Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6101 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Plivac wrote:
ubojica77 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ćirilica nije samo službeno pismo u Srbiji. Otkud ti samo izleću te ideje ?!
Ja za tebe imam samo jedan zakljucak,ti si nepismena osoba. Znas citati,al nerazumijes sto procitas. Zalosno i smjesno u isto vrijeme. Evo ti ustav Srbije pa vidi,a nitko nije rekao da je cirilica iskljucivo Srpska. Citaj malo koje nebuloze pises,procitaj naglas mozda ces tako razumjeti.

Jezik i pismo
Član 10.
U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo.

http://www.ustavni.sud.rs/page/view/sr- ... ike-srbije
pismeni, negacija i glagol idu odvojeno... :D
:thumbup: :lol:
It_is_a_Leclerc

#6102 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Paranoid wrote:Zato je Matija bio danas na "razgovoru" u MUP-u..
A maloprije na fejsbuk stavio sliku kako sa nekom trebom pije skupo vino i mezeti, uz komentar - "Samo za kozojebe" :thumbup: :lol:

Nastranu to što mu je portal smeće koje okuplja ustaško-četničke koalicijske partnere koji mrze BIH.
plain vanilla

#6103 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

It_is_a_Leclerc wrote:
A maloprije na fejsbuk stavio sliku kako sa nekom trebom pije skupo vino i mezeti, uz komentar - "Samo za kozojebe" :thumbup: :lol:

Nastranu to što mu je portal smeće koje okuplja ustaško-četničke koalicijske partnere koji mrze BIH.
a Hrvati taj portal nazivaju antihrvatskim i antikatolickim
Havatar

#6104 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

plain vanilla wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

a Hrvati taj portal nazivaju antihrvatskim i antikatolickim
A portal i forum su isto :oops:
plain vanilla

#6105 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

ko je spominjao forum? :?

forum ne pratim, pojma nemam

ali Matija je :thumbup: pamtim ga iz vremena Seve :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#6106 Re: Desavanja u Hrvatskoj

plain vanilla wrote:ko je spominjao forum? :?

forum ne pratim, pojma nemam

ali Matija je :thumbup: pamtim ga iz vremena Seve :mrgreen:
Ja govorim o forumu. Gadarije koje sam pročitao slučajno pomaknuvši kursor na dno vijesti su, za moje poimanje realnosti, neopjevane. Strašno nešto.
It_is_a_Leclerc

#6107 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Evo još malo "festivala demokracije" by "U ime obitelji"... Sve pršti od evropske, da ne kažem - probosanske atmosfere.

Matija Babić tokom dana zaprimio je na desetke prijetnji smrću, ali je odlučio da ništa neće prijavljivati.
"Nema smisla prijavljivati prijetnje jer se ne radi o izoliranim slučajevima već o općoj atmosferi linča nametnutoj od strane Katoličke crkve, u kojoj je nepoželjan svatko tko je drugačiji. Takva atmosfera naziva se fašizam. I to je ono što smo ilustracijom ispravno poručili.", rekao je Babić za Index.hr.
Black111

#6108 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Banksy wrote:
Josip321 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Za pet do deset godina homoseksualci ce se zeniti kao sav normalan svijet u Hrvatskoj. Ovo je tek pocetak bitke, nigdje nije bilo lako. Polako ali sigurno. 30% glasalo za i taj ce broj rasti iz godine u godinu. 2000 nije se moglo zamisliti da bude gay parada u Hrvatskoj a i to se promjenilo.
A ja sam suprotng dojma. Imam osjećaj da su svojim dodijavanjem izazvali i još će više izazivati odbojnost i kod onih ljudi koji nisu obraćali previše pažnje na njih. A takvih je ogromna većina. Bude inat u ljudima.
Zato je Hrvatska ovim glupim, nepotrebnim, nesuvislim, huškačkim referendumom izazvala odbojnost cijelog civiliziranog svijeta. Za pokoji politički poen, osmramotili su cijelu zemlju. Vola za kilu mesa ...
Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta". Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta? A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Vitezanin

#6109 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta". Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta? A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Na referendum je izašlo 35-40% biračkog tijela. Da je izašlo 80% a da je rezultat bio isti to bi bila već većina i neko mjerilo stanja u društvu po pitanju nečega. A ovako mala izlaznost je samo potvrdila da je besmisleno ovakve stvari slati na referendum i da time nije nikakvo mjerilo demokracije.
ultima_palabra

#6110 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Kakvi vam god stavovi bili po pitanju referenduma, morate priznati da se ovaj Matija preserava i ponaša ko attention whore :-)
Suzie Q

#6111 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Suzie Q »

jedina manjina koja je trenutačno zaista direktno diskriminirana u Hrvatskoj je navijački pokret. Tko zna, shvatit će
MedenoSrce

#6112 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by MedenoSrce »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6113 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Kakvi vam god stavovi bili po pitanju referenduma, morate priznati da se ovaj Matija preserava i ponaša ko attention whore :-)
ejs? :D

samo klikovi ga interesuju ba, ništa drugo :D odlična prilika za besplatnu medijsku promociju :D
plain vanilla

#6114 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Kakvi vam god stavovi bili po pitanju referenduma, morate priznati da se ovaj Matija preserava i ponaša ko attention whore :-)
Matija je ekstra lik, milion puta isao je protiv svog interesa, nije se uzdrzavao pa je ogolio tajne politicara, privrednika tajkuna), estrade...
sigurno bi imao puno vise para da se slizao s njima, ali jok, odere ih bez pardona

klix nije htio objaviti ono kad je bilo s lotom, kad se pojavila jos jedna trojka samo iz razloga sto se lutrija oglasava kod njih

tek kad su dobili priopcenje iz Lutrije (a u medjuvremenu su svi objavili vijest) onda se i klix sjetio

e zato ja cijenim Matiju
ultima_palabra

#6115 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ejs? :D

samo klikovi ga interesuju ba, ništa drugo :D odlična prilika za besplatnu medijsku promociju :D
To i govorim, ba :mrgreen:
plain vanilla

#6116 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

ma ja, trebao je da suti kao nasi, onda bi kao bi ok :-)
ultima_palabra

#6117 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
Matija je ekstra lik, milion puta isao je protiv svog interesa, nije se uzdrzavao pa je ogolio tajne politicara, privrednika tajkuna), estrade...
sigurno bi imao puno vise para da se slizao s njima, ali jok, odere ih bez pardona

klix nije htio objaviti ono kad je bilo s lotom, kad se pojavila jos jedna trojka samo iz razloga sto se lutrija oglasava kod njih

tek kad su dobili priopcenje iz Lutrije (a u medjuvremenu su svi objavili vijest) onda se i klix sjetio

e zato ja cijenim Matiju
U branši u kojoj je on i kakva mu je tržišna profiliranost portala, mislim da mu se više isplati da ih ogoli ;-) Index je trash medij...
plain vanilla

#6118 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

index je portal, prilicno dobar portal

reci mi koji je to bolji hrv. portal?

smijesno je govoriti da cojke hoce klikove, pa i svake novine zele veci tiraz, svaka emisija gledanost
bilo bi glupo da ne tezi tome

ali ako ide protiv svih da bi to dobio, to je jedna stvar
a ako se pokrije po glavu i ne smije kahnuti od oglasivaca, eee to je vec lose
madner

#6119 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

Tsk, a niko da se sjeti da su zapravo potpuno u pravu sa tom odrednicom. :roll:
ultima_palabra

#6120 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:index je portal, prilicno dobar portal

smijesno je govoriti da cojke hoce klikove, pa i svake novine zele veci tiraz, svaka emisija gledanost

Ne znam, nije moj fah...

Pa i negativan publicitet je publicitet... dosta ljudi će doći na portal i forum da mu štagod lane, ali će doći i kliknuti. Stvara animozitet i polarizaciju da bi do toga došao... sad pljuje po čitavim regijama govoreći da su neobrazovani i šta sve ne :-)

Jednostavno, u 99% država bi rezultati bili isti i gori... fol je u tome da ne treba narodu dati da odlučuje o tome.
plain vanilla

#6121 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:index je portal, prilicno dobar portal

Ne znam, nije moj fah...

Pa i negativan publicitet je publicitet... dosta ljudi će doći na portal i forum da mu štagod lane, ali će doći i kliknuti. Stvara animozitet i polarizaciju da bi do toga došao... sad pljuje po čitavim regijama govoreći da su neobrazovani i šta sve ne :-)

Jednostavno, u 99% država bi rezultati bili isti i gori... fol je u tome da ne treba narodu dati da odlučuje o tome.
naravno da su neobrazovani :mrgreen: , on ima pravo na svoje misljenje kao i svaki novinar ...

vjeruj mi, ja svakodnevno pratim 15 portala iz regije, pratim ih i vise, ali ne bas svaki dan
index je sasvim ok portal, i da, uvijek zauzmu stav
pa ljudi su vec zakljucili da je antisrpski i antibosanski, a hrvati su ga nazvali antihrvatskim :mrgreen:
i to valjda nesto govori

e sad sto se nekome to ne svidja, to je njegova stvar
ultima_palabra

#6122 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Portal ko portal... red politike, red "držite lopova", red sporta, red celebrityja i golih sisa :mrgreen:

Pa to i kažem, mišljenje je ko i šupak... :mrgreen:
Banksy

#6123 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black111 wrote:
Banksy wrote: Zato je Hrvatska ovim glupim, nepotrebnim, nesuvislim, huškačkim referendumom izazvala odbojnost cijelog civiliziranog svijeta. Za pokoji politički poen, osmramotili su cijelu zemlju. Vola za kilu mesa ...
Cuj referendumom izazvala odbojnost, i to "cijelog civiliziranog svijeta".
Pa zar referendum kao najvece mjerilo demokracije nije dostignuce civiliziranog svijeta?
A sad citam da bi se tog trebalo sramiti?
Naravno da nije ako se zloupotrebljava i ako pitanjima i konceptom udara i ruši osnovna ljudska prava ili zagovara ukidanje bilo kojih i bilo čijih manjinskih prava. Demokracija nije silovanje manjine većinom.
Last edited by Banksy on 03/12/2013 13:28, edited 1 time in total.
madner

#6124 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

Ne moze se referendumom ukinuti nicije ljudsko pravo.

No nije sve sto se smatra ljudskim pravom u medijima zaista i pravo.
Banksy

#6125 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

madner wrote:Ne moze se referendumom ukinuti nicije ljudsko pravo.

No nije sve sto se smatra ljudskim pravom u medijima zaista i pravo.
Naravno da ne može, ali može načiniti pritisak i stvoriti ozračje netrpeljivosti kojim se šalje poruka da većinsko
stanovništvo želi da ih ukine.

Ovo što slijedi s ćirilicom jeste pokušaj ukidanja manjinskih prava, zato i ne vjerujem da će uspjeti ...
Post Reply