Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veljaca wrote:Ne znam, ali sudeci po pojedincima ovdje - covjek ne smije reci ni istinu ...... A istina je da je I ( veliko I ) iskljucenje Lulica doprinijelo ovako visokom porazu - koji itekako boli svakoga onoga ko voli Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine. A Dzeko je to pokazao puno puta. Po nekima bi bilo bolje da je Dzeko presutio istinu i rekao nesto ljepse za njihove usi ....
Sto se tice iskljucenja - to samo pokazuje tendeciozno sudjenje onog svabe - koji radi svojih licnih interesa je sudio onako kako je zeljela UEFA ....
Ponavljam ( receno u mome prijasnjem postu ) - odavno nisam vidio nervoznijeg Edina u nekoj utakmici ....
Ne smije. Ovako direktno ne smije. Nije njegov posao da okrivljava igrače.
Zašto se poslije Pariza nije "zahvaljivao" Spahiću? Ne sjećam se da se i Lulić njemu "zahvaljivao" poslije Pariza, gdje je morao dati bar dva gola? Zašto se nije Vedadu "zahvaljivao" poslije Zenice? Hasagiću i Mravcu poslije Albanije?
brucos7 wrote:Dzeko seres ko FOKA za ove izjeva prema Lulicu!! Cuj nemu trebamo zahvaliti sto smo popili sest komada... sada si mi tako pao u ocima.
haj ne seri.ubili su nas s 11 igrača,a ne s 10.razumijem i edina i lulića.bili su isfrustrirani što lošom igrom,što provokacijama portugalaca i štarka.
ovo su stvari koje isfrustrirani igrači urade,kažu i to ne treba biti glavna tema,što su naši novinari jedva dočekali.
hz__semir wrote:Ne smije. Ovako direktno ne smije. Nije njegov posao da okrivljava igrače.
Zašto se poslije Pariza nije "zahvaljivao" Spahiću? Ne sjećam se da se i Lulić njemu "zahvaljivao" poslije Pariza, gdje je morao dati bar dva gola? Zašto se nije Vedadu "zahvaljivao" poslije Zenice? Hasagiću i Mravcu poslije Albanije?
upravo tako, nije guranje pod tepih ako se u javnosti medjusobno ne okrivljuju.
za najgoreg poraza treba da su igraci sto ujedinjeniji a ne da svaljuju krivicu na pojedince.
U izjavama igrača ne bi trebalo biti osvrtanja i komentara na igre suigrača, to je obaveza selektora. Nije Džekino, niti ostalih igrača, da daje komentar na Lulićev crveni karton, njegovo je da igra u okviru taktike koju mu odredi selektor, i da nakon utakmice komentira samo svoju igru, ili ev. igru protivnika. Sve ostalo je na selektoru.
brucos7 wrote:Dzeko seres ko FOKA za ove izjeva prema Lulicu!! Cuj nemu trebamo zahvaliti sto smo popili sest komada... sada si mi tako pao u ocima.
haj ne seri.ubili su nas s 11 igrača,a ne s 10.razumijem i edina i lulića.bili su isfrustrirani što lošom igrom,što provokacijama portugalaca i štarka.
ovo su stvari koje isfrustrirani igrači urade,kažu i to ne treba biti glavna tema,što su naši novinari jedva dočekali.
haj ti ne seri. sto ne kaze to isto kada mu Tevez, Ture ili neko drugi zbog slicnih gluposti dobije crveni u MC. Najlakse je sada po Lulicu pljuvati, a to sto nismo prisli golu sa 11 ili 10 igraca (penal slucajan, gol iz ofsajda) o tome sada necemo. Svi su igrali katastrofalno i sada nema prozivanja pojedinaca "dijamante"!!
Džeko je sinoć nažalost pokazao samo još jednom da je sklon glupostima i ispadima. Što mu je trebalo ono gestikuliranje i ruganje prema portugalskim navijačima? Jako nesportski gest. Trči, igraj, skači, bori se i šuti!
veljaca wrote:Ne znam, ali sudeci po pojedincima ovdje - covjek ne smije reci ni istinu ...... A istina je da je I ( veliko I ) iskljucenje Lulica doprinijelo ovako visokom porazu - koji itekako boli svakoga onoga ko voli Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine. A Dzeko je to pokazao puno puta. Po nekima bi bilo bolje da je Dzeko presutio istinu i rekao nesto ljepse za njihove usi ....
Sto se tice iskljucenja - to samo pokazuje tendeciozno sudjenje onog svabe - koji radi svojih licnih interesa je sudio onako kako je zeljela UEFA ....
Ponavljam ( receno u mome prijasnjem postu ) - odavno nisam vidio nervoznijeg Edina u nekoj utakmici ....
E ne mogu da vjerujem. Da li smo mi uopste gledali istu utakmicu??
Džeko se sinoć ponašao isto kao Lulić...kao da su lopte do sada igrali samo po lokalnim ledinama pa da za sudijska pravila nisu nikad čuli...Lulić je imao žuti zbog prekršaja i to je jedina razlika.
Ok. Žar borbe i bijes zbog toga što nas rasturaju i sve objašnjeno, a još brže i oprošteno.
Džekina izjava je nepotrebna i samo stvara lošu atmosferu. Njih dvojica ovo moraju hitno rješiti jer obojica su nam prijeko potrebni...
A novinari-pljuvači koji proizvode ovakve vijesti su stvarno velika đubrad i problem ove reprezentacije... Pokušava se napraviti afera ala Misimović-Blažević na kraju prošlih kvalifikacija.
Nismo mi fudbalska (niti bilo kakva druga) velesila, pa da ovo smatramo katastrofom. Glavu gore i idemo dalje.
...a ko bi na kraju-krajeva i išao u Dnipropetrovsk da gleda prvenstvo...zar Rio ne zvuči puno bolje?...
Moralisti, kako ne kontate da je Džeko jednostavno puk'o poslije tekme ... u takvom stanju, u takvim momentima je smanjena uracunjivost (dokazano) tad je glava usijana a jezik brži od pameti...i ne može svako biti Sigmund Frojd pa kontrolisati svoje misli i osjecanja, pa ljudi su nisu roboti....ja sam na obicnim yebenim terminima rođenog brata za vrat hvatao pred svima jer ne volim gubiti, a kamoli ovakva situacija poslije ovako bitne utakmice gdje su igraci totalno sjebani nakon sinošnjeg debakla, a novinarkse kuje se motaju oko tih igraca u nadi da im neko baci kakvu prljaštinu o ceka žive te hijene...a znaju odlicno da nacija citava gledaju i ocekuje od njih prolaz...i Lulić je isto ko Džeko puk'o- samo ovaj na utkmici....to se vrlo teško kontroliše, i mnogo vece zvijezde cesto "prevrnu" ne razmišljajuci o momentu, o gledaocima, o znacaju utakmice, o posljedicama - najbolji primjer Zidane/Materazzi u finalu SP....ali iza Zidanea je stala citava nacija i nakon utakmice (prvi tadašnji predsjednik Širak) a mi po Džeki ili Luliću odmah drvlje i kamenje.
Ova nesmotrena izjava se mogla sakriti pod tepih, da se htijela...ako ništa radi mira u svlacionici jer nam je to sad najpotrebnije (ne trebaju nam sad niski udarci, optuživanje među igracima i upiranje prstom jednih u druge)...ali nažalost nije vec s ta izjava brzinom svjetlosti pojavila na sportskim novinskim portalima, jer od takvih sranja žive novinarske kuje.
Portugal nas je nacepio i dok je bio Lulić u igri i izgubili bi i da je ostao do kraja.
Last edited by LSD on 16/11/2011 12:10, edited 2 times in total.
užasno je sudio.počev od faula za svaki pad portugalaca,kartona nama za prigovore i pod pritiskom meireleša,a njima nije dao ni za startove s leđa s dvije noge,odmicanja zida na 12 m...,nije vidio penal
pomoćnici su ga malo izvadili.
Last edited by and on 16/11/2011 12:11, edited 1 time in total.
nekoeko wrote:Džeko je sinoć nažalost pokazao samo još jednom da je sklon glupostima i ispadima. Što mu je trebalo ono gestikuliranje i ruganje prema portugalskim navijačima? Jako nesportski gest. Trči, igraj, skači, bori se i šuti!
Pa suđenje je bilo katastrofalno. Starku treba zabraniti da sudi bitne utakmice.
Greške kao što su nesviranje 2 čista penala za portugal, te ofsajdi iz kojih su Spahić (3-2) i Ronaldo (3-1) zabili, bi svakog suca trebali automatski diskvalificirati iz bilo kakvih takmičenja.
Jel sad se nije trebalo Lulicu skrenuti paznja da je sjebao stvar bez razloga? Normalno da jeste i igraci koji su se trudili na tekmi na to i imaju pravo, ali je to trebalo da se uradi u svlacionici a ne pred novinarskim hijenama. Poraz boli ali realno ne bi bilo posteno da smo otisli mi umjesto njih, ne mogu ni zamislit nas koji imamo vrlo tanku ili nikakvu klupu u tekmama protiv Spanije, Holandije ili Nemacke. Dzeko odigrao odlicnu tekmu ali je izgledalo kao David protiv Golijata.
E Boze dragi,odvratni li smo,do bola..........ne treba nam nista vise od ovoga sto imamo,nismo zasluzili.....ne treba nama ni Lulic,ni Dzeko,ni Spaha.....nista dobro nama ne treba,samo nas treba gaziti jos vise i jos gore.....fuj
Dzeko, svjetski igrac (kao sto je pokazao i sinoc), i Lula, koji je postao vrlo vazna figura ove nase repke (ljevo, desno, nazad, naprijed, ma sve) ce to srediti, u to sam uvjeren
ali mi, mi onda tu upadnemo u sliku, kao i novinari, novinari su jedna reflecija samih nas koji smo svjetski prvaci u stvranju slona od misa..
Pa suđenje je bilo katastrofalno. Starku treba zabraniti da sudi bitne utakmice.
Greške kao što su nesviranje 2 čista penala za portugal, te ofsajdi iz kojih su Spahić (3-2) i Ronaldo (3-1) zabili, bi svakog suca trebali automatski diskvalificirati iz bilo kakvih takmičenja.
Nije bio ofsajd Ronalda... ne znam koji je drugi penal za Portugal, znam za ruku Papca.
Sta nesmije? i zasto ne bi smijo? Ti kad pogrijesis na poslu nogu dobijes a njemu/njima treba oprastat svakakve glupsoti. On jeste igrac, kao i mnogui drugi, ali kakvo je ono ponasanje? I kakav je ono komentar da se zahvalimo Lulicu?
Nemojte biti smijesni, pogledajmo realnsot i napravimo iskorak da sljedeci put bude bolje.
Za ovakav komentar na klupi ManCity bi samo sjedio na klupi, pa makar i Dzeko to bio. Moze se u BIH kurciti, ali u WOB i ManCity nema zajebancije.
Magarece_godine wrote:Čitam ove komantere ..... Jebo ja nas ....
xxx
ManU, koji je mnogo jači od nas je nedavno izgubio 6-1, i to na DOMAĆEM terenu. Trenira ga NAJBOLJI trener na svijetu. Svakodnevno imaju 2 treninga, uigrani, imaju Nanija i masu drugih zvijezda - ManU je sigurno 2 puta jači od naše repke. I šta se dogodilo - NIŠTA. Ferguson je i dalje tu gdje je bio proteklih 20 godina. Tako i treba biti. Događa se. Ne može se na osnovu jedne utakmice Papeta otpisivati...