako moćno tako iskupljujuće tako pravedno...
da, ja sam spomenuo sta je sve prosla. I meni je to plott koji je bas na vecem nivou od ostalih