IRAN

Post Reply
Mrtvac Krvnik

#6101 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

amerika je manje zlo od irana
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6102 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

kada bih bio primoran da biram između usa i irana izabroa bih ove prve jer bi kao musliman imao veče prava i živio bih mirnije i rahatnije nego u iranu
prije svega mislim na pravo vjere i mišljena a potom rada i zarade za život dostojan čovjeka ...
pa sada neka i ostali kažu iskreno bili muslimani ili ne bili komunisti demokrate monarhisti lijevičari desničari marsovci gdje bi prije i radije
Klavikula

#6103 Re: IRAN

Post by Klavikula »

ZV Keli wrote: :thumbup: Ja ne znam sto se ti ja,occupy,bogoljub i jos par momaka uopste i nerviramo i ubjedjujemo sa momcima koji su ocigledno isprana mozga,provokatori nisu jer pisu svoje misljenje. Nek im bude,Iran je losa Amerika je divna,mila :-)
vjeruj ni meni to nije jano, al ae :thumbup:
japin_mutapi wrote:kada bih bio primoran da biram između usa i irana izabroa bih ove prve jer bi kao musliman imao veče prava i živio bih mirnije i rahatnije nego u iranu
prije svega mislim na pravo vjere i mišljena a potom rada i zarade za život dostojan čovjeka ...
pa sada neka i ostali kažu iskreno bili muslimani ili ne bili komunisti demokrate monarhisti lijevičari desničari marsovci gdje bi prije i radije
ako bi moro birati izmedju USA i Iran izabro bi Iran, al ni on ne bi bio moja prva opcija, ja bi najradje u Bjelorusiju, kod druga Lukasenka, ako nista prije ovih americkih demokrata bi dobio poso, a imo bi i besplatno obrazovanje i zdravstvo za razliku od njih :thumbup:
Mrtvac Krvnik

#6104 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

Klavikula wrote:
ZV Keli wrote: :thumbup: Ja ne znam sto se ti ja,occupy,bogoljub i jos par momaka uopste i nerviramo i ubjedjujemo sa momcima koji su ocigledno isprana mozga,provokatori nisu jer pisu svoje misljenje. Nek im bude,Iran je losa Amerika je divna,mila :-)
vjeruj ni meni to nije jano, al ae :thumbup:
japin_mutapi wrote:kada bih bio primoran da biram između usa i irana izabroa bih ove prve jer bi kao musliman imao veče prava i živio bih mirnije i rahatnije nego u iranu
ako bi moro birati izmedju USA i Iran izabro bi Iran, al ni on ne bi bio moja prva opcija, ja bi najradje u Bjelorusiju, kod druga Lukasenka, ako nista prije ovih americkih demokrata bi dobio poso, a imo bi i besplatno obrazovanje i zdravstvo za razliku od njih :thumbup:
ako bi moro birati izmedju USA i Iran izabro bi Iran :shock: :shock: :shock: :shock:
Klavikula

#6105 Re: IRAN

Post by Klavikula »

ne znam koji je problem, drzava u kojoj milioni ljudi dobivaju otkaze jedva ceka da joj ja dodjem i da mi da najbolji poso na svijetu, garant :run:
Nivri

#6106 Re: IRAN

Post by Nivri »

Svaka ptica svome jatu leti. Neko zeli slobodu, aneko zeli da bude rob.

U SAD mozes da radis sta hoces dok god ne ugrozavas tudja prava i slobode... A Iran :lol: :lol: :lol: :lol:
Mrtvac Krvnik

#6107 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

Nivri wrote:Svaka ptica svome jatu leti. Neko zeli slobodu, aneko zeli da bude rob.

U SAD mozes da radis sta hoces dok god ne ugrozavas tudja prava i slobode... A Iran :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mrtvac Krvnik

#6108 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

asurbanipal wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost

:thumbup: :thumbup:
Jesu, kako da ne... 8-)
jest eto iran je primjer mira i sigurnosti ......vidjeli smo za zadnjeg rata iransku angažovanost za mir u BIH i bivšoj Jugoslaviji baš su se ubili da spriječe rat na prostorima ex yu ...
Klavikula

#6109 Re: IRAN

Post by Klavikula »

Nivri wrote:Svaka ptica svome jatu leti. Neko zeli slobodu, aneko zeli da bude rob.

mogu da rade i oni koji su otkaze dobili zbog recesije, a i ovi mogu da rade sta hoce:
http://www.advance.hr/vijesti/americki- ... a-romneya/
jah, jah

neka ja bi radije da zivim i da se obrazujem, pa kasnije da radim pod "diktaturom" :thumbup:
Klavikula

#6110 Re: IRAN

Post by Klavikula »

Mrtvac Krvnik wrote:
asurbanipal wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:Prica se ovo-ono, ali sustina je da SAD su jedina drzava koja brine za svjetski mir i sigurnost

:thumbup: :thumbup:
Jesu, kako da ne... 8-)
jest eto iran je primjer mira i sigurnosti ......vidjeli smo za zadnjeg rata iransku angažovanost za mir u BIH i bivšoj Jugoslaviji baš su se ubili da spriječe rat na prostorima ex yu ...
ako nista nisu sprijecavali obranu RBiH, za razliku od najdemokratskije drazve svijeta, cak su je aktivno i podupirali svojim oruzjem :thumbup:
Mrtvac Krvnik

#6111 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

ako nista nisu sprijecavali obranu RBiH, za razliku od najdemokratskije drazve svijeta, cak su je aktivno i podupirali svojim oruzjem :thumbup:[/quote]

pa ovisi čiju odbranu ,za razliku od amerike koja je slala svima humanitarnui i vojnu pomoč.iran je samo vojnu bošnjacima...zapravo više je odmogo u toj svojoj pomoči
a i nisam primjetio da je dosta bosanaca i hercegovaca iselilo za "demokratski" iran za posljednjeg rata za razliku od amerike
sumirprimus

#6112 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:

mogu da rade i oni koji su otkaze dobili zbog recesije, a i ovi mogu da rade sta hoce:
http://www.advance.hr/vijesti/americki-rudari-bili-smo-prisiljeni-prisustvovati-govoru-mitta-romneya/
jah, jah

neka ja bi radije da zivim i da se obrazujem, pa kasnije da radim pod "diktaturom" :thumbup:
onda jaro zaobilazi ovaj konspirsi tiori portal... :wink:
Mrtvac Krvnik

#6113 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

neka ja bi radije da zivim i da se obrazujem, pa kasnije da radim pod "diktaturom" :thumbup:[/quote]

onda jaro zaobilazi ovaj konspirsi tiori portal... :wink:[/quote]
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Klavikula

#6114 Re: IRAN

Post by Klavikula »

Mrtvac Krvnik wrote:ako nista nisu sprijecavali obranu RBiH, za razliku od najdemokratskije drazve svijeta, cak su je aktivno i podupirali svojim oruzjem :thumbup:
pa ovisi čiju odbranu ,za razliku od amerike koja je slala svima humanitarnui i vojnu pomoč.iran je samo vojnu bošnjacima...zapravo više je odmogo u toj svojoj pomoči
a i nisam primjetio da je dosta bosanaca i hercegovaca iselilo za "demokratski" iran za posljednjeg rata za razliku od amerike[/quote]
ameri i njihovi saveznici su skuhali rat na ovim prostorima, a tu humanitarnu pomoc nek oni sebi uzmu, da nam bogdo nisu pomagali, danas bi na svima (narodima) bilo puno bolje, a Iran je samo podupiro one koji su bili u najlosijem polozaju, i nije pomago bosnjake, vec ARBiH koja je sastavljena od svih naroda (bar u pocetku)..a dobri i posteni Ameri na kraju stavise slag na tortu, deytonski sporazum, hvala im od srca, i zelim sve "lijepo" sto se nama desilo da im se vrati..
Tkd

#6115 Re: IRAN

Post by Tkd »

Da, sve to možeš u Americi, pa te usred grada upucaju policajci, a tek sa onog tornja kada počnu sa snajperistima namigivati.

Dobra ta demokratija koja uči razvratu i nemoralu. U njih to više nije život, nego obična gluma kao na filmovima.

Ruku na srce, upoznao sam dosta Amerikanaca i svaki je "normalan".
Klavikula

#6116 Re: IRAN

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:

http://www.advance.hr/vijesti/americki-rudari-bili-smo-prisiljeni-prisustvovati-govoru-mitta-romneya/
jah, jah

onda jaro zaobilazi ovaj konspirsi tiori portal... :wink:
ma kakvi, da nije ovog konspirasi tiori foruma nikad nista lijepo ne bih cuo o najdemokratskijoj drzavi, samo zbog toga sam tu i ostacu :thumbup:
Cyrax

#6117 Re: IRAN

Post by Cyrax »

Mrtvac Krvnik wrote: pa ovisi čiju odbranu ,za razliku od amerike koja je slala svima humanitarnui i vojnu pomoč.iran je samo vojnu bošnjacima...zapravo više je odmogo u toj svojoj pomoči
a i nisam primjetio da je dosta bosanaca i hercegovaca iselilo za "demokratski" iran za posljednjeg rata za razliku od amerike
Kako 'ljeba ti? Probaj objasniti zivo me zanima.
Bodkin

#6118 Re: IRAN

Post by Bodkin »

kakve ovdje lupaju gluposti ljudi koji su usa vidjeli samo na filmovima ili u novinama...
Challenger__

#6119 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Lažna dilema, infantilna paralela.

Ovdje nije pitanje gdje bi ko živio, i "ko za koga navija", (za to postoji podforum sport) nego da li podržavate SAD-Izrael intervenciju na Iran. That is a question! Naravno da ne podržavam...

Živio u BiH, Iranu ili SAD.
Challenger__

#6120 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Pričaš gluposti.

Nit' je Iran moje jato, niti mnogih nas, a još manje cionistički i atlantistički intervencionizam. Samo narod Irana može da odlučuje kako će da živi a adminstracije američkih manijaka se tu nemaju šta pitati.
Challenger__

#6121 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Ahhhh, zaboravih nedžmijske krkane...

Image

Dakle, PROTIV, izraelsko-američko-nedžmijske intervencije protiv lavova iz Teherana 8)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6122 Re: IRAN

Post by Truba »

ko je taj ljepotan :D
Challenger__

#6123 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Black swan wrote:ko je taj ljepotan :D
Veliki muftija S. Arabije, Šeik Abdul Aziz Al Šeik (Grand Mufti Abdul Aziz al ash-Shaikh) koji zdušno podržava režim Sauda od Nežda (svi su kraljevi i glavne muftije u rodu, nepotizam za anale) i intervenciju na Iran.

Image

Onog koji je skoro, u SAD, operisao jetru od ciroze (viski i taj rad).
hrastov žižak

#6124 Re: IRAN

Post by hrastov žižak »

Challenger__ wrote:
Onog koji je skoro, u SAD, operisao jetru od ciroze (viski i taj rad).
Čudo nije nafato i kakvu veneričnu bolest od jadnih azijskih dječaka :x
Nivri

#6125 Re: IRAN

Post by Nivri »

Saudijska Arabija je jedan od bedema odbrane od terorizma. Nedavno smo im prodali borbene avione u vrijednosti od 30 milijardi dolara, sto pokazuje i da su nam dobar poslovni partner.
Ne svidja se ni meni ta loza, ali oni za razliku od Irana nikome ne prijete...

A i na primjeru Saudijske Arabije se vidi da mi nismo protiv volje saudijskog naroda, da nemamo nista protiv takvog ustrojstva drzave i obicaja. Zato sa Saudijskom Arabijom i imamo godinama dobar odnos.
Post Reply