pa dobro da se ne igramo sad detektiva, mada je Spaha drugačije rekao, čak i da je istina to što Pape kaže, ono pokazuje Sušićevo nerazumjevanje značaja timskog menadžmenta. U situaciji kada jednog igrača oslobađaš obevaze igranja utakmice, drugog igrača mijenjaš na poluvremenu zbog njegove izričite želje, imaš napadača koji gotovo ne igra čitav mjesec, ti se odlučuješ da se oglušiš o želju najboljeg igrača reprezentacije.Da li je to pravi način da pokažeš svoju snagu. Ne bih rekao. Prije bih rekao da bi se i ja na Edinovom mjestu osjećao pomalo uvrijeđen. Drugi naš napdač se sasvim sigurno osjetio uvrijeđenim (Vedo)jeza u ledja wrote:
Aaa, pa meni to nije ocito. Naprotiv, ja vise naginjem na stranu da Dzeko tu malo lagi.
Pazi sta Susic kaze:Zamjerio Vam je da niste ispoštovali dogovor i zamijenili Edina nakon 60 minuta?
- Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam mislio uvesti Izeta Hajrovića i Edina Višću i probati s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu prije utakmice, ali on je forsirao da on bude zamijenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtijevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko.
Je li zaista došao povrijeđen?
- On ima problem s koljenom, ali je naš ljekar konstatirao da nije ništa strašno i da, kada se zagrije, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio.
A prica o krojenju sastava od strane Dzeke ili Spahica je krenula jer je neko prvi izletio sa vijescu o sastanku o tome prije utakmice, a Avaz u svom intervjuu postavlja prvo to pitanje Susicu.
A Avaz ne bi pitao da se prije toga nije dogovorio sa Papetom.
Eleneis, daj bože za bega da se udaš.....