BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#6101 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

Previse nas, ukljucujuci i Edina Dzeku, previse tragicno shvata ovu dvojicu KLINACA, neznajuci te ne zeleci shvatiti u kakvoj situaciji se oni mozda nalaze.

Trebate prvo poznavati germanski, u ovom slucaju svicarski mentalitet, politicke implikacije, a onda i ostale bitne okolnosti u kojima se njih dvojica nalaze, pa tek onda prosudjivati.

Ne mogu oni TEK TAKO odbiti iznenadni poziv jednog covjeka kao sto je Ottmar Hitzfeld, niti jedne principijelne zemlje i reprezentacija kao sto je Svicarska, koja im je SVE dala i vrlo dobro ZNA koliko je dala. Osim toga, oba puta su u pitanju bile prijateljske utakmice, a i oni znaju pravila. Ovo sto mediji pisu nema veze s istinom.

Hitzfeld je naravno nacuo da se kao eto spremaju pozivi ovoj dvojici, i pozvao ih je samo zbog toga da bi nesto pokazao i dokazao ;-) Jer ruku na srce; njih dvojica po kvalitetu trenutno i ne pripadaju u svicarsku reprezentaciju. Imaju oni minimum 10-ak boljih ofanzivnih igraca od njih dvojice. Samo pogledajte ko tu igra...ali pritom ne zaboravite da 5-6 najboljih uskoro odlazi igrati za jednu drugu zemlju.

Da je nas savez stvarno htio, odnosno da ima sposobne, profesionalne i VOLJNE ljude, izganjao bi punomoci od ove dvojice i sredio im svaki jebeni papir koji im treba u roku od 7 dana, i sve to bi uradili samostalno koliko je moguce da ne petljaju djecu u sranja za koja oni nemaju vremena - i sto je najvaznije: odradili bi to neprimjetno i ispod radara dok im "maticne reprezentacije" ne nacuju od nasih blesavih medija sta se sprema. To je minimum profesionalizma i ozbiljnosti kojeg ta djeca ocekuju, znajuci da su u raljama jednog ozbiljnog saveza, koji je od njih napravio svjetske prvake, pobogu!

Valjda ce se svi involvirani izjasniti i izgladiti nesporazume AKO IH JOS IMA, tim vise sto je mladji Hajrovic nakon druzenja sada i fakticki "dio reprezentacije" - iako se valjda prije toga prvo mora dokazati u nekoj ligi visoj od cetvrte engleske u kojoj trenutno igra.
muniza

#6102 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Stari wrote:Ne znam zasto ...ali onu gore metaforu o BiH reprezentaciji kao o buli sa zarom i feredzom kojoj je povjerena uloga da je prije ili kasnije poguzi neki od ovih loptaskih "MegaStarova" .... ne mogu prokuhati ni sa sodom bikarbonom.

Ne mogu i gotovo ... treba biti malo izvaljen sa baglama pa uloge u metaforama davati
na taj nacin ...reprezentacija = Bula .......... Dijasporac= jebach, zigolo , playboy ...

:cry: e YBM-liga :roll:
A dobro, ne treba je svakako preozbiljno shvatati :)

U biti sam prvo htio napraviti metaforu sa poslodavcima, ozbiljni koji ti nudi radno mjesto i neozbiljni koji ti kaže, dođi tokom radnog vremena, popi kafu kod nas, upoznaj kolege ali ti ništa ne garantujem...
Kontam mlađa raja na forumu pa će prije ovo sa ženama svariti :)
vicious

#6104 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vicious »

zlajapravaraja wrote:http://www.blick.ch/sport/fussball/nati ... 95322.html

Evo, Svicarci su krenuli sa kampanjom...
I ovdje kažu da za ovu dvojicu još nisu zatvorena vrata bh. repke, jer nisu odigrali zvaničnu utakmicu (takmičarskog karaktera). Zato bi i mi trebali malo povući ručnu s pljuvanjem...
vryzas

#6105 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

Dajte ba ljudi, na ovakvim primjerima se vidi koliko smo u nekim stvarima "ozbiljni". Neko je spomenuo HNS...ljudi su lobirali za Raketu mjesecima, digla se frka u medijima, zvali ga svi moguci novinari iz Hrvatske i na kraju ga "zavrsili". Jbg. HNS i njihova reprezentacija su idioti zato sto su "molili" nekog tamo Rakitica...a i bezze su reprezentacija, stalno se plasiraju na nekakva EP i SP :-) :-) :-) :-)

Necemo mi nikoga "moljakati", imamo mi bruku dobrih igraca, a posebno mi je drago sto je Dzeko sukno onoj dvojici "svicaraca" :oops: :run:
zlajapravaraja

#6106 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by zlajapravaraja »

vicious wrote:
zlajapravaraja wrote:http://www.blick.ch/sport/fussball/nati ... 95322.html

Evo, Svicarci su krenuli sa kampanjom...
I ovdje kažu da za ovu dvojicu još nisu zatvorena vrata bh. repke, jer nisu odigrali zvaničnu utakmicu (takmičarskog karaktera). Zato bi i mi trebali malo povući ručnu s pljuvanjem...
A Dzeko bi trebao ne skroz povuci izjavu, nego je samo relativirati i objasniti da su ova dvojica dugo vremena koketirala s nasom reprezentacijom. Jer ga ovdje predstavljaju kao divljaka bez rezona, sto naravno nije slucaj.
elcaliente

#6107 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by elcaliente »

zlajapravaraja wrote:Previse nas, ukljucujuci i Edina Dzeku, previse tragicno shvata ovu dvojicu KLINACA, neznajuci te ne zeleci shvatiti u kakvoj situaciji se oni mozda nalaze.

Trebate prvo poznavati germanski, u ovom slucaju svicarski mentalitet, politicke implikacije, a onda i ostale bitne okolnosti u kojima se njih dvojica nalaze, pa tek onda prosudjivati.

Ne mogu oni TEK TAKO odbiti iznenadni poziv jednog covjeka kao sto je Ottmar Hitzfeld, niti jedne principijelne zemlje i reprezentacija kao sto je Svicarska, koja im je SVE dala i vrlo dobro ZNA koliko je dala. Osim toga, oba puta su u pitanju bile prijateljske utakmice, a i oni znaju pravila. Ovo sto mediji pisu nema veze s istinom.

Hitzfeld je naravno nacuo da se kao eto spremaju pozivi ovoj dvojici, i pozvao ih je samo zbog toga da bi nesto pokazao i dokazao ;-) Jer ruku na srce; njih dvojica po kvalitetu trenutno i ne pripadaju u svicarsku reprezentaciju. Imaju oni minimum 10-ak boljih ofanzivnih igraca od njih dvojice. Samo pogledajte ko tu igra...ali pritom ne zaboravite da 5-6 najboljih uskoro odlazi igrati za jednu drugu zemlju.

Da je nas savez stvarno htio, odnosno da ima sposobne, profesionalne i VOLJNE ljude, izganjao bi punomoci od ove dvojice i sredio im svaki jebeni papir koji im treba u roku od 7 dana, i sve to bi uradili samostalno koliko je moguce da ne petljaju djecu u sranja za koja oni nemaju vremena - i sto je najvaznije: odradili bi to neprimjetno i ispod radara dok im "maticne reprezentacije" ne nacuju od nasih blesavih medija sta se sprema. To je minimum profesionalizma i ozbiljnosti kojeg ta djeca ocekuju, znajuci da su u raljama jednog ozbiljnog saveza, koji je od njih napravio svjetske prvake, pobogu!

Valjda ce se svi involvirani izjasniti i izgladiti nesporazume AKO IH JOS IMA, tim vise sto je mladji Hajrovic nakon druzenja sada i fakticki "dio reprezentacije" - iako se valjda prije toga prvo mora dokazati u nekoj ligi visoj od cetvrte engleske u kojoj trenutno igra.
Mo dobro pozvao ih Hicfeld i oni poletili radi komsija. Ali stvar je u tome sto je Hicfeld jedno a Svicarska repka nesto drugo. Svicarska repka je uvijek bila smece i ostati ce smece. Za 50 godina oni nisu uspjeli napraviti nista a tolike pare imaju, dok smo mi iz rata izasli beza para i opet imamo vece sanse da nesto napravimo. Oni da razmisljaju fubalskom glavom odlucili bi se za BiH. Ali ima jos vremena mozda se predomisle ako nece da ih saceka fudbalska sudbina Marka Marina.
Last edited by elcaliente on 07/02/2013 11:40, edited 1 time in total.
muniza

#6108 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Vidim švicarci izjavu skroz okrenuše na svoj mlin, što i nije bilo teško kad je sirovina (Džeko).
Zadnja rečenica kaže odprilike: "upitno je da li će Hajrović i Seferović nakon Džekinog napada uopšte smjeti igrati za zemlju njihovih očeva".
Stari

#6109 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Stari »

Niko ne bi trebao nikoga ponizavati niti pljuvati ...to ne samo u nogometnom kontextu - nego uopste u komunikaciji izmedju dva ljudska stvorenja -

To vazi za sve ljude ... sve nogometase ...ali ja sam se vala nacitao puno vise "neumjerenih" ...."komentara" ... juce tokom utakmice kad su Svraka i Avdija istrcavali na teren ...i stilu : e sad smo odjebali karijeru... najebali smo... itd, isl.

A nije ni Dzeki trebalo da se na taj nacin odredjuje prema momcima ... jer u principu njemu oni nisu nista uradili ... i kog vraga njega boli djon za koga ce neko od njih igrati? koga vole? gdje se osjecaju kao svoj na svom? gdje kao krme u teheranu? ...itd.

Trebali bi i jedni i drugi olabaviti malo ... odluke donesene u afektu i ushicenju su nerjetko vrlo vrlo lose za obe strane gledano dugorocno.
It_is_a_Leclerc

#6110 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by It_is_a_Leclerc »

Džeko im je trebao javno opsovati štogod. Šteta što je fino odgojen.
S takvim malim prevarantima samo treba oštro.
Muhamed Đakmić

#6111 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Jah, sad je Džeko sirovina i krivac zato što su ova dva šminkerčića i pederčića poletila da igraju za reprezentaciju koja im prva uputi poziv.
elcaliente

#6112 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by elcaliente »

Kao prvo mi neznamo sta se tu sve desavalo oko ove dvojice i Dzeke. Dzeko inace nije sklon ovakvim stvarima uvijek smiruje i brani. Mozda se on osjecao izigrano i uvrijedzeno, mozda je on bio jedan od tih igraca koji se pricao sa Svicarcima i mozda su oni njemu nesto obecali pa mu zabili noz u ledza i to ga je povrijedilo. Zato je ovako regovao. Jer jednostavno iz cistog razuma nevjerujem da bi on to napisao. Ali saznati cemo sve nekada ste se desavalo izmedzu zatvorenih vrata.
Ja ipak vise vjerujem Dzeki nego ovim amaterima iz Svice.

Uostalom nije im nista ruzno rekao niti opsovao, rekao im je jednostavno sto svi mislimo, ako se razmisljaju izmedzu Bosne i Svice pa onda hinjski uzmu Svicu da nisu nikakvi Bosanci i cao.
Zasto tolike lazi i zamajavanje, zasto nisu mogli reci od pocetka necemo i zdravo. Ovako mi svi ispadamo papci a oni kao face.
muniza

#6113 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Sarajevo1946 wrote:Jah, sad je Džeko sirovina i krivac zato što su ova dva šminkerčića i pederčića poletila da igraju za reprezentaciju koja im prva uputi poziv.
Kad im niko ne garantuje da će ikad dobiti poziv za nas osim na kafu. Ja ću im prvi *ebat sve po spisku kad odnosno ako odbiju poziv za zvaničnu tekmu a odbiju ga. Do tada, ova priča ima dvije strane i siguran sam da je više do saveza nego do njih.
na kraju krajeva njih dvojica mi i nisu toliko interesantni, nama treba Kolašinac.
Stari

#6114 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Stari »

Ja bih ipak onu ranije ispricanu pricu (onu metaforu) malcice modifikovao i uloge podijelio ovako: Reprezentacija BiH muskarac iz Bosne ... Reprezentacija Svicarske muskarac iz Svajcarske ...A ovi momci su cure koje su rodjene u Svajcarskoj ... i tu su negdje jel u :D "opasnim godinama" :D ...a imaju dva frajera koji joj se upucavaju.

Nesto malo o opisu ove dvojce frajera ...prvi je nako malo konzervativan, zatvoren, sto se tice zena - to voli jako... ali ne voli bas kenjkanje, neckanje i kolebanje kod cura nego daj odmah i tu na licu mjesta ...Ali kad bi se zenio ... e onda hoce neku koju niko do tad nije ni vidio a kamoli za guz uhvatio ...

Ovaj drugi - Svajcarac - Dobar , zgodan , a nije fukara ...pa nije bas nesto ni izbirljiv ... voli dobre trebe i to je to - jel ih ko tarabio ranije - za njega vise manje sekundarana stvar ...

I sta se sad desilo ?... cure su dakle vodjene nagonima koje cure i inace imaju u tim godinama ... dale malo -znate vec sta ...ovom drugom ... a mozda su kontale da za onog prvog jos uvijek nije prekasno i ako se malo jebucnu sa ovim ovamo svabom...

Mislim tako nekako ... e sad vidjecemo kako stvari stoje
muniza

#6115 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Stari wrote:Ja bih ipak onu ranije ispricanu pricu (onu metaforu) malcice modifikovao i uloge podijelio ovako: Reprezentacija BiH muskarac iz Bosne ... Reprezentacija Svicarske muskarac iz Svajcarske ...A ovi momci su cure koje su rodjene u Svajcarskoj ... i tu su negdje jel u :D "opasnim godinama" :D ...a imaju dva frajera koji joj se upucavaju.

Nesto malo o opisu ove dvojce frajera ...prvi je nako malo konzervativan, zatvoren, sto se tice zena - to voli jako... ali ne voli bas kenjkanje, neckanje i kolebanje kod cura nego daj odmah i tu na licu mjesta ...Ali kad bi se zenio ... e onda hoce neku koju niko do tad nije ni vidio a kamoli za guz uhvatio ...

Ovaj drugi - Svajcarac - Dobar , zgodan , a nije fukara ...pa nije bas nesto ni izbirljiv ... voli dobre trebe i to je to - jel ih ko tarabio ranije - za njega vise manje sekundarana stvar ...

I sta se sad desilo ?... cure su dakle vodjene nagonima koje cure i inace imaju u tim godinama ... dale malo -znate vec sta ...ovom drugom ... a mozda su kontale da za onog prvog jos uvijek nije prekasno i ako se malo jebucnu sa ovim ovamo svabom...

Tvoja je prihvatljivija za šire mase priznajem i u biti smo rekli isto :) Oba frajera vole putere s tim što ih ovaj drugi malo ozbiljnije shvata :D
hary

#6116 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by hary »

Trebao bi Baho (mislim da je on jedini kadar za takvo nesto, a mozda i Senad u svom Dnevniku) napraviti emisiju u kojoj ce pozvati predstavnike Saveza i predmete ove rasprave na evo vec desetine stranica. Sjecam se kad je Baho pravio emisije oko Saveza, izbora selektora, Pjanica...pa ne bi bilo lose da se naciji objasni ova situacija i da mirno mozemo spavati.

Kakav god kome bio, Baho (pa i Senad) uvijek su znali uprostiti pricu oko ovakvih stvari. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...
Opetja033

#6117 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Džeko im je trebao javno opsovati štogod. Šteta što je fino odgojen.
S takvim malim prevarantima samo treba oštro.
Ma bravo maca!

Ta dvojica pedercica ocito imaju mentalni sklop seoskih varalica i kontaju kako mogu zavlaciti reprezentaciju BiH. Ne stajem cesto iza Saveza, ali sta su im oni jos trebali uraditi? Poslati Bakovica da im dadne masazu sa happy endom? Ma mrs u picku materinu balavu, to im je Dzeko trebao reci. Ali kao fino odgojen momak nije mogao, barem javno, takvo nesto napisati. Idite u Svicu, jebala vas ona.

I pored toga sto jos uvijek postoji mogucnost da zaigraju za nas, da sam na mjestu Saveza prestao bih sa svim mogucim kontaktima sa tom balavurdijom. Kako vi ne kontate? Nije upitno da treba moliti, klecati, pusiti, gnjaviti.. Sve to stoji. Medjutim kada ti neko nesto obeca pa te onda izradi pred kompletnom fudbalskom Europom, e onda ga treba lijepo poslati u 100 picki materinih, poniziti ga, popljuvati ga, ismijavati ga. Zato bravo Dzeko, bravo Spaha, bravo Ogi. Momci su povukli crtu. Ovoj dvojici zelim sto je moguce skoriji brz i brutalan kraj karijere. Onako iz dna duse. Picke prodane.
Mobile_Disco

#6118 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mobile_Disco »

A vidjet cemo kad ce opet dobiti poziv.. Zar im nije dovoljno kako su onog "bufona" iz krajine nageli.
Jel ono bi Jakupovic?
@mba

#6119 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by @mba »

steta sto su zaigrali za svicere, ali to j enjihova odluka koju moramo respektirati!

samo mislim da bi sa bosnom puno vise napravili nego sto ce sa svicarskom, jer ce svicarci ako budu imali mogucnosti uvjek prije ubaciti svoje svicere da igraju nego imigrante, sto je sasvim logicno!

sada trenutno za njih izgleda bolje, ali sa vremenom ce se sami uvjeriti da su napravili gresku!
@mba

#6120 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by @mba »

Mobile_Disco wrote:A vidjet cemo kad ce opet dobiti poziv.. Zar im nije dovoljno kako su onog "bufona" iz krajine nageli.
Jel ono bi Jakupovic?

jakupovic je paksu malo veci svakako, i nek su ga sutnuli, vise se i nezna za njega, dali u opste bani negdje!!
kao sto sam rekao, ista sudbina ceka i ovu dvojicu!
@mba

#6121 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by @mba »

Stari wrote:Ja bih ipak onu ranije ispricanu pricu (onu metaforu) malcice modifikovao i uloge podijelio ovako: Reprezentacija BiH muskarac iz Bosne ... Reprezentacija Svicarske muskarac iz Svajcarske ...A ovi momci su cure koje su rodjene u Svajcarskoj ... i tu su negdje jel u :D "opasnim godinama" :D ...a imaju dva frajera koji joj se upucavaju.

mislis "svicarac" barem u BiH se kaze Svicarska, over Drina je "Svajcarska"

onako bez ljutne, a nije ni provokacija! :)
Muhamed Đakmić

#6122 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Jakupović has dual citizenship, both Bosnia and Herzegovina and Switzerland, and has represented both at under-21 level.

He has played for Bosnia and Herzegovina U21 for two competitive matches,[7][8] and a friendly match against Austria U21 for Switzerland on 1 March 2006.

In August 2005, Jakupović received his first call-up to the Bosnia and Herzegovina national squad which was a match against Belgium and Lithuania, however he did not accept the call up. In March 2007, Jakupoivc was asked again to play for the senior Bosnia and Herzegovina against Norway, but declined the offer.

Jakupović was included in the Swiss UEFA Euro 2008 squad. He made his debut on 20 August 2008 in a friendly match against Cyprus. He was called up for the first two matches of 2010 FIFA World Cup qualification,[9] but was an unused substitute.

In October 2008, Jakupović said that he would not play for the Swiss national team due to family reasons.
Šta je, reko mu babo da je retardiran? :D
muniza

#6123 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by muniza »

Realno hebo ove Švicarce, previše smo se na njih koncentrisali, mogu još igrati za nas, nije sve gotovo, nek ih naši prate i ako misle da nam trebaju nek im pošalju pravi poziv.

Nego mislim da nam je puno potrebniji Kolašinac, ponavljam se ali i on još uvijek ima pravo nastupa a nikad nije dobio pravi poziv. Ovaj poziv za kafenisanje stvarno prestanite smatrati ozbiljnim...
dječak sa šibicama

#6124 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by dječak sa šibicama »

hary wrote:Trebao bi Baho (mislim da je on jedini kadar za takvo nesto, a mozda i Senad u svom Dnevniku) napraviti emisiju u kojoj ce pozvati predstavnike Saveza i predmete ove rasprave na evo vec desetine stranica. Sjecam se kad je Baho pravio emisije oko Saveza, izbora selektora, Pjanica...pa ne bi bilo lose da se naciji objasni ova situacija i da mirno mozemo spavati.

Kakav god kome bio, Baho (pa i Senad) uvijek su znali uprostiti pricu oko ovakvih stvari. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...
Svi su oni u talovima, posebno Baho, nece ti taj nikada napraviti objektivnu emisiju kakvu prosjecni navijac ocekuje.

Ne otvaraju se restorani i kafici od objektivnosti, nego od talova.

Svicarci su, inace, nakon slucaja Rakitic, odlucili da vise nijednog talenta nece izgubiti. Sto je i normalno, ulazu u igraca, a onda on ode igrati za drugu drzavu. Imaju nacina, ako treba i pritiskom, medijskim i svakim drugim. Rakiticeva familija je vec izjavila da su osjecali atmosferu linca, maltene da ce ih iz drzave istjerati, ako obuce dres Hrvatske. A sada su jos rigorozniji.

Tako da, nije fer napadati mladice, oni su odrasli u Svici, tamo je neko ulozio novac u njih jer jebiga to nije Bosna gdje je igrac prepusten livadi nego uredjena drzava u kojoj se zna ko, koliko, cega, kada. Znaci, imaju odredjenu odgovornost i do Svicarske.
Mobile_Disco

#6125 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mobile_Disco »

Oni imaju svicarske papire, ako nemas pasos imas boravisnu vizu, i mogu ti se samo oglabat motku, a ne istjerat iz zemlje...
Post Reply